Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Siema
kolejny bol głowy ....szok laski wykoncze sie chyba nerwowa ...tak mnie denerwuje ...

To pewnie od tego, że zgubiłaś dużo kg. Pij dużo wody i leż jak najwięcej na płasko. 🙂 A jak nie przejdzie przez dwa dni to leć do lekarza. Ja miałam po cc takie powikłania z bólem głowy i kazali mi pić dużo wody i leżeć jak najwięcej na płasko i przechodziło.

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
moja Ola z kolei w przeciwienstwie do Laurki Luizy uwielbia byc przewijana 🤪 uspakaja sie ui zaciesza wtedy ,gola dupka i jest szczescie 😁

nasz lubi byc rozebrany golasek 😁 ale ubierania to juz nie 🤪
a co do kapieli to my mamy zawsze pewne 3-5h snu wtedy 🙂

witamy sie z Domisiem na raczkach
3 razy sie budził chyba go brzuszek bolał bo w pampie przez noc zero kupki, a rano jak zasadził to na dole bylo slychac , dzisiaj maM egzamin słuchajcie ile moze stac moje mleko odciagniete w lodówie??

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
hej , u nas znów akcja kupa 😮 pręży mi się , masujemy mu brzuch bo chyba ma parcie a nie może zrobić 🤢 🥴 spróbuję z tą oliwką i masażem ... a ten DEBRIDAT do dupy nie podobyny 😠
wow Czarnulo pięknie chudniesz 🤪 🙃
U nas dziś urodzinki mamuśki mojej 🙂 pierwsza dżampreza Tymona 😜
miłego 😘

grr a u nas dalej nie ma od tej zielonej nic... 🥴 jz wczoraj probowalismy nawet tego nieslawnego termometru.. 🤢 i nic.. i viburcol tez czopek byl i tez nic.. w poniedzialek pojdziemy chyba do pediatry bo zbyt sie meczy..
najlepszego pozycz mamie! 🙂 milej imprezy 😁

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Rozmawialam z Panią z poradni laktacyjnej, powiedziala ze to ma wyglądać tak:
JAk dziecko glodne to karmienie piersią przystawic az do oproznienia piersi, obu piersi i dac jeszcze troche pocycac jesli nie zlosci sie ze jeszcze glodne to jak najdluzej, zalozyc kapturki jak mnie boli, potem dorobic mieszanki zeby sie najadla a potem odciagac laktatorem po 10 min kazdą piers. no i wiadomom duzo wody i ze 3 herbatki na lakatcje na dzien

/No jak si teraz zastosowalam to mi wyszlo: godzina i 10 minut taka sesja, nie wiem czy dam rade:/ i wszystko fajnie by bylo ale jak to sie ma do jakiegokolwiek wyjscia z domu? a mam kilka wizyt lekqarskich zaplanowane na najblizszy okres; 3 swoje plus jedna z dzieckiem
jak to sie ma do podania cyca i do odciagania po???
🤢 🤢
z tego wzystkiego wyszlo mi ze po tej poradzie to chyba zwątpilam
sama sobie zmascilam ta lakatcje i chyba czas sie pogodzic bo i tak nie zdołam przywrocic gdzie tu zeby 100 ml lecialo.. chyba do gudnia podpieta na dojarce bym była:/
powoli sie przekonuje ze odpuszczamm , ale musze uwierzyc ze chce bo mam jakies wyrzuty
jakas psychoza to karmienie mam jakies popierdolone hormony 🤨 🤨

grrr to sie chyba sprawdza, jak sie mieszka z dziadkami albo ma slzaca.. zeby ie trzeba bylo nic innego robic jak tylko karmic..
ja sie ostatnio poddalam prawie i od tego czas leci ok 100 razem z obu.. czyli na wiekszosc jednego karmienia starcza.. ciekawe na jak dlgo hehe 😉

• Mamusie
hej mamuski 🙂
nadrobilam Was od wczoraj w koncu 😉
Antoni od rana byl marudny, spal na mnie odlozylam go i jeczal sobie to wlaczylam mu odkurzacz i HEHE spi dalej 😁 😁 🤪 przez pewien czas sie opieral ale i tak jest 1:0 dla odkurzacza i teraz twardo ssie przez sen 🤪
milej niedzieli! 😘

• Mamusie
karolajna1988 napisał(a):
witamy sie z Domisiem na raczkach
3 razy sie budził chyba go brzuszek bolał bo w pampie przez noc zero kupki, a rano jak zasadził to na dole bylo slychac , dzisiaj maM egzamin słuchajcie ile moze stac moje mleko odciagniete w lodówie??

w lodowie 24h,w zamrazarce 3 miesiace....tak mowili na szkole rodzenia

• Mamusie
hejka..
u nas tragedia;/
mezowi rosnie zab madrosci i tak mu spuchla twarz ze ma az kwadratowa;/ wczoraj jezdzilismy po aptekach bo wział 8 ibupromow i nie pomogło i dostał ketonal lek na recepte ale babka byla mila i dala nam bez i pomogło na chwile zmiejszyc bolale po 2 godzinach znowu bolało.. tak mi go szkoda .. do tego nadinka nie chce pic z cycka bo nie leci mi juz mleko 😞 nie wiem co sie stało.. normalnie do wczoraj jeszcze było po kapieli dostała butle zeby było szybciej bo mezem sie zajmowalam ,w nocy juz marudnie pila a od 4 rana juz wcale nie ciagla cyca .. na sile jej dawalam .. juz sama nie wiem czy to przez to ze ja cos zjadłam bo zjadłam tortille z kebabem czy ona nie miala apetytu.. dupa 😞 do bani to wszystko 😞

aa i kupek jak nie było tak nie ma.. ostatnio dalam jej czopka bo tak wrzeszczała nic ni pomagało i naewt po czopku ciezko jej bylo zrobic pozniej jak tylko chcialam ja przebrac to wrzeszczała myslalam ze jej cos uszkodziłam.. 😞

napiszcie jak masowac ta dupke moze nadince pomoze?

• Mamusie
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Rozmawialam z Panią z poradni laktacyjnej, powiedziala ze to ma wyglądać tak:
JAk dziecko glodne to karmienie piersią przystawic az do oproznienia piersi, obu piersi i dac jeszcze troche pocycac jesli nie zlosci sie ze jeszcze glodne to jak najdluzej, zalozyc kapturki jak mnie boli, potem dorobic mieszanki zeby sie najadla a potem odciagac laktatorem po 10 min kazdą piers. no i wiadomom duzo wody i ze 3 herbatki na lakatcje na dzien

/No jak si teraz zastosowalam to mi wyszlo: godzina i 10 minut taka sesja, nie wiem czy dam rade:/ i wszystko fajnie by bylo ale jak to sie ma do jakiegokolwiek wyjscia z domu? a mam kilka wizyt lekqarskich zaplanowane na najblizszy okres; 3 swoje plus jedna z dzieckiem
jak to sie ma do podania cyca i do odciagania po???
🤢 🤢
z tego wzystkiego wyszlo mi ze po tej poradzie to chyba zwątpilam
sama sobie zmascilam ta lakatcje i chyba czas sie pogodzic bo i tak nie zdołam przywrocic gdzie tu zeby 100 ml lecialo.. chyba do gudnia podpieta na dojarce bym była:/
powoli sie przekonuje ze odpuszczamm , ale musze uwierzyc ze chce bo mam jakies wyrzuty
jakas psychoza to karmienie mam jakies popierdolone hormony 🤨 🤨

grrr to sie chyba sprawdza, jak sie mieszka z dziadkami albo ma slzaca.. zeby ie trzeba bylo nic innego robic jak tylko karmic..
ja sie ostatnio poddalam prawie i od tego czas leci ok 100 razem z obu.. czyli na wiekszosc jednego karmienia starcza.. ciekawe na jak dlgo hehe 😉

wlasnie....
ja po wczorajszej burzy hormonalnej i morzu wylanych łez zrezygmnowałam z rozkręcania tego, bede dawac co mam , postanowilam logicznie ze odciaganie- rano , jakos w ciagu dnia jak bedzie czas i wieczorem, i wtedy bede dodatkowo podawac moje mleko a tak to przeszlismy na mm

• Mamusie
Maga napisał(a):
asia19874 napisał(a):
hej , u nas znów akcja kupa 😮 pręży mi się , masujemy mu brzuch bo chyba ma parcie a nie może zrobić 🤢 🥴 spróbuję z tą oliwką i masażem ... a ten DEBRIDAT do dupy nie podobyny 😠
wow Czarnulo pięknie chudniesz 🤪 🙃
U nas dziś urodzinki mamuśki mojej 🙂 pierwsza dżampreza Tymona 😜
miłego 😘

grr a u nas dalej nie ma od tej zielonej nic... 🥴 jz wczoraj probowalismy nawet tego nieslawnego termometru.. 🤢 i nic.. i viburcol tez czopek byl i tez nic.. w poniedzialek pojdziemy chyba do pediatry bo zbyt sie meczy..
najlepszego pozycz mamie! 🙂 milej imprezy 😁

Mysmy kupili te rurki - ten katater windi co letka mi dala link na taką czarną godzine ale jeszcze sie nie przydało, moge ci odstąpić na próbe sztuke czy tez dwie 🙂

• Mamusie
Landusia napisał(a):
hejka..
u nas tragedia;/
mezowi rosnie zab madrosci i tak mu spuchla twarz ze ma az kwadratowa;/ wczoraj jezdzilismy po aptekach bo wział 8 ibupromow i nie pomogło i dostał ketonal lek na recepte ale babka byla mila i dala nam bez i pomogło na chwile zmiejszyc bolale po 2 godzinach znowu bolało.. tak mi go szkoda .. do tego nadinka nie chce pic z cycka bo nie leci mi juz mleko 😞 nie wiem co sie stało.. normalnie do wczoraj jeszcze było po kapieli dostała butle zeby było szybciej bo mezem sie zajmowalam ,w nocy juz marudnie pila a od 4 rana juz wcale nie ciagla cyca .. na sile jej dawalam .. juz sama nie wiem czy to przez to ze ja cos zjadłam bo zjadłam tortille z kebabem czy ona nie miala apetytu.. dupa 😞 do bani to wszystko 😞

aa i kupek jak nie było tak nie ma.. ostatnio dalam jej czopka bo tak wrzeszczała nic ni pomagało i naewt po czopku ciezko jej bylo zrobic pozniej jak tylko chcialam ja przebrac to wrzeszczała myslalam ze jej cos uszkodziłam.. 😞

napiszcie jak masowac ta dupke moze nadince pomoze?

Bierzesz na paluszek trochę oliwki i masujesz odbyt i okolice z 10 minutek. Tylko paluszka do środka nie wkładaj bo możesz pogorszyć sytuacje. Z termometrem nie próbuj sposobu bo tak samo może się pogorszyć. U mnie działa ten masaż i u któreś z Lasek też podziałał. A najlepiej jakby mała z 5 minutek przed masażem poleżała na brzuszku. Zdaj relacje czy pomogło 🙂 🙂

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Kobitki jakie macie opinie o tej karuzeli:
http://www.youtube.com/watch?v=X1hJCfvJ8nM&feature=related

Milego dzionka 😘 😘 😘

fajna ta karuzela i ile muzyczek , z fishera super sa zabawki tylko ciekawe ile to kosztuje , patrzyłas na allegro , bo ja mam tez z fishera i ciagle ta sama melodia , juz pierdolca dostaje , bo co ja przebieram to właczam zeby sobie patrzyła jak zwierzaczki sie ruszaja .....

• Mamusie
Siema laski
Kochane co do kg ...to wy tak nie patrzcie ze to boze juz 20 kg , przy mojej wadze zrzucenie 20 to tak jak u Was 5 kg .... jeszcze tak z 30 kg i beda taka laska jak wy hi hi ....
Ja tez miałam cc i mysle ze te bole głowy od tego znieczulenie w kregosłup.....
Nocka w miare troszke głodna była nasz Julcia wiec sie czesciej budziła ... 🙂 🙂ale nienarzekamy .
Miełej niedzieli.... 🙂

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Witajcie Kochane 😘
u nas wszystko ok 🙂W dzień śpimy,w nocy walczymy 🤪 😁 😁 Terrorystke urodziłam normalnie 🤪 😁 i głodomora 😁 Moja Mama dużo Nam pomaga,bez Niej byłoby kiepsko!!ale ogólnie jest git 😎

pozdrowienia Kochaniutkie 😘 😘

czyli w mamusie sie wdala 🤪 🤪
i charakterek z zycia plodowego jednak 😁

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Siema laski
Kochane co do kg ...to wy tak nie patrzcie ze to boze juz 20 kg , przy mojej wadze zrzucenie 20 to tak jak u Was 5 kg .... jeszcze tak z 30 kg i beda taka laska jak wy hi hi ....
Ja tez miałam cc i mysle ze te bole głowy od tego znieczulenie w kregosłup.....
Nocka w miare troszke głodna była nasz Julcia wiec sie czesciej budziła ... 🙂 🙂ale nienarzekamy .
Miełej niedzieli.... 🙂

ja tez jeszcze 30 ale najpierw 11 😁 😁 😁