Foga my mieszkamy teraz na takiej wiosce gdzie jest cisza jak makiem zasiał, więc słyszę małą pomimo drzwi, w dodatku mój mąż ma tak wyczulony słuch że ona ledwo zaszlocha już mi mnie trąca bym do niej szła, no a dodatkowo Alicja ma głosik bardzo donośny że trudno byłoby jej nie usłyszeć, ale że oststnio tak myślałam że mogłabym nie usłyszeć maluszka chce kupić monitor oddachu może właśnie z nianią elektroniczną.
U nas dzień kolkowy, teraz po kąpieli ją ululałam i znów się zbudziła prężąc się, ale chyba chwilowo przeszło zaaplikowałam smoka i zostawiłam samą w pokoju może uśnie a jak nie zaraz będe do niej biegła. Jeśli noc będzie taka jak dzień to będzie się budziła co 15 min starając się zrobić kupę 😞 oby usnęła i oby jej ta kolka przeszła
Pati, poklaskałam ci za link. Widzę, że ta firma ma więcej modeli bielizny wyszczuplającej.
A jak u nich jest z rozmiarami. Można wierzyć ich tabeli rozmiarowej czy jest zaniżona albo zawyżona?
Jeśli dobrze zrozumiałam to ten gorset z ramiączkami to bez biustonosza jest, tak? Ramiączka tylko przytrzymują, żeby majtasy się nie obsunęły w dół?
Hi, Hi, niech no jeszcze Kornelka sobie ten link zapisze 😁😁😁 Śmiała się, jak jej napisałam, że moje majtasy mają walory antykoncepcyjne, więc teraz będzie mogła sobie kupić... z dziurką 😁
evelina to ja Ci pisałam, że mój mały wsuwa od 90-120ml. Oj szybko to się zmieniło. Teraz potrafi wypić 150 a standard to 120ml. Nosz taki mały głodomorek z niego, że ho ho 😁
jo-aneczka ja również mam butelkę Dr Browna. Ja mam większą jak bruni i ma w środku taką rurkę do odprowadzania powietrza, dzięki temu mały go nie łyka.
Mój maluszek po południu był niespokojny i jadł, jadł i jadł. Ale jak się najadł to zasnął jak aniołek. Przed chwilą obalił 130ml i śpi dalej 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Diviana_m
U nas dzień kolkowy, teraz po kąpieli ją ululałam i znów się zbudziła prężąc się, ale chyba chwilowo przeszło zaaplikowałam smoka i zostawiłam samą w pokoju może uśnie a jak nie zaraz będe do niej biegła. Jeśli noc będzie taka jak dzień to będzie się budziła co 15 min starając się zrobić kupę 😞 oby usnęła i oby jej ta kolka przeszła
Gość
tabela rozmiarów jak dla mnie oki 🙂
Inez_m
jo-aneczka ja również mam butelkę Dr Browna. Ja mam większą jak bruni i ma w środku taką rurkę do odprowadzania powietrza, dzięki temu mały go nie łyka.
Mój maluszek po południu był niespokojny i jadł, jadł i jadł. Ale jak się najadł to zasnął jak aniołek. Przed chwilą obalił 130ml i śpi dalej 🙂