Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Chyba moja corka przechodzi jakis kolejny etap rozwoju. Po tym jak ja wynosilam tyle podczas najgorszych dni choroby, teraz moge ja polozyc na macie, w wozku i ona sobie lezy i ssie paluszki 😆 Rano dzis sie obudzila niby poplakujac, ale chodzilo jej o swiatlo, jak otworzylam persiane to juz sobie lezala i gadala. Przed 12 przysnela na pol godziny, a teraz od 12.20 lezakuje w wozku i nie domaga sie niczego 😆

super 🙂 moj sie tez sam teraz bawil. ruszajac nozkami i raczkami i usmiecha sie do schodow 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Chyba moja corka przechodzi jakis kolejny etap rozwoju. Po tym jak ja wynosilam tyle podczas najgorszych dni choroby, teraz moge ja polozyc na macie, w wozku i ona sobie lezy i ssie paluszki 😆 Rano dzis sie obudzila niby poplakujac, ale chodzilo jej o swiatlo, jak otworzylam persiane to juz sobie lezala i gadala. Przed 12 przysnela na pol godziny, a teraz od 12.20 lezakuje w wozku i nie domaga sie niczego 😆

brawo dla Yasmine 🙂 też bym tak chciała .......

• Mamusie
marika321 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

brawo dla Yasmine 🙂 też bym tak chciała .......

I nas Was przyjdzie czas ! 😁 Moja Koza ma prawie trzy miesiace, a twoj Maluszek dopiero do dwoch dobija, wiec daj mu czas moja droga 😜 najpierw trzeba sie pomeczyc.

• Mamusie
agami napisał(a):
hehehe Ulka jaka ty masz umowe? na czas określony? do kiedy? a moze na czas nieokreślony... nie ma opcji zgodnie z ustawa by ci nie udzielil macierzynskiego... ja na twoim miejscu na serio bym go podpierdzielila do zus, skarbowki i pip... nie wiem na co czekasz przeciez to kawal sk***syna.... to co on robi jest niezgodne z prawem...

ale jak wroci z macierzynskiego to ja moze zwolnic w tym samym dniu..taka sprawiedliwosc 🤢

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Ulka napisał(a):
nie wiem wlasnie co robic, to znaczy wiem z tym macierzyn itd, wysle mojego meza dzis do niego niech gadają,( bo ja przeciez kombinuje i nie da sie ze mna gadac) tylko nie wiem co robic po macierzynskim ktory konczy mi sie w kwietniu a jak wezme 24 tyg to w maju, mam nadzieje ze sytuacja sama sie rozwiaze po spac po nocach nie moge, jak przezyc dalej

Z Twoim szefem poszlabym do sadu pracy. Sprawe masz wygrana bez dwoch zdan.
A myslalas moze o zalozeniu wlasnej firmy? To moze byc rozwiazanie problemu. Wiem ze trudno sie o tym mysli, ale zawsze wtedy mozesz wiecej czasu poswiecic malej. Mozesz pomyslec o jakiejs akademii malucha. Wtedy jestes ze swoim opiekujesz sie jeszcze kilkoma dzieciakami z okolicy. Mozesz dostac dofinansowanie z UE 🙂

Basienka wlasna firma i wiecej czasu dla malej? to chyba tylko w reklami ibupromu 😞(( 🥴 🤢
ale sa plusy i minusy oczywiscie, plusem jest to ze masz urlop kiedys chcesz, niestety bezplatny 🤔

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
super 🙂 moj sie tez sam teraz bawil. ruszajac nozkami i raczkami i usmiecha sie do schodow 🙂

hahaha no i jak malo do szczecia potrzeba 😆
Chociaz moj maz zawsze mowi, ze nasza Bambina usmiecha sie do aniolow 🙂 moze to nieprawda, ale ladna to teoria 🙂

haha, a nasz do duchow zawsze mowie 😁

• Mamusie
hej kochane pisze właśnie do was mając Eligiuszka na kolanach, mały tylko chce siedzieć w pozycji pionowej skurczybyk.
my dziś też na spacerku byliśmy ale paskudnie jest.
ULKA dasz radę z tym chamem szefem. trzymamy kciuki
Dziewczyny super zdjęcia zamieściłyście ekstra a ja muszę pyknąć sobie zdjęcie ze spaceru. Wasze dzieciaczki takie duże na tych zdjęciach he.
My dziś byliśmy u mojej siostry i małej Kajusi ja też mam łączone chrzciny z siostrą 1 kwietnia będą.

• Mamusie
chloe napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):

hahaha no i jak malo do szczecia potrzeba 😆
Chociaz moj maz zawsze mowi, ze nasza Bambina usmiecha sie do aniolow 🙂 moze to nieprawda, ale ladna to teoria 🙂

haha, a nasz do duchow zawsze mowie 😁

do takich przyjaznych duszkow? 🙂

• Mamusie
chloe napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Ulka napisał(a):
nie wiem wlasnie co robic, to znaczy wiem z tym macierzyn itd, wysle mojego meza dzis do niego niech gadają,( bo ja przeciez kombinuje i nie da sie ze mna gadac) tylko nie wiem co robic po macierzynskim ktory konczy mi sie w kwietniu a jak wezme 24 tyg to w maju, mam nadzieje ze sytuacja sama sie rozwiaze po spac po nocach nie moge, jak przezyc dalej

Z Twoim szefem poszlabym do sadu pracy. Sprawe masz wygrana bez dwoch zdan.
A myslalas moze o zalozeniu wlasnej firmy? To moze byc rozwiazanie problemu. Wiem ze trudno sie o tym mysli, ale zawsze wtedy mozesz wiecej czasu poswiecic malej. Mozesz pomyslec o jakiejs akademii malucha. Wtedy jestes ze swoim opiekujesz sie jeszcze kilkoma dzieciakami z okolicy. Mozesz dostac dofinansowanie z UE 🙂

Basienka wlasna firma i wiecej czasu dla malej? to chyba tylko w reklami ibupromu 😞(( 🥴 🤢
ale sa plusy i minusy oczywiscie, plusem jest to ze masz urlop kiedys chcesz, niestety bezplatny 🤔

wiadomo ze poczatki beda trudne, ale wydaje mi sie ze to wszystko zalezy od rodzaju wlasnej firmy.

• Mamusie
Dziewczyny u mnie mega cieplo, wyszlam w t-shircie, na to koszula i chusto-szal i bylo mi super goraco. Mala byla w swoim kombinezonie na wiosne i przykryta kocykiem, czapeczka na glowie, pod spodem body z dl. rekawem i t-shirt i jak na nia patrzylam to az mi sie jeszcze bardziej goraco robilo - nie chce jej przegrzac.