Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Anya,wmisiaga buziaki wielkie dla dwumiesięcznych szkrabów

dzień dobry!!!
u nas spokojnie...wczoraj mój czupurek nie chciała zasnąć w łóżeczku,dopiero jak ją utuliłam na rączkach 🤪 za to spała dziś do 11 😮 i dopiero teraz zdecydowała się popatrzeć na mamę 🙃
Anya nie przejmuj się zezem maluszki tak mają
Pati chciałam zapytać czy kładziesz Nadię spać na brzuszku także w nocy?
siehankowa o jak ja bym chciała żeby ciuszki na mnie wisiały 🙃 🤪 🙃 tymczasem muszę zakupić sobie spodnie heh bo tylko w jedną parę wchodzę
miłego dzionka 🤪

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anya jak niuniek robi się◙ czerwony na buzi, wierci, macha nóżkami i rączkami to znaczy że go brzuszek boli mocno.
Moja Tosia znowu dzisiaj coś mocno stęka oj męczą ją pierdzioszki okrutnie

Jo-aneczka wklejam posta

Daniela na to Twoje przeziębienie możesz łykać rutinoscorbin, psikać Tantum verde i ssać tabletki homeopatyczne Oscillococcinum. Które w moim przypadku świetnie się sprawdzały przy przeziębieniu. Dowiedziałam się nie dawno, że W trakcie karmienia piersią przyjęcie homeopatycznego środka leczeniczego oddziałuje dodatkowo ochronnie na dziecko.

Łagodząco i przeciwzapalnie działa napar z majeranku i sody. Do około 1,5 litra wody dodaj łyżkę majeranku i łyżkę sody. „Miksturę” gotuj przez 15 minut, spacerując w pobliżu (maluszkowi takie inhalacje nie zaszkodzą) lub pochyl się nad garnkiem, okryj głowę ręcznikiem i wdychaj parę przez 5–10 minut.

Na wodnisty katar bezpieczny jest natomiast homeopatyczny preparat Euphorbium, a na podrażnioną skórę pod nosem – maść majerankowa, Alantan lub maść z witaminą A.
Na gęsty katar przydadzą się środki rozrzedzające i ułatwiające usunięcie wydzieliny. Możesz stosować sól fizjologiczną w kropelkach lub roztwór wody morskiej, np. Sterimar, Marimer, Unimer. Nalej 5 ml soli fizjologicznej na dłoń i wciągnij ją do nosa.
Na kaszel bez obaw możesz wypróbować Flegaminę, Mucosolvan, Ambrosol oraz syropy ziołowe, np. prawoślazowy albo Herbapect.

• Mamusie

Cześć wszystkim,
Siehankowa - ty to się nad nami wyżywasz z samego rana 😠 Mi też wiszą, ale zwały obwisłej skóry na brzuchu 😁 😁 😁
Też wybieram się na zakupy - po polarek i domowe spodnie dresowe 😉 Ja w domu uwielbiam chodzić w takich luźnych ciuchach, ale moje obecne ubrania są już tak powyciągane, że obawiam się, że małż patrząc na mnie... odkocha się.

jo-aneczka trzeba chodzić na golasa w domu wtedy mąż nie oderwie od ciebie wzroku 🤪 🤪 🤪

Wczoraj jak byłyśmy u pediatry to zapytałam ją o dawkowanie Sab-Simplexu.
I napisze wam co mi ta lekarka powiedziała bo pamiętam, że już kilka razy któraś z mamuś pytała o maksymalne dawki.
I tak:
- maksymalnie na dobę można podawać 120 kropli tj 8 razy na dobę (po 15 kropli),
- jak dziecko cierpi na mocne kolki to trzeba podawać maksymalne dawki bo mniejsze raczej nie pomogą,
- jest to lek całkowicie bezpieczny i nie uzależnia, więc można go stosować przez bardzo długi okres czasu jak również podawać profilaktycznie,
- z polskich leków polecała Delicol, ale z jej doświadczeń wynika, że nie każdemu dziecku on pomaga. Po prostu trzeba przetestować i wybrać to co najlepsze.
Mi zostało już tylko pół buteleczki Sab-a, więc w najbliższych dniach kupię Delicol i spróbuję go podawać bąbelkowi. Jeśli nie będzie skuteczny to wrócę do Sab-Simplexu i zamówię następne butle 🙂

• Mamusie
Dzien Dobry!
u nas nocka ok z jedna przerwa o 3 ktora niestety przez katar trwala do 5.jak tylko lilka usnela to nosek jej sie zapychal, jak jej odciagalam to sie wybudzala i tak w kolko 😮 teraz spi na podworku 🙂
na mnie tez ciuchy nie wisza i pewnie dlugo nie beda ale dzisiaj sie zwazylam i spadlo mi juz 20kg 😁 😁 jeszcze "jedyne"17 😉 😉 😉

• Mamusie
no Paninka wielkie gratulacje 🤪 🤪 🤪
ja planuję zgubić jeszcze 15 kg pamiątki po Bartku 😮 a Tosiną wagę już też zgubiłam tylko że strasznie mnie ssie hihi i niestety podjadam sobie ale mam nadzieję że chociaż część nadbagażu "wydrepczę" z kijami
jeszcze jakieś ćwiczenia by się przydały ale jakoś cięęęężko mi zacząć 🙃 😜

• Mamusie
Hej 🙂
Wczoraj się nie oddzywałam, ale to dlatego, że dopadło mnie paskudne przeziębienie. Zaraz się zastosuje do rad Madaleny. A dla ciebie Daniela duży oklask i 😘 😘 😘
A ten paskudny katar i kaszel to najprawdopodobniej konsekwencja chrztu 😞 Tak to jest jak się karmi na zapleczu, żeby przed gośćmi cyców nie wywalać 🙂
Na szczęście dzieciaki chociaż zdrowe 🙂 🙂 🙂
Foga bardzo mi przykro z powodu twojego szwagra.

Sto Latek dla Tosi-czupurka 🙂

Moja Tosia się wietrzy 🙂 pranie powieszone, małe zakupy zaliczone......ech nawet nie mam na kogo liczyć 😞 przez to że tak ciągle sama wszystko robię krocze jeszcze mi się nie zagoiło i chyba sie papra bo mnie tam piecze 😞

ann5353 napisał(a):
To dość długo Daniela 😞 😞 😞 Może powinnaś iść do gina.

pewnie Ann że powinnam ale mi jeszcze coś tam leci no i nie mogę, czekam....tylko kurde kiedy wam te brudki przestały lecieć?? bo to już ponad miesiąc u mnie 😞

• Mamusie
daniela napisał(a):
ann5353 napisał(a):

pewnie Ann że powinnam ale mi jeszcze coś tam leci no i nie mogę, czekam....tylko kurde kiedy wam te brudki przestały lecieć?? bo to już ponad miesiąc u mnie 😞
A czemu nie możesz Daniela? Wydzielina nie jest przeciwskazaniem do wizyty u gina. A w szpitalu jak cię oglądają, to przecież tez masz krwawienie. Może wizyta mało komfortowa, ale lepiej szybciej niż później jeśli to się papra.

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
daniela napisał(a):
ann5353 napisał(a):

A czemu nie możesz Daniela? Wydzielina nie jest przeciwskazaniem do wizyty u gina. A w szpitalu jak cię oglądają, to przecież tez masz krwawienie. Może wizyta mało komfortowa, ale lepiej szybciej niż później jeśli to się papra.

Dokładnie. A co do brudków to przestały ze mnie lecieć jakież trzy tygodnie temu. Ale u każdej kobiety jest pewnie inaczej. Poza tym połóg trwa 6 tygodni, więc jeszcze masz czas.

• Mamusie
dziękujemy za życzenia 🤪
Tosinek ucałowany od cioć w czupurek 😎
Daniela popieram Martę - jak coś się dzieje nie tak to lepiej jak najszybciej to sprawdzić
Ja na razie znikam...teraz obiadek a potem muszę iść do szkoły bo wymyślili jakieś spotkanie z pedagogiem 🤢 ech uwielbiam to
do później 😆

• Mamusie
Witam wszystkich
Anya moja Ania czasami nawet zaczyna płakać z cycem w buzi. Też się czasem (przeważnie wieczorem) złości, wierci, pręży i rączką wydziera pierś z buzi (baaaardzo bolesne). Odstawiam ją od piersi, naciskam pierś, żeby sprawdzić czy jest pokarm a tu tryska aż po suficie. Ale nieraz jak ją przekładam na drugi cyc je ładnie i usypia.

sto lat dla Tosieńki, Michałka i Elenki

Mogę się pochwalić wczorajszą nocką. Ania usnęła o 22. Obudziła się o 1 na cyca i dopiero o 6. Rano trochę pomarudziła, trochę pomachała nóżkami i rączkami, powaliła mnie swoim zabójczym uśmiechem i usnęła o 10. W końcu mogłam podjechać do pracy załatwić formalności z ubezpieczeniem. Obudziła sie po 12 na cyca i od 13 śpi dalej. Pewnie w nocy da mi popalić, ale ta noc byłą super i "naładowałam bateryjki" na conajmniej 3 dni.

existence super ze nocka udana 🙂 moj tez dal mi sie wyspac,jak zjadl o 19 to obudzil sie dopiero o 1:30 w nocy a pozniej o 6 🙂 ale za to w dzien daje popalic 😞
teraz usnal (WKONCU!) ale za pol godz sie obudzi na butle,boje sie ze pozniej znowu bedzie mial trudnosci z zasnieciem.Juz nie wiem co robie zle,eliminuje mu nadmiar bodzcy przed snem,ograniczam sie tylko do kolysania i nucenia kolysanki.juz niby usypia i nagle w krzyk i juz sie go nie da uspokoic 😞
jeszcze pralka sie zepsula dzisiaj 😠 zeby chociaz rozwalila sie po calym cyklu parnia ale nieee-w polowie,i teraz mam sterte mokrych nie dopranych ubran.I duzo prasowania 😞
mam czasami ochote usiasc i plakac ale co wtedy robie?siadam biore dwa glebokie oddechy i ruszam dalej 🤪

• Mamusie
Daniela nie przejmuj sie tą wydzielina tylko smigaj do gina. Ja jak dostałam pierwszy okres teraz po ciąży to z takim krwawieniem mnie badał, że masakra, miałam prawie krwotok i musiał sprawdzić czy wszystko tam w porządku 😉
STO LATEK DLA TOSIULKI I ANNY-MARII 😘 😘 😘
A my juz po wizycie. Prawdopodobnie to skaza białkowa. Mamy zmieni mleko na Nutramigen1 a jak skaza zejdzie wrócimy do bebilona 😉 Niestety nie wiem ile mała waży ale na pewno przybiera na wadze 🙂 Mamusia czuje różnicę nosząc swój Skarb na rączkach 😜 😜 😜