Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
agami napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Agami,a byla u ciebie niania? Bo pisalas ze jakas ma przyjsc?
A masz moze kontakt ze Słoneczkiem123? na brzuszku duzo sie udzielala, a na mamusiach jej nie ma...

tak była jedna ale godziny jej nie pasuja wiec szukam dalej.. w piatek mam spotkanie z 2 a w sobote z 1 i zobaczymy 🙂))
a sloneczko... napisalam do niej na gg to pisala ze u nich ok a ona pisze prace mgr 🙂moze dlatego tak ucichła

Agami a od kiedy chcesz zatrudnić nianię?

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
przepłaciłam za karuzelkę - mała cieszy się bardziej jak mama tańczy przed nia waka waka Shakiry z grzechotkami 🤪 😁 😁 Po piatym razie mam dość - normalnie jestem mokra - ale już wiem jak się pozbyć oponki 😁

Ja skacze do '' szczotka pasta '' i ''pan tik tak'' 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Anika_77 napisał(a):
Witam mamuśki 🙂
Guga jak mała przeszła nocke gorączka była? bo Ty to czytałam ciemność
Zainteresowania moich chłopaków :starszemu zaszczepiłam pływalnie od 2roku,walki aikido od 5roku,angielski i niemiecki od przedszkola .Ciągnie wszystko do dzisiejszego dnia ,z młodszym podobnie bedzie .
Siadanie małego podciągałam go jak miał już mc a teraz juz widze ,że z dnia na dzień sam sie podciaga do siadania wystarczy że jak leży i trzymam go za rączki to jest myk i siedzi ,ale sam jeszcze nie bo to za wcześnie .
Z siadaniem to inaczej wyglada u chłopców a inaczej u dziewczynek

Popoludnie do dupy bo baaaaaaaaaaaaaaardzo marudna była....o pólnocy przyszło 38,6 C i mała zaczęla majaczyc wiec czopek w pupcie i całonocny monitoring... w dzien nie poszło wyżej niż 37,9 c wiec juz jej nie faszerowałam lekami... teraz zmęczona usnęla...ja zrobie za chwilke to samo....

dobranoc mamuski

• Mamusie
guga napisał(a):
wanilia napisał(a):
przepłaciłam za karuzelkę - mała cieszy się bardziej jak mama tańczy przed nia waka waka Shakiry z grzechotkami 🤪 😁 😁 Po piatym razie mam dość - normalnie jestem mokra - ale już wiem jak się pozbyć oponki 😁

Ja z moim malym tancze i spiewam mu: "tanczymy labada labada " 😁

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
guga napisał(a):
wanilia napisał(a):

ja z moja tez tancze i spiewam kolysanki, a moj maz jako ze kołysanek nie zna, to cały czas spiewa jej kolęde Lulajże Jezuniu 😁

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
guga napisał(a):
wanilia napisał(a):

ja z moja tez tancze i spiewam kolysanki, a moj maz jako ze kołysanek nie zna, to cały czas spiewa jej kolęde Lulajże Jezuniu 😁

chyba cos w tym jest bo moj maz na zmiane mu spiewa "oj maluski maluski" i "lulajze ze Jezuniu" czasem dolacza jeszcze "Jezus malusienki". Ta ostatnia spiewa mu zawsze jak lezy na przewijaku przed kapiela albo po 🙂

• Mamusie
witam kochane dopiero teraz odzywam się bo rano już byliśmy z Eligiuszem na wypadzie. pojechałam do koleżanki posiedziałam tam 6 godzin i mały jadł i spał!!! potem pojechaliśmy do teściów i wieczorkiem domek!!! Mały śpi już od 20.30 i idę spać już też dobrej nocy

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Moja Bambina po kapieli juz usnela. Ale jak dzis wstala o 10:30 tak tylko godzine na spacerze spala, wiec chyba zmeczona. Mam nadzieje, ze sie nie obudzi po 3 godzinach w swietnym, towarzyskim humorze. 😎 i ze pospi juz do rana.
Ide kolacium gotowac.

Caluski mamusie!

mój Maciek też po kąpieli i po jedzeniu i od 19 śpi 🙂 mam nadzieję, że chociaż do 1 w nocy 🙂

Aga i co Maciek spi? Moja gwiazda obudzila sie o 20 😮 polzala na macie, na brzuchu meza, ponosilam ja, az w koncu zrobia sie marudna i o21:50 zasnela.... do teraz, bo niby obudzila sie glodna, ale zaraz po jedzeniu sie rozplakala, wiec zmienilam pieluszke i teraz sobie lezy i wcina paluszki. ciekawe o ktorej pojdzie spac 🤢

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Moja Bambina po kapieli juz usnela. Ale jak dzis wstala o 10:30 tak tylko godzine na spacerze spala, wiec chyba zmeczona. Mam nadzieje, ze sie nie obudzi po 3 godzinach w swietnym, towarzyskim humorze. 😎 i ze pospi juz do rana.
Ide kolacium gotowac.

Caluski mamusie!

mój Maciek też po kąpieli i po jedzeniu i od 19 śpi 🙂 mam nadzieję, że chociaż do 1 w nocy 🙂

Aga i co Maciek spi? Moja gwiazda obudzila sie o 20 😮 polzala na macie, na brzuchu meza, ponosilam ja, az w koncu zrobia sie marudna i o21:50 zasnela.... do teraz, bo niby obudzila sie glodna, ale zaraz po jedzeniu sie rozplakala, wiec zmienilam pieluszke i teraz sobie lezy i wcina paluszki. ciekawe o ktorej pojdzie spac 🤢

ale sobie drzemki wieczorkiem urzadza...wspolczuje, mi by chyba gul skakał...ale ty to cierpliwa matka jestes, prawda? 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Ide kolacium gotowac.

Caluski mamusie!

ale sobie drzemki wieczorkiem urzadza...wspolczuje, mi by chyba gul skakał...ale ty to cierpliwa matka jestes, prawda? 😉

Ma szczescie, ze jestem nocnym Markiem, choc ostatnio przykladam ucho do poduszki i mnie nie ma ... ale to tak po polnocy.

• Mamusie
Witam, a ja jak zwykle dopiero teraz mam chwile przed snem zeby nadrobic stronki 😉

A jak tam u was z wizytami poloznej i pielegniarki srodowiskowej???
Bo ja rozmawialam z moja piel. i mowila mi ze wpadnie do nas po trzecim miesiacu, bo do trzeciego to polozna ma... Ciekawe po co, pewnie na przeszpiegi 😁
U mnie polozna nie byla wogole, przez to ze my pierwsze dwa tyg. w szpitalu bylismy i o nas zapomnieli hehe, ale to zadna strata 🙂

• Mamusie
Hejka 🙂
Mój małżon od jutra na urlopie, więc będę bardziej na bieżąco 🙂
Niunia moja dziś wyjątkowo późno poszła spać, mąż miał popołudnie i czekałyśmy na niego z kąpielą 😜 ale pojedzona i już śpi... aż ciekawa jestem o której wstanie 🤔
Aaaaaaaaa fryzjera mam na jutro umówionego... wyglądam już nieciekawie 🤢
Dobranoc 😘 i tak pewnie już śpicie 😜

• Mamusie
Hej,

My juz na nogach 🙂
Nocki ostatnio sa bardzo dziwne. Zasypia o 20:30 potem kolo polnocy sie budzi, daje mu sie smoka i idzie spac dalej. Ptem o 1:30 budzi sie na jedzenie. Nastepne karmienie dzis bylo o 7:00, ale spal 3:10-6:00. O 6 smok i spanie do 7:00. Nigdy my sie takie cos nie zdazalo. Mam nadzieje ze mu to przejdzie 🙂

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Hej,

My juz na nogach 🙂
Nocki ostatnio sa bardzo dziwne. Zasypia o 20:30 potem kolo polnocy sie budzi, daje mu sie smoka i idzie spac dalej. Ptem o 1:30 budzi sie na jedzenie. Nastepne karmienie dzis bylo o 7:00, ale spal 3:10-6:00. O 6 smok i spanie do 7:00. Nigdy my sie takie cos nie zdazalo. Mam nadzieje ze mu to przejdzie 🙂

No to faktycznie dziwnie, daje ci sie oszukac smokiem, bo moj to nie chce go widziec, tylko cyc, a czasami ewentualnie butla.
U nas nocka ok, jedna pobudka na jedzonko 😁

• Mamusie
witam kochane mamusie!!! My dziś nocka spoko ale bywały lepsze!! mały zasnął o 20.30 pobudka o 24.30 potem o 3.30 i później już powiercił się po 4 potem po 5 robił RABAN że chce jeść potem o 7 się obudził i teraz śpi!!
BASIENKA twój FLOREK niezły gość duży już hehe

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Ide kolacium gotowac.

Caluski mamusie!

Maciek spał do północy, obudził się, zjadł, poszedł spać. ale potem budził się o 2 i o 3.3 i o 5,30... on się po prostu nie najada moim mlekiem... a na noc dostaje butelkę to dlatego pierwszy raz dłużej śpi

• Mamusie
DZien dobry mamuski 🙂
My juz po szczepieniu ,chwile krzyku po zastrzyku a potem krzyk złosci przy ubieraniu bo spiacy
a teraz spi.Waga 7400 (2390 na wyjsciu) 72cm (49 na wyjsciu).Mamy skierowanie do chirurga dzieciecego na ściaganie jaderka do woreczka ,napierw zastrzykiem(sterydy) a jesli to nie zadziała to operacyjnie sciagane bedzie....

• Mamusie
Anika_77 napisał(a):
DZien dobry mamuski 🙂
My juz po szczepieniu ,chwile krzyku po zastrzyku a potem krzyk złosci przy ubieraniu bo spiacy
a teraz spi.Waga 7400 (2390 na wyjsciu) 72cm (49 na wyjsciu).Mamy skierowanie do chirurga dzieciecego na ściaganie jaderka do woreczka ,napierw zastrzykiem(sterydy) a jesli to nie zadziała to operacyjnie sciagane bedzie....

Duzy ten Twoj chlopak. Gratulacje 🙂
Te jaderka to tak jak wczesniej pisalas ze jedno mu ucieka? Oby na sterydach sie skonczylo 🙂

• Mamusie
Anika_77 napisał(a):
DZien dobry mamuski 🙂

🤪 🤪 🤪 no to kawal chlopa z niego!!! 72cm !!! od urodzenia rzeczywiście mega urósł, czym ty go kobieto karmisz? 😉 😉