Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Chloe powodzenia!!!!!!! 😘 😘 😘

Ulka krzesełko fajne 🙂 a co do teściowej to przykra sprawa, teraz musicie ją wspierać... a nas od tego masz, żeby się wyżalić 😘 😘

Agami no pewnie niedługo wdrożysz się w rytm i starczy Ci czasu na częstsze odwiedziny na forum 🙂 buziaki 😘

Wanilia a gdzie rozwinięcie kropki?

• Mamusie
Cześć dziewczyny!!
Ja znowu niewyspana. Od kilku nocy Yasmine śpi jakoś niespokojnie i budzi się tysiąc razy. O 4 lub 5 najczęściej ląduje u mnie w łóżku.... A mnie od tego niewysypiania się blą nogi, zwłaszcza kolana tak jak kiedyś.
U mnie się ochłodziło i jest rześko.
Mała teraz śpi, więc ja śzmatka od kurzu, odkurzacz a i zupa jescze do ugotowania.

Co do dziewczyn, to jakiś tydzień temu napisałam do Doriianny na fb, ale nic mi nie odpisała. Kasiunia ma się raczej dobrze 🙂 🙂

Chloe mówiłam mojemu mężowi, że jedna z dziewczyn z naszego forum jest w ciąży, a on mi na to, że śniło mu się, że właśnie tak mu powiedziałam, tylko, że we śnie dodałam jescze, że ja również jestem ciężarna 😁
No ale tak jak Ulka pisze, my również na drugie dziecko sobie pozwolić nie możemy. Nawet ostatnio z mężem pogdałam o tym co ja mam robić i widzę, że on byłby chyba za tym, żebym jednak jakiejś pracy szukała...i już sama nie wiem co o tym myśleć. Mówiąc szczerze wolałabym zostać z Yasminką...zobaczymy.

Pammat witamy po urlopie 🙂 Korzystaj z czasu z Konstancją, do października jeszcze trochę 😘

• Mamusie
dzisiaj ja mam imieniny 🙃
a tak ogólnie to siedzę właśnie ze stefankiem tzn on mi w nogach i zrobiłam placek z wiśniami i budyniem i czekam aż teściowa przyniesie kurczaka to zrobię go w piekarniku na butelce będzie jak z rożna
Ulka z jednej strony fajnie że mama siedzi z małą a z drugiej co to za sprawiedliwość wyżucając kobiete po tylu latach z pracy.. masakra a co do teściowej to nie wiem co ci mam powiedzieć szkoda że tak zwlekała z tym może nie może się z tym pogodzić boi się i dlatego tak robi ale musi walczyc..
chloe powodzenia na wizycie!
coq a ja myślałam że pracowałaś wcześniej ! a jak tak kitka się miewa ? 🙂
holi32 ty już nie karmisz Elka ? czemu?

Wiecie co ja chciałabym mieć drugie dziecko ale mój M na razie nie może 🤨 przez te sterydy do póki nie zejdzie na minimalną dawkę to mogę pomarzyć ale nic nie zrobię muszę być cierpliwa i czekać.. 🙃

• Mamusie
No to niech będzie że rozwinę wczorajszą kropkę 😜
Marika może i wpadam w szał czasem ale szybko mi mija i firanki do dziś niepowieszone 😜
Pammat witamy po wakacjach 🙂
Ulka jakbym czytała o swojej teściowej 😮 Ale u nas na szczęście operacja była i się udała, póki co nic się nie dzieje a nowotwór płuc był i to złośliwy...
Szukam lżejszego wózka....

• Mamusie
Pammat ja też już nie karmię, Weronika zaakceptowała bebilon pepti i pije mleko jak oranżadę a przy cycku ryczy 😮 Dlatego postanowiłam że wykorzystam moment w którym sama przestała chcieć i przestaję karmić - 7 miesięcy na cycku to chyba nie jest najgorszy wynik 😜

• Mamusie
Pammat pracowałam, ale to była praca skierowana do studentów i tylko 3 godziny dziennie, w przedszkolu to było. teraz zapisje sie na studia wiec mogłabym sie starac o prace, ale nie wiem czy jest sens słac Yasminke do złobka, zby 3 godziny popracowac w ciagu dnia.
Wanilia swienie, ze sie z mlekiem udalo 🙂

• Mamusie
hej dziołchy 🙂
więc tak.dzem z wiśni nie zrobiony gdyż wykonałam tel do cioci i będę miała tanio wiśnie 🙂 od jej cioci czy kogoś z rodziny.tylko nie wiem kiedy a te które mam to już kompot był i dzisiaj będzie znowu i jakies ciacho wymyślę 😁 nie iwem jeszcze jakie ale będzie....
Chloe mi się zdaje że lekarz ze względu na ciążę karze Ci odstawić małego od piersi... niestety ale jedno dziecku drugiemu nie może zabierać witamin...no zobaczysz co powie i też jestem ciekawa.na pewno dobrze będzie 🙂
Wanilia 7 mies bardzo dobry wynik 😁 JUlkę karmiłam do 8.teraz zaczynam sie zastanawiać jak to będzie z Milą bo nawet bym już chciała ją odstawiać tylko że ona nie bardzo chce pić płyny przez butelkę...kaszkę na wieczór dostaje i obiadek w dzień.czasami jakiegoś owoca i tyle z nowości.no jeszcze chlebek miętoli i chrupki kukurydziane 🙃 ogólnie to czasami mam wrazenie że woli coś innego niż cycka a czasami ze nic innego nie chce tylko cycka 😮 zmienia jej sie...tak że karmimy dalej.nic na siłę.u Ciebie gładko poszło więc luz blus i pijesz winko 🙂

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
hej dziołchy 🙂

Chloe mi się zdaje że lekarz ze względu na ciążę karze Ci odstawić małego od piersi... niestety ale jedno dziecku drugiemu nie może zabierać witamin...no zobaczysz co powie i też jestem ciekawa.na pewno dobrze będzie 🙂

oby nie... 😞 zreszta jak pytalam w styczniu to mowila ze nie ma zadnych przeciwwskazan karmic bedac w ciazy, no zobaczymy...

• Mamusie
chloe ja ostatnio czytalam o tym ze mozna karmic wlasnie bo kumpela ma tak samo jak ty i chyba karmi jak sie nie myle... przeczytaj chocy to poczytaj
no ja juz po pracy bo pracuje 7-14... wracam do domu dzis a tu posprzatane, obiad na stole mlody nakarmiony przewiniety usypial wlasnie 🙂)) maz sie doskonale odnalazl ze sie smiejemy ze gosposia i pan niania niezly...
ja w pracy juz ok.... nadrobilam w miare... dzis juz bez pomocy kolezanek dawalam rade z obslugam nowych programow 🙂
no co do karmienia to moj tez cyca nie chce w dzien odchyla sie wygina placze.. ale rano wieczorem i w nocy cycus jest cacy;D wiec narazie karmie 🙂))
zdjecia dzieciaczkow sliczne.... dopiero dzis avatarki poogladalam na kompie bo wczesniej tylko na komie was podczytywalam... a tam malo widac;/
fajnie ze coraz wiecej dzieciaczkow podejmuje proby raczkowania... my tez ale narazie tylko na rehabilitacji sie z pania tak buja a po domu woli pelzac...
my dalej bez zebow... ani jednego nie mamy:P
chloe powodzenia na wizyce
ulka przykro z powodu tesciowej... jakakolwiek by ie byla teraz trzeba ja wspierac....
pam naj naj na imieninki.. fajne foteczki na fejsie 🙂)

• Mamusie
Pam najlepszego 🙂 😘

Agami mąż pierwsza klasa 🙃

Coq Maciek też ostatnio budzi się w nocy...

a teraz usnął o 15.05 i mam nadzieję, że pośpi z godzinkę 🙂 a ja ze ściereczką latam, bo chcę posprzątać. odkurzę jak już wstanie - nie będę mu snu zakłócać. a dzisiaj wieczorem biorę się za łazienkę, ale to już musi usnąć.

• Mamusie
Bry,ja juz po pracy.
Ziemniaki sie juz gotuja bo na obiad golabki z mlodej kapusty od Pani ze wsi. Kobitka ma sklep z wlasnymi warzywami,jajkami,kurami,wiec tam sie zaopatrujemy,bo w sklepach to masakra te warzywa. nie chcialybyscie tego jesc a co dopiero dziecku zupe z tego ugotowac.
Moja tesciowa miala taki chorobowy epizod. wymyslila sobie ze ma raka latala po lekarzach ale kazdy jeden powtarzal ze jest zdrowa. No comment
Ulka Tobie wspolczuje i mimo,ze tesciowa to trzeba wspierac, ale mowic tez jak jest. Niech siedzi ba tylku tam gdzie jej pomoga. Fakt sama sobie szkodzila,ale jak to mowia "madry polak po szkodzie".
Ja widze ze sie ogarnelam z domem i praca a teraz Wy walczycoe. Bedzie dobrze,wiem to doskonale,ale to wymaga czasu i uporzadkowania zycia w innym tempie niz do tej pory.

• Mamusie
pammat napisał(a):
wanilia dziękuje za powitanie 🙃 o to nie wiedziałam to fajnie że Weroniczka zaakceptowała bebilon pepti 🙂 a co z tym nutramigen ? droższy miałam racje czy nie? i bierzesz na recepte ten bebilon?
coq dziękuje 😘

No właśnie póki co kupiony na receptę od pediatry więc bez zniżki. A stanęło na bebilonie pepti ze względu na smak a nie cenę - nutramigenem młoda pluła że hoho 🙃 Teraz będzie się trzeba jednak umówić do alergologa po receptę bo coraz więcej tego mleka idzie - rozsmakowała się Weronika haha
Przyłączam się do życzonek 🙂

Chloe znajoma karmiła w ciązy jakoś tak do połowy chyba, potem odstawiłą dziecko ze względu na ryzyko wcześniejszego porodu - przy karmieniu wyzwala się oksytocyna.
Ja czekam właśnie na małżona, jestem już po pracy i jedziemy obejrzeć na żywo wózek. Mam na celowniku mutsy evo i jane muum - są dość lekkie ale zwykłe spacerówki a nie parasolki.
Dziewczyny które macie bryki na piankowych kołach - jak się sprawdzają w terenie? Ja póki co mam duże pompowane i w prowadzeniu jest wypas ale wnieść po schodach nawet na pierwsze piętro ciężko ten mój czołg....

• Mamusie
wanilia napisał(a):
pammat napisał(a):
wanilia dziękuje za powitanie 🙃 o to nie wiedziałam to fajnie że Weroniczka zaakceptowała bebilon pepti 🙂 a co z tym nutramigen ? droższy miałam racje czy nie? i bierzesz na recepte ten bebilon?
coq dziękuje 😘

No właśnie póki co kupiony na receptę od pediatry więc bez zniżki. A stanęło na bebilonie pepti ze względu na smak a nie cenę - nutramigenem młoda pluła że hoho 🙃 Teraz będzie się trzeba jednak umówić do alergologa po receptę bo coraz więcej tego mleka idzie - rozsmakowała się Weronika haha
Przyłączam się do życzonek 🙂

Chloe znajoma karmiła w ciązy jakoś tak do połowy chyba, potem odstawiłą dziecko ze względu na ryzyko wcześniejszego porodu - przy karmieniu wyzwala się oksytocyna.
Ja czekam właśnie na małżona, jestem już po pracy i jedziemy obejrzeć na żywo wózek. Mam na celowniku mutsy evo i jane muum - są dość lekkie ale zwykłe spacerówki a nie parasolki.
Dziewczyny które macie bryki na piankowych kołach - jak się sprawdzają w terenie? Ja póki co mam duże pompowane i w prowadzeniu jest wypas ale wnieść po schodach nawet na pierwsze piętro ciężko ten mój czołg....

ja mialam chicco fun enjoy 3 w 1 i tam jest fajna spacerowka wlasnie na piankach zima byl koszmar ale fakt wniesc po schodach super teraz szprychowane pompowane na lozyskach i wozek doslownie wciagam bo wniesc sie nie da;/ ciezko no ale super jesli chodzi o komfort dziecka nie rzuca nim w tym nowym wozku jak w tej spacerowce na piankach chicco bo to pianlowe to takie wozki twarde w sensie dziecko czuje kazdy kamyczek;/