Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
agami napisał(a):
nadia85 napisał(a):
agami napisał(a):
no podobno tak jest ze jedna dluga drzemka a pozniej co 2 godziny i Kuba tez tak ma dlatego ja go o 21 kapie i o 22 klade nie szybciej by mi ta dloga drzemka wyszla od 22-4 lub 5 a nie jak bylo wczesniej od 19 do 1 a pozniej juz co 2 godziny.... i to sie sprawdza:P wiec zostalismy na nocnym kapaniu
co do herbatek to ja mam uspokajajaca z hipp i zeby nie dawac jemu to ja ja pije normalnie z szklance i on w mleku moze cos tam dostaje 🙂)
eh trzymajcie kciuki... ubieram misiaka i gonie do przychodni.... on ma szczepienie a mnie juz nosi.. tak sie boje co to bedzie... trzymajcie mocno mocno... buziaki.. do wieczora....

Agami trzymam mocno... i jakie w końcu bierzesz? skojarzone? bo ja takie dylematy jak Ty mam...

a co ty tez szczepilas najpierw na nfz??? po rozmowie z pielegniarkom znajoma i mama i po przeczytaniu artykułu w necie ktory moj maz gdzies wygrzebal ze nie wolno zmieniac jak sie zaczelo stwierdzilismy ze zostajemy na tych nfz... niestety.. ja chcialam przejsc ale po tym artukule i po rozmowie z ta pania stwierdzil;am ze nie chce miec na sumieniu ze malewmu cos jest po zmianie... tzn ze jakas reakcja wystapila... no i ja od rana co 15 minut do kibelka tak sie boje tego szczepienia 😞((( pol nocy nie spalam... ehhh glupia baba... moglam od razu wziac 5w1 i nie sluchac nikogo a teraz juz jest po wszystkim.... trudno... ale postanowilam ze zaszczepie malego napewno na rotawirusy i pneumokoki by pozniej nie zalowac jak teraz ze nie zaszczepilam....
ok biore tygrysa na przewijak bo slysze ze sie tam prezy.. wiec kupa leci i szybko do autka bo na 14 mamy... a maz zaraz bedzie...
nadia... a ty jak zaszczepilas?

Ja też na nfz, bo położna i lekarka mi nagadały, że to wszystko firmy farmaceutyczne nakręcają i tak zdecydowaliśmy.. potem jak mała miała obrzęk na nóżce i płakała w domu to ja z nią i żałowałam, że 5w1 nie wzięłam-choć nie wiem, czy to by coś zmieniło, bo dzieciaczki po skojarzonych też płaczą, gorączkują.. achh... i chciałam zmienić, ale też się boję... czy nie zaszkodzę zmianą... a rota i pneumo to też mam zgryza bo sama się dałam naciągnąć na hpv i teraz wiem, że w dużym stopniu to naciąganie, a dziecka mi szkoda.. i sama nie wiem...

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
agami napisał(a):
no podobno tak jest ze jedna dluga drzemka a pozniej co 2 godziny i Kuba tez tak ma dlatego ja go o 21 kapie i o 22 klade nie szybciej by mi ta dloga drzemka wyszla od 22-4 lub 5 a nie jak bylo wczesniej od 19 do 1 a pozniej juz co 2 godziny.... i to sie sprawdza:P wiec zostalismy na nocnym kapaniu
co do herbatek to ja mam uspokajajaca z hipp i zeby nie dawac jemu to ja ja pije normalnie z szklance i on w mleku moze cos tam dostaje 🙂)
eh trzymajcie kciuki... ubieram misiaka i gonie do przychodni.... on ma szczepienie a mnie juz nosi.. tak sie boje co to bedzie... trzymajcie mocno mocno... buziaki.. do wieczora....

na my kąpiemy 20.30 i później śpi do 3 lub 4... wczoraj wyjątkowo kąpiel po 22, zasnęła przed 23 i wstała o 6.20 🤪 ale się mamusia wyspała 🤪

🤪 zazdraszczam

• Mamusie
katja26 napisał(a):
hej dziewczyny byłam dziś sprawdzić to napięcie mięśniowe i od razu dostałyśmy skierowanie do por rehabilitacyjnej.
Dziewczyny na wypadające włosy mogę z czystym sumieniem polecić szampon Dermena ( w aptekach) ok 30 zł

to juz 3 na fitness bedzie chodzic 😉

• Mamusie
kochane ja w domu nie mogę wysiedzieć jestem senna i taka jakaś zła!! mały też u znajomych woli i tam dłużej śpi!!! Mam pytanie ja za dnia karmię małego co 1 godzinę max co 1,5 wytrzyma niczym się go zabawić nie da muszę mu dać!!! Robi co pampers kupa i j nie wiem jak wyrobię!!!
Nie wiem od niedawna strasznie marudzi nie poleży sam nie wiem!!! kiedyś jak dawałam mu modyfikowane mleko na noc to i tak samo spal po tym mleku jak i po moim pomocy

• Mamusie
Widzu ze tylko Emma taka wrażliwa na szczepienia 🤢
My o spacerku możemy zapomnieć....niebo niebieskie, słonko świeci ale pizga tak ze głowe na wyjściu urywa... boje sie w sumie to 48 h od szczepienia...przemeczymy sie jakoś do jutra 🙃

aaaa opowiem wam jak Guga Kozi ser kupowala....
Wczoraj ''urwałam'' sie na godzinke na zakupy...
mleko sojowe 7 zl
margaryna 12zl
jogurcik z koziego mleka 2,5
i poprosiłam o 10 plasterkow sera koziego cieniutko pokrojonego i ile zaplaciłam?.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!19,7zl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i masz babo diete bezbialkowa 😮

• Mamusie
holi32 napisał(a):
kochane ja w domu nie mogę wysiedzieć jestem senna i taka jakaś zła!! mały też u znajomych woli i tam dłużej śpi!!! Mam pytanie ja za dnia karmię małego co 1 godzinę max co 1,5 wytrzyma niczym się go zabawić nie da muszę mu dać!!! Robi co pampers kupa i j nie wiem jak wyrobię!!!
Nie wiem od niedawna strasznie marudzi nie poleży sam nie wiem!!! kiedyś jak dawałam mu modyfikowane mleko na noc to i tak samo spal po tym mleku jak i po moim pomocy

dziecko potrzebuje uwagi i tyle... no i chyba dziecku pampersów nie załujesz (cytat ''Robi co pampers kupa i j nie wiem jak wyrobię!!!'') matko wyrodna co???? 😉 😉 😉 😉 😜 😜 😜 😜

• Mamusie
Joł, joł konczity 😎 😎 😎
Ale jedziecie z koksem z tymi stronkami hehe zupełnie jakbyście dzieci nie miały hahahahaha 😜
Anika duuuuży synunio już Twój jest 🤪 ...ale teraz się zaniepokoiłam, że mój przy wadze ponad 7kg to nadwagę już ma 🤢
Agami & Nadia co do szczepień to ja zaczęłam tymi na NFZ i zmieniać nie będę... Agami kciuki za Kubusia zaciśnięte 😘
Coq rekonstrukcja krocza powiadasz...hmmm ciekawie brzmi 🙂 Jeśli po tym jak cnotka będziesz to ja też chcę hihih 🙃

A wracając do moich życzeń co do Kajtka to jak dla mnie to dobrym stylistą-fryzjerem mógłby zostać 🤪 ...już teraz uwielbia odgłos suszarki 😜

Wyobraźcie sobie,że udało mi się rozbawić do łez pewną panią sprzedającą bieliznę 🙃
Postanowiłam wymienić już sobie staniki bo lecące non stop mleko sponiewierało mi wszystkie 🤢
No i Nova w przymierzalni, a pani co chwilę donosi - co chwilę większe bo jednak cysterny mam obfite 😜 ...po pół godzinie pani stwierdza, że musi po odpowiedni rozmiar sięgnąć w dawno nieodwiedzane przez nią miejsce...no i podaje mi...wzięłam do ręki, spojrzałam i wybuchnęłam śmiechem nie kontrolując swojej wypowiedzi : hahaha qr*wa moje dziecko ma czapeczki mniejsze niż te miski 😁 😁 😁 !!!!!!!!!!! Na szczęście babeczka całkiem spoko zaczęła się ze śmiechu zwijać i okazało się, że ten stanik był idealny 🤪 🤪 🤪

Hmmm...młody wstrzelił się czasowo idealnie 🙂
Ja kończę pisać, a on kończy jeść więc miłego dzionka 😘
Choć u mnie plucha na maxa tak jak Wanilia pisała 🤢

• Mamusie
😎 dzień dobry
my też dzisiaj nie idziemy na spacerek bo padało cały dzień i dopiero teraz wyszło słońce a ona właśnie poszła spać 😆
ale za to wczoraj byłyśmy z jakieś 4 godz dwa razy na spacerku wiec za dzisiaj 😜
teraz w niedziele mamy chrzciny na 15 osób i gotuję z teściową i robimy obiad i kawe z ciastami i zamówiłam tort w cukierni z bucikami białymi z różową kokardką i kwiatkiem 😜 😜 zrobię zdjęcie w niedziele to wam pokażę 🙂
dzisiaj obiadek Cannelloni nadziewane mielonym ze szpinakiem i sosem śmietanowym 🤪 🙃 smacznego Pamcia 😎

• Mamusie
NovaM napisał(a):
pammat napisał(a):

dzisiaj obiadek Cannelloni nadziewane mielonym ze szpinakiem i sosem śmietanowym 🤪 🙃 smacznego Pamcia 😎

Taaaa smacznego Pamcia 😉

pochwalcie sie swoim Dupom 😉 😜 sosu smietanowego i makaronow nie moge...
ja mam kopytka 😮

• Mamusie
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
GUGA tobie siE zapcha dupa 😜 od tych kopytek 😁

kurde biedna jestem... 😮 😮 😮 a Ty sie nasmiewasz 😁 😁 😁 😁

Heh już to widzę jak się szamance zapycha 😜
A ja tam dzisiaj na bogato 🙂 Sztuki mięska w sosiku 😜
Ale na pierwsze danie zupa-krem a'la Guga z dodatkiem kalafiora 😉

• Mamusie
NovaM napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):

o moje ZAPYCHANIE to sie nie bójcie kochana koleżaneczko 😜

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
Dziewczyny poradźcie mi proszę co mam zrobić. Od 6 rana mam silny ból brzucha siedzę i się zwijam. nigdy tak nie miałam do tego jeszcze przyszło mi rozwolnienie dodam , że wczoraj skończył mi się mój długi okres;/ co z tabletek mogę wziąć, bo ja tu wykituję 😞

paracetamol w czopku !!!! buscopan lub nospe (ale tylko 1szt)

• Mamusie
NovaM napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):

faktycznie na bogato 🤪 też bym taką zupę obróciła 😎

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
Dziewczyny poradźcie mi proszę co mam zrobić. Od 6 rana mam silny ból brzucha siedzę i się zwijam. nigdy tak nie miałam do tego jeszcze przyszło mi rozwolnienie dodam , że wczoraj skończył mi się mój długi okres;/ co z tabletek mogę wziąć, bo ja tu wykituję 😞

paracetamol albo apap jak karmisz 😘 bidulko

• Mamusie
pammat napisał(a):
NovaM napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):

faktycznie na bogato 🤪 też bym taką zupę obróciła 😎