Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mariola-s napisał(a):
mój Szymonek ma miejscami suchą skórę, jak to zwalczyć? czymś smarujecie swoje maluszki?

Mariola, moja ma bardzo suchą skórę i oilatum jest za słabe,muszę dodatkowo natłuszczać i nawilżać,.
Dla nas rewelacja mustela, drogie ale bardzo wydajne, my prawie od początku używamy i do połowy butli nie doszłam. Oprócz kremu natłuszczająco - nawilżającego jest też balsam natłuszczający to dla megamega suchej skóry. Poczytaj sobie.
http://allegro.pl/mustela-stelatopia-emolient-200ml-apteka-radix-i1950697159.html

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Jestesmy i my na chwilku

SKierowanko mamy, od jutra cwiczonka

Moja nosi 62 góre czasem jeszcze a doły zdecydowanie 68, nie wazy duzo bo 4900 ale jak ja mierzylam to ma ponad 62 cm to chyba wysoka 😎 😎

Sama nie bierze grzechotek, jak jej dam to sie bawi macha wklada do buzki, ale smoczek jak jej wypada to od pierwszego miesiąca sama sobie znajduje i wklada jak ma w zasiegu

Hustawki nie planujemy, wystarczy ze mamy ten bujaczek makabre moze on i bedzie dobry jak diecko podrosnie bo w sumie fajny fishera itp ale dziecko bylo w nim makabra powykrecane to nie jest zdecydowanie dla malych dzieci, kłamią jak z nut ci producenci jak mozna sadzac nie siedzące dziecko przeciez to tylko zaszkodzi..

Dostalismy prezent od kolegów meza z pracy: chodzik
tez wynalazek, prezent super ładny , niespodzianka super tylko ja chyba nie chce zeby dziecko korzystalo z chodzika bo to kolejny szkodliwy wynalazek

zakupilam dzis w kauflandzie albumy na zdjecia 10x15 200 szt szyte za 14,99 wiec stwierdzilam ze bardziej sie oplaci nic z allegro z przesyłką, zaopatrztylismy sie w 2 puszki bebilonu komfort, bedziemy 3 tyg testowac jak mała go toleruje
w Realu jest promocja chustek pampka za 25 zł 6pak

Zaszalałam i zakupiłam dziś ozdoby na naszą pierwszą własną choinkę - nie bagatela 286 zł a jeszcze musze kupic ledy niezle mnie ponioso ale bedzie cudna:P

wypociłam sie na rowerku i w saunie, super sie po tym czuje ale nie chudne niestety

Zapakowalam tez juz gwiazdkowe prezenty, nadal nie moge oka NACIESZYC JAK CUDNE WYSZLY TE KALENDARZE !!!! STEONY ZE ZDJEĆ W SUPER JAKOSCI HD nawet w polowie sie nie spodziewalam ze to bedzie tak rewelacyjnie wykonane i taka jakosc i tylko za 29 zl.. 😎

Asik
nic sie nie martw moja tez chudina taka jesat napewno wszystko bedzie ok...
Asik KRK 3mamy kciuki za Tymusia

A co z resztą?? JAK Zosieńka? CO u Nowiki Letki Szotki Megi gdzie one są? Nikt nie uytrzymuje z was z nimi kontaktu?

Pozdrawiamy i does uslyszonka w wolnej chwili

Lui,zgadzamsię z tobą co do leżaczków, tak samo uważam.Identyczna moja opinia co do chodzików, 🙂 🙂 🙂

choinka bedzie cudna, a zakupy na lata a i tak co roku bedziesz cos dokupywac,

podaj namiary na kalendarz

• Mamusie
ANIA100 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Jestesmy i my na chwilku

Moja nosi 62 góre czasem jeszcze a doły zdecydowanie 68, nie wazy duzo bo 4900 ale jak ja mierzylam to ma ponad 62 cm to chyba wysoka 😎 😎

Sama nie bierze grzechotek, jak jej dam to sie bawi macha wklada do buzki, ale smoczek jak jej wypada to od pierwszego miesiąca sama sobie znajduje i wklada jak ma w zasiegu

Hustawki nie planujemy, wystarczy ze mamy ten bujaczek makabre moze on i bedzie dobry jak diecko podrosnie bo w sumie fajny fishera itp ale dziecko bylo w nim makabra powykrecane to nie jest zdecydowanie dla malych dzieci, kłamią jak z nut ci producenci jak mozna sadzac nie siedzące dziecko przeciez to tylko zaszkodzi..

tez wynalazek, prezent super ładny , niespodzianka super tylko ja chyba nie chce zeby dziecko korzystalo z chodzika bo to kolejny szkodliwy wynalazek

zakupilam dzis w kauflandzie albumy na zdjecia 10x15 200 szt szyte za 14,99 wiec stwierdzilam ze bardziej sie oplaci nic z allegro z przesyłką, zaopatrztylismy sie w 2 puszki bebilonu komfort, bedziemy 3 tyg testowac jak mała go toleruje

Zaszalałam i zakupiłam dziś ozdoby na naszą pierwszą własną choinkę - nie bagatela 286 zł a jeszcze musze kupic ledy niezle mnie ponioso ale bedzie cudna:P

wypociłam sie na rowerku i w saunie, super sie po tym czuje ale nie chudne niestety

Zapakowalam tez juz gwiazdkowe prezenty, nadal nie moge oka NACIESZYC JAK CUDNE WYSZLY TE KALENDARZE !!!! STEONY ZE ZDJEĆ W SUPER JAKOSCI HD nawet w polowie sie nie spodziewalam ze to bedzie tak rewelacyjnie wykonane i taka jakosc i tylko za 29 zl.. 😎

Asik

A co z resztą?? JAK Zosieńka? CO u Nowiki Letki Szotki Megi gdzie one są? Nikt nie uytrzymuje z was z nimi kontaktu?

Pozdrawiamy i does uslyszonka w wolnej chwili

Lui,zgadzamsię z tobą co do leżaczków, tak samo uważam.Identyczna moja opinia co do chodzików, 🙂 🙂 🙂

choinka bedzie cudna, a zakupy na lata a i tak co roku bedziesz cos dokupywac,

podaj namiary na kalendarz

no bedzie bedzie 🙂 napewno sie pochwale:P

kalendarz ja robilam na empikfoto.pl ja zwsze od nich biore i odbitki i otoksiazki itp mają rewelacyjną jakosc, zeby bylo smieszniej jak sie wywołuje w empiku stacjonarnie to w innym labolatorium robia i sa gorsze a przez net sa super.
kalendarz kosztuje 79 zl ale trza polowac na promocje wtedy duuuzo taniej mosna trafic a jak sie zalogujesz to ci sami przysla maila z promocja i za 3 kalendarze zaplacilam 90 zl a mialam zaplacic 210.

• Mamusie
W Rossmanie jest fajna promocja .Mielismy kupon rabatowy na kosmetyki Nivea Baby (-20%) no i moj nakupil dzis krem na kazda pogode,przeciw odparzenią,mydełko ,krem SoS -i dostal nie dosc ten rabat to i kocyk niebieski przy kasie 🙂Takze polecam wybrac sie do Rossmana
dobranoc dziewoje 😘

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Jestesmy i my na chwilku

Asik

Pozdrawiamy i dos uslyszonka w wolnej chwili

my tez ostatnio ozdoby na nasza pierwsza choinke zakupilismy 😁 😎 bo do tej pory jezdzilismy po rodzicach na wigilie 😉 i sami mielismy w domu taka malutka na biurko 🤪 🤪
w tym roku zywa 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 🙂 🙂
Nocka-standard....zasnęła o 20, pobudka o 24, o 3 i teraz....więc nie jest żle-ma swoje stałe pory ( codziennie tak się budzi tzn co noc ),ale hmmm jak Wy to robicie, że Wasze dzieci śpią prawie całe noce???? 🤢 🤢 🤢 🤢

Powiem Wam, że po mału zaczynam mieć dość tej monotonii 🤨 🤨 🤨 🤨.az mi glupio, bo kocham tą Małą Istotkę i uwielbiam spędzać z nią czas,ale chyba jakiś kryzys mnie dopada> Czuję się zmęczona tym wszystkim....Dzisiaj nawet Tomkowi powiedziałam, że mu zazdroszczę trochę, że może isć do pracy... ☺️ ☺️ ☺️
Szkoda gadać, mam nadzieję, że mi szybko minie 🙂

• Mamusie
agamu napisał(a):
Dzień dobry 🙂 🙂 🙂
Nocka-standard....zasnęła o 20, pobudka o 24, o 3 i teraz....więc nie jest żle-ma swoje stałe pory ( codziennie tak się budzi tzn co noc ),ale hmmm jak Wy to robicie, że Wasze dzieci śpią prawie całe noce???? 🤢 🤢 🤢 🤢

Powiem Wam, że po mału zaczynam mieć dość tej monotonii 🤨 🤨 🤨 🤨.az mi glupio, bo kocham tą Małą Istotkę i uwielbiam spędzać z nią czas,ale chyba jakiś kryzys mnie dopada> Czuję się zmęczona tym wszystkim....Dzisiaj nawet Tomkowi powiedziałam, że mu zazdroszczę trochę, że może isć do pracy... ☺️ ☺️ ☺️

Hej dziewczyny! u nas nocka super dostala jesc o 19,30 potem obudzila sie na jedzenie o 24:30 a potem o 7 🙂 wiec nie jest zle 🙂 coraz bardziej sie wysypiam 🙂 nie wiem od czego to zalezy ze dziecko spi cala noc...u nas to roznie bywa jak np meczy sie z kupka to w nocy pare razy sie budzi bo brzuszek boli a jak kupke dzien zrobi to spokojnie spi 🙂

• Mamusie
agamu napisał(a):
Dzień dobry 🙂 🙂 🙂

przeciez to normalne jest 🙂 nasze zycia sie tak pozmienialy, ze takie male kryzysy to nic strasznego 😁 to po 1 a po 2 tak jest dlatego, ze w zyciu nie mozna byc TYLKO mama. to dobrze, ze esknisz za praca, bo gdybys byla tylko mama to kiedy dzieci wyszlyby z domu nie mialabys nic z siebie i dla siebie- bo one bylyby calym Twoim zyciem a wiadomo, ze nie o to chodzi 😉 dlatego cos trzeba robic- dla siebie 🙂
a co do spania w nocy to nie wiem- ten typ tak ma jak jest ciemno- jemy- odkladamy i juz sam sobie zasnie w lozeczku 😁 poza tym Anto wysypia sie tez w dzien, wiec moze dlatego? 😉

• Mamusie
agamu napisał(a):
Dzień dobry 🙂 🙂 🙂

to chyba 'normalne" bo ja też tak mam czasami.wczoraj powiedzialam do mojego że marzę o dwoch dniach urlopu 🤔 Mała była wczoraj nieznośna-cały dzień oprócz przerw na spanie marudziła, wszystko było źle, nawet na rękach stękała... wieczorem poryczalam się jak bóbr z tego wzystkiego..

• Mamusie
Alicja ostatnio tez bardzo małao jadła... zaczęłam się martwić,jeszcze tydzień, dwa temu wsuwała aż się zastanawiałam gdzie to mieści a ostatnio 40ml zjadła i koniec 😞 do tego kupa bardzo rzadko w porównaniu do tego co było 😞 z tydzień temu zrobiła chyba z 5-6, chyba jej coś zaszkodziło, później chyba ze 3 w ciągu dnia, potem 3 dni przerwy... dziś znów trzeci dzień mija 😞 to chyab nie jest dobrze, że tak nieregularnie robi 😞
pocieszam sie tylko, że chyba znalazłam przyczynę nie jedzenia- zmieniłam wczoraj smoczek na "3" i w nocy wciągnęła 180ml nad ranem ok. 160 🙂 zobaczymy co z kupą będzie..
no i od 3 dni ni śpi jak wcześniej do 5-6 tylko budzi się 2-3 a dziś w nocy o 1 😮 ale tłumaczę to sobie tym, że może nie była tak najedzona jak wcześniej 🤔

• Mamusie
witajcie mala patulkala od 22- 5.30 🙂, poxniej amam, i zabawa z dinusiem i gadulec, o 7. 30, zachciala na rece i odlot śpi. 🙂 🙂 🙂, Bardzo się cieszę że odpewnego czasu fajnie mi śpi, mam wolne rce i coś mogę zrobić, jeszcze śpi jak zajączek ale zdarza się że jak prawdziwy stary zając. Mój małżwczoraj przytachał już część prezentów na święta i dla mojego bratanka zakupił helikopter latający, (oczywiście zabawka pod tatusiów) i go próbował a mała tak się śmiała jak latał,że helikopter został u nas, ku wielkiej radości tatusia. Ciekawe co teraz przytarga tor samochodowy ?. A ja też dzisiaj czekam na kuriera wcale lepsza nie jestem.

• Mamusie
laurka2011 napisał(a):
ile czeklaysci na becikowe? ja skladalam pod koniec listopada i moja mama byla ostatnio decyzje odebrac i tam pisala ze pod koniec listopada dostane pieniadze a dzisiaj juz jest pierwszy grudzien.wam tez kasa z opoznieniem przyszla?

ja dostałam na drugi dzien 🙂ale szczęście miałam,bo akurat dostali większą ilośc kasy i musieli ją jakoś wydać 😁