Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
kahlanik napisał(a):
A WY WSZYSTKIE JESTEŚCIE PRAWDZIWE?? MAM NADZIEJE, ŻE TAK! 😁 😁
U nas nocka pyszna, młody spał do 5:00 czyli 7h, potem do 8, tendencje ma dobrą 🙂
Gosix, Landusia, zastanawiam się czy to pobudzenie dzieciaczków nie wiąże się z wkroczeniem w magiczny 3 miesiąc?? Bo Tadeo ma dokładnie to samo 😮 Jedyne momenty kiedy się nie wydziera to drzemki. I te histerie przy jedzeniu... Nie podoba mi się to ani trochę 😠
No dobra madzia,jak juz worek sie rozwiazal ,to i ja sie przyznam--->otoz z tej str Szalona RitA! ☺️ 😁 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

Witaj Rito z tej strony Czuły Roman : 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Melduje sie

Najlepszego dla Tadzia i dla Jagody !

Cudownie ze Z Tymonkiem wsjo ok 🙂 Juz po wszystkim jupi!!!!!!!!!!

Madzia my tez tak jak Iza mamy w termosie wode przegotoeana i tylko lekko dogrzewamy lub chlodzimy w razie potrzeby

Bioderka 1 wizyta max do 6 tyg ja mailam na 13 listopada to nas zjechala lekarka zeby leciec prywatnie bo za pozny termin!
i wyprosilam w szpitalu przyspieszenie terminu i bylismy juz.

KASIA czytałam juz wczesniej na brzuszku o tej lasce bo zdziwko było skad te nr /ip sie pojawiły a;le nie wiedzialam ze to ta od trojaczków... przykre 😞
W gruncie rzeczy nigdy nie wiadomo kto siedzi po 2 stronie 🤢

Ja tez mialam w 1 piersi wiecej mleka niz w drugiej
Z tego cow iem powinno sie karmic na zmiane raz z jednej piersi, pod koniec dac zassac druga i nast karmienie ta druga i tak w kolko

Agatka spadla ze schodow dlatego ma skrecona kostke , jest u mamy bo maz pracuje,dobrze ze tylko tak sie to skonczylo!!!!

Ania gdzie te pozostalosci po ciazy oszustko jak bys widzial co ja mam na brzuchu albo zamiast niego.. 🤢
Witaj Novika 😘

MPHZ my tez sab simplex juz 3 butla idzie

• Mamusie
witajcie mamusie
widze, ze wy sobie mozecie ldnie pospac w sobote. ja na nogach od 5 😉 ale mala wlasnie zasnela

dziekuje wam za odp. odnosnie kolek. musze wcalic w zycie wasze rady bo moje dziecko mega cierpi z powdu tych kolek 😞

asia- ciesze sie ze z tymkiemw szystko dobrze juz! dzielni jestescie! pozdrawiam z zuzka

• Mamusie
Dzień dobry. My znowu wojowaliśmy do 24 😮 ja nie wiem od czego to zalezy,jedna nocka jest piękna dziesięć pozostałych zaś do du** 😠 Za to pospaliśmy do 6 i od 6 mała śpi do teraz,ale już się powoli wierci więc zaraz jej pora karmienia.
Zaraz chwila prawdy,zrobiłam jej 100ml na 3 miarki,boje sie że bedzie problem z odbiciem i bede musiała jednak robić 110 a to się jednak bedzie miała z częstszym karmieniem buu,mam dzisiaj cały dzień to obczaje ten rytm karmień ;/

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
U nas nocka pyszna, młody spał do 5:00 czyli 7h, potem do 8, tendencje ma dobrą 🙂
Gosix, Landusia, zastanawiam się czy to pobudzenie dzieciaczków nie wiąże się z wkroczeniem w magiczny 3 miesiąc?? Bo Tadeo ma dokładnie to samo 😮 Jedyne momenty kiedy się nie wydziera to drzemki. I te histerie przy jedzeniu... Nie podoba mi się to ani trochę 😠

a jak Wam idzie? 😁 odciagasz dalej? czy starasz sie piers dawac? 🙂 my siew staramy , ale i to odciagam czesciej 😁
ah ten 3 miesiac... 🙂

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
izarybka napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Słuchajcie ja nie wiem co z tą moją lewą piersią 🤢 Masowałam ją i ogrzewałam, już nie boli, ale ciągle z niej gorzej leci 🤢 Nie było tak wcześniej. Jak ściągam laktatorem, to z prawego sika po kilku pociągnięciach, a przy lewym się muszę nieźle namiechować, żeby jako tako leciało 😞 A w nocy jak mały ssie to widać że mu gorzej idzie 😞 Nie wiem co z tym zrobić 😞 Obie piersi są miękkie, nie mam żadnych grud, obecnie obie nie bolą, a taka różnica 🤔

sluchaj ja od poczatku mam wiecej mleka w lewej piersi np w nocy mnie zalewa tylko z niej jak maly dlugo śpi. Nie wiem ale moja mama mowila mi ze zawsze w jednej jest wiecej mleka 😮

Tylko że ja tam mam dużo mleka, ono po prostu nie chce płynąć 😞 To jednak zastój jest chyba 😞 A czy można robić okłady z CZERWONEJ kapusty? Bo u mnie w sklepie była tylko taka 😉

tez to mam, tylko w praweej 😉 czuje, ze jest i musze sie nasciskac, zeby cokolwiek lecialo.. 🤢

• Mamusie
hej 🙂
rano chciałam założyć Michałowi śpiochy i... za małe ;/ juz wyrasta mi z rozmiaru 62. Zostawiłam śpiochy takie z długimi nogawkami, reszta poszła do torby. Zrobiłam segregację innych ciuszków i sporo ubyło z szafy - niektórych to ani razu nie założył. Trzeba będzie powoli rozpakowywac torby na 68.

A na zastój mleka w piersi
polecam zrobić masaż piersi - na rękę wziąc trochę oliwki i energicznie masowac, wałkowac cycka - będzie bolało, ale odblokuje się wszystko, mnie tak wzięła w obroty cycka połozna, potem sikało mleko na pół pokoju 😎
Miłego dnia 🙂 dzis znów słoneczko u nas 🙂

• Mamusie
hejka
u na snocka pieeekna..
nadi po wczorajszym przejsciu samej siebie spala mi do 19 do 6 rana! zjadla z cyca troche i spalysmy do 10 30!!! 🙂 i teraz dalej spi bo butli.. 😘
laksi powiedzcie mi co ja mam zrobic z tym mlekiem w cycach co sie gromadzi.. po 2 dniach niekarmienia raz tylko dzis dostala rano czuje ze cyce robia mi sie powoli twarde.. a ja chce zaprzestac karmic cycem..
a do lekarki nie pojde po tabletki bo mi nie da bo powie ze dieta to zaen powod i mam poczekac i dawac tyle ile jest..
lui help! ☺️ 😘

• Mamusie
Landusia napisał(a):
hejka
u na snocka pieeekna..
nadi po wczorajszym przejsciu samej siebie spala mi do 19 do 6 rana! zjadla z cyca troche i spalysmy do 10 30!!! 🙂 i teraz dalej spi bo butli.. 😘
laksi powiedzcie mi co ja mam zrobic z tym mlekiem w cycach co sie gromadzi.. po 2 dniach niekarmienia raz tylko dzis dostala rano czuje ze cyce robia mi sie powoli twarde.. a ja chce zaprzestac karmic cycem..
a do lekarki nie pojde po tabletki bo mi nie da bo powie ze dieta to zaen powod i mam poczekac i dawac tyle ile jest..
lui help! ☺️ 😘

nos usztywniany stanik i jesli czujesz ze sa twarde troche odciagnij abys poczula ulge no i polecam tabtety,tydzien czasu bralam i w cycach pusto,kupilam bez recepty

• Mamusie
hej laski 🙂
wczoraj po szczepeiniach Mati zareagowas=ał super czyli bez rzadnych oznach typu niepokój czy goraczka 🙂
dostał na wzdecia probiotyk który przyjmuje sie raz dziennie mam nadziejejz e w poaczeniu z boboticiem da efekty 🙂Wczoraj pospał super o 22 obudziłam go na nocne karmienie i spał do 5 rano a potem do 8.30 🙃 🙃 🙃tera tez spi na brzuszku 🙂
poza tym wkurwiłam sie ma maksa na nasza słuzbe zdrowia bo do konca roku nie zapisuja na badanie stawów biodrowych !!!!!!!i zapisałam go prywatnie za 130 zł 😠ae to i tak tanio po rozeznaniu w iinych miejscach.A no i pani doktor kazała mi kupic bebilon Ha qrwa w aptece 35 zl!!!dobrze ze butle daje sporadycznie bo z torabami bysmy poszli 🙂no i pielegniara sie smiała ze kupilismy synkowi najdrozszego drinka zapewne przez cae życie czyli rota 1 dawka za 300 zł 😜 🙂

• Mamusie
mphz napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mphz napisał(a):
dziewczyny a co robicie z kolkami? podajecie jakies kropelki? pomagaja cos 😞 u mnie juz trwaja po 2h:/ zawsze kolo 17. kupilam sab simplex moze cos da?
ja mam bobotic 🙂

asiu i jestes zadowolona? lagodzi kolki? czy wogole juzich nie ma?
Martus,moja oLA WOGOLE KOLEK NIE MA ,ale takie spinanie btrzuszka nieraz ,wiec podaje Jej profilaktycznie i jestem zadowolona 🙂

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
kahlanik napisał(a):
No dobra madzia,jak juz worek sie rozwiazal ,to i ja sie przyznam--->otoz z tej str Szalona RitA! ☺️ 😁 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

😁 😁 😁 😁 😁 😁 witaj 😘

• Mamusie
hej Kochane 🙂 dzięki za troskę 😘 😘 😘
My od wczoraj w domku , trochę muszę dojść do siebie bo padłam psychicznie ... to co przeżyliśmy co widzieliśmy 😞 szok ! Nie jestem w stanie opisać co widzieliśmy w tym szpitalu ... te biedne płaczące dzieciaczki przyklejone do matek 🥴 eh nie wiem czemu tak muszą cierpieć , za jakie grzechy muszą tak cierpieć 😞... Ogólnie wszystko poszło tak jak było planowane , zabieg trwał około godziny i wszystko potoczyło się zgodnie z planem . Tymonek był na środkach przeciwbolowych tylko zaraz po zabiegu a tak jest grzeczny , uśmiechnięty więc na szczęście nic go nie boli 🙂 zresztą sam lekarz powiedział że ból zanika do 24h po zabiegu więc się nie nacierpiał bidulek nasz . Dobrze że mamy już to za sobą 🙂 jesteśmy prze szczęśliwi że to przetrwaliśmy i poszło wszystko ok ! 🙂
Jeszcze raz dziękujemy za wsparcie i Czarnulce za sms-ki 😘 😘 😘

• Mamusie
Hello!!
Niedziela dla rodziny 🙂 🙂
długaśny spacerek, pogoda cudowna, zaluje ze nie wzierlam wody z termosiku i mleczka i butli bo bez sensu tak szybko do domu wracac

zachaczylismy o sklepik dzieciowy i obkupiłam corcie w polspioszki i spioszki pidzamke i wyobrazcie sobie ze moja corcia ma takie dlugie nogi ze ja muze kupowac na 68 cm ubranka mbo 62 mega na styk i zaraz bedzie do wora z za małymi, szok 🙃 🙃
i musimy juz ubierac 68 zwlaszcza ze szerokie pieluszkowanie na nocm to juz ogole 62 za krotkie

Mała nie spala od 20:00 do 3 :00 jestesm zachwycona 😁 😁 😁 😁 😁

dzis mamy gosci wiec mnie nie bedzie raczej bede złopać redsiki juuuuhuuuuuuuuuuuu
😎 😎 😎 😎 😎 😎

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
kahlanik napisał(a):

😁 😁 😁 😁 😁 😁 witaj 😘

czy masz ochote na cyberek z użyciem kulek cipulek ??
😁 😁 😁

• Mamusie
Landusia napisał(a):
hejka
u na snocka pieeekna..
lui help! ☺️ 😘

odciągaj Magda tylko tykle ile jest txzn tak nie do konca tylko to co zalega odciagaj to nir bedzie sie pobudzalo do wytwarzania i co rtaz bedzie mniej , czyki jak leci juz nie sika mlkeo tylko skrapla sie to przestawaj, w ten sposob nie dopuscisz do zastoju a mleczko sie bedzie wytwarzało coraz mniej i mniej, mi nic nie zalegalo tak robilam i sie skonczylo jakies tam kapki są jak scisne to kropelka poleci jedynie
a tabletki mozesz kupic bez recepty tylko drozej

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
)no i pielegniara sie smiała ze kupilismy synkowi najdrozszego drinka zapewne przez cae życie czyli rota 1 dawka za 300 zł 😜 🙂
przy pierwszym szczepieniu podawają jeśli sie chce oczywiscie tą dodatkową szczepionke na rotawirusy czy w 3 miesiacu dopiero bo ja juz nie pamietam ?

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
My od wczoraj w domku , trochę muszę dojść do siebie bo padłam psychicznie ... to co przeżyliśmy co widzieliśmy 😞 szok ! Nie jestem w stanie opisać co widzieliśmy w tym szpitalu ... te biedne płaczące dzieciaczki przyklejone do matek 🥴 eh nie wiem czemu tak muszą cierpieć , za jakie grzechy muszą tak cierpieć 😞... Ogólnie wszystko poszło tak jak było planowane , zabieg trwał około godziny i wszystko potoczyło się zgodnie z planem . Tymonek był na środkach przeciwbolowych tylko zaraz po zabiegu a tak jest grzeczny , uśmiechnięty więc na szczęście nic go nie boli 🙂 zresztą sam lekarz powiedział że ból zanika do 24h po zabiegu więc się nie nacierpiał bidulek nasz . Dobrze że mamy już to za sobą 🙂 jesteśmy prze szczęśliwi że to przetrwaliśmy i poszło wszystko ok ! 🙂

Cudownie Asiu!!!!!!!!!!!!!111
Juz po wszystkim!!!!!!!111
nie bedzie zaraz sladu i zapomnicie ze wogole było!!!!!!!!!!!
SUper! tak sie ciesze waszym szczesciem 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
asia19874 napisał(a):

Suuuper że wszystko dobrze z Tymonkiem i ze jestescie juz w domu !!

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
kamiska napisał(a):
a u nas dzien w miare ok ale maly nie chcial jesc a teraz chcial i musialam dac z obu piersi bo mleka mam duzo mniej 😞

dziewczyny ktore karmia piersia mam pytanko czy karmicie z jednej piersi czy z obu podczas 1 karmienia???
ja z jednego,ale na poczatku ,kiedy chcialam rozkrecic aktacje dawalam z obu podczas dluuuugiego karmienia ,jak najczesciej przystawiaj kochana ,odciagaj i pij wody sporo,bedzie dobrze zobaczysz 🙂

wiecie jak ja robiłam żeby rozbujać laktacje? jak karmiłam z jednego cycka to przystawiałam laktator do drugiego cycka - bo jak z jednej piersi karmię to na początku też z drugiej mi leci chwilę i jak zassało mi to z tej drugiej piersi bardzo duzo mi zleciało. Jest to trochę niewygodne, ale można pobudzic tez w ten sposób laktacje 🙂
ja tez tak robilam 🙂

dzieki za rady kochane juz jest lepiej 😜

dzis u mnie goscie wiec tylko na chwilke wpadlam

mam jeszcze pytanko wasze dzieic tez tak niemiarowo i szybko oddychaja??bo moj moim zdaniem zdecydowanie za szybko 🤢 😮 😮