Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam kochane moje nocka ogólnie spoko ale gorsza od wczorajszej!!! Siedzimy w domku nie wiem czy spacerek zaliczymy bo zimno i ma być jeszcze zimniej!!!!
Asiaaa kochane te twoje dziewuszki hehehe!!
Agami ty mieszkasz w bloku i masz tyle sprzątania??? Ja mam okna pomyte to naj naj i tak to ogarne i tyle!!

• Mamusie
holi32 napisał(a):
witam kochane moje nocka ogólnie spoko ale gorsza od wczorajszej!!! Siedzimy w domku nie wiem czy spacerek zaliczymy bo zimno i ma być jeszcze zimniej!!!!
Asiaaa kochane te twoje dziewuszki hehehe!!
Agami ty mieszkasz w bloku i masz tyle sprzątania??? Ja mam okna pomyte to naj naj i tak to ogarne i tyle!!

ttaaa ja mieszkam w bloku na 8 pietrze... okna pomyte firany poprane... ale w szafach balagan, podlogi nie wypastowane.... wszewdzie chce poodsuwać meble i pod meblami odkurzyc umyc i wypastowac podloge i w szafkach poukladac a sajgon jest bo tak jak pisalam 1.5 roku nikt tu nie sprzatal... a Kuba tez nie za bardzo mi daje ogarnac 😞 bo chce bym z nim siedziala i jak oddalam sie od wozku lub lezaczka to krzyk... i mimo ze wstajemy o 8 to dnia mi brakuje... bo rehabilitacja, lekarze moi, kuby, szczepienie... ciage cos... a do tego nie wiem jak wy ale ja co 2 dzien mam 3 pralki prania... wiec ciagle przy zelazku stoje...

• Mamusie
dzień dobry 🙂

asia co do allegro to ja robie dokładnie tak jak kasiunia pisze 😉

agami co do prania to też tak mam 🙂 ale u mnie na szczęście to z reguły mąż prasuje wieczorami jak ja kłade małego spać a później sprzątam w kuchni i robię kolacyjkę 😎

ja firanki jeszcze do prania ale nie spinam sie jakoś strasznie ja to robię dla siebie wiec jak nie dam rady przed świętami to będzie i po ...... 😜 😜 😜 zależy na co Michałek mi pozwoli

• Mamusie
bry,
kurde chyba jakis zastoj mi sie w cyckach zrobil 😞....od 40 min sciagam a polecialo tylko troche, a cycki jak kamienie, bola jak cholera...co sie na to robi?cieply prysznic?
Asiu, piekności te twoje córeczki 😘
A co do prania, to ja ide na łatwizne i prasuje tylko kaliny ciuchy i ew. nasze koszule, reszty nie prasuje, szkoda dnia.
przyszla paczka z ciuchami, ktora wylicytowalam na allegro. zadowoona jestem, ciuszki w idealnym stanie, czesc zupelnie nowa.
A dzisia mi sie snilo ze NovaM w ciazy znowu była 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
marika321 napisał(a):
no tak jak ja dopadłam kompa to nikogo nie ma.....

a u mnie dzis pogoda do d...y i tak ponoć ma być az do poniedziałku......a my bez spacerów to straszna bieda......tylko na spacerach maly potrafi spać nawet do 3 godzin...... 😜

my tez w domu racej dzisiaj, pada i wieje u nas

• Mamusie
marika321 napisał(a):
dzień dobry 🙂

asia co do allegro to ja robie dokładnie tak jak kasiunia pisze 😉

agami co do prania to też tak mam 🙂 ale u mnie na szczęście to z reguły mąż prasuje wieczorami jak ja kłade małego spać a później sprzątam w kuchni i robię kolacyjkę 😎

ja firanki jeszcze do prania ale nie spinam sie jakoś strasznie ja to robię dla siebie wiec jak nie dam rady przed świętami to będzie i po ...... 😜 😜 😜 zależy na co Michałek mi pozwoli

a ja wogole nie mam firanek na oknach, wiec problem z glowy 😉 ale okna mylam 2 tyg temu i widze ze przed swietami bede musiala je jeszcze raz umyc, bo znowu brudne 😠

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
bry,
kurde chyba jakis zastoj mi sie w cyckach zrobil 😞....od 40 min sciagam a polecialo tylko troche, a cycki jak kamienie, bola jak cholera...co sie na to robi?cieply prysznic?
A co do prania, to ja ide na łatwizne i prasuje tylko kaliny ciuchy i ew. nasze koszule, reszty nie prasuje, szkoda dnia.
przyszla paczka z ciuchami, ktora wylicytowalam na allegro. zadowoona jestem, ciuszki w idealnym stanie, czesc zupelnie nowa.

ciepły prysznic potem troszkę ściągnij troszkę laktatorem i w stanik włóż liście kapusty, mi pomogło jak miałam nawał pokarmu .

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
bry,

chyba musisz się na nowo zaprzyjaźnić z laktatorem... niestety, ale musisz to odciągnąć, więc ściągaj jak najczęściej, przed ciepły okład, a po zimny
tutaj kilka wskazówekTutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

• Mamusie
Dzień dobry,
my już jedną nogą na spacerze ale jeszcze się przywitam 😉
Asia śliczne z Was dziewczyny 🙂
Aniqa masz jakąs poradnię laktacyjną w pobliżu? moze spróbuj się skonsultować bo miałaś naprawdę dużo mleka i pewnie niełatwo będzie teraz zatrzymać laktację a zapalenie gruczołu mlekowego to paskudna i bolesna sprawa, widziałam u krów - u kobiet wygląda pewnie podobnie więc lepiej do tego nie dopuścić
Holi Ty nigdzie nie wychodzisz dziś? Nie wierzę 😜
Święta, święta.....aaaaaa, to wtedy kiedy M będzie miał wolny poniedziałek 🤪

• Mamusie
A i dzień dobry oczywiście 🙂

Zaś obudziła się o 1 z płaczem, bo głowa pod karuzelką 😲 ale mamusia poprawiła i już do rana dziewczę no poduszce spało, pobudka o 6 i później z mamusią w wozie do 9 🙂

U nas też pogoda się zepsuła, ale Jula i tak zaraz na spacerek z tatusiem pójdzie, a my z siostrą na mały shooping skoczymy 😉

• Mamusie
Dzien dobry!

Asia a co znaczy "lazic na lajzy"? Bo rozumiem lazic jal lajzy, ale o to Was nie podejrzewam 😁 Dziewczynki sliczne. A Julka to chyba ma charakterek. 🙂 Waga Milki mnie pocieszylas, bo nie duzo wiecej od mojej ma jak byla wazona w szpitalu. Mam nadzieje, ze teraz jest wiecej.

Ja dzis mega wykonczona. Yasmine mi wczoraj po 23 zasnela a w dodatku budzila sie co 10 minut z placzem. Wiec jak dzis sie obudzila o 8:30 to nie mialam sil, ponosilam ja troche, zrobilam 90 ml mleka i do lozeczka, marudzila troche, ae wszyscy jeszcze posalismy. Dobrze,ze o 11 wlaczyla alarm, boinaczej maz do pracy by nie wstal.

Widze, ze sie do swiat powoli przygotowujecie. W zeszlym roku bylam na Wielkanoc w domu, no a w tym roku nic nie robie.

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
bry,

chyba musisz się na nowo zaprzyjaźnić z laktatorem... niestety, ale musisz to odciągnąć, więc ściągaj jak najczęściej, przed ciepły okład, a po zimny
tutaj kilka wskazówekTutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

od 3 tygodni sie nie rozstaje z laktatorem...ten zastoj to dlatego pewnie ze musze sie go pozbyc i sciagalam jak najrzadziej

• Mamusie
Witam, u nas tez pogoda deszczowa i oprocz zakupow nigdzie juz nie wychodze 😉

Hehe aaagaaa to Macius zlitowal sie i dal ci probke moczu 😁 Ja jak zakladam woreczk to potem ubieram pampersa, ale troche wyzej na brzuch, bo tez mu sie czasem wylewa i za jakis czas zagladam czy juz cos zrobil, a zdazylo mi sie i obestrac worecze, lae jak nic nie dotykalo do srodka to bylo oki, najgorzej jest lapac na posiew, bo wtedy nie mozna zakladc woreczka, tylko trzeba czekac az sam zacznie sikac i wtedy bezposrednio do kubeczka 😁 ale to juz jest trudniejsza sprawa 🙂

asiadudzika po lekach ma mu sie tam cos obkurczyc i ma lepiej siusiac co spowoduje czestrze oddawanie moczu i zmniejszenie pecherza, bo on ma slabe cisnienie moczu, przez ten refluks i sie nie wysikuje do konca i rozciaga mu sie pecherz jak ma przepelniony, a jak to nic nie da to lekarz powiedzial, ze bede musiala go cewnikowac sama 😮

• Mamusie
Asia trzy sliczności co jedna to śliczniejsza 😆
Dorianna ten wyjatkowo mu zasmakował mus jabłko,banan,morela ,a na jutro ma jabłko jagoda,
ale jak na dobrago brata przystało dzieli sie ze starszym 😉

na dworze to bylismy tylko godz na tarasie ,bo wieje ze hoho

• Mamusie
Anika_77 a co Ty tak synka prześwietliłaś? 😁
Ja też na spacerze nie wytrzymałam długo, na drugi musze się cieplej ubrać - nie chce mi się iść ale się umówiłam z tym chłopakiem od szkolenia psów więc już nie będę tego dowoływać. Smiesznie bo dwa tygodnie temu zachwycałybyśmy się taka pogodą 🙂 Ja generalnie mam jakiś dzień bez humoru. nic mi się nie chce....

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Anika_77 a co Ty tak synka prześwietliłaś? 😁
Ja też na spacerze nie wytrzymałam długo, na drugi musze się cieplej ubrać - nie chce mi się iść ale się umówiłam z tym chłopakiem od szkolenia psów więc już nie będę tego dowoływać. Smiesznie bo dwa tygodnie temu zachwycałybyśmy się taka pogodą 🙂 Ja generalnie mam jakiś dzień bez humoru. nic mi się nie chce....

Hehe no na te oczęta 😉