Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej kochane!!!
Na sAMYM POCZĄTKU chciałam napisać parę słów ciepłych DORI
Trzymam kciuki żeby to było chwilowe leżenie w szpitalu naprawdę musi być już ok i żeby DORIANEK nie leżał już nigdy w szpitalu
MY ranek spoko mały bawi się na macie!!!
ZA niedługo dostanie deserek z kaszą manną nic mu nie ma po tym a WCINA
AHA i chciałam się pochwalić MAŁY WALNĄŁ KUPSZTALA dzięki MELISKA

• Mamusie
Dzien dobry! 🙂

Poruszony temat uszu. Wiecie, ja od dluzszego czasu klade Yasmine w wannience i sie jej uszy mocza i nawet sobie nie zadalam pytania czy tak mozna ☺️ ALe nic jej nie jest.

Chloe a to Ty mi chyba na fb pisalas kiedys, ze Julek ma jasne oczka, co? No i sie zmienily i sa wykapane twoje 😆

Beatka a co Ty tam masz z tesciowa, bo jakos nigdzie nie doczytalam.

Oczywiscie Age wcielo 😎 😁

Rita Ciebie tez wywoluje. Chyba wPolsce jestes?

oj, spac mi sie chce, ale chyba sie za sprzatanie wezme.

• Mamusie
dzień dobry 🙂 Doriana już pojechała 🥴 mam nadzieję że szybko wrócą...
Coq no wreszcie z małżonem chociaż na metr od siebie 😜 fajnie że będziesz miała trochę więcej miejsca - odetchniesz 🙂 wieicie co u mnie się dieje?? śnieg pada 😮 pozamiatane. święta przy stole w domu więc po świętach dupa jak betoniarka 🤢 a propo 🙂 jak byłam w środę na zakupach wynalazłam Michałki kawowe 🙂 mniam!! wszystko co kawowe jest pyszne 🤪 (co nie zmienia faktu ze dupa rośnie).teraz zmiatam póki małe śpią włosy zrobię. buziaczki dziewczynki i milego śnieżnego dnia 🙃

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
Coq no wreszcie z małżonem chociaż na metr od siebie 😜 fajnie że będziesz miała trochę więcej miejsca - odetchniesz 🙂 wieicie co u mnie się dieje?? śnieg pada 😮 pozamiatane. święta przy stole w domu więc po świętach dupa jak betoniarka 🤢 a propo 🙂 jak byłam w środę na zakupach wynalazłam Michałki kawowe 🙂 mniam!! wszystko co kawowe jest pyszne 🤪 (co nie zmienia faktu ze dupa rośnie).teraz zmiatam póki małe śpią włosy zrobię. buziaczki dziewczynki i milego śnieżnego dnia 🙃

Pieknie to ujelas 😁 😁
To tez swietne!!! musze zapamietac

No i ja tez uwielbiam to co kawowe. 🙃

• Mamusie
meliska napisał(a):
Holi for you:
Wiele maluchów w okresie wprowadzania nowych pokarmów rzadziej oddaje stolec. To naturalne - jelita dziecka muszą przyzwyczaić się do nowych składników - a ten proces wymaga czasu. Jedzenie pokarmów o bardziej stałej konsystencji zmienia wygląd stolca i częstotliwość wypróżnień. Jeżeli więc pieluszka pozostanie przez dłuższy czas pusta, to wcale nie oznacza, że dziecku dokuczają zaparcia.

holi moj tak jak twoj nie robil kuoy 2.5 dnia i dzis rano wlasnie zrobil i tak wielkiej i smierdzaxej kleistej kupy to dawno nie widzialam...
a my wczoraj do 12 walczylismy ale poo 12 chyba czopek zaczal dzialac bo sie uspokoil zjadl i usnal... w nocy wstawal ale juz bez placzu na jedzonko i dalej lulu a ja jestem tak chora ze masakra wczoraj mialam tylko mega katar a dzis w nocy goraczka, kaszel i gardlo tak boli ze przelknac nie moge i ide do lekarza bo swieta i co ja zrobie jak to sie rozbuja....

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
asiadudzika napisał(a):

Pieknie to ujelas 😁 😁

spojrzałam za okno a tam betoniarka i gabarytowo pasuje 😎

• Mamusie
Dorianka jestem myslami z Wami.. tez sie pomodle za malego by to wszystko sie w koncu skonczylo i on wyszedl na prosta i juz nie cierpial
chloe to bylo takie same szczepienie jak ostatnio czyli 3 uklucia plus do wypicia na rotawirusy.... eh masakra.. dobrze ze juz moge przejsc na 5w1 bo ta seria pierwsza sie zakonczyla....i te szczepienie w 18 miesiqcu bedzie 1 uklucie....
aaagaaa no ona to teraz z meza korzysta....
wlasnie nadrobilam do konca forum i holi gratuluje kupy...;D kuby kupa dzis tak smierdziala ze masakra... ;p jeszcze wlozyl sobie w to nozki wiec byl do mycia kranowego hihihi i na koniec jak juz umorysal przewijak i go umylam to polozylam nago na moim lozku a on... osikal materac masakra i posciel teraz do wymiany hihih chyba chcial zmusic mame do swiatecznych pozadkow...

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
coquelicot napisał(a):
asiadudzika napisał(a):

Pieknie to ujelas 😁 😁

spojrzałam za okno a tam betoniarka i gabarytowo pasuje 😎

to mamy chyba ten sam wymiar hehhehe;D ajjj slodkie slodkie slodkie bedzie

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
agami biedna Ty ale pociesz sie chociaż o tyle że pogoda i tak do bani...wiele nie stracisz... może da antybiotyk przy którym można karmić 🤨

no mam nadzieje ze to minie... dzis jade do mamy i pakuje sie do lozka bo sama w domu nie jestem w stanie sie wygrzac,,, a moj M mimo ze sie zajmuje malym to nie przewija prawie no i wtedy nierealne bym ja sie wygrzala..... a u mamy to u mamy,....sama zaproponowala wiec jade...

• Mamusie
coq, beata - tak chyba tylko zdjecie wyszlo, bo oczka ma szarozielone, a ja mam ciemnobrazowe... no ale dla mnie to i tak najpiekniejsze oczka na swiecie, tylko ze za zadne skaby nie moge sie dopatrzec w nim swoich cech... dobrze ze to ja go rodzilam, bo tak to bym zwatpila czy to moje diecko 😁

• Mamusie
Ojj, widzę że się wczoraj posypało trochę....Dorianna ja tez trzymam za Was kciuki i wierzę że w końcu wszystko się unormuje 😘
Agami pewnie że jedź do mamy tylko nic teściowej nie mów, może przyjdzie 😜
A skoro juz przy temacie teściowych : beata26 to Wasz ślub i chrzciny Waszego dziecka więc jak ktoś nie ma ochoty się dopasować to trudno, moim zdaniem robcie po swojemu bo zaraz się okaze ze o niczym nie możecie decydować
coq - przeprowadzka? super 🤪. u nas wszystko się przeciaga i po poczatkowym optymizmie nie ma śladu - kredytu nadal brak, cały czas słyszymy że zdolność jest ale każą donosić kolejne zaświadczenia przy czym te pierwsze zaniesione miesiąc temu zdążyły się przeterminować 😠
novaM jak milo znów widzieć Twoją wytłuszczoną czcionkę na forum 🙂
A skoro już wywołujemy to co się dzieje z CANDYNS?

• Mamusie
chloe napisał(a):
coq, beata - tak chyba tylko zdjecie wyszlo, bo oczka ma szarozielone, a ja mam ciemnobrazowe... no ale dla mnie to i tak najpiekniejsze oczka na swiecie, tylko ze za zadne skaby nie moge sie dopatrzec w nim swoich cech... dobrze ze to ja go rodzilam, bo tak to bym zwatpila czy to moje diecko 😁

Twoje Twoje cudne dzieco;D a ocZka fakt ma śliczniate

• Mamusie
U nas noc mineła kiepsko raczej, młoda marudna, budzi sie co chwilę z płaczem - myślę że nadal boli ją dziąsełko, kupiłam wczoraj żel ale nie wiem czy to działa, przecież zaraz to zlizuje albo "wyślinia". Jedynka juz na wierzchu i podobno zaraz po pierwszej ma wychodzić druga a ja tylko czekam żeby wylazła to może będzie trochę lepiej. Czytałam o ząbkowaniu i podobno pierwsze ząbki u większości dzieci wychodzą w 6-8 miesiącu, ja nie wiem co ta nasza dziołcha za falstart zrobiła 😮 Nawet sobie porządnie gryzaczka nie umie w buzi przytrzymać....

• Mamusie
wanilia napisał(a):
U nas noc mineła kiepsko raczej, młoda marudna, budzi sie co chwilę z płaczem - myślę że nadal boli ją dziąsełko, kupiłam wczoraj żel ale nie wiem czy to działa, przecież zaraz to zlizuje albo "wyślinia". Jedynka juz na wierzchu i podobno zaraz po pierwszej ma wychodzić druga a ja tylko czekam żeby wylazła to może będzie trochę lepiej. Czytałam o ząbkowaniu i podobno pierwsze ząbki u większości dzieci wychodzą w 6-8 miesiącu, ja nie wiem co ta nasza dziołcha za falstart zrobiła 😮 Nawet sobie porządnie gryzaczka nie umie w buzi przytrzymać....

wczoraj u pediatry jak bylismy to na scianie wisiala reklama kropli na bolesne zabkowanie... moze to by bylo jakies rozwiązaniecamilia krople

• Mamusie
Dzieki agami, dziś kupię i chociaz na noc będę dawać małej - w ciągu dnia jest w miare ok 🙂
Kubusiowi leżakowanie z mamusią sluży jak widać, pięknyyy usmiech 🙂
Dziewczyny jak wasze gondolki? Bo u mnie zaczyna się robić ciasno, myśle że jak sie w niej dokulamy do maja to wszystko...a jak sie zrobi ciepło to chyba nawet prędzej przeniosę mała do spacerówki na płasko rozłożonej

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/214/sam1045u.jpg/][IMG]http://img214.imageshack.us/img214/9990/sam1045u.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
wczoraj było tak zimno że wróciłam do kombinezonu ciepłego i było naprawdę ciasno..jak tylko zdjęłam pokrowiec z gondoli w domu to młoda wyciągnęła nogi 😁

• Mamusie
u nas gonodla tez sie konczy powoli, mysle ze tak jak wanilia -do maja a potem spacerowka na plasko 🙂
a co do zebow to mojej kolezanki dzieci tez w piatym miesiacu mialy 2 zabki, takze statystyka statystyka a dzieci swoje 😉

agami - kuruj sie!!! Kubuś w nastroju do zabawy widze 🙂))