Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 🙂 chyba tylko ja spać nie mogę 😮 znowu pierwsza...
Wanilia moja Mila też miała kiepski dzień wczoraj i jakas taka rozdrażniona była... był jeden moment taki co myślałam że mleko to już mi sie skończyło na amen bo mała się tak złościła i pokrzykiwała...już jej w dzień nie dokarmiałam a wczoraj po ściągnięciu przez nią 2 cyców dorobilam 60ml na dojedzenie a ta dalej krzyk!!więc kolejne 60 i zjadła z tego 30.czyli w sumie 90 to prawie jakby nic w cyckach nie było 🤢 taka była jakaś wczoraj dziwna...dzisiaj jak wstałam a mała ok 22;00 z cycka ściagnęła to wstała dzisiaj o 7. niby miałam jednego cycka pękatego ale nic nadzwyczajnego...więc jak oba ściągnęła to ja je laktatorem potraktowałam jeszcze 😎 mam nadzieję że to tylko taki dzień był...
zakupiłam na allegro stanik do karmienia 🙂 od razu mi lepiej.jednak zakupy to fajna rzecz 😁
AGA bidulka Maciulka...
Pammat moja Mila śpi pod kolderką od początku 🙂

• Mamusie
Dzien Dobry,
Kilka dni mnoe nie bylo,ale to sprawka terrorystki o imieniu Sarah. Stale chce byc przy mnie a najlepeij na rekach,bo jak chce cos zrobic to xaczyna sie ryk i wrzask. Jeszcze troxhe to sasiedzi pomysla,ze jej krzywde robie.Wczoraj wzielam ja do ogrodka bo chcialam w nim troche posprzayac i przygotowac na sezon letni,ale dupa blada nic nie zrobilam prawie,bo jak przrsyawalam bujac to krzyk 😮 Wogole nie chce jezdzic w gondolce tylko w foteliku do auta i wszystko obserwuje. W niediele siostra ja zabrala,bo maz na rano w pracy a ja nawet obiadu zrobic nie moglam a o posprzataniu to nie marzylam. Moja wina w tym ogromna,bo ja przyzwyczailam do siebie,bo stale jai na raczkach,ale z drugiej strony nie mamy takiej pomocy przy pilnowaniu jej ,wiec za bardzo inaczej byc nie moglo. Ech nadrobie Was moze dzis

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
hej Beatka.dałaś już musik? ja stwierdziłam ze jak starczy mi mleka do 5 miesiąca to później dopiero coś wprowadzę.u Was grana jest butelka ze sztucznym to się daje trochę wcześniej. tak sobie myślę jednak czy to nie za wcześnie?? chyba poczytam o żywieniu niemowląt...

ja dam jabluszko w sobote jak bedzie skonczone 4 miesiace i to po konsultacji z pediatrą ze mozna 🙂) wiec mysle ze mozna.. moj na cycu tylko wiec moglabym poczekac jeszcze ale ja do pracy w lipcu wracam wiec chcialabym mu powprowadzac troszke pokarmow

• Mamusie
Helloł dziewczęta 🙂

No nie myślcie sobie, że jak na forum jesteście pierwsze to pierwsze wstajecie 😉 ja to sobie nie przypominam, aby kiedykolwiek w życiu będąc na wolnym wstała o 7, a wstaję 😮 no ale właściwie jakie wolne... matka na pełny etat jestem 😁

• Mamusie
meliska napisał(a):
Helloł dziewczęta 🙂

No nie myślcie sobie, że jak na forum jesteście pierwsze to pierwsze wstajecie 😉 ja to sobie nie przypominam, aby kiedykolwiek w życiu będąc na wolnym wstała o 7, a wstaję 😮 no ale właściwie jakie wolne... matka na pełny etat jestem 😁

ja tez zawsze wstawalam ok 13 na wolnym hihih a teraz 7 i juz pieciozlotowki Kubusia stawiają mame na rowne nogi:P bo opczka ma tak szeroko otwarte i ani mysli spac:P

• Mamusie
Dzien dobry!

Widze, ze sie niektorym dzieciaczki zbuntowaly i rodzicow wykanczaja 🤢
Moja wczoraj byla aniolkiem, spedzilysmy swietny dzien, dwa spacery, w domu spokoj,przez 1,5 godziny Bambina lezala w lozeczku i przemawiala do swoich robaczkow z karuzeli, a ja sprzatalam i sie smialam 😁 Prawie wogole jej nie nosilam 🙃

Moja w rozku juz dawno nie spi. Przeczytalam gdzies, ze dzieci tak do 6 tygodnia lubia byc opatulone, a potem wola juz swobode ruchow. Teraz moja spi pod kolderka lub w spiworku.

A co do pokarmow nowych, to ja chyba poczekam do ukonczenia 6 miesiaca, no napewno 5. Tak mam rozrysowane w kajeciku zdrowia Yasmine i tego sie bede trzymac. Akurat to wypadnie na moj przyjazd do Polski to pewnie znajdna sie jakies warzywa i owoce i naszego ogrodu, wiec bedzie zdrowo 🙂

Wczesnie Was dzieci z ozek wywalaja, moja czasami tez mnie wywali o 7 ,ale generalnie 8-9:30 wiec nie jest zle.

Kasia Awad jest bombowy na swoim zdjeciu paszportowym 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
kasiuniaa1603 napisał(a):
pammat napisał(a):
mamusie a wasze dzieci spia w rozkach czy juz pod kolderka? dobranoc

mój w rożku spał krótko i od dawna już śpi tylko pod kołderką 🙂

Maciek od początku śpi pod kołderką 🙂

Moj Dorianek tez od poczatku pod kolderka, rozek byl jedynie do zawiniecia w szpitalu jak gdzies musialam z nim isc, ale juz dawno sie w nim nie miesci 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A jeszcze chcialam zapytac o Chloe zazwyczaj dosc czesto zagladala, a teraz dawno chyba jej nie bylo.
No i Basienka, ona na narty juz pojechala? Ominelam cos czy sie z nami nie zegnala? 😜

no ominęło zdaje się 😜 Basieńka odmeldowała się i pojechali suszować z Florkiem po stokach

I właśnie reszta dziewczyn, które dziwnie umilkły... jak nie macie czasu pisać i czytać to chociaż kropkę postawcie od czasu do czasu, żebyśmy wiedziały, że u Was wszystko gra 🙂

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
dzisiaj dostałam wiadomość od koleżanki.jej córeczka miała operację bo miała guza.nazwała to nowotworem więc ja jestem w szoku strasznym... dziewczynka ma 3 latka i ma na imię Oliwka. zbiła mnie z nóg ta wiadomością...małe dzieci nie powinny chorować 😞

Brak slow 😞 A po tej operacji ma szanse na zdrowie i normalne zycie?

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
dzisiaj dostałam wiadomość od koleżanki.jej córeczka miała operację bo miała guza.nazwała to nowotworem więc ja jestem w szoku strasznym... dziewczynka ma 3 latka i ma na imię Oliwka. zbiła mnie z nóg ta wiadomością...małe dzieci nie powinny chorować 😞

dziwny jest ten świat 😞 😞 😞

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Eh, na Brzuszku sa juz mamusie na listopad 2012. Lada dzien pojawia sie i nowe Grudnioweczki, pewnie niejedna nosi juz w sobie ziarenko, a moze jeszcze o tym nie wie 😆 Bo ja to caly kwiecien podejrzewalam 😁 a dopiero 5 maja zdecydowalam sie sprawdzic 😁

eh to Ty twarda byłaś 😉 ja już dzień po terminie spodziewanej miesiączki wiedziałam i chociaż Jula już na świecie to nadal nie wierzę... 4 rano a ja wyłam w łazience jak głupia 😁