Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Foga napisał(a):

AAAAAA zapomniałam...... Daniela.. za twoją reklamą kupiłam na all Jagodzie tę karuzelę Fischer Price.. dziś w czasie ataku kolki włączyłam ją Maleństwu i włożyłam do łóżeczka i....... Jagoda się uspokoiła.... jak będzie tak dalej to chyba cię ozłocę za reklamę tego cacka 🙂

Foga a kupowałaś nową czy używaną tą karuzelę, bo i ja się przymierzam do kupna ale cena oryginalnej nie zachęca 😞
Hehe no ja też oglądam i chyba kupię 🙂 🙂 🙂 Szarpnę się 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
aniolek82 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Pati ja nie stosuję i nie stosowałam.

Mam pytanie gdzie śpią wasze dzieciaczki w nocy? czy zawsze w łóczeczku czy czasem tez w wózku?

Oliwka raczej w wózku. Jest wtedy spokojniejsza i dłużej śpi. Chyba w łóżeczku póki co za dużo miejsca dla niej 🙂

Ja tez mam takie wrażenie

madalena20 napisał(a):
Foga napisał(a):

AAAAAA zapomniałam...... Daniela.. za twoją reklamą kupiłam na all Jagodzie tę karuzelę Fischer Price.. dziś w czasie ataku kolki włączyłam ją Maleństwu i włożyłam do łóżeczka i....... Jagoda się uspokoiła.... jak będzie tak dalej to chyba cię ozłocę za reklamę tego cacka 🙂

Foga a kupowałaś nową czy używaną tą karuzelę, bo i ja się przymierzam do kupna ale cena oryginalnej nie zachęca 😞

Madalena, kupiłam nową od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/show_item.php?item=1826910980
Jagoda dostała od moich kolegów z pracy kasę by kupic jej coś w prezencie i część z tego przeznaczyłam na jakiś lepszy gadżet 🙂 normalnie chyba bym uważała, że jest za droga... 🙂
Wczoraj ją skręciliśmy ale śrubki mocujące misie były tak miękkie że po kilku wkrętach śrubokrętem wytarły się, więc m musiał szukać w garażu mocniejszych śrubeczek.... a poza tym jest ok 🙂 No i Jagodzie się spodobała 🙂

Pati w nast tyg wybiorę się do gina. Wiem że tabletki bierze Moniq jakieś na A Azalia czy jakoś tak.
Foga to fajnie że karuzelka podziałała 🙂 Ja mojej też włączam do spania i ogólnie jak jest marudna. Kupiłam jej też takiego świetlika z Playskool o takie coś ale myślę że to na później się przyda: http://allegro.pl/playskool-swiecaca-przytulanka-melodie-39334-i1835265275.html
Jola moja niunia śpi w swoim łóżeczku

DOBRANOC

• Mamusie
marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Foga napisał(a):

Hehe no ja też oglądam i chyba kupię 🙂 🙂 🙂 Szarpnę się 😁 😁 😁

A ja wczoraj jaką licytowałam niestety nie wygrałam 😞 jej 😞 eh moze to któraś z was

justyna, wysłałam ci maila na sierpnióweczkach 🙂
jola, to ja pisałam, że szukam kocyka przytulanki 😁 ale juz kupiłam, znalazłam na all za całe 19zł z przesyłką 😉 bo te co widziałam za 90zł to lekka przesada 😮

jolajola81 napisał(a):
siehankowa a no widzisz, a te maskotki to w sumie nie kocyk ale fajne, bo glowe maja z misiem jakims lub myszką, a reszte płaskie jakby żelazkiem przejechal, ale dobre do prania by bylo i po 15zl 😆

ooo, ale i tak do najbliższego c&a mam jakies 60km 😜 ale dziekuję za pamięć 😘

• Mamusie
Pati ja żadnej gulki nie czuje a poza tym ostatnio byłam u gina i mówiła że moja macica już wróciła do stanu z przed ciąży.
Co do spania to Michałek prawie zawsze w nocy i w dzień śpi w łóżeczku z wyjątkiem niektórych przypadków jak sama zasnę podczas karmienia i rano o 6 to wtedy śpimy razem bo chciaż raz mogę sie wtulić do mojego kaloryferka 🙂bo tak to jak zaśnie to go odkładam do swojego łóżeczka 🙂
Ja też kupiłam karuzele tą co Daniela poleciła tylko że miałam mały problem z jej złożeniem (brak odpowiedniego śrubokrętu) no i oczywiście brak baterii 😠 jutro ją dopiero przetestuję a myślałam że zrobie mojemu niuńkowi prezent na 2 miesięczne urodziny 🤢
Mój skarb śpi ja też zaraz mykam spać tylko jeszcze chwile popracuje...
Słodkich snów mamusie 😘

• Mamusie
Dzień Dobry wszystkim,
widzę że jestem dziś pierwsza 🙂
Moja małą mnie zadziwia. Ta nocka była tak samo spokojna jak poprzednia. Ania spała od 21.30 do 1.30, potem się przebudziła przed 6, zjadła, poleżała chwilkę na tatusiu i śpi nadal. A moje mleczarnie mało nie eksplodują. Dobrze, że zaopatrzyłam się w polecany przez Was laktator - przynajmniej mam czym bezboleśnie ściągnąć pokarm (po karmieniu o 6 ściągnęłam jeszcze 130 ml). Dziękuję za dobrą radę 🙂 .
Wczoraj po południu byłą u nas znowu położna. Ania waży 4,90 i robi się z niej mały klocuszek. Podejrzewam, że po macierzyńskim ładnych mięśni się dorobię od noszenia niuni.
Uciekam jeść śniadanko, bo ta sielanka ze snem szybko się może skończyć.
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Justyna dziękuje za dobre chęci wysłania mi e-booka ale nie dostałam 😞 wyślę Ci adres na sierpnióweczkach bo może masz zły, ale i tak masz oklaska 😘 😘 😘
Co do snu to noce moje kochanie przesypia w łóżeczku grzecznie, a w dzień śpi praktycznie jedynie na spacerze czyli w wózku, pada dopiero o 18.00 wtedy kładę ją do kołyski, w dzień jak podsypia to raczej u mnie na rękach lub kładę ją gdzie akurat mi wygodnie np na kanapie 🙂 ale u niej sen w dzień to raczej rzadkość.

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂 Jestem już 🙂 kurcze kiedy ja to nadrobie?
U nas też nocki takie same zasypiamy o 22 pobudcka o 3 i za 10 siódma 🙂od 4 dni za 10 siódma hehe
mój szkrab waży już 5700 🤪
Od wczoraj walczymy z kupką 😞 coś Oli ma z nią problemy...
Kurcze tęskniłam za Wami.
Wiecie tutaj wróciło lato 🤪 i nie wiem jak młodego ubierać bo wczoraj było tak gorąco i przegrzałam go 🤨
Ale korzystamy z pogody i cały dzien wczoraj spał w ogródku 🙂
Zyczę milego dnia 🙂 odezwę się jak ogarne siebie i dom hehe

dzień dobry 🙂
a Ksawier wczoraj jak zasnął po 19. tak obudził sie dopiero przed 1. na cyca 😮 a ja gdybym wiedziała ze tyle pośpi, to tez poszłabym spać 😜 a tak to czekałam aż się obudzi, bo zawsze wstawał tak koło 22.30 - 23. Ale nastepna pobudka była już po 3 i pózniej przed 6. 😜
Podejrzewam, że to "pierwsze" długie spanie to dlatego takie długie, bo w dzień praktycznie w ogóle nie spał, tylko grzecznie leżał w wózku , więc musiał sobie odbić 😉

• Mamusie
Hej dziewczynki.
Macie linka do tego kocyka przytulanki?
My dzis mamy szczepienie- troche sie go obawiam bo mala ma jakby maly katar i od 3 dni robi zielone kupki na przemian z zoltymi. O czym moga swiadczyc te zielone kupy?
Moja mala wazy 5.2 lekarz powiedzial ze sie przejada i za duzo wazy stad te bole brzuszka 😞
Pozdrawiam.