Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
karolajna1988 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Kurcze powinnam troche popedałować,ale lenia mam 🤨

od kiedy sprzedalismy jedno auto jestem zdana na pedałowanie i chodzenie owszem ma swoje dobre strony ale bardzo szybko się mecze i normalnie gdzie na dworzu nie zacieplo ja jestem zgrzana jak świnka

ja pedałuje na stacjonarnym ☺️ wyciągam z balkonu i jade jade jade jade 😁 😁

hahah uwazaj bo pojedziesz przez balkon jak bedziuesz tak pedałowała

i se popedałowałam ale przez sen..bo mnie z nóg zwaliło 😮Mama Emilke zabrała do Siebie a ja chrapałam sobie w najlepsze ☺️ 🤪 😁 😁

Bosze takim to dobrze 🤪 🤪

agata82 napisał(a):
Alicja ostatnio tez bardzo małao jadła... zaczęłam się martwić,jeszcze tydzień, dwa temu wsuwała aż się zastanawiałam gdzie to mieści a ostatnio 40ml zjadła i koniec 😞 do tego kupa bardzo rzadko w porównaniu do tego co było 😞 z tydzień temu zrobiła chyba z 5-6, chyba jej coś zaszkodziło, później chyba ze 3 w ciągu dnia, potem 3 dni przerwy... dziś znów trzeci dzień mija 😞 to chyab nie jest dobrze, że tak nieregularnie robi 😞
pocieszam sie tylko, że chyba znalazłam przyczynę nie jedzenia- zmieniłam wczoraj smoczek na "3" i w nocy wciągnęła 180ml nad ranem ok. 160 🙂 zobaczymy co z kupą będzie..
no i od 3 dni ni śpi jak wcześniej do 5-6 tylko budzi się 2-3 a dziś w nocy o 1 😮 ale tłumaczę to sobie tym, że może nie była tak najedzona jak wcześniej 🤔

własnie mi przypomnialas ze musze wymienić smoczki z butelek

hej
noc ok gorzej bylo z zaśnięciem przez ten katar, ale zasnoł o 22 to spał do 5 bez przerwy ,
byliśmy u pani doktor no i az tak chory nie jest bardziej katarzysko go męczy , kazała dawać klemastin , witamine c, i na noc nasmarowac stópki maścia rozgrzewająca dla dzieci , no i oczywiscie zrezygnować z jutrzejszego szczepienia

Witam, Tadzio spał dziś od 21 do 7 czyli 10h! Pomimo, że niewiele zjadł na noc. Ale to pewnie przez szczepienie, mało drzemał w dzień, a wieczorem miał stan podgorączkowy, więc dostał czopa.

kahlanik napisał(a):
Witam, Tadzio spał dziś od 21 do 7 czyli 10h! Pomimo, że niewiele zjadł na noc. Ale to pewnie przez szczepienie, mało drzemał w dzień, a wieczorem miał stan podgorączkowy, więc dostał czopa.

a od ilu zaczyna się stan podgorączkowy u takiego dzidizusia?? bo ja juz sama nie wiem

agamu napisał(a):
Dzień dobry 🙂 🙂 🙂
Nocka-standard....zasnęła o 20, pobudka o 24, o 3 i teraz....więc nie jest żle-ma swoje stałe pory ( codziennie tak się budzi tzn co noc ),ale hmmm jak Wy to robicie, że Wasze dzieci śpią prawie całe noce???? 🤢 🤢 🤢 🤢

Powiem Wam, że po mału zaczynam mieć dość tej monotonii 🤨 🤨 🤨 🤨.az mi glupio, bo kocham tą Małą Istotkę i uwielbiam spędzać z nią czas,ale chyba jakiś kryzys mnie dopada> Czuję się zmęczona tym wszystkim....Dzisiaj nawet Tomkowi powiedziałam, że mu zazdroszczę trochę, że może isć do pracy... ☺️ ☺️ ☺️
Szkoda gadać, mam nadzieję, że mi szybko minie 🙂

Ja w zasadzie staram się młodego napełnić przed snem na maxa i ograniczam mu drzemki dzienne. Teraz sam z siebie drzemie mi ok. 30-40 minut (czasem krócej) 3 razy w ciągu dnia. Ale to chyba więcej jego zasługi w tym, że tak ładnie kima, bo dziś obudził się o 7 a na noc zjadł dość mało więc pewnie więcej zależy od dziecka i reguł nie ma.

kahlanik napisał(a):

a od ilu zaczyna się stan podgorączkowy u takiego dzidizusia?? bo ja juz sama nie wiem

Młody miał 37,5 w dupci już po odjęciu tych kresek, dzwoniłam do pani doktor i kazała na noc podać Eferalgan 80 mg czopek.

• Mamusie
Hej. My pospałyśmy od 21 do 5 i od 5 do 9 🙂 🙂 Hania przesypia mi całą noc,a w dzien idzie mi spac kiedy juz na prawde jest zmeczona
Hania mi dzisiaj zrobiła żółciutka kupe,niewiecie jak sie ciesze !! moze faktycznie polozna miała racje i lepiej jej dawac cebion na lyzeczce niz do mleka 🤨
Tak czy inaczej odstawiamy dzisiaj sab,z herbatek tez na razie zrezygnowałam,pijemy przegotowanego żywca-Hani smakuje 🙂
Dla swojego spokoju zanosze kupke Hani do laboratorium.

Agamunie jestes sama z tym stanem,ja tez czasami sie tak czuje 😞 w niedziele tesciowa nas wygonila do znajomego na kawe,fajnie sie bylo wyrwac niestety z drugiej strony caly czas myslalam o Hani. Tutaj czlowiek chce czasem gdzies wyjsc,do ludzi,poza dom a w glowie i tak pozostaje mysl o dziecku..

Poki moja smerfetka mi spi lece ogarnac mieszkanie i zrobic obiad,dzisiaj mały mix- żurek i spaghetti 😁

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
W Rossmanie jest fajna promocja .Mielismy kupon rabatowy na kosmetyki Nivea Baby (-20%) no i moj nakupil dzis krem na kazda pogode,przeciw odparzenią,mydełko ,krem SoS -i dostal nie dosc ten rabat to i kocyk niebieski przy kasie 🙂Takze polecam wybrac sie do Rossmana
dobranoc dziewoje 😘

hehe twój to zawsze na coś trafi 🙂 ja mam daleko do rosmana 😞

• Mamusie
kamiska napisał(a):
hej dziewczyny
my znów mamy inf.dróg moczowych i znów Jasiek nafaszerowany lekami mówie Wam powoli trace siły ale jak spojrze na niego odrazu rzybywają nowe.fenomen 🙂
niestety nie dam rady Was podczytać co nowego?/ Zocha sie odzywała???

kurcze dużo zdrowka dla Jasia 😘 😘 super ze zajrzalas 🙂
ani zocha ani novika sie nie odzywaja 😞 😞

• Mamusie
kamiska napisał(a):
hej dziewczyny
my znów mamy inf.dróg moczowych i znów Jasiek nafaszerowany lekami mówie Wam powoli trace siły ale jak spojrze na niego odrazu rzybywają nowe.fenomen 🙂
niestety nie dam rady Was podczytać co nowego?/ Zocha sie odzywała???

No kurde coz to znow sie przypętało..... a jak sie objawiały oznaki infekcji?? ja tez sie matrtwie bo ecoli lubi powracac :/
Nic nie wiem co z Zosieńka 😞( nic a nic ale mam nadzieje ze wszystko w porzadku!!!

• Mamusie
MELDUJE SIE

spanko od 24 i nadal spi wstawal tylko na karmionko alo sama ją podkarmiłam na spioszka wiec mama wyspana pelan energi na 13 jedziemy cwiczyc potem o 16 przychodzi pani rehabilitantka

Agatka postaraj sie zrobic cos dla siebie np dla mnie bombow esa wypady na Infatred i Vacuum Jet moze nie schudlam po tym ale bynajmniej czuje sie zajebiscie!! a w saunie zapominam o calym swiecie.

mnie sie tez zdarza zarzucic mezowi ze w pracy odpoczywa ale ja i tak wolalabym zostac z dzieckiem do roku czasu np a nie tylko pol roku 😞(((
ogolnie czuje sie super jako mama i zmiana w zyciu i w domu ktorej sie balam wcale nie ejst wywrotką o 180 st. teraz dopiero czuje ze mam po co zyc

Agata 1982? ty nadal karmisz odciaganym? jak tak to jestes debesciak!!!

Co mowili o masazach brzuszka?

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
MELDUJE SIE

spanko od 24 i nadal spi wstawal tylko na karmionko alo sama ją podkarmiłam na spioszka wiec mama wyspana pelan energi na 13 jedziemy cwiczyc potem o 16 przychodzi pani rehabilitantka

Agatka postaraj sie zrobic cos dla siebie np dla mnie bombow esa wypady na Infatred i Vacuum Jet moze nie schudlam po tym ale bynajmniej czuje sie zajebiscie!! a w saunie zapominam o calym swiecie.

mnie sie tez zdarza zarzucic mezowi ze w pracy odpoczywa ale ja i tak wolalabym zostac z dzieckiem do roku czasu np a nie tylko pol roku 😞(((
ogolnie czuje sie super jako mama i zmiana w zyciu i w domu ktorej sie balam wcale nie ejst wywrotką o 180 st. teraz dopiero czuje ze mam po co zyc

no dalej ściągam 😎 choć czasami jak widzę laktator to mam ochotę krzyczeć 🤢 ale mówię sobie, że wiecznie trwać to nie bedzie 🙂 a jeśli pokarm jest to niech Niuńka korzysta 🙂

• Mamusie
agata82 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
MELDUJE SIE

no dalej ściągam 😎 choć czasami jak widzę laktator to mam ochotę krzyczeć 🤢 ale mówię sobie, że wiecznie trwać to nie bedzie 🙂 a jeśli pokarm jest to niech Niuńka korzysta 🙂

jestes przegigant dla mnie!! toz to wyzwanie nie lada trydniejsze nic karmienie cycem !!!
Szacun Agatka i powodzonka!!