Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja zauważyłam, że moje dziecko bardziej kręcą takie dorosłe zabawki 🤪 pilot, komórka, myszka... aż się oczy błyszczą i jakąś gazetę, książkę pomemłać, potargać... już specjalnie przynoszę gazetkę z biedry te inspiracje kulinarne czy jakoś tak, bo tam żadnych zszywek nie ma i ona w jakieś 30 sek robi z tego taką sieczkę 😮 w książkach które czytamy wszystkie kartki wylizane, muszę jej z łapek wyrywać i taki wrzask 😁

• Mamusie
hej hej hej 😁

dzisiaj dzień pełen wrażeń 🙂

rano była koparka i elektryk. i kopanie było do słupa energetycznego i podłączenie już z domu do słupa. jutro jedziemy do PGE, żeby zapłacić za przyłączenie i umówić się na termin włączenia prądu.
byłam z Maćkiem na spacerze, ale krótkim, raczej do sklepu poszliśmy. bo zimno dzisiaj, wiało etc
a potem przyjechała do nas moja koleżanka ze studiów 😁 wracali z chłopakiem ze Szczawnicy do Lublina i po drodze do nas zajrzeli na obiad 😁 😁 😁 a nie widziałam jej od czerwca zeszłego roku, więc fajnie, że się zobaczyłyśmy 🙂
potem pojechaliśmy do teściowej. i w sumie do domu wróciliśmy po 18. chwila zabawy, kąpiel, jedzenie i Maciejka już śpi 🙂

oj, zrelacjonowałam Wam mój dzisiejszy dzień 🙂
a zaraz zabieram się za czytanie co tam u Was 😁

P.S. Fajnie, że przyjechał mąż 😁 😁 😁

• Mamusie
A i mój mi dziś 2 nowiny przyniósł... jego dwaj kumple, których żony w zeszłym roku też urodziły, co prawda w pierwszej połowie - w ciąży są 😲 i to jeszcze nie koniec... jedna już urodziła w 5 m-cu 😲 i na chwilę obecną nie znam żadnych szczegółów, tylko, że dziecko urodziło się żywe
Zapowiedziałam już mojemu, że od dziś to tylko za rękę chodzimy 🤢

• Mamusie
Aniqa u nas też ostatnio ze spaniem gorzej niż było kiedyś 🤢 A Kalinka już ładnie waży 😁
duża pannica 🙂 a i na pewno wszystko wybiega 🙂 i gratuluję, że Kalinka już umie klaskać 😁 my się uczymy cały czas 😉

Nadia my też zęby przeżywamy. ja już od ponad 3 tygodni widzę jakieś białe coś w miejscu jedynek na dole... i co? i wielkie nic... bo Maciek płacze, złości się, wkłada wszystko do buzi, a zębów nadal nie ma 😮 już nawet obmyślił sobie taki sposób: na palec nakłada sobie pieluchę tetrową i takim paluchem jeździ po dziąsłach... to szorstkie to mu pomaga, mój spryciarz mały 😉

Holi jak Eligiuszek się patrzy fajnie 🙂

Dorianna ucałuj Brianka od cioci Agi 😘 😘 😘 żeby paluszki nie bolały 😘

Basieńka to Florek chudziutki jest... a z tego co piszesz to naprawdę dużo je Florek. Mój Maciek nawet połowy tego nie zje, a waży już ponad 7,5 kg.
A co do badania twarzy to Maciek też lubi dotykać buzie innych 🙂

Agami 😘 😘 😘

Meliska Julka to mały hultaj jest 😁 Maciek często z takim hultajskim uśmiechem się za gazetę weźmie, ale tylko delikatnie pognie. więcej nie umie, jeszcze 😜

• Mamusie
meliska napisał(a):
A i mój mi dziś 2 nowiny przyniósł... jego dwaj kumple, których żony w zeszłym roku też urodziły, co prawda w pierwszej połowie - w ciąży są 😲 i to jeszcze nie koniec... jedna już urodziła w 5 m-cu 😲 i na chwilę obecną nie znam żadnych szczegółów, tylko, że dziecko urodziło się żywe

w 5 miesiącu???

ale dzisiaj w Angorze przeczytałam, że najmniejsze dziecko na świecie urodziło się w Brazylii chyba i miało 26cm i ważył 360 czy 380gram... 😮 😮 😮 mam nadzieję, że nie pomieszałam...

• Mamusie
meliska napisał(a):

łoooo matko, w 5 m-cu, toz to taka drobinka musi byc. Oby tylko było zdrowe....
Kalinka tez juz kima, malo wypila z cyckow, zaraz zasnela, a ja teraz z pelnymi balonami bede sie meczyc 🤢
ale dzisiaj tu cichooooo, gdzie wszystkich wywialo, hm???
a dzisiaj byl moj 3-czny chrzesniak w odwiedzinach, miesiac go nie widzialam, ale urósł, ale dalej drobinka, wazy "zaledwie" 6,5kg

dziewczyny czy któras pracuje w urzedzie skarbowym????? bo mialabym pytanie....

• Mamusie
Dobry wieczor 🙂
My jeszze nie spimy. Czekam az Sarka zasnir,bo maz robil przemeblowanie i trza posprzatac. Wogole moja Mamisia przyjezdza 6czerwca i zostaje na 3tygodnie!!Cieszymy sie bardzo nawet moj maz sie cieszy, bo bedziemy mogli wieczorami grac w Chinczyka 😉
Agami widze,ze Wy rowniez fani zuzla. My tez i wczoraj sie zasmucilismy baaardzo 😞(

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Dobry wieczor 🙂
My jeszze nie spimy. Czekam az Sarka zasnir,bo maz robil przemeblowanie i trza posprzatac. Wogole moja Mamisia przyjezdza 6czerwca i zostaje na 3tygodnie!!Cieszymy sie bardzo nawet moj maz sie cieszy, bo bedziemy mogli wieczorami grac w Chinczyka 😉
Agami widze,ze Wy rowniez fani zuzla. My tez i wczoraj sie zasmucilismy baaardzo 😞(

no my z zielonej gory wiec falubaz.. jezdzilismy na wyjezdzie w gorzowie... a gorzow i zielona gora to jak pies z kotem no i mimo tragedi mecz trwal....;/ pewno czytalas... a tragedia straszna... 3 malych synkow mial