Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a ja w międzyczasie zdążyłam zjeść kolację, wziąć leki, pokłócić się z M. przez telefon, zrobić ćwiczenia. a teraz wsiadam na rowerek, mam ochotę porządnie się zmęczyć. potem prysznic i prasowanie na mnie czeka. takie plany na wieczór... niezbyt ciekawie...

• Mamusie
U nas dzien taki sobie. Sarka po poludniu spala wiec i ja zasnelam. w uszach mi dzwieczy od grypy i leb nawala. Na szczescie Sarka dzis bardzo spokojna 🙂
w czwartek przyjezdza do nas ksiadz zeby ustalic date chrztu 9albo 10 czerwiec licze na ladna pogode to moze w ogrodzie bedzie poczestunek. Tort juz zamowilam u Polki,ktora robi pyszne ciasta. Sukieneczke dla Sarki na chrzest kupilam jeszcze jak w ciazy bylam. Dziewczynom w dolkach wspolczuje, bo mnie tez czesto dopadaja. Wiecie tesknie za Mama. Zawsze mialysmy swietny kontakt, kawka,pogaduchy a jest tak daleko. Czekam na czerwiec az przyjedzie na wakacje do nas, to bede ja miala na cale 2 tygodnie. Chcialabym miec z Sarka taki kontakt kaki ja mam z Mama 😞(( Tesknie

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):

Meliska ja też myślałam, że mojemu małemu leniowi się ciągnąć nie chce i się wierzga przy cycku, ale chyba tak jak u Ciebie... mleka malutko..

koło południa tak właśnie miałam, że z obu ściągnęłam 20 ml 😮 a po spacerku zaś się powtórzyła ta akcja, drze się przy cycku, więc na szybkiego gotowanie wody i przy tym taka histeria, że pewnie na całym osiedlu słyszeli i wypiło dziewczę modyfikowane duszkiem... no to ja za laktator i 130 ml ściągnęłam i kto mi powie... co to ku*** za akcja 😮 😮 😮

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
ja pindole, co za dzień do dupy!!!
nie dośc ze przez M. takie smopoczucie do dupy, to dzisiaj jeszcze zaliczyliśmy mega kolke!!! kurde, takiej jeszcze nie bylo, bita godzina takiego wycia, że wylam razem z nia. w miedzyczasie zaksztusila sie slina i akcja nogami do góry. rozebrlam ja bo od placzu sie spocila i patrze ze ma nozke czerwona i spuchnieta! kuźwa, myslalm ze padne, nie wiezialam co to, juz myslalm ze tak ryczy prze ta nozke. nie chciala sie u mnie uspokoic (chyba czula jaka jestem zdenenrwowana), dopiero m. ja uspokoil. A po czasie na szczescie z nozki zeszlo, ale nie wiem co to bylo.
do tego bylam u dentysty, mam znieczulenie i pilam sok i oczywiscie wszystko na bluze wyladowanlo 😠 a do tego ściagalam mleko, mialam cala butle, postawilam ja na kanapie i pach! cale mleko wyladowalo na kanapie 😠 😠 😠 no kuźwa, normalnie mam dosyc na dziś

no kurczę przecież dziś 13-ty jest 🤪 więc pewnie po północy pech Cię opuści 😉
moja też dziś tak ryczała, że uspokoić nie można było... zazwyczaj cycek był lekiem na całe zło, a dziś to nie wiem co to było 😮 😮 i jak tak wyła i wyła to ja oczywiście razem z nią 😞

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Meliska ja też myślałam, że mojemu małemu leniowi się ciągnąć nie chce i się wierzga przy cycku, ale chyba tak jak u Ciebie... mleka malutko..

koło południa tak właśnie miałam, że z obu ściągnęłam 20 ml 😮 a po spacerku zaś się powtórzyła ta akcja, drze się przy cycku, więc na szybkiego gotowanie wody i przy tym taka histeria, że pewnie na całym osiedlu słyszeli i wypiło dziewczę modyfikowane duszkiem... no to ja za laktator i 130 ml ściągnęłam i kto mi powie... co to ku*** za akcja 😮 😮 😮

ja tak co prawda nie mialam, ale czasami dzieci poprostu nie chca cycka...

• Mamusie
12,5km - 400 kalorii, prawie 40 minut 🙂 oj, jestem z siebie dumna. i naprawdę po 6 Weidera, brzuszkach i rowerku czuję się zmęczona 😁 tego chciałam... 🙂 bo tak w ogóle od wczoraj zaczęłam brzuszki, wczoraj 20, dzisiaj 25... mam zamiar codziennie zwiększać liczbę. zobaczymy jak tam mój zapał. ale nie jest tak źle z 6 Weidera, dzisiaj 17 dzień 😁

• Mamusie
beata26 napisał(a):
U nas dzien taki sobie. Sarka po poludniu spala wiec i ja zasnelam. w uszach mi dzwieczy od grypy i leb nawala. Na szczescie Sarka dzis bardzo spokojna 🙂
w czwartek przyjezdza do nas ksiadz zeby ustalic date chrztu 9albo 10 czerwiec licze na ladna pogode to moze w ogrodzie bedzie poczestunek. Tort juz zamowilam u Polki,ktora robi pyszne ciasta. Sukieneczke dla Sarki na chrzest kupilam jeszcze jak w ciazy bylam. Dziewczynom w dolkach wspolczuje, bo mnie tez czesto dopadaja. Wiecie tesknie za Mama. Zawsze mialysmy swietny kontakt, kawka,pogaduchy a jest tak daleko. Czekam na czerwiec az przyjedzie na wakacje do nas, to bede ja miala na cale 2 tygodnie. Chcialabym miec z Sarka taki kontakt kaki ja mam z Mama 😞(( Tesknie

Zdrówka kochana 😘 na pewno będziecie miały dobry kontakt i ja też o tym marzę 🙂

A jeszcze apropos chrztu, bo chyba któraś pytała o nauki - to chyba zależy od parafii, bo ja teraz byłam chrzestną i kompletnie nic nie musiałam dostarczyć, a ostatnio u mnie w poprzedniej parafii musiałam odbębnić nauki i jeszcze zaświadczenie ze spowiedzi przynieść, a teraz tylko nauki... co kraj ( czytaj parafia ) to obyczaj

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
12,5km - 400 kalorii, prawie 40 minut 🙂 oj, jestem z siebie dumna. i naprawdę po 6 Weidera, brzuszkach i rowerku czuję się zmęczona 😁 tego chciałam... 🙂 bo tak w ogóle od wczoraj zaczęłam brzuszki, wczoraj 20, dzisiaj 25... mam zamiar codziennie zwiększać liczbę. zobaczymy jak tam mój zapał. ale nie jest tak źle z 6 Weidera, dzisiaj 17 dzień 😁

no Aga podziwiam Twój zapał... ja już od tygodni obiecuję sobie, że kijki wyciągnę i z małżonem i córcią na spacerki będziemy śmigać... a ja na czas spacerków wymyślam sobie jakieś zajęcia w domu ☺️
a co to ta Weidera?? ☺️

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

no Aga podziwiam Twój zapał... ja już od tygodni obiecuję sobie, że kijki wyciągnę i z małżonem i córcią na spacerki będziemy śmigać... a ja na czas spacerków wymyślam sobie jakieś zajęcia w domu ☺️
a co to ta Weidera?? ☺️

ćwiczenia na brzuch, trwają 42 dni (6 tygodni), jest rozpiska i codziennie robi się więcej powtórzeń

6 Weidera

• Mamusie
meliska napisał(a):
wanilia napisał(a):
Ja tez idę spać. Bo jeszzce coś znowu kupie na allegro....Dziś wylicytowałam spodnie pumpki dresowe ☺️

ja w tym tygodniu już 3 stówy tam przehuśtałam 😠 a tydzień się jeszcze nie skończył 😜

a co ciekawego kupiłaś?? 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
meliska napisał(a):
wanilia napisał(a):
Ja tez idę spać. Bo jeszzce coś znowu kupie na allegro....Dziś wylicytowałam spodnie pumpki dresowe ☺️

ja w tym tygodniu już 3 stówy tam przehuśtałam 😠 a tydzień się jeszcze nie skończył 😜

a co ciekawego kupiłaś?? 🙂

no jak co... dziecko obkupiłam... komplet do chrztu + szatka i świeca + czapkę i szydełkowe buciki... prawdziwe cudeńka... i teraz czekam 🤪