Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
hej...
no niestety, skończylo sie jak sie spodziewalam. musze odstawic Kalinke 😞 😞 😞 😞 mam taka nadczynnosc, ze tylko silne leki musze brac. nie brac tez nie moge, bo moja chora tarczyca ma wpływ na mleko. wiec i tak żle i tak niedobrze 😞 Ubłagałam 2 karmienia dziennie z piersi(nie chciala sie na poczatku na to zgodzic, ale sie rozplakalam i w końcu sie zgodzila) a reszta butla. I tak 2 tyg, a potem zobaczymy. wiec bede musiala z laktatorem latac ciagle 😞 Tak mi tego szkoda 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

Szkoda Aniqa 😞 tym bardziej, ze do tej pory karmilas wylacznie piersia. Ale to sa dwa tygodnie - miejmy nadzieje, ze potem bedziesz mogla karmic, no nie moze byc inaczej 🙂 A nie boisz sie karmic skoro bedziesz silne leki brac?

juz sama nie wiem 😞 mam bardzo duza dawke dobowa hormonow i sie zastanawiam, czy to jej nie zaszkodzi...Boze, siedze i rycze, nie potrafie sie z tym pogodzic

Nie placz, wszystko bedzie dobrze. 2 tygodnie szybko Ci zleca sama zobaczysz. Glowa do gory, musisz byc silna dla siebie i malej. Pozytywne myslenie to ponad polowa do wyzdrowienia 😁 Bedzie dobrze Grudniowe mamy i ich dzieci sa silne i wszystko przetrwaja 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
hej...
no niestety, skończylo sie jak sie spodziewalam. musze odstawic Kalinke 😞 😞 😞 😞 mam taka nadczynnosc, ze tylko silne leki musze brac. nie brac tez nie moge, bo moja chora tarczyca ma wpływ na mleko. wiec i tak żle i tak niedobrze 😞 Ubłagałam 2 karmienia dziennie z piersi(nie chciala sie na poczatku na to zgodzic, ale sie rozplakalam i w końcu sie zgodzila) a reszta butla. I tak 2 tyg, a potem zobaczymy. wiec bede musiala z laktatorem latac ciagle 😞 Tak mi tego szkoda 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

To faktycznie nie ciekawie 😞 a te dwa karmienia nie wplyna na mala skoro masz brac silne leki?

no wlasnie teraz sie zastanawiam, tak bardzo chce karmic, ale chyba rzeczywiscie bardziej jej zaszkodze, dajac jej 2 razy dziennie moje mleko, niz to w czyms pomoze. chyba zrezygnuje jednak i nie bede jej dawac. ciekawe tylko czy uda mi sie przez te dwa tyg. utrzymac laktacje...
kurde, poza tym Kalina w ciagu dnia usypia tylko przy cycku, wiec nie wiem jak to teraz bedzie

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
hej...

Szkoda Aniqa 😞 tym bardziej, ze do tej pory karmilas wylacznie piersia. Ale to sa dwa tygodnie - miejmy nadzieje, ze potem bedziesz mogla karmic, no nie moze byc inaczej 🙂 A nie boisz sie karmic skoro bedziesz silne leki brac?

juz sama nie wiem 😞 mam bardzo duza dawke dobowa hormonow i sie zastanawiam, czy to jej nie zaszkodzi...Boze, siedze i rycze, nie potrafie sie z tym pogodzic

Aniqa nie placz. 😘 To jest sytuacja przejsciowa, bedziesz musiala nacierpiec sie z laktatorem, zeby laktacja szla, a potem Kalinka znowu wroci do twojego mleka. Wiem, ze to dla Ciebie wazne, ale pomysl, ze sa kobiety ktore karmia modyfikowanym caly czas, bo maja problem z laktacja; Ty w najwazniejszym okresie po narodzinach dalas jej cale dobro ze swojego mleka a teraz to tylko chwila. I zastanow sie nad tym karmieniem, bo to w koncu leki, szkoda chyba, zeby Mala tez je lykala.

• Mamusie
Aniqa nie płacz, karmiłaś mała pełne 3 miesiące i to z pewnością dużo dało. Pamiętasz c pisała Ulka? Że jak byla w szpitalu to większość mam karmiła z butli bo nie musiały diety pilnować 😮 A Kalinka ma szczęście że mama się zawzięła i walczyła o laktację i karmiła póki mogłą. Jednak nie na wszystko mamy wpływ. Uszy do góry, ciesz się że masz śliczną, zdrową córę, 2 tyg szybko miną a za chwilę zaczniemy wprowadzac zupki, kaszki i inne świństwa 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
dziewczyny, jak karmicie butla, to dajecie tylko przegotowana wode i ostudzona, czy moze byc np. żywiec niegazowany i lekko podgrzany?
.

Ja karmie butla i daje wode mineralna SPA a w PL sawalam Zywca potem mieszanka i do mikrofalu. Tez plakalam ze nie moge karmic tyle ile bym chciala. Wspolczuje, bo wiem co przezywasz 😞

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
dziewczyny dziekuje, dobrze ze uświadomiłyście mi, ze karmiac ja moge jej bardziej zaszkodzic, nic pomoc...no nic, przez dwa tygodnie laktator bedzie mym przyjacilem. zobaczymy tylko co z tej przyjaźni wyjdzie

Nie martw sie bedzie dobrze, a sciagaj sobie laktatorem co 4 godziny w dzien, a w nocy jedno odciagniecie mozesz sobie odpuscic, no chyba ze cycki ci nie pozwola 😉, a jesli nawet po dwoch tygodniach nie bedzie chciala pic z piersi i twoje staranie nic nie dadza to i tak bedziesz ja mogla karmic swoim mlekiem, ale z butli 🙂 moja kuzynka tak karmila swoje dzieciaki i bylo ok 🙂
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok 😘

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
dziewczyny, jak karmicie butla, to dajecie tylko przegotowana wode i ostudzona, czy moze byc np. żywiec niegazowany i lekko podgrzany?
.

Ja karmie butla i daje wode mineralna SPA a w PL sawalam Zywca potem mieszanka i do mikrofalu. Tez plakalam ze nie moge karmic tyle ile bym chciala. Wspolczuje, bo wiem co przezywasz 😞

ale jaka mieszanka? chodzi Ci, ze do wody żywiec wsypywalas mleko? na ile czasu wstawiasz do mikrofali?

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
beata26 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
.

ale jaka mieszanka? chodzi Ci, ze do wody żywiec wsypywalas mleko? na ile czasu wstawiasz do mikrofali?

Mieszanke po mojemu mleko 😉 Ja wstawiam na 18 sekund, ale sprawdz ile masz vat ustawionych, bo moze byc za cieple. Ja mam na 600 vat i jest ok. czasem wstawiam na 20 sekund i tez jest dobre. Moja Sarah prawie od poczatku na butli i tez zdrowa jest, rozwija sie jak kazde inne dziecko, wiec uszy do gory bedzie dobrze 🙂 Pamietaj, ze dobra matka to nie jest matka, ktora karmi piersia, dobra matka to taka, ktora dba o swoje dziecko i obdarza je miloscia i szacunkiem, bez wzgledu na sposob w jaki je karmi 😘

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
kupiłam sobie przed chwila butelke Calma, zobaczymy, czy pomoze

Aniqa masz ode mnie oklask za to że sie nie poddajesz. 2 tyg walki z laktatorem to jednak wyzwanie. A kupiłas nowy laktator? bo chyba pisałaś że TT padł?

nie kupilam, bo ciagnie słabiej, ale ciagnie. maz sie zaoferowal, ze kupi mi elektryczny, bo na recznym sciagac co 3 godz, to chyba by mi ściegna w nagdarstkach poszły 🤢 wiec dzisiaj sobie jeszcze jakis zamowie

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

Aniqa masz ode mnie oklask za to że sie nie poddajesz. 2 tyg walki z laktatorem to jednak wyzwanie. A kupiłas nowy laktator? bo chyba pisałaś że TT padł?

nie kupilam, bo ciagnie słabiej, ale ciagnie. maz sie zaoferowal, ze kupi mi elektryczny, bo na recznym sciagac co 3 godz, to chyba by mi ściegna w nagdarstkach poszły 🤢 wiec dzisiaj sobie jeszcze jakis zamowie

polecam "medela swing" 🙂

• Mamusie
dorianna napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

polecam "medela swing" 🙂

Ja ostatnio kupilam Aventa elektryczny i tez jestem bardzo zadowolona 🙂 On jest taki w sumie dwa w jednym bo mozna jako elektryczny a jak chcesz to i reczne koncowki masz w zestawie 🙂

• Mamusie
hej...a mi tak smutno....ten mój nie wrócił na noc do domu...powinien być wczoraj o 16;30 w domu.zadzwonił o 17 że za godzine będzie bo (UWAGA!) głośniki do samochodu ogląda.już się wkurzyłam i powiedziałam ze jak wróci pijany to go wypierd...na zbity ryj jeszcze dziś. więc nie wrócil wcale i nawet później nie zadzwonił... już mam takie glupie myśli ze ja jestem winna i to przeze mnie to wszystko... głowa mnie boli,spać nie mogę...na pewno gdzieś pil a potem spał u kogoś ,jak taka lafirynda,po czyichś domach się tuła...spakuje go dzisiaj....

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
hej...a mi tak smutno....ten mój nie wrócił na noc do domu...powinien być wczoraj o 16;30 w domu.zadzwonił o 17 że za godzine będzie bo (UWAGA!) głośniki do samochodu ogląda.już się wkurzyłam i powiedziałam ze jak wróci pijany to go wypierd...na zbity ryj jeszcze dziś. więc nie wrócil wcale i nawet później nie zadzwonił... już mam takie glupie myśli ze ja jestem winna i to przeze mnie to wszystko... głowa mnie boli,spać nie mogę...na pewno gdzieś pil a potem spał u kogoś ,jak taka lafirynda,po czyichś domach się tuła...spakuje go dzisiaj....

Ojjjj, Asiu współczuję.....Chciałabym napisac cos innego ale napiszę to co myślę - lepiej chyba nie będzie. Musisz podjąć decyzję. Ściskam mocno Ciebie i Twoje dziewczynki 😘