Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
a no dziewczyny właśnie...
Aga nie głupiej! żadna Twoja wina.sytuacja jest skomplikowana bo dziecko jest małe i wiadomo że się starasz bo kochasz swoje serduszko 🙂 nie przejmuj się tylko bierz na klatę 😁 zagoiło się i teraz będziesz wiedziała.jestes dobrą mamą,wieeeesz? 😆
Aniqa bidulki dwie 😘 zeby jak najszybciej przeszło!
Meliska mina słodka 🙂 oj ta Julcia...moja juz wstała 🙂 zaczynam ją budzić wcześniej bo jak pójdzie do przedszkola to będzie masakra ją obudzić...a ona potrafiła spać do 11;30 😮
współczuje wszystkim kobietom pracy 🤢 buziaki dla Was 😘 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej kochane moje!!! mój mały dziś w nocy też ciągle się wiercił i od 3 do 4 się wiercił nie spał o 5 pobudka i chciałam mu dac cycka a on nie chce juz 2 dzien!!!
za chwilke idziemy na spacerek
Aniqa wielkie wspolczucia dla was oby szybko Kalince minelo to wszystko i zebys ty moglas sie wyspac!!! pozdrawiamy

• Mamusie
dzien dobry... u nas noc spokojna... siedzielismy wczoraj z wujkiem (hehe tz my po imieniu jestesmy bo to mlody facet) no i przetlumaczylam mu chyba ze tym ze cos sobie zrobi to nie zrobi sobie dobrze tylko ulatwi jego obecnej zonie nowe zycie... zaniedbaie dzieci i wogole... przeltumaczylismy mu ze ma dzieci ma dla kogo zyc ... a ja zniszczymy bo to ona sie puscila zostawila jego i dzieci wiec zaczynamy robic zdjecia izbierac dowody by rozwod byl z jej winy....i by dzieci zostaly z nim.. i widze ze juz podjescie ma inne... nawet lzy mu polecialy ppowiedzial ze zaluje przeprasza i obiecuje ze nigdy wiecej sie nie targnie na zycie... ze bedzie nas czesto odwiedzal i w ogole... ulzylo mibo bardzo sie balam tej rozmowy tej nocy i wogole... no ale jest ok.. no i poszlismy spac o 2 a o 4 kuba wstal na cyca i do 5 nawijal a o 7 trzeba bylo wstac bo trzeba bylo wszystkim facetom sniadanie zrobic bo byl u nas na noc i wujek i brat moj i maz na 5 do pracy szedl hewheh no i Kuba sie kaszy domagal ;p bop cyca jest dobra tylko w nocy:P
trzymam kciuki za Kalinke i jej mamunie ... kocana dacie rade moj tez tak mial ze 2 tygodnie sie tak non stop budzil i wrocil do siebie i jest jak dawniej ... badzie dobrze 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dzień dobry

byliśmy w szpitalu. no i Maciek znowu ma szynę. w ogóle to jest mi mega przykro. bo my z reguły jesteśmy na gipsowni i tam jest taki pan gipsownik (bardzo sympatyczny - do dzisiaj) i przychodzi doktor. no i tego odparzenia Maćka już prawie nie widać, zagoiło się. i pan doktor mówi, że teraz konsekwentnie szyna, no i że trzeba zakładać we dwie osoby. a ten gipsownik do mnie z pretensjami, że "tą ranę to dziecko ma przez panią", "nie umie pani zakładać szyny"... a wcześniej nikt nie powiedział, że trzeba ją zakładać we dwie osoby, że jedna osoba ma trzymać ustawioną stopę a druga owijać bandażem i zakładać szynę...
i zrobiło mi się tak strasznie przykro... bo przecież ja chciałam dla Maćka jak najlepiej...
no i teraz siedzę i ryczę 😞 😞 😞

nie placz... co jak co ale jestes najlepsza mama na swiecie dla swojego dziecka a on moze mial gorszy dzien..... nie placz i nie martw sie....

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Asia dziekujuje za buziaki i za to ze jest co czytać 😉

aga 😘 😘 😘 przecież "grudniowe" mamu to najlepsze na świecie, pajacem sie nie przejmuj a naszczescie ma Ci w domu kto pomóc zakładać szynę... 🙂

Aniqa zdrówka dla niuni !!!!!!!! 😘 😘 😘

nie ma sprawy Marika 🙂 póki mam humor to pisze.mam nadzieje ze nikt mi go nie zrąbie 🙃
kupiłam wczoraj wafle do lodów i zaraz na deser z Julą wciągniemy 😁 a no i przymiarki do upieczenia biszkoptu według nowej receptury 😁 zobaczymy jak wyjdzie. basen napompowałam ale nie mam pampersa basenowego i ZONK 🤢 Mila nogi i ręce co najwyżej pomoczy i będzie się paczyć na Julę 🙃 czekamy aż wstanie,zje i akurat bedzie po najgorszym słońcu 😁

• Mamusie
hejka dziś niezły upał a jutro i w niedzielę co ma być ale ja tak lubię tylko że dla naszych dzieciaków to męczące!!! My dziś u mojej mamy od rana potem na spacerku potem ugotowałam mojemu małemu zupkę z rybką marchewką selerem pietruszką i manną i koperkiem pyszna mi wyszła aż miałam ochotę ja zjeść a on nie bardzo ale moja siostra mu potem dała zagadała i coś tam zjadł ehehe!!!
Teraz śpi od 13.46 zobaczymy ile pośpi !!! coś dziś marudzi obawiam się że dziąsła go swędzą!!!
ASIAAA ty to masz wenę i takie pyszności robisz CHCIAŁA bym być twoim dzieckiem i takie pyszności jeść eheh

• Mamusie
no i prawie zapomniałam się pochwalić 🙂

bo Maciek tam składa jakieś sylaby typu ba - ba, mam no i ogólnie dużo gada sobie 😁 ale dzisiaj to przebił wszystko. Sytuacja taka, że mój tata mówi do Maćka: "Maciuś zagraj na pianinku, naciśnij kotka", a Maciek na to głośno, wyraźnie i stanowczo "NIE" 😁 po prostu wszyscy w szoku byliśmy, bo powiedział to naprawdę wyraźnie i tak normalnie całkiem jakby od zawsze mówił 🙂

• Mamusie
Dobry 🙂
Jaki ukrop 😮 chyba tylko Coq oddycha 😜 My rano na spacerku, a teraz w chacie siedzimy jak śnięte ryby. Znaczy się Jula w basenie 😉 Na grilla mamy iść, ale nie wiem czy mi się chce wyłazić, w domu tak przyjemnie... poniżej 30'C 😜 Jutro na chrzciny jedziemy... już mnie poty oblewają jak o tym pomyślę, bo jedziemy bez klimy 🤢 Mi wczoraj się w końcu udało shooping zaliczyć przed falą upałów... 4 godziny w centrum handlowym i wróciłam zregenerowana i do dziś mi się pysk cieszy na wspomnienie tych zakupów 😜 fajne wyprze wyhaczyłam 🤪

Dziewczyny Wy się cieszcie, że Wasze dzieciaki jeszcze mało mobilne... moja perełeczka od tygodnia raczkuje... na początku były to rundki dookoła kocyka, a od kilku dni istny sajgon... goni gdzie chce i po drodze wszystko zgarnia 😮 😮 więc najczęściej wygląda to tak, że lecę przed nią albo tuż za nią i wszystko na meble wkładam, bo wszystko jest fascynujące, a im większe tym lepsze... cebula mmm, ale już wiadro cebuli mmmmmmmmmmmmm 😁 włazi do otwartej zmywarki, próbuje ciągać szuflady... no nie ogarniam... za szybko... nie przygotowanam ☺️

Aga ja bym na Twoim miejscu wzięła tą szynę i przyrżnęła temu panu w łeb 😠 jesteś najlepszą mamą i jakby Cię łaskawie wcześniej poinformował to by przecież do tego nie doszło

Moja to taka raczej mało rozgadana, ale kiedyś coś tam wrzeszczy i słyszę mama i mówię do mojego... słyszałeś powiedziała mama 🤪... raczej baba 🤢 ( to on )... na pewno nie tata 😠 ( na to ja ) 😁 😁 😁

Tak się zastanawiam, bo mojej takie jakby czerwone pryszcze powyskakiwały... pojedyncze na policzku, głowie, czole, dziś patrzę na kolanie i już myślówa co to 🤔 no i teraz do mnie dotarło... może ją komary tak pogryzły??? ale mnie jeszcze żaden nie dziabnął

• Mamusie
Meliska i tak zrobię w poniedziałek, bo po jednym dniu z szyną założoną przez tego pana gipsownika Maciek ma wręcz ranę na nodze. a po tym jak ja mu zakładałam miał odparzenie tylko. a teraz po prostu jest rana 🤢 no i w poniedziałek znowu jadę do szpitala, Maćka lekarz przyjmuje w poniedziałki i piątki. szyny już mu nie zakładam znowu, bo rana na nodze 😞 i teraz nie wiem co będzie... obawiam się, że w gips załadują 😞 😞 😞

a jeszcze w poniedziałek mam wizytę u pediatry znanego w okolicy, bo Maćkowi takie jakieś krosteczki na buzi powychodziły, a on też specjalizację dermatolog ma. no i 2 tygodnie temu umówiłam wizytę. przyjmuje od 8 do 10. i nie wiem jak to zrobię, gdyż to w przeciwnym kierunku niż szpital. ok 45-50km pomiędzy tymi miejscami, no i chyba na 7.30 szpital, a potem mam nadzieję, że zdążymy...

• Mamusie
coq u was serio mozna oddychac? u nas masakra 😞(( w domu mam 29 stopni teraz ;/a na dworze nawet nie chce juz wiedziec ile jest.... dzis Kuba pierwszy raz sie w baseniku pluchal 😉))) mama byla caaaaala mokra bo on nie siedzi posadzony wies trzymalam go kleczac kolo basenu by sobie siedzial i chlapal no i masakra mozna mnie bylo wykrecac:P
aaagaa serio jak mowi meliska tak zrob
meliska no Twoja raczkuje a moj pelza i tez juz raz mi z pokoju nawial do kuchni :P

• Mamusie
halo, nawet u nas nad morzem upał dzisiaj, a ja w pracy siedzialam 🤢
teraz siedze sama, bo moj pojechal na urodziny do kumpla i walnal na mnie focha, ze ja nie chce jechac....nosz kurna, jakby mi przyjemnosc sprawialo siedzenie w domu ciagle 🤢 mam ochote go zamordowac, tak mnie wkurzyl, on sie zachowuje jakby Kaliny wogole nie byloo, nie pomysli juz co z nia zrobic, idiota jeden 😠 😠 😠
moja mała ciagle ma katar duzy, mam nadzieje ze do przyszlego tyg. jej przejdzie

Meliska z tym raczkowaniem to ja nie wiem, jak Julia to robic 🤔 moja wogole jeszcze nie probuje pełzać, tylko n abrzuchu sie bawi, albo siedzac. nawet jak nie moze dosiegnac zabawki, to odpuszcza, nie probuje wogole podnosic dupki, a ni nic.
a z gadaniem to tez nic, jedynie, jak ja cos boli to placze i wola "ała""

• Mamusie
Dzieńdobrywieczór Konczity 😎 😎 😎

Ojjjj widzę, że wiele się tu dzieje 😉

Wszystkim choruskom duuuuuużo zdrówka życzę, a dzieciaczkom-spryciaczkom i ich szczęśliwych, bądź mniej 😎 rodzicom GRATULUJĘ 😘 😘 😘

U nas szału nie ma poza tym, że Kajtuś od dłuższego już czasu siedzi no i brzucha używa do kręcenia się wokół własnej osi jak się z plecków przekręci 😉
Nie daje mi się wyspać od jakiegoś czasu 🤢 Totalna wariacja nocna 🤢 Karmienie piersią ograniczyłam tylko do nocy i poranków...ale niestety jak on tak wariuje w nocy to już nawet moje cycki nie wytrzymują jego zapotrzebowania 🤢
...i tak sobie przypominam, że Olę też 7 m-cy karmiłam i pokarm zanikł mi samoistnie...czyżby powtórka z rozrywki 😮

A Wy mamusie karmicie cycuchem swoje bąbelki jeszcze 🙂 ???

Myślałam, że jak już "na swoim" będę to trochę czasu zyskam chociażby na forum ale jednak moje teraźniejsze życie diametralnie różni się od życia w mieście 😎
Bardzo dużo czasu spędzamy teraz na powietrzu 😎

Echhh...no i znowu kwękać zaczyna 🥴

W razie czego to dobrej nocki Wam życzę 😘 😘 😘