Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
asia19874 napisał(a):
agamu napisał(a):
asia19874 napisał(a):
Młody na tarasie się hartuje a ja mam chwilę dla siebie ... znów walczyliśmy z gazami 😞 muszę dzwonić do lekarki żeby coś poradziła , tak się darł że szok 😲 dopiero ciepłe pieluchy pomogły na brzuszek ...ehhh

Ja mam matę o taką :
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-rainforest-fisher-price-k4562-nowa-i1925120875.html
na szczęście dostałam po chrześniaku 🙂 mój jest nią zachwycony a najbardziej małpką 🙂 na pewno przypomina mu tatę 🤪 🙃 😁 😁 😁 😁 😁

Asia spróbuj może z tym boboticiem-nam ładnie bączki po nim idą 🙂 tzn nie nam ☺️ tylko Gabrysi eehehee

właśnie miałam pytać o ten bobotic i sab 🤔
wrzućcie linka ...
skonsultuje to z lekarką i jak coś to zakupię bo nie mam już siły walczyć z bąkami Tymona , a on się tak przy tym męczy 😞

bobotic dostaniesz w aptece za jakieś 16 zł coś koło tego.
A do sabu linka nie mam, bo nie zamawiałam nigdy. 🙂

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
izarybka napisał(a):
mphz napisał(a):
agamu napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
mphz napisał(a):
LENISTWO MNIE DOPADLO- WERANDUJE (BALKONOWO) ZUZANNE:P

ja to samo 🙂

Też bym chętnie tak zrobiła, ale Maja musi iść....więc chcąc nie chcąc musimy iść na spacer jednak 🤢 Nie chce mi się, ale z drugiej strony przynajmniej mam mobilizację 🙂 🤪

HEHE JA BYM NAWET Z CHECIA I WYSZLA, ALE KURCZE 3 PIETRO BEZ WINDY -KAPA :/ CZEKAM NA MEZA A MALA NIECH SIE BALKONOWO DOTLENIA POKI CO:p

ojej no fakty lipnie masz 😞

NO MASAKRA Z TYM 3 PIETREM. ZAZWYCZAJ ZNOSZE I WNOSZE WOZEK NA 2 RAZY, ALE DZIS MEGA MI SIE NIE CHCE.

• Mamusie
izarybka napisał(a):
😞 😞ja bym z checia porobila zdjecia ale telefonem 3.2mp to mozna........
mąż twierdzi ze po co cyfrowka jak on ma tel dobry tylko jest ww weekendy

ROBCIE, ROBCIE- CHOCIAZ TYM TELEFONEM, BO CZAS TAK SZYBKO UCIEKA A DZIECIACZKI TAK SZYBKO ROSNA...

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
aniulka25 napisał(a):
izarybka napisał(a):
dziewczyny karmiace czy wy tez macie wrazenie jakby cycki raz były pełne raz mało co w nich było Danielek sie wkurzal na nie wczoraj szarpał nie wiem 😮 a w nocy obudzilismy sie to jak kamienie nie wiem ja mam chyba małego lenia jak są pełne cyce samo prawie leci jest dobrze problem jak trzeba mocniej ssać to nerw 🤔
chyba długo nie polecimy na cycu już 😞

to jest normalne my tez tak mamy, ze czasem jest malo a czasem duzo. A z tym szarpaniem to Pawel tez czasem tak robi, ale mi sie wydaje ze to nie ma nic wspolnego z jedzeniem, bo mleko leci, wlasnie nie moge rozgryzc o co mu chodzi

Ja te żnie mogę mojej rozgryść o co jej chodzi ale przez szarpanie cycuchów została nazwana rekinkiem 🙂.

u mnie została ochrzczona jako Critersik 😁 😁 😁 😁 tez z tego samego powodu 🙂

• Mamusie
agamu napisał(a):
asia19874 napisał(a):
agamu napisał(a):
asia19874 napisał(a):
Młody na tarasie się hartuje a ja mam chwilę dla siebie ... znów walczyliśmy z gazami 😞 muszę dzwonić do lekarki żeby coś poradziła , tak się darł że szok 😲 dopiero ciepłe pieluchy pomogły na brzuszek ...ehhh

Ja mam matę o taką :
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-rainforest-fisher-price-k4562-nowa-i1925120875.html
na szczęście dostałam po chrześniaku 🙂 mój jest nią zachwycony a najbardziej małpką 🙂 na pewno przypomina mu tatę 🤪 🙃 😁 😁 😁 😁 😁

Asia spróbuj może z tym boboticiem-nam ładnie bączki po nim idą 🙂 tzn nie nam ☺️ tylko Gabrysi eehehee

właśnie miałam pytać o ten bobotic i sab 🤔
wrzućcie linka ...
skonsultuje to z lekarką i jak coś to zakupię bo nie mam już siły walczyć z bąkami Tymona , a on się tak przy tym męczy 😞

bobotic dostaniesz w aptece za jakieś 16 zł coś koło tego.
A do sabu linka nie mam, bo nie zamawiałam nigdy. 🙂

😘
coś mu na pewno muszę kupić ...

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
hej dziewczyny tak czytalam niby ze dzieci w wieku ok.3 meisiace powinny juz umiec w raczkach trzymac cos....wasze maluchy umieja?bo Jagódka jak jej wloze cos do raczki to potrzyma troche ale zeby sama zlapala to ni wala..... 🥴

spokojnie mojemu jak wsadzę jakąś grzechotkę to też zaraz puszcza

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
hej dziewczyny tak czytalam niby ze dzieci w wieku ok.3 meisiace powinny juz umiec w raczkach trzymac cos....wasze maluchy umieja?bo Jagódka jak jej wloze cos do raczki to potrzyma troche ale zeby sama zlapala to ni wala..... 🥴

MOJA JESZCZE NIE 3MA- BARDZO OBSERWUJE, CZASEM WYMACHYJE REKAMI Z RADOSCI, ZE WIDZI I ZE COS SIE RUSZA, ALE NIE CHWYTA. Z TEGO CO WIEM TO W 4 MIESIACU DZIECI 3MAJA RZECZY W RACZCE

• Mamusie
Mała już spaceruje, zaraz umyję podłogi i odbiorę małą i se pochodzimy na stresa jak znalazł. Ja małej ciągle robię zdjęcia i nie ważne że byle jakie, z cieniemi, prześwietlone są jakie są, a jeszcze nie dawałam do wywołania bo nie mam kiedy powybierać 😞.

Marta mam pytania odnośnie leżaczka zuzia w nim wygodnie siedzi ? nie zapada się ? i czy ma regulację położenia ? Te co ja mam to mam wrażenie że małej jest niewygodnie chyba musi podrosnąć. I myślę że chyba popełni lam błąd trzeba było kupić jakiś porządny, sprawdzony a tak są dwakasowo to samo a ja jakoś do końca nie jestem przekonana.

• Mamusie
mphz napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

MOJA JESZCZE NIE 3MA- BARDZO OBSERWUJE, CZASEM WYMACHYJE REKAMI Z RADOSCI, ZE WIDZI I ZE COS SIE RUSZA, ALE NIE CHWYTA. Z TEGO CO WIEM TO W 4 MIESIACU DZIECI 3MAJA RZECZY W RACZCE

Moja chwyta ale nie długo trzyma w rączkach, dość ładnie jej wychodzi, ale za to leżenie na brzuchu to dla niej kara, jak się uwali na nas na płasko to jest ok i godzinami będzie się podnosić i wędrować po nas.

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
Mała już spaceruje, zaraz umyję podłogi i odbiorę małą i se pochodzimy na stresa jak znalazł. Ja małej ciągle robię zdjęcia i nie ważne że byle jakie, z cieniemi, prześwietlone są jakie są, a jeszcze nie dawałam do wywołania bo nie mam kiedy powybierać 😞.

Marta mam pytania odnośnie leżaczka zuzia w nim wygodnie siedzi ? nie zapada się ? i czy ma regulację położenia ? Te co ja mam to mam wrażenie że małej jest niewygodnie chyba musi podrosnąć. I myślę że chyba popełni lam błąd trzeba było kupić jakiś porządny, sprawdzony a tak są dwakasowo to samo a ja jakoś do końca nie jestem przekonana.

ANIU WIESZ CO, POKI NEI MIALAM TEGO LEZACZKA Z BABYBJORNU BUJALAM W SAMOCHODOWYM Z MAXCI COSSI ALE WG MNEI WLASNIE DZICKU W NIM NIE WYGODNIE- TWARDO, WYGIETE LEZALO. KUPIALM TEN PORZADNY JUZ- JEST REWELCYJNY. MA 4 STOPNIE ULOZENIA DZIECKA, JEST BARDZO WYGPODNY, SAM BALANSUJE POD JEJ WPLYWEM-RUSZA SIE TO I LEZACZEK SIE RUSZAM A MALEJ TO RADOCHE PRZYNOSI. JEST Z MOCNEGO MATERIALU- NIE MA TWARDO I DOSTOSOWUJE SIE DO KSZTALTU DZIECKA JAKBY 🙂

• Mamusie
mphz napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

o to dorbze bo myslakam ze Jagód zacofany jest ;p kiedys przypadkiem sama smoka wyjela z buzi i go chwilke trzymala ale zaraz jej wypadl....no i tez obserwuje uwaznie smieje sie do maskotek na karuzeli i jak ktos do niej gada to tez gaworzy tak fajnie troche i sie smieje 🙂:P

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
mphz napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

ale sama lapie czy jej wkladasz do raczki?no ja zaniedbalam to kladzenie na brzuszku ☺️ ☺️ i ona nawet nie ma sily glowki podnosic jak tak lezy..ale teraz szybko nadrabiamy i cwiczymy

Moja chwyta ale nie długo trzyma w rączkach, dość ładnie jej wychodzi, ale za to leżenie na brzuchu to dla niej kara, jak się uwali na nas na płasko to jest ok i godzinami będzie się podnosić i wędrować po nas.

• Mamusie
mphz napisał(a):
ANIA100 napisał(a):

ANIU WIESZ CO, POKI NEI MIALAM TEGO LEZACZKA Z BABYBJORNU BUJALAM W SAMOCHODOWYM Z MAXCI COSSI ALE WG MNEI WLASNIE DZICKU W NIM NIE WYGODNIE- TWARDO, WYGIETE LEZALO. KUPIALM TEN PORZADNY JUZ- JEST REWELCYJNY. MA 4 STOPNIE ULOZENIA DZIECKA, JEST BARDZO WYGPODNY, SAM BALANSUJE POD JEJ WPLYWEM-RUSZA SIE TO I LEZACZEK SIE RUSZA.

No właśnie moja jest drobna, i ona w tych leżaczkach się zapada może też dlatego ze na długo mają starczyć więc dla maluchów nie są najlepsze, i klapa 😠 😠 😠,kuźwa a tak się zastanawiałam i się beznadziejnie zastanowiłam.

• Mamusie
ja pierdole dziewczyny!!
nie chcecie wiedziec co ja mam za oknem! nie slysze wlasnych mysli!
widzialyscie ile sie wierci ziur ocieplajac blok styropianem? chyba z tysi,ac, doslownie co kilkanascie cm jest wiercenie w betonie łeb mi chce urwac a nie wspomne o biednej małej........ jezusie powinnysmy byly isc na spacer......
szlag

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
mphz napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

o to dorbze bo myslakam ze Jagód zacofany jest ;p kiedys przypadkiem sama smoka wyjela z buzi i go chwilke trzymala ale zaraz jej wypadl....no i tez obserwuje uwaznie smieje sie do maskotek na karuzeli i jak ktos do niej gada to tez gaworzy tak fajnie troche i sie smieje 🙂:P

DOKLADNIE-TAK JEST I U MNIE

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
ja pierdole dziewczyny!!
nie chcecie wiedziec co ja mam za oknem! nie slysze wlasnych mysli!
widzialyscie ile sie wierci ziur ocieplajac blok styropianem? chyba z tysi,ac, doslownie co kilkanascie cm jest wiercenie w betonie łeb mi chce urwac a nie wspomne o biednej małej........ jezusie powinnysmy byly isc na spacer......
szlag

wiem coś o tym bo nam robili z chałpką pod koniec sierpnia i wiem ile tego kurestwa wkręcają 😮

• Mamusie
mphz napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
mphz napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

DOKLADNIE-TAK JEST I U MNIE

to mi ulzylo, bo nie chcialabym zeby sie Jagódka rozwijała z jakims opoznieniem...

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
ANIA100 napisał(a):
mphz napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

ale sama lapie czy jej wkladasz do raczki?no ja zaniedbalam to kladzenie na brzuszku ☺️ ☺️ i ona nawet nie ma sily glowki podnosic jak tak lezy..ale teraz szybko nadrabiamy i cwiczymy

łapie sama ale to nie zawsze jej wychodzi ja się śmiej że czasami to jak kotek się zachowuje, co do brzuszka to podnosi główkę odwraca w jedną i drugą stronę długo trzyma ale się wnerwia i krzyczy nie sprawia jej to przyjemności, i nie mogę słuchać jak jej źle i ją biorę na sibie i wtedy jest już szczęśliwa jak podnosi się na mnie.

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
mphz napisał(a):
ANIA100 napisał(a):

ANIU WIESZ CO, POKI NEI MIALAM TEGO LEZACZKA Z BABYBJORNU BUJALAM W SAMOCHODOWYM Z MAXCI COSSI ALE WG MNEI WLASNIE DZICKU W NIM NIE WYGODNIE- TWARDO, WYGIETE LEZALO. KUPIALM TEN PORZADNY JUZ- JEST REWELCYJNY. MA 4 STOPNIE ULOZENIA DZIECKA, JEST BARDZO WYGPODNY, SAM BALANSUJE POD JEJ WPLYWEM-RUSZA SIE TO I LEZACZEK SIE RUSZA.

No właśnie moja jest drobna, i ona w tych leżaczkach się zapada może też dlatego ze na długo mają starczyć więc dla maluchów nie są najlepsze, i klapa 😠 😠 😠,kuźwa a tak się zastanawiałam i się beznadziejnie zastanowiłam.

JA TEN BARDZO POLECM- BO ON SIE DOSTOSOWUJE DO DZIECKA A NIE DZIECKO DO NIEGO