Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Agami ostatecznie Ci zapomniałam napisać - ja wolę klasyczne torty więc mi się tak średnio podoba....
Karmienie - u mnie w nocy przerwa 6-9h a w ciągu dnia co 2h średnio ale jest tez jedna dłuższa przerwa jak mała dosypia po spacerze to czasem nawet 4h bez jedzenia wychodzą

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):
a czy ktoś tu ma kolke ???

i jakieś rady jak małemu ulżyć krople daje sab simplex dzieki naszej Nov-ej 🙂lekka poprawa jest ale może jeszcze mogę coś robić ?????

w necie masz duzo spodobow opisane. mozesz wyprobowac: okladanie ciepla pielucha brzuszka, suszarka z pewnej odleglosci dmuchac na brzuszek, noszenie na "samolota"

ja prasuje pieluchy bardzo gorącym zelazkiem i klade malemu na ciuszki na brzuchu i przykrywam kocykiem... 3 zmiany takich pieluszek cieplych i przestaje plakac.. ale nie wiem czy to kolka... bo zadko tak ma..... a na kolke jeszcze jest niemiecki lefax dobry

• Mamusie
pammat bardzo sie cieszę 🙂
Kurcze jest dopiero 20 a ja padam na pysk. Tradycyjnie spędziłyśmy z Weronika cały dzień same - M dojedzie po 21 dopiero - to ja juz się bedę do łóżka zbierać....Mała wykapana i śpi a na mnie czeka robota - ostatni etap przygotowania ciasta na chleb - bo jutro przylatuje moja siostra i obiecałam jej że upiekę 🙂 Ciasto brzoskwiniowe już gotowe prawie i zupa na jutro też.No to spadam do kuchni... 🥴

• Mamusie
marika321 napisał(a):
a my w sobote mamy chrzest tak wiec od razu polecam:
http://allegro.pl/chrzest-komplet-szatka-do-chrztu-swieca-gratis-i2107791017.html

towar spoko ładnie wykonane i przesyłka ekspresowa zamówiłam w poniedziałek wieczorem a juz mam 🙂

przegladam to wlasnie i bardzo fajne. Jakie zamowilas ty? probuje znalezc jak bedzie wygladac ze srebrna nitka, ale nigdzie tego nie pokazali 😞

• Mamusie
agami napisał(a):
ja tez raczej klasyczne robie... ale tak to chociaz smiesznie jest;p moj tato dostal taki na 50 urodziny i mogl sobie wybrac jaki fragment chce zjesc;p
a co myslisz o prezencie na 25 dla chlopaka? bo nie mam pomyslu;/ neta i allegro przekopałam w z dłuż i w szerz

No nie jestem w stanie pomóc, w końcu Ty znasz męża najlepiej i wiesz jakie ma zainteresowania 🙂 Ja bym swojemu kupiła coś ze sprzętu do wspinaczki albo na rower ale to chyba mało uniwersalne 😉 😜

• Mamusie
Wanilia Kochana Brawko dla Ciebie za soczek - właśnie piję herbatkę z nim! 🙂 🙂 🙂

Nosidło bombowa sprawa - muszę kupić tej firmy - z moim dotychczasowym bez porównania!

Życzę miłych chwil spędzonych z siostrą !!! 🙂 🙂 🙂

Pozdrawiam też wszystkie Mamuśki grudniowe !!!

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Dobry 🙂
Noc przespana z przerwa na jedzenie. Rano o 5 zaczelo sie pomialkiwanie i pokaszliwanie czyli tak jak u Bambiny wstep do placzu. teraz spi wiec mam nadzkeje ze pospi to ja bede mogla chalupe ogarnac. Wasze dzieci tez juz nie chca spac w dzien? Moja przekima z 15 minut a jak jest moja siostra z dziecmi to Sarah az sie trzesie zeby z nimi wariowac. Komicznie to wyglada.
MARZENA snilo mi sie,ze chcialas kupic stol albo stolik owalny a w rezultacie kupilas kwadratowy,rzezbiony niski barek na alkohol 🤔

• Mamusie
A co do gina to moja kontrola wygladala tak:
Pojechalam do szpitala z mezem i corka bo u nas gin tylko w szpitalu urzeduje. Wyszla po nas moja doktor i powiedziala ze zaprasza wszystkich 3.Zapytala jak sie czuje, stwierdzila ze wygladam na szczesliwa,ze Sarah urosla i zmierzyla mi cisnienie. Dalismy kartke urodzeniowa Sary( tu sie zamawia kartki ze dziecko sie urodzilo zrobie fotke i wrzuce) i poinformowala ze kolejne dziecko tez ciaze poprowadzi. A nie badaja bo skoro nic nie boli to nie ma sensu badac. Maz sprawdzal i jest dobrze,zreszta ja mialam cc moze tez dlatego.

• Mamusie
hejka kochane u nas nocka w miarę gorsza od innych mały miał więcej czuwania marudzenia jedzenia myślę że to się nie powtórzy!!! A co do pączków to jasne że dziś sobie nie odmówię już wczoraj jadłam!!! PACZKI kocham mniam mniam!!!
Zaraz jadę na kawę do koleżanki ze szpitala ona ma miesięczną córeczkę i pogadamy!! hehe

• Mamusie
Hello,
faktycznie cisza od wczoraj 😮 Ja się przyznaję do konsumpcji paczka: sztuk 1 😁 Ale dzień sie jeszcze nie skończył - wszystko przez męża bo przytargał pączuchy rano z piekarni 😉
U mnie oczekiwanie na siostrę, nie mogę się juz doczekać - powinna być ok 16 ale przy tym śniegu to nie wiem czy loty nie będą opóźnione...
A Weronika ma katarek 🥴 Zaczelo się wczoraj, myślę że to ja ją zaraziłam...Ale humorek dopisuje więc chyba nie jest źle

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Hello,
faktycznie cisza od wczoraj 😮 Ja się przyznaję do konsumpcji paczka: sztuk 1 😁 Ale dzień sie jeszcze nie skończył - wszystko przez męża bo przytargał pączuchy rano z piekarni 😉
U mnie oczekiwanie na siostrę, nie mogę się juz doczekać - powinna być ok 16 ale przy tym śniegu to nie wiem czy loty nie będą opóźnione...
A Weronika ma katarek 🥴 Zaczelo się wczoraj, myślę że to ja ją zaraziłam...Ale humorek dopisuje więc chyba nie jest źle

helo,
a kaszle jeszcze?