Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzień dobry 😘 😘 my właśnie wstaliśmy i jemy śniadanko mały butelkę a ja kanapki z sałatą, serem, szynką i rzodkiewką 😁 i tak jak Ty Aga też czekam na listonosza bo zamówiłam małemu z allegro taką kurteczkę-wiatrówkę na wiosnę 🙂 Mam nadzieję, że będzie rozmiarowo dobrze 🙂 Miłego dnia 😘 😘

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
dzień dobry 😘 😘 my właśnie wstaliśmy i jemy śniadanko mały butelkę a ja kanapki z sałatą, serem, szynką i rzodkiewką 😁 i tak jak Ty Aga też czekam na listonosza bo zamówiłam małemu z allegro taką kurteczkę-wiatrówkę na wiosnę 🙂 Mam nadzieję, że będzie rozmiarowo dobrze 🙂 Miłego dnia 😘 😘

A u mnie, ani mleka, ani ciastka, ani chleba w domu 😞 Czekam az Mala usnie zeby isc na zakupy, bo nie chce jej targac ze soba. Glodna jestem 😠 no ale wczoraj nie chcialo mi sie ruszyc. 🤢

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

A u mnie, ani mleka, ani ciastka, ani chleba w domu 😞 Czekam az Mala usnie zeby isc na zakupy, bo nie chce jej targac ze soba. Glodna jestem 😠 no ale wczoraj nie chcialo mi sie ruszyc. 🤢

ojej to nie zazdroszczę 🤢 chętnie bym Ci coś dała bo trochę jedzenia i ciast po urodzinach jeszcze zostało. Przyjeżdżaj do Polski to mama Ci zawsze jakiś dobry obiadek ugotuje 🙂 Ja uwielbiam jak moja mama gotuje 😆

• Mamusie

no bajer ale trzeba by bylo zapytac na jaka odleglosc to puszcza te swiatelka... bo ja mam tekie cos co wlasnie na sciany ma puszczac swiatlo i puszcza owszem ale odleglosc 0.5 metr od postawienia czyli ani na sufit ani na sciany tylko na to miejsce gdzie stoi i kawalek sciany obok...

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

ojej to nie zazdroszczę 🤢 chętnie bym Ci coś dała bo trochę jedzenia i ciast po urodzinach jeszcze zostało. Przyjeżdżaj do Polski to mama Ci zawsze jakiś dobry obiadek ugotuje 🙂 Ja uwielbiam jak moja mama gotuje 😆

Tez uwielbiam jedzonko mojej mamy! Dlatego nie moge doczekac sie przyjazdu!! 😆

No juz jem. O 10:20 Yasmine usnela wiec moglam zrobic zakupy.

• Mamusie
Hej,

U Nas nocka jak zawsze podubka 2 i 6:30 🙂
Natomiast jakos tak dziwnie jest bo Florek spi teraz wiecej niz jak byl noworodkiem 😮 zje pobawi sie godzine moze poltorej a potem przez nastepna godzine spi. Nie wiem czy odsypia to co kiedys mial spac czy cos mu dolega. Az sie dziwnie czuje bo mam duzo czasu dla siebie. W sumie dzis i jutro sie przyda bo musze Nas spakowac na wyjazd na nartki 🙂

• Mamusie
Bry 😎

Na wstępie - Meliska & Anika_77 -> Najlepszego wszystkiego i 1oo lat w dostatku Wam życzę 😘

Wanilia dobrze, że Wercia się "unormowała" 😉

Coq & wszystkie inne co macie sklepy w pobliżu mieszkania -> boschhhh jak ja Wam zazdroszczę 🤨 U mnie teraz zakupy to nie lada wyzwanie, bez auta ani rusz 🤢

Ooo i pączek skwierczy już w łóżeczku 😮
Miłego dzionka 😘

• Mamusie
NovaM napisał(a):

Na wstępie - Meliska & Anika_77 -> Najlepszego wszystkiego i 1oo lat w dostatku Wam życzę 😘

dołączam się do życzeń!!!! Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń 😘 😘

Rowniez dolaczam sie do zyczen 🙂 Duuuuuuuuuuuzo zdrowka 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
NovaM napisał(a):

dołączam się do życzeń!!!! Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń 😘 😘

Rowniez dolaczam sie do zyczen 🙂 Duuuuuuuuuuuzo zdrowka 😘 😘 😘 😘

sto lat sto lat ;D

• Mamusie
agami napisał(a):
ehh no ja zeby isc na zakupy ciagne malego ze soba bo mieszkamy sami z mezem i nie mam go z kim zostawic.... wiec wczoraj mial maraton bo piekarnia, biedronka, warzywniak;p

Agami, my tez sami, wiec tez czesto niestety Yasminke targam ze soba. A dzis malzon w domu to moglam ja zostawic. No a co robi malzon jak ma wolne? Spi 🤢 wiec wolalam czekac, az Bambina usnie i wyjsc, bo juz widze jak ja zostawiam, ona placze, a ten przez 10 minut udaje, ze nic sie nie dzieje.
Nova no wididzisz, a ja zazdroszcze Ci swiezego powietrza i wogole natury. Ale to prawda, mam 5 minut do Carrefoura wiec zawsze da sie wyskoczyc.

Basienka swietnie, ze jedziecie na te narty. Super to Florek jako pierwszy wybiera sie w daleka podroz 🙂

Rowniez zycze wszystkiego najlepszego Melisce i Anice77

• Mamusie
Ja też na nartach nie jeździłam.
Weronika zrobiła dziś 3 kupy już i znów dwa razy lekko zwymiotowała. kupy normalnej konsystencji ale widać że jeszcze coś mi dziecko męczy bo śpi więcej niz zwykle i nawet gadać jej się nie chce a ostatnio paplała jak nakręcona... 🤨

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Weronika zrobiła dziś 3 kupy już i znów dwa razy lekko zwymiotowała. kupy normalnej konsystencji ale widać że jeszcze coś mi dziecko męczy bo śpi więcej niz zwykle i nawet gadać jej się nie chce a ostatnio paplała jak nakręcona... 🤨

Wanilia wazne, ze przyjmuje jakiekolwiek pokarmy, nie zagraza jej odwodnienie. A temperature ma?

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):

Wanilia wazne, ze przyjmuje jakiekolwiek pokarmy, nie zagraza jej odwodnienie. A temperature ma?

całe szczęście nie ma temperatury i je normalnie więc jakoś bardzo się nie martwie tylko szkoda mi jej ze przez moją głupotę się męczy. Z drugiej strony dobrze się stało że już teraz wiem że nie toleruje mleka modyfikowanego bo to oznacza że musze kupić porządny laktator i zacząć robić zapasy 🤔
Ciekawe jak tam Aniqa...
Meliska, Anika_77 przyjmijcie również ode mnie najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków 😘

• Mamusie
Dzien Dobru 🙂
Na poczatek Wszystkiego Najlepszego,zdrowia,szczescia i wielkiego worka pieniedzy dla Meliski i Aniqa77. Buziaki dziewczynki:***
Zna ktoras z Was domowy sposob na kaszel?Dziewczyny pluca wypluje,nic mi niepomaga:/ Na szczescie Sarenka wyzdrowiala,czasem kaszlnie ale jest wieeelka poprawa.
Wanilia a kiedy zmienialas mleko i jak duzo Niunia wypija,bo moze za duzo zjada i sporo ulewa? Ja tak z obserwacji Sary widze,ze jak sie obje za duzo to tak ulewa i wyglada jakby wymiotowala kilka razy. A jak ja poloze na boczek to po kilku minutach lub kilkunastu tak sie wije w lozeczku i ulewa.

Nie wiem czy wiesz o co

• Mamusie
wanilia witam w klubie bo moj Kuba tez nie toleruje modyfikowanego 😞 no i taki jego urok.. wczoraj o ulewaniu rozmawialam z neurologiem ... i mowilam ze kuba co noc spi raz na jednym raz na drugim boku.. i powiedzial mi ze pozycje do spania super bo sie glowka nie odksztalca ale jesli chodzi o ulewanie glupota jest kladzenie dziecka na prawym boku bo jest ucisk na przewod pokarmowy i ze w szpitalach ludzi z chorobami brzucha klada zawsze na lewym boku... wiec moze dla ulzenia jej poloz ja na lewym boku.... co do wymiotow to mina .. u nas haftal caly dzien i 7 kup poszlo i balam sie ze sie odwodni... i porpstu powiedzialam ze modyfikowanego wiecej nie kupie... podawalam odpowiednik dikofloru lactive baby sie nazywa....szkoda mi malutkiej tewojej strasznie bo wiem jak sie meczy 😞 ale dobrze ci spi bo moj Kuba martuda wtedy sie zrobil i ciagle raczki i pielucha rozgrzana na brzuszek...