Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Wstawiłam biszkopt do piekarnika. Musze sobie coś upiec bo łazi za mną słodkie a w gotowiznach we wszystkim mleko - nawet w herbatnikach 😮 Więc robię słynne ciasto brzoskwioniowe 😜
Aniqa a Ty się nie przejmuj że ciasto nie wyszło - zazwyczaj tak jest jak się czlowiek stara...A impreza i tak się uda, tzn. chyba właśnie się udaje 😁

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
pammat napisał(a):
hej dziewczyny wpadłam się tylko przywitać bo po dzisiejszym gotowaniu jestem trochę zmęczona w końcu 10 godz gotowałyśmy 😉
dzieciaczką z okazji 5 miesięcy naj naj 😘 😘 😘
a moja Konsti dzisiaj była z tatą i spała mu tylko godzine gdzie mi śpi 3x po 2 godz lub dłużej do tego mu piszczała i popłakiwała bo mnie nie było ... ani razu się do niego nie uśmiechneła 🤔 taka była załamana że mamy nie ma 😞 nawet mleka nie chciała pić 🤨 trochę podziabała i zostawiała po 60 lub 40 ml bo ona pije góra 150ml.. po kąpieli jak ją umyłam mi wypiła wszystko i później musiałam się chwilkę z nią pobawić przytulić i nucić piosenki i dopiero usneła moje biedactwo .. 🙂 bała się że jej znowu zwieje 😉 teraz idę na kolację wykąpać się i spać
DOBRANOC 😘

No to mala mial dzien 😉
Nie ma to jak mama... 😁

• Mamusie
meliska napisał(a):

Wanilia Ty bidulka na tej diecie, nie dość, że taka chudzinka to jeszcze tyle wyrzeczeń 😘

Dobra laski na dziś już dobranoc 🙂

No nie powiem, trochę masakra z tym szlabanem na mleko. Ale co ma powiedzieć Guga? Jej Emma dodatkowo na pszenicę uczulona 😮

• Mamusie
Hej laski! Wy się ze mnie nie nabijajcie noooo 🙂 nie wierzę, że Wam się nie zdarzyło przysnąć 😜 no chyba, że macie takie grzecznie śpiące dziecko jak Pamm 🙂 ona tak długo w dzień Ci śpi??? i całą noc... to jest dla mnie niewyobrażalne... moja to cycusiowy potwór.
Ej wiecie co mi się stało. W środę na szczepienie wychodziliśmy i okazało się, że do wózka zostawionego na klatce kot jakiś mi naszczał!!!!! mam takiego nerwa, że szok. 2 razy już prałam i dalej śmierdzi!!!!!! mam już dość mieszkania w bloku na 3 piętrze 😠
a teraz Was nadrabiam.. mam nadzieję, że nie przysnę 😜

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Agus super że z Maciusiem wszystko dobrze 🤪 widzisz a tak się stresowałaś
Kubus przeuroczy
Nadia moja siostra ma kotkę w domu i wiem jak ciężko wywabić taki swądek-współczuje
no i przesyłamy z Majcią dużo uścisków mamom które wracają do pracy-obyscie i Wy i Wasze brzdące jak najlepiej to znosiły 😘

• Mamusie
dzien dobry
Rita... chyba weekend jak zawsze.. no i pogoda sie robi....
a u nas mlody ma 38.5 usnal o wczoraj o 24 o 5 juz wstal i od 5 na nogach wiec padam... dalam mu viburcol na zbicie narazie ... jak nie pomoze dam paracetamol... pewno na zeby.... wiec chyba sie jazda zaczyna...

• Mamusie
heloł, ale jesem zmeczona, nawet nie wiem o której sie polozylam wczoraj, ale padam na pyszczek. spedzilam wczoraj caluski dzień w kuchni, postanowilam zrobic jeszcze jedno ciasto, skoro jablecznik byl takii w kit (smak ok, gorzej z konsystencja), ale chyba na to drugie ciacho dodałam za duzo wody do galaretki, bo nie nie steżało 🤢 no i w konsekwencji oba ciasta musialam kroic bezposrednio na talerzyki z blachy, bo sie rozlatywaly 🤢 🤢 🤢 wiec po raz kolejny stwierdzam, że jak sie czegos nie umie, to nie warto nawet probowac 🙂

• Mamusie
agami napisał(a):
temperature mamy juz 39 😞(((( jak sie obudzi daje drugi czopek... zamiast spadac ona rosnie 😞 a to dzien az sie boje nocy 😞

Agami jak nie spadnie temperatura to możesz spróbować sposobu z kąpielą - przygotowujesz wodę w takiej temperaturze jaką ma dziecko i pomaalutku w trakcie kąpieli dolewasz zimnej wody. Podobno działa...
Aniqa ja do galaretki zawsze dają niej niz przepisowe 500ml wody
Nadia85 a może sprobuj wywabic zapach specjalnie do tego przeznaczonym środkiem? Ja mam w domu Biodor bo moja sucz lubiła kiedyś sikać z radości albo zde stresu 😮 Na psie siuski pomagało i dywan szczochami nie jechał 😜 http://biodor-animal.com/produkty.php

• Mamusie
Dzien dobry!

Ja Was podczytam od czasu do czasu no i w zwiazku z tym, ze gdzies padlo moje pseudo to sie odzywam 😎 zeby nie bylo, ze sie na Was tylkiem wypielam i jakiegos focha strzelilam, nie nie ja fochow raczej nie stosuje 😜
Nie pisze, bo nie mam weny, sama nie wiem dlaczego...

U nas wszystko dobrze. Yasmine wieczorem i w nocy tyle je, ze ciagle biegam mleko robic.

Pogoda u mnie w kratke, choc wczoraj zostalam milo zaskoczona temperatura kiedy wyszlysmy i nawet slonce grzalo. Tylko gdzies na okolo miasta jakies ciezkie chmury wisialy i strach bylo w parku siedziec dluzej.

Dieta wciaz ta sama: marchew, jablko, gruszka, banan. Proba podania dyni z ziemniakami zakonczyla sie fiaskiem. Nawet nie wiedzialam, ze tak moze dzieckem wstrzasac 😁 Dzis sprobujemy groszek.

Kurcze Nadia Ty masz dosc mieszkania w bloku na trzecim pietrze, a ja przydeptuje z nogi na noge, zeby w koncu sie przeniesc do bloku na 4 pietro i to bez windy 🤔
A jak czytam tu, ze co druga dom bedzie budowac, to sobie mysle, ze ja sie nigdy czegos podobnego nie doczekam, bo kiedy my sie takich pieniedzy dorobimy? a oboje z mezem nalezymy do tych niezdolnych wziac kredyd, bo nie wyobrazamy sobie zyc ze swiadomoscia,ze cale zycie cos splacac musimy. Wiec cos za cos, bede tlukla sie po miszkaniach pewnie, a dla mnie to nielatwe, bo wychowana jestem w domu z ogrodem. No ale mowiac szerze gdybym miala sporo pieniedzy wolalabym za nie podrozowac chyba niz dom budowac 😜
A ten kot co nasikal Ci do wozka Nadia to jakas porazka. Ciezko sprac siusie kocie, nie wiem czy sie pozbedziesz smrodu.
Pam dzielnie tam gotuj. Przypomnialas mi jak ja pracowalam u tesciow mojej siostry, ktorzy maja pole golfowe i tez organizuja rozne imprezy. W kuchni tez siedzielismy od rana, a potem jeszcze bylo trzeba sily znalezc, zeby kelnerowac do nocy.

Stopka u nas jakies 9,5cm. 🙂

Spoznione zyczenia dla Macka przesylam. 🙂 😘

Rita super, ze jakis interes otwieracie 🙂

Tyle pamietam... 🤔

Oczywiscie zdjecia swietne,a co jeden avatarek to lepszy.

• Mamusie
Coq u nas reakcja na dynię identyczna. probowałam trzy razy i stwierdziłam że to bez sensu bo inne nowe smaki Weronika chętnie zjada. Nasza dieta obiadkowa rozszerzona już do czterech smaków gerbera : zupka jarzynowa, rosołek drobiowo wołowy, kurczak w jasnych warzywach i jarzynki z rybką (dziś pierwszy raz 3 łyżeczki). Bardzo się cieszę że rybka młodej zasmakowała. Sama robie obiadki baardzo zadko bo młoda zjada tylko poł słoiczka. Oprocz tego czasem jemy też Sinlac i kaszkę ryżową na wodzie - dodaję do niej troszkę deserku i kompotu z suszonych śliwek. Po tej miksturze Weronika się wreszcie odblokowała i produkcja kupek idzie na bieżąco i bez wrzasku. Z nowości żywieniowych planuję po 6 m-cu wprowadzić sok z sosny, lipy i malin jako dodatek do np herbatki koperkowej. Ale nie tej granulowanej tylko zwykłej parzonej z torebki. Musze się tylko upewnić czy mogę ale skoro można pdawać syrop piniowy a kaszki ryżowe zawierają niby sok z malin to chyba nie ma przeciwskazań?
Kupiłam dziś 2 leciutkie czapeczko-chusteczki. koszt - 35 zł - przegięcie na maksa ale cos musiałam kupić bo ta która ma robi sie pmału przyciasna 😮

• Mamusie
Wanilia to Weronika ma juz mega diete 😮 🙃 Juz nawet mieso i rybe wcina, o ja nie moge. Ja jeszcze nawet zadnej zupki nie podalam, jakos sie nawet w markecie za tym nie rozgladalam, ale podejrzewam, ze na 4/5 miesiaca nic bym nie znalazla.
A dla mnie ztym miesem bedzie problem, bo szerze mowiac nie wyobrazam sobie podawc miesa 🤢 Gdybysmy byli oboje wege to mysle, ze Yasmine nie dostalaby miesa, jesli ze zdrowiem byloby wszystko ok. Ale skoro jedno z nas je mieso to nie widze sensu, bo co tatus zly bo miesko wcina? Wiec pewnie pierwsze mieso na mame moja zrzuce 😜 cos tam bedzie pichcic wnuczce. 🙂

• Mamusie
Coq to są wszystko smaki w przedziale wiekowym w ktorym się aktualnie znajdujemy więc chyba krzywdy dziecku nie robię 🤔 A w związku z tym że wracam do roboty to chciałabym żeby dostawała jakieś białko poch. zwierzęcego w posiłku w ciagu dnia. Poki co na tych czterech smakach stopuje, nie widze potrzeby wprowadzać więcej w najbliższym czasie - no może poza brokułem ale to sama się będę bawić w gotowanie zupki 😜
Co do diety wege to synek koleżanki ma prawie 1,5 roku i miesa jeszcze nie uświadczył a rośnie zdrowo 😉

• Mamusie
Wanilia mam nadzieje, ze nie poczulas sie skrytykowana 😉 Nawet nie smiem twierdzic, ze krzywde corce wyrzadzasz. Po prostu my to jeszcze daleko daleko w tyle jestesmy 😎 A tutaj na serio bardzo maly wybor jest jesli chodzi o wiek 4/5 miesiaca i chyba takich dan nie ma. Ja kieruje sie tez troche tym co lekarz przepisal, poki ci same warzywa i owoce.

p.s. Odnosze wrazenie, ze Weronika bedzie miala piekna pamiatke z dziecinstwa. Swietne zdjecia robisz 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Wanilia mam nadzieje, ze nie poczulas sie skrytykowana 😉 Nawet nie smiem twierdzic, ze krzywde corce wyrzadzasz. Po prostu my to jeszcze daleko daleko w tyle jestesmy 😎 A tutaj na serio bardzo maly wybor jest jesli chodzi o wiek 4/5 miesiaca i chyba takich dan nie ma. Ja kieruje sie tez troche tym co lekarz przepisal, poki ci same warzywa i owoce.

p.s. Odnosze wrazenie, ze Weronika bedzie miala piekna pamiatke z dziecinstwa. Swietne zdjecia robisz 🙂

Chodzi mi o to że sama nie jestem przekonana czy dobrze ta diete rozszerzam.... Ale nasza pediatra kazała tak zrobić więc się tego trzymam. Z drugiej strony 4 dania sposród tego wszystkiego co można znaleźć na półkach w sklepie to i tak nie tak dużo 😜 W wyborze obiadków kierowałam się tez zawartością marchewki która podobno dziala zatwardzająco więc szukalam dań które zawierają jej najmniej. Od kiedy wyeliminowałam ze swojej diety mleko to buźka Weroniki gladziutka i nic z tych słoiczków jej nie uczula. Więc chyba jest ok 🙂
Co do zdjęć..Mam okresy że zapominam ich robić i takie ze codziennie mała sesyjka 😜 A potem robie ostrą selekcję i większość wyrzucam zaraz po zgraniu - zostawiam tylko najładniejsze. A i tak troche tego jest więc pamiątka będzie 🙂