Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
A małżon z Wami był? Poukładało sie trochę między Wami?

był. no niestety ciagle jest to samo, my chyba nie potrafimy szczerze porozmawiac, powiedziec, co komu lezy na sercu i tak to sie ciągnie, w jakiejs stagnacji...generalnie, dalej jestem nieszczęsliwa 🤨

Marzena, a wlaśnie,bo nie wiem czy cos przegapiłam....ty byłaś razem z ojcem Kajtka ostatnio???? bo piszesz, żeś matka samotna . a ja sie zastanawiam, czy lepiej wlasnie być samemu, niż takie mieć stosunki (a raczej brak stosunkow:silly 🙂 z mezem, jak ja z moim. tylko mnie wkurza

• Mamusie
Hej mamunie!!!

A moje dziecię nie siedzi samo. Na kolanach jakoś tak się trzyma, ale na płaskim od razu się kolebie i lecie do przodu albo na boki.
Pełzać nie pełza...ale ćwiczy jogę 😁 pozycję psa sobie upodobała i staje na rękach i wyprostowanych nogach, albo na kolanach 🙂 i coraz dłużej się tak utrzymuje.

Przestawiło jej się znowu i jedną drzemkę dziennie zalicza, za to nawet do 3 godzin śpi więc można odpocząć lub coś zrobić. W nocy się budzi często więc nie wysypiam się.

Zdałam sobie dziś srawę, że ja jej jeszcze mięsa nie dałam jeść ani ryby. Jedziemy tak na samych warzywach i owocach..no i na kaszkach. Warzywa za to wszystkie z ogrodu babci mojej kochanej lub z naszego.

Do mojej babci przyjechał mój kuzyn z rodziną, a bywają nieczęsto, bo oni aż z Belksa-Białej, no i Bambina z reklamówą ciuszków została...aż głupio, że tak dużo kupili. Tylko wszystko letnie więc nie wiem czy wynosimy nawet 😜

W naszym regionie trąby powietrzne. Wczoraj jakieś 10 km dalej w miasteczku obok przeszła i ludzie dachy zbierają 🤢 Bory Tucholskie - masakra. Dorianna w tych gdzieś tam rejonach mieszka. Straszne!

Fajnie, że Basia ujawniła się na forum. 🙂
Aga a wy co tam za festyn macie.
Aniqa super, że też na basenie z Kalinką byłaś. U mnie też w miasteczku jest maly basen ale jakoś nie wiem, iść czy nie... chyba poczekam na wyjazd do Gdańska do siostry i na jakieś wyskoki nad jezioro..no nie przepadam za basenami.

• Mamusie
Aniqa spokojnie, wszystko się poukłada - dajcie sobie szansę i troszeczkę czasu. Pisałaś kiedyś że mąż zazdrosny o Kalinę, że poświęcasz jej tyle czasu. A skoro jest zazdrosny (chociaz to dziwne że o dziecko) to znaczy ze mu zalezy na Tobie. Rozmowy nie unikniecie więc bądź mądrzejsza i spróbuj zacząć ją Ty

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
Coq ja w przyszłym tyg do rodziców uderzam więc jeśli pogoda dopisze to może do brzydgoszczy uda się wybrać 😉

A od kiedy do kiedy? Bo byc może będę miała w domu siostrzeńca mojej siostry i siostrzenice drugiej siostry, więc moja obecność niezbędna 😉

od środy do soboty chyba

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
Coq ja w przyszłym tyg do rodziców uderzam więc jeśli pogoda dopisze to może do brzydgoszczy uda się wybrać 😉

A od kiedy do kiedy? Bo byc może będę miała w domu siostrzeńca mojej siostry i siostrzenice drugiej siostry, więc moja obecność niezbędna 😉

od środy do soboty chyba

Ok, to dawaj znać jeśli będziesz. Będę Cię informować co u mnie na froncie 🙂

• Mamusie
Ooooooo aniqa to pięknie się wymoczylyscie 🙂 fajnie ze Kalinka zadowolona

Wanilka moja bidulko 3 dni bez Werki.....musisz chyba intensywnie zaplanować ten czas bo suchych poduszek w domu braknie....... 😉 żartuje ale też sobie nie wyobrażam takiej sytuacji... Zaplanuj dużo pracy spotkanie z koleżankami i powinno jakoś przelecieć...... 🙂 a Werka to napewno się z wycieczki ucieszy.... 🙂 🙂

• Mamusie
witajcie po weekendowej przerwie. bylismyw gorach, troche lalo... 😉
martwie sie bo zas mam te plamienia, dzisiaj to juz nie brazowe a czerwone. nie wiem, lekarka kazala czekac na drugi wynik bhcg i przyjsc dopiero w nastepny wtorek...eeehhh pamietam tez stres sprzed roku!!! 😞

• Mamusie
heeeej 🙂

Maciek dzisiaj pierwszy raz poza domem, na dworze do 21 😁 pierwsze jego tak długie "bycie" na powietrzu 🙂 zawsze o tej godzinie to już dawno spał 🙂 a dzisiaj o 21.30 już był wykąpany, nakarmiony i usnął 🙂
śpiewała Danuta Błażejczyk i w ogóle 🙂 było fajnie 🙂 kupiłam Maćkowi balona z helem - bardzo mu się podobał 🙂

jutro rano jedziemy do szpitala... ciekawe co powie lekarz... bo teraz jak Maciek juz raczkuje i wstaje to ta szyna mu się przestawia... 😞 oj, sama nie wiem co i jak...

• Mamusie
Wanilia ja chyba nie dałabym rady 3 dni bez Maćka, chyba bym non stop ryczała... ale zawsze musi być ten pierwszy raz. no i jedzie z tatusiem, więc będzie dobrze 😘

Coq a takie "lato nad zalewem" 🙂 występy śpiewających, gwiazda wieczoru Danuta Błażejczyk 🙂 poza tym jakieś konkursy no i mnóstwo atrakcji dla dzieci 🙂 na szczęście Maciek na karuzelę, zamki, zjeżdżalnie, waty cukrowe etc etc jeszcze za mały, więc kasy z portfela nie ubyło 😜 balona jedynie dostał 🙂 i super się nim bawił, bo przywiązany do wózka 🙂

Chloe to może idź jutro do lekarza, będziesz spokojniejsza. a Ty teraz nie możesz się denerwować 😘

Aniqa super, że na basenie byliście 🙂 a z mężem się ułoży. zobaczysz. zacznij rozmowę i dalej jakoś pójdzie, wyrzućcie wszystko co Wam leży, sytuacja się oczyście i będzie dobrze 😘

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
wanilia napisał(a):
A małżon z Wami był? Poukładało sie trochę między Wami?

był. no niestety ciagle jest to samo, my chyba nie potrafimy szczerze porozmawiac, powiedziec, co komu lezy na sercu i tak to sie ciągnie, w jakiejs stagnacji...generalnie, dalej jestem nieszczęsliwa 🤨

Marzena, a wlaśnie,bo nie wiem czy cos przegapiłam....ty byłaś razem z ojcem Kajtka ostatnio???? bo piszesz, żeś matka samotna . a ja sie zastanawiam, czy lepiej wlasnie być samemu, niż takie mieć stosunki (a raczej brak stosunkow:silly 🙂 z mezem, jak ja z moim. tylko mnie wkurza

Hmm...no było beznadziejnie ale BYŁO 🤨 Jakoś ze sobą rozmawialiśmy, a teraz stwierdził, że to koniec na 1000000%
Ale widzę, że u was trochę inna sytuacja bo małżeństwem jesteście i mieszkacie razem i w ogóle tworzycie rodzinę...
Niektóre sprawy trzeba przegadać, a wy macie siebie na co dzień więc prędzej czy później to załatwicie... 😘
Ja nie miałam tego szczęścia 🥴

Wanilia no to czeka cię obóz przetrwania 😉 Oby szybko i bezstresowo minęły ci te 3 dni 😘

Agami Kajtulino już od paru miechów w "dorosłej" wannie się chlapie 🙂 Chyba ze dwa razy już zaliczył pociągnięcie z główki ale nic dziwnego jak czasem skacze z tej wodzie jak pchła na grzebieniu hehehe ale nie zraził się i jest git 😎

Napeklowałam właśnie mojego Pączysława kaszką ...więc do ok.3:00 mam czas na sen...a przynajmniej tak mi się wydaje 😉

Echhh jeszcze Olę muszę przetransportować do jej pokoju bo mi zasnęła w salonie jak Jureczka oglądałam hihih 😎

Dobrej nocy wszystkim życzę 😘 😘 😘

• Mamusie
hej

a u nas dzisiaj kiszka w nocy mlody nie dosc ze sie obudzil o 3.30 i nie wiedzialam co z nim zrobic to dostal mleko i wzielam do lozka a ten na brzuch i gada i gada "be be ba ba...."
i tak z godzine aż mnie nerwa brała i takiej akcji to jeszcze nigdy nie mielismy..... nawet jesli były pobudki w nocy to mleko i siup w kimono a dziś to jakaś masakra.....

tak więc mega kawa i cóż...... do pracy

• Mamusie
hej z rana 🙂 ale się pokłóciłam z Ł. .... w dupie emocjonalnej... przyjechaliśmy od teściów a ten jak głodny to mu się załącza a że ja jak pisałam ostatnio nie mogę się ogarnąć to sterta garów w zlewie,jakaś podpsuta kiełbaska w lodówce ☺️ wiśnie zagotowane na kuchni i muszki na około... no kuźwa ale miałam wkurwa ostrego jak on na mnie wsiadł i myślałam że my wyjebie dosłownie! i jeszcze Ł. patelnie wyjmuje z piecyka(a ja smażyłam ostatnio na niej naleśniki i wcale nie była brudna to ją schowałam po smażeniu bez mycia i tak tylko ja gotuje) i do mnie z pretensją że ta brudna 😮 a on nawalił na nią wszystkiego-jajka,wędlina,cebula i jakieś inne rzeczy a zarzuca mi że patelnia brudna!!!!! 😠 😠 ale nie to najgorsze! zaczął ją myć a że w zlewie było full to tak porozlewał wodę że grrrrrrr!!!! i to specjalnie jebany to zrobił bo ja stałam w kuchni!! 😠 😠 i mówię mu ze ma wytrzeć a on że nie.no kuźwa!!!!no i od słowa do słowa i on poszedł z tym swoim żarciem(co ja też miałam jeść ale apetyt na to poszedł razem z kłótnią) a ja zaczęłam zmywać,poszłam sie umyć,uprałam kilka rzeczy w ręku..żeby tylko się na niego nie patrzeć i się z nim nie kłócić bo bym go chyba zabiła 😠 😠 😠 jak przyszłam to ten już spał a była 24 więc sporo czasu się ogarniałam z tych nerwów...nadal mną trzącha.ciekawa jestem czy się odezwie jak wróci fajfus jeden 😠

• Mamusie
dzis odebralam wynik bhcg z piatku - 111, kurde malo troche, zaraz jade po wynik z dzisiaj 😮

asiadudzika - jakbym czytala o moim, jak glodny to wsciekly i gada na mnie ze nic nie ma do jedzenia, a sam nigdy nic nie kupi, nawet chleba, nic!!! ja to zwalam troche wine na tesciowa, bo go tak rozpiescila, zawsze byl obiad pod nos, kolacja pod nos, sniadanie pod nos, nawet jak juz na studiach bylismy!!! 😲