Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Coq ale to odciągnięte mleko normalnie pije z butli? Moja czasem też dziwne akcje robi przy cycu, ale czytałam, że tak po prostu może być... za dużo bodźców z zewnątrz a te nasze dzieciaczki teraz strasznie ciekawskie są, spróbujcie się wyciszyć, możesz jej główkę pieluszką przykryć.
A moje dziewczę właśnie na cycu wisi i już widzę ten odlot w jej oczach 😉 spacer będzie musiał poczekać

• Mamusie
agami napisał(a):
dzien dobry.....
no co do zostnia ciocia to najpierw urodzila przyjaciolka w piatek a miala termin na maj a wczoraj w nocy urodzila kolezanka ze studiow i o polnocy dostalam slicznego bobaska na koma mms:P i tez miala rodzic 15.05 normalnie sie dziewczyny rozbujaly 🙂)

no szaleją te Twoje kumpelki... chyba chciały się przed majówką wyrobić 😉 a swoją drogą cudowny okres na pierwsze spacerki... nasz pierwszy w śniegu był 🤢
gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek 🙂 Waniliowej również

• Mamusie
Ulka napisał(a):

moja panna własnie usnęła na hustawce bo dostalismy taką z fisher price używaną oczywiscie i sie buja i zasypia, ale tez ciezko bylo , rano sie o 6 obudzila i chciala cały czas ssac bo sie wysrac 3 dzien nie moze, bo ona lubi sie wysrac po mleku z piersi bo dobrze robi na sranie, ale postękała sie wkurzyla bo nic nie szło to jej wsadzilam troszke czopka pierwszy raz i popchnełam termometrem bo mam za grube paluchy.. i jak za 3 min poszła kupa to odrazu usnęła ! wiec nie bojcie sie czopkow !

Ulka a ja dziś zapodałam czopka bo jutro będzie tydzień bez kupy i po kilku minutach Weronika wypchneła czopka a pielucha ledwo pobrudzona....Ja nie wiem co jest z tym jej trawieniem. Ostatnio jak dałam czopka to ledwo zdążyłam pieluchę założyc i juz kupa była a teraz lipa 🥴 Cherry z listopada poleciła mi kropelki więc się zbieramy zarz do apteki, może pomogą. A jutro o 10 mamy wizyte u fizjoterapeuty a potem na balety do Cherry 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ty mnie meliska takimi fotami nie dobijaj 😮 😜 Pocieszam się tym że takie obroty na boczki do zabawki też zaczął mój leniuszek robić. A gąsienica superowa - co to? Bo mi właśnie czegoś do łóżeczka brakuje.

takie anglojęzyczne cudo... świeci, gada... na razie młoda naciska, pociąga gdzie popadnie, ale może kiedyś opanuje, że trzeba polecenia pani gąsienicowej wykonywać 😜
dobra zbieramy się, bo Jula już pełna regeneracja i kuka mi w laptopa, bo my od kilku dni tv nie włączmy 🤪 i chyba jej mediów brakuje 😁

• Mamusie
hejka ekstra zdjęcia kochane zamieściłyście!!!
KUBUś słodziutki przy tych rybkach taki aniołeczek
MEliska twoja mała JULECZKA też fajna w tym łóżeczku fika!!!
Wanilia jakie to te kropelki na problemy z brzuszkiem >????? powiem wam że mój mały też ma problem 4 dzień dziś znów kupki nie robi posmyrałam mu termometrem potem moim palcem i nic poszedł spać !!!
Co do mleka modyfikowanego to powiem wam że ja mu jeszcze nie wprowadzam bo do pracy wracam w sierpniu ale narazie tylko deserki i dziś postanowiłam zupki bo sam słodki smak to moje dziecko będzie chciało jeść!!!
Z butelki nie ma problemu bo pije herbatkę na przemian z wodą !!!
Dziś jedziemy do koleżanki na kawę !!!

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Holi : http://www.strefalekow.pl/product/details/dziecko/duphalac-syrop-na-zaparcia.html
Ulka zdjęcia małe troszkę no ale nie ma wątpliwości że brzuszkowanie klasa 🙂
Agami takie rybki sa lepsze niż karuzelka 😁

hehhe zebys wiedziala... jak placze to wozek kolo rybek i cisza... u mojej mamy jak jestesmy a nie moze go mama uspokoic jak np mnie nie ma to tez w fotelik albo lezaczek i kolo akwarium 🙂 normalnie masakra... moze sie nauczyl bo od malenkioego byl stawiany kolo akwarium... bombelki tam leca wiec i szumi i bulgota i wielki welon plywa a ten jak go mam na rekach to go rscza zlapac probuje ;D polecam akwarium wszystkim... bo super nawilzacz ;powietrza i extra jak to wanilka napisala karuzelka dla dziecka hihih