Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
smerfetka napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
kurcze..moja wazy 5,200 kg urodzila sie 3,820

to faktycznie nie dużo, ale wg.siatki mieści się w normie. A konsultowałaś Jej wagę z lekarzem?
no tak dzis bylam u lekarza i za malo..tzn dobrze by bylo gdyby przybierala stopniowo,ale ona przez miesiac przynajmniej powinna 600-700g przybrac i stad ten niepokoj.. 🤢

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
co do pieluch to ja dada 3, Maga a Ty kiedy przechodzisz na 4 , bo juz chyba jakos niedługo hi hi
co do brzuszka to moja tez tak ma hi hi
Asik ty sie nie denerwuj skoro dzisiaj byłas i nic ci lekarz nie powiedział to jest z waga Oli wszytsko dobrze ...moze ona bedzie tap madyl hi hi .....
moja w sobote miała 6200kg , ale Asik Tymon to juz ponad 7 ładna waga piórkowa hi hi
mowila ,ze malo...

• Mamusie
laurka2011 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
mam pytanko - jak ubieracie teraz maluchy? napiszcie jakie warstwy

ja ubieram body z dlugim rekawkiem,śpiochy,spodnie polarowe,sweterek szaliczek rekawiczki czapeczka i kombinezon lub kurtke klade ja na gruby koc i tym kocem ja przykrywam tez 🙂

body z dlugim rekawem,kaftanik badz bluzeczka,rajtuzki,spodenki polarowe,buciki,sweterek,dwie czapeczki-jedna cienka druga welniana,rekawiczki,kombinezon

• Mamusie
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):
co do pieluch to ja dada 3, Maga a Ty kiedy przechodzisz na 4 , bo juz chyba jakos niedługo hi hi
Asik ty sie nie denerwuj skoro dzisiaj byłas i nic ci lekarz nie powiedział to jest z waga Oli wszytsko dobrze ...moze ona bedzie tap madyl hi hi .....
moja w sobote miała 6200kg , ale Asik Tymon to juz ponad 7 ładna waga piórkowa hi hi

dowiem sie w mikolajki 🤪, bo wtedy mamy szczepienie 😞 i wizyte u pediatry
no moja przybierala w tydzien 300-400g ..a teraz w miesiac 200..

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
mowila ,ze malo...

jezeli chodzi o wage moja ma troszke ponad 5kg ale urodzila sie z waga 2900 uwazam ze waga jej jest w normie 😉co do pieluch to my od poczatku uzywamy pampers i nie zamiezamy zmieniac na inne 🙂 chusteczki tez pampers 🙂obeznie jestesmy przy dwojkach ale brzusio duzy heh i lada dzien jak sie dwojki skoncza to na trojki przechodzimy 🙂

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
smerfetka napisał(a):
Widziałam na zdjęcach, że Hania pieknie trzyma gryzaczek. Wasze Dzieciaczki też już chwytają? Kacper trzyma jak mu się włoży w rączke, ale widzę, że zupełnie nieświadomie.
moja Ola tez nieswiadomie trzyma 🙂

moja tez ale tylko chwile 🙂za to jak mleczko pije to zawsze mnie jedna raczka za palec trzyma heh

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):

dowiem sie w mikolajki 🤪, bo wtedy mamy szczepienie 😞 i wizyte u pediatry

a moja tez malo je, malo przybiera i ja co tu cos podczytam to latam po lekarzach, wariuje, wzywam do domu, ale miesci sie w normie, jest szczesliwym wesolym dzieckiem a za ma miej faldek,taka jej uroda, a dzis w ciuchach i pampku wazyla 5 kg.
🙂 to mnie pocieszylas troszku 🤪 Jutro dla spokoju zrobie te badanie moczu 🙂

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
kurde jak czytam jak wy dzieci ubieracie to mi si wydaje ze strasznie duzo zakładacie 😮 😮
ja ubieram na dwor tak jak Maga ale bez tego pokrowca na wózek

gdyby mi sie Hania pocila to bym jej tak nie ubierała 😉 a mi sie wydaje ze dobrze ja ubieram,konsultowalam to tez ze swoja mama hehe 😜 godzine czasem troche dluzej chodzimy po dworze,dziecko sie nie rusza we wozku to musi byc cieplo ubrane

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
kurde jak czytam jak wy dzieci ubieracie to mi si wydaje ze strasznie duzo zakładacie 😮 😮
ja ubieram na dwor tak jak Maga ale bez tego pokrowca na wózek

wiecie co moja jest ciepłolubna tak jak ja, zmarzlaki z nas, ale ja tak grubo nie ubieram. W tym co jest w domu to ubieramy kombinezonik (lub kurteczkę) i to nie taki grubaśny a raczej lajtowy,w wózku jest śpiworek, zapinamy i wsio, pokrowiec jest ściągnięty.

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
laurka2011 napisał(a):
kurcze kazda panna tutaj jakiegos kawalera ma. czy ktorys kawaler wolny jeszcze jest? bo moja niunia samotna 🙂 tak glupio tyle par tutaj a ona sama 🙂

moja Hania tez,ale jak to juz jej tatus powiedzial ze na dyskoteki ja pusci dopiero po 30tce 😜 😁

heh a moj mowi ze jak na dyske ja pusci to pojdzie razem z nia i jej kolezankami hehe niedoczekanie kto ze staruchem bedzie chcial isc heh jak to mlodziez mowi siary by narobil swoja obecnoscia 🙂

• Mamusie
karolajna1988 napisał(a):
smerfetka napisał(a):
dziewczyny a ile sie czeka na becikowe ??

my dopiero wczoraj złożyliśmy wniosek ☺️

ja jeszcze nie byłam po zaświadczenie pytam się z ciekawości ☺️

ja miesiac temu wniosek zlozylam miala kasa przyjsc pod koniec miesiaca a dzisiaj jeszcze jej nie bylo...odrazu jak kase dostane ide do fryzjera na balejaz blond 🙂

• Mamusie
smerfetka napisał(a):

ja miesiac temu wniosek zlozylam miala kasa przyjsc pod koniec miesiaca a dzisiaj jeszcze jej nie bylo...odrazu jak kase dostane ide do fryzjera na balejaz blond 🙂

• Mamusie
laurka2011 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
laurka2011 napisał(a):
kurcze kazda panna tutaj jakiegos kawalera ma. czy ktorys kawaler wolny jeszcze jest? bo moja niunia samotna 🙂 tak glupio tyle par tutaj a ona sama 🙂

moja Hania tez,ale jak to juz jej tatus powiedzial ze na dyskoteki ja pusci dopiero po 30tce 😜 😁

heh a moj mowi ze jak na dyske ja pusci to pojdzie razem z nia i jej kolezankami hehe niedoczekanie kto ze staruchem bedzie chcial isc heh jak to mlodziez mowi siary by narobil swoja obecnoscia 🙂

hehehe my zas wolimy ja zabrac na mayday do katowic,wybawi sie dziecko przez 14 godzin i bedzie na jakis czas miala dosc lepsze to niz pseudo dykoteki po jakis klubach 😮 😁

• Mamusie
laurka2011 napisał(a):
smerfetka napisał(a):

my czekalismy miesiac czasu na becikowe

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
laurka2011 napisał(a):
smerfetka napisał(a):

my czekalismy miesiac czasu na becikowe

a jaki rozmiar wasze dzieci teraz nosza? moja niunia tak 62 a niektore 68.