Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
widze ze juz prawie wszystkie dzieciaczki byly na swoim pierwszym grilu 🙂
Ja sie klade spc juz.
DOBRANOC

Meliska raczej bedziemy w Niedziele w Mosznej 🙂 o ile pogoda dopisze. Ja z Florkiem przyjade autkiem, a moj M na rowerze 🙂

oooooo, a ile kilometrów zrobi? chyba trochę, co?

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
marika321 napisał(a):
basieńka Ty to jesteś bidulka 🤔 ja nie znam nikogo co dziś pracuje...... 😜

Takie uroki mojej pracy 😉 juz sie przyzwyczailam. Plusem jest to ze potem kumuluje sobie wszystkie takie dni wolne i odbieram na raz, potem mi chodzi ze urlopu biore 4 dni zamiast 6 😁

spoko Basienka, my tez w majowke w pracy... zawsze ktos na dyzur zadzwoni i trzeba jechac, wczoraj wrocilam o 2 w nocy, a Julek wstal o 4!!!! 😮

Meliska masz mega gimnasrtyczke - super!! 🙂

my na basen tez sie wybieramy ale najpierw te nieszczesne szczpienia musimy zaliczyc... 😜 szczegolnie polio, bo szesciolatkie szczepione zywa szczepionka opv przez miesiac moga rozsiewac wirusa droga fekalna...

• Mamusie
wanilia napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a to dzisiaj na spacerku 🙂

No i proszę jaki nasz bohater duży się wydaje na tym zdjęciu 🙂 A mama widać że ma ładnie paznokcie zrobione 😁

bo on jest już takiii duży 🙂 wszyscy mówią, że wygląda na starszego 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Mamcie, zeby nie bylo tez jestem DUMNA MAMA 🙂 bo wklejacie cos takiego na fb, ale ze ja nie mubie tych wklejanek to pisze tu 😜
Ide pod prysznic, poki Yasmine spi.

ja też, ja też!!! ja praktycznie nie używam Fb i zdjęcia też wolę tylko WAM pokazywać 😘 i też nie lubię tych wklejanek 😉

• Mamusie
my aktualnie tak spacerujemy 😜 😜 😜

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/155/img0045jc.jpg/][IMG]http://img155.imageshack.us/img155/280/img0045jc.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

i kto jest teraz "cfaniak" 😎 😎 😎

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/440/img0050mg.jpg/][IMG]http://img440.imageshack.us/img440/4205/img0050mg.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

ps.trochę naświetlone ale mówi sie trudno 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wasze dzieci też już mają ulubione zabawki ??? bo ten słoń to najzwyklejsza maskotka a tak sie do niej Misio cieszy -a jaką ma trąbę pyszną....MIODZIO 😉 😉 😉

Maciek ma maskotkę - psa husky 🙂 przytula go, głascze, bawi się z nim, podnosi go i patrzy mu w oczy, mówi do niego, uśmiecha się 🙂 cudooo po prostu 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
nio ja uderzam do łazienki ....

aga podziwiam że Ci sie chciało jeszcze prasować ja mam ze 3 prania ale mam to ..... póki jeszcze ciuszki mały ma w szafce to niech leży....

ps. zazdraszczam wam strasznie tych spotkań tylko ja chyba z Podkarpacia.....

a ja sama ze świętokrzyskiego...

• Mamusie
Hejka, ja nie wiem co jest z moim lapkiem 😮 bo czasami nie moge odpisac na forum, jak klikam odpisz to mam zero reakcji i nie wyskakuje mi okno 😮 ale na szczescie teraz mi sie udalo 🙂 juz sama nie wiem czemu...
Ale caly czas was czytam, bo to na szczescie moge 😆

No i napisze co u nas:
-dzisiaj gril pierwszy zaliczony, maly nawet sie troche opalil 😆, a fotki wrzuce jak zrzuce na lapka,
-kreci sie juz na wszystkie boki, plecy i brzuch i jak chce 🙂,
-ulubiona zabawa to stopami i raczkami 😆,
-jedzenie idzie mu juz coraz lepiej, gluten zaakceptowany, bo dodaje mu po pol lyczeczki do 1/3 sloiczka obiadku, bo narazie wiecej nie chce...,
-a my mamy czasem tak, ze maly bawi sie zabawka i nagle zaczyna sie na nia wkurzac i zlosci sie, ze az musze mu ja zabrac i jest ok, to chyba dlatego, ze chcialy cos wiecej zrobic, a nie moze 😁,
-mleczko caly czas odciagam, tak po 3 do 4 razy dziennie i z calosci mam tak 800 ml, dzisiaj nawet 830ml 🙂, co daje mi 5 posilkow po 150-160ml i tylko raz musze mu dac modyfikowane, wiec jestem zadowolona 🤪

aaagaaa jak Maciusia nozka po tym wszystkim co przeszedl juz ok???

marika Michas robi swietne minki, a my mamy taki sam wozek tylko, ze ja mojego woze juz normalnie w sportowce 🙂
A co do ulubionej zabawki to nie ma to jak pieluszka 😆

To na tyle chyba i spadam juz spac 🙃

• Mamusie
hej 🙂 🙂 🙂

widzę, że jestem pierwsza 😁

Dorianna jeśli chodzi o stópkę Maciusia to już wszystko jest ładnie, dobrze trzyma się od pięty ale ma tendencję do uciekania "do środka" i w związku z tym mamy szynę na noc i ja w dzień też mu zakładam ile tylko mogę, zdejmuję mu na spacery. bo hula i macha tą nóżką tak samo jak drugą i nie przeszkadza mu to w przewrotach, zabawach. A im więcej będzie miał szynę na nodze tym lepsze działanie będzie. Trzeba też troszkę masować stópkę. Ale ogólnie jest dobrze 🙂 a jak tam Dorianek???

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
hej 🙂 🙂 🙂

widzę, że jestem pierwsza 😁

Dorianna jeśli chodzi o stópkę Maciusia to już wszystko jest ładnie, dobrze trzyma się od pięty ale ma tendencję do uciekania "do środka" i w związku z tym mamy szynę na noc i ja w dzień też mu zakładam ile tylko mogę, zdejmuję mu na spacery. bo hula i macha tą nóżką tak samo jak drugą i nie przeszkadza mu to w przewrotach, zabawach. A im więcej będzie miał szynę na nodze tym lepsze działanie będzie. Trzeba też troszkę masować stópkę. Ale ogólnie jest dobrze 🙂 a jak tam Dorianek???

To super, ze juz bez gipsu, a szyna to juz nie problem 😆
A Dorianek ogolnie to super, nie wyglada zeby byl taki chory. Jak nie ma zakazenia to jest ok, ale nigdy nie wiadomo kiedy nawroci 🥴 Za tydzien jedziemy do kontroli i mam nadzieje, ze juz cos wiecej sie dowiemy, bo narazie wiem tylko tyle, ze potrzebuje przeszczepu moczowodow, ale jest jeszcze na to za maly, a co do tego momentu to nie wiem...

• Mamusie
marika321 napisał(a):
nio ja uderzam do łazienki ....

aga podziwiam że Ci sie chciało jeszcze prasować ja mam ze 3 prania ale mam to ..... póki jeszcze ciuszki mały ma w szafce to niech leży....

ps. zazdraszczam wam strasznie tych spotkań tylko ja chyba z Podkarpacia.....

a ja mazowieckie i też sama 😞 Nova ma zajęć całą masę bo przecież komunia Oli a poza tym mamy do siebie ok 140 km to też nie mało...może tym razem ja ją odwiedzę w lato jak już nam ochłonie koleżanka po baletach 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Ja sie klade spc juz.
DOBRANOC

Meliska raczej bedziemy w Niedziele w Mosznej 🙂 o ile pogoda dopisze. Ja z Florkiem przyjade autkiem, a moj M na rowerze 🙂

Jakies 74 km w jedna strone 🙂 da rade juz kiedys do mnie do Wegierskiej Gorki przyjechal na rowerze 😁

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Meliska Julka spryciocha 🙂 ja tylko wyczekuje momentu jak moja nogę do buzi weźmie 🤪 to takie kochane...
któraś bąkała coś o prasowaniu...ja pitole!!mam tyle że jesień mnie zastanie i wszystko za małe na małą będzie! szkoda mi pogody i jak tylko mogę to cały dzień na dworze z dziewczynkami spędzam 🙂 u nas na razie słońce ale mama mówiła że grad może być po poludniu i burze więc się nie oddalam zbytnio od domu.wczoraj z Ł. zrobiliśmy mega spacer,dobrze że Jula na rowerku sobie jechała bo by w życiu na pieszo nie wróciła! mnie aż nogi bolały...idę na 15;00 z małą do lekarza z tym uczuleniem.wydaje mi się w dalszym ciagu że to czekolada ale może wymyśli jakąś pokrzywkę czy co tam...zobaczymy co powie a ja czekolady nie tykam od 3 dni.jestem z siebie dumna 😁 ale mam białą w pogotowiu 🙂 zapytam czy biała moze być jeśli to na czekoladę uczulenie...

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Ja sie klade spc juz.
DOBRANOC

Jakies 74 km w jedna strone 🙂 da rade juz kiedys do mnie do Wegierskiej Gorki przyjechal na rowerze 😁

nie zły ten Twój mąż 🤔 tyle kilosów?? no w życiu!

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Ja sie klade spc juz.
DOBRANOC

nie zły ten Twój mąż 🤔 tyle kilosów?? no w życiu!

Wzenil sie w dobra rodzine 🙂 Najpierw moj Tata pojechal szlakiem do Santiago De Compostela na rowerze i dalej bo mial jeszcze troche czasu 😉. W sumie zrobil jakies 4500 km 🙂 a teraz moj M sobie robi takie wyprawy. Nie az tak takie dlugie cwiczy. Kto wie moze za kilka lat pojedzie tak gdzie moj tata 🙂