Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
marika - jestem caly czas w kontakcie z moja gin, jutro jade do niej do szptala na usg na lepszym sprzecie. jak potwierdzi ze to ciaza wewnatrzmaciczna to moze dostane jakas luteine dopochwowo. bo narazie to jest bez zadnych lekow bo bylo podejrzenie pozamiacicznej nawet, bo ostatnio pecherzyka nie bylo widac. ale ja juz wiem chyba czemu.... bo ja wczesniejszy cykl mialam bezowulacyjny wiec ten kolejny byl chyba z dwoma jajeczkami, i ja zaszlam chyba z tym drugim jajeczkiem, dlatego jest opoznione wszystko, i hcg tez jest jakby o tydzien do tylu. taka mam nadzieje 🙂 ze jutro zobacze ta fasolinke juz!!!! 🙂

a moj Julus to je tak:

4 rano - cycus
6 rano cycus
8 rano cycus
10 rano jogurcik
11.30 cycus
SPANKO
14-15 obiadek (polowe duzego sloiczka)plus to co tam zje sam trzymajac w lapce, np kalafiora, saolke, kurczaka...chleb
16.30 cycus
SPANKO
18 deserek (maly sloiczek)
(19 cycus)
21 cycus
SPANKOOOOOOO

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No to Macius widzę podobnie ja oprócz manny-glutenu żadnych innych kaszek nie daję..... Muszę zacząć myśleć o tym zoltku ale nie pali mi się bo dam coś nowego to nocka z d...y świeża malina,jogurcik nestle który meliska chwaliła to u nas ból brzuszka......więc żaden interes.....
Ja dziś leze już w łóżku w nadzieji ze pobudka z wczoraj się nie przytrafi bo potem na kawę w pracy nie urobie 😉 😉
Takie pobudki jak u Ciebie coq czy u novej to naprawdę dla cud kobiety bo mnie młody rozpiescil strasznie i jedna pobudka ale dziś przesadzil 1 godzinna to nie dla mnie..... Więc dla mam nocnych wojowników poklony!!!!!! Zresztą dla mam rodzacych naturalnie też...... 😉 😉!!!!!!! Bo ja po masażu szyjki to sufitem chciałam wyskoczyć z porodówki...ufff o czym ja tu pisze -to póki co z głowy 😉 😉
Ps.oficjalnie karmienie zakończone u nas- tzn.piersią...

• Mamusie
marika321 napisał(a):
No to Macius widzę podobnie ja oprócz manny-glutenu żadnych innych kaszek nie daję..... Muszę zacząć myśleć o tym zoltku ale nie pali mi się bo dam coś nowego to nocka z d...y świeża malina,jogurcik nestle który meliska chwaliła to u nas ból brzuszka......więc żaden interes.....
Ja dziś leze już w łóżku w nadzieji ze pobudka z wczoraj się nie przytrafi bo potem na kawę w pracy nie urobie 😉 😉
Takie pobudki jak u Ciebie coq czy u novej to naprawdę dla cud kobiety bo mnie młody rozpiescil strasznie i jedna pobudka ale dziś przesadzil 1 godzinna to nie dla mnie..... Więc dla mam nocnych wojowników poklony!!!!!! Zresztą dla mam rodzacych naturalnie też...... 😉 😉!!!!!!! Bo ja po masażu szyjki to sufitem chciałam wyskoczyć z porodówki...ufff o czym ja tu pisze -to póki co z głowy 😉 😉

eno... ja pisałam o jogurcikach bobovita, więc bólu brzucha na siebie nie biorę 😉 ale całuję ten Michałkowy brzusio 😘

I gdzie się podziała Wanilia?... hęęęęęęęęęęę??? bo z piwkiem do wanny się wybierała 😎

Spadam, bo kto mnie rano z wyra wyciągnie? 🤢 🤢

• Mamusie
halo, ja dzisiaj znowu bylam w pracy na 8 godzin 😠 wrocilam o 20.30 dopiero. kumpela zadzwonila, ze jest taki ruch, ze nie wyrabia i czy moge przyjechac szybciej. to pojechalam.
A co do jedzonka:
ok. 1 w nocy - cyc
5 - cyc
9 cyc
11 - cyc lub kaszka (jak jestem w domu to cycek, a jak u opiekunki to kaszka)
14 obiadek 190ml, ale czesto nie zjada wszystkiego
17 - cyc
18 - deserek, pol malego słoiczka lub jogurt z nestle (Mała je uwielbia)
20.30 cyc
w miedzyczasie chrupki, jakas brzoskwinka lub kawalek banana.

A ja po wczorajszym basenie mamjakieś uczulenie 😠

• Mamusie
Coq no cóż Ci mogę powiedzieć.....faceci..... 😉 😉 😉heheeee
Meliska za buziaka dziękujemy ale winy też na Ciebie nie zwalamy....tylko piszę ze ten mój Misio jakiś delikatniutki 😉
Obiadek u nas 120-130 zależy od firmy 😉

Hmmmmmmm idę spać bo młody miał właśnie pobudke,dzięki sąsiadom z góry......pozdrawiamy coq 😉 wie coś o tym......
Pa

• Mamusie
Co do niedokarmienia to myślę,że Kajtek by mi na to nie pozwolił hahaha 🤪
U nas wygląda to mniej więcej tak:
6/7 rano kaszka 150ml
ok.10 spanie poprzedzone cmokaniem cyca
ok.12 obiad - sama gotuję więc dzielę porcję tak do ok.250ml - zjada wszystko afkors
ok.14 spanko
16/17 deser - i tu mnóstwo opcji począwszy od startego mixu owoców z dodatkiem kaszki ryżowej lub biszkopta, albo danonki z kaszką ryżową lub z owocem,albo po prostu deser ze słoiczka ale to już rzadziej bo mu nawet większy słoiczek to za mało 😉
19/20 kąpanko i zasypianie przy cycku
ok.23 kachulec 150ml
2/3 w nocy- w zależności od tego czy mi się chciało wieczorem zrobić to mleko 2R albo jak wieczór był leniwy to dostaje cycka
czasem się budzi jeszcze koło 4...wtedy dostaje po prostu wodę !!!!!! bo w cyckach nic już nie ma no i musiałabym być jakaś mega nawiedzona żeby wstawać nad ranem i mu jeść robić 😜
no i znowu 6/7 kaszka... itd... 😎

No oczywiście między posiłkami dostaje jakiegoś biszkopta albo owoc w gryzaczku 🙂
...a i lizaczek się zdarza 🤪
W dzień jak jest gorąco to pije mi wodę...z czego się bardzo cieszę bo i Olę szybko przyzwyczaiłam 🙂

A tu jest Pączek wcinający chupa chups'a 🤪

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/259/dscf5476.jpg/][IMG]http://img259.imageshack.us/img259/7360/dscf5476.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]][/url]

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/402/dscf5484qk.jpg/][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/4154/dscf5484qk.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]][/url]

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Właśnie sobie zdałam sprawę, że dzis mam rocznice ślubu 😎
Siedzę z małżonem na fb...no ale on jak zwykle...

.....zapomniał......?

🙂 bingo!!!
Mam to głęboko w ...wiadomo w czym 😎

Hmmm...no przykro ...

To tak jak z moimi urodzinami...teraźniejszy (jeszcze wtedy) nawet sms'a nie wysłał...za to mój były 30 róż pocztą kwiatową wysłał...no i gdzie tu qrwa mać sprawiedliwość 😮 😮 😮

• Mamusie
marika321 napisał(a):

Hihi nioooo to u mnie tak minimum raz na tydzień bawi się w nocy 1-2 godziny 😮

• Mamusie
hej kochane z rana!!!
To niezłe menu tu macie hehe!!
KATTUś pierwsza klasa w chodziku chlopak już jest i lizoka wcina hehe!!!
My nasze menu takie
teraz troszkę pozmieniało się z godzinami!!!
Dziś o 4,20 mleko
potem o 7 parówka z bułeczką a miało być mleko tylko że mały tak się rwał że dałam
i teraz śpi ehheh
zazwyczaj koło 9.30 lub 10 jest kaszka czyli mleko plus kleik kukurydziany
potem ok 13 jest zupka
o 15 danonek
o 17 deser
o 19..30 mleko

• Mamusie
Wcina, wcina ... a jak się przy tym ślini to nie da się tego opisać hehehe 😁
...dlatego na golaska zazwyczaj je + śliniaczek tylko 😎

Zdążyłam chatę wysprzątać i zmieściłam się w czasie jego spania bo właśnie słyszę jak sobie "śpiewa" 🙂

Miłego dzionka wszystkim...jak się uda to do później 😘

• Mamusie
NovaM napisał(a):
marika321 napisał(a):

Hihi nioooo to u mnie tak minimum raz na tydzień bawi się w nocy 1-2 godziny 😮

u mnie pierwszy raz w życiu .....się to przytrafiło więc dla Ciebie POKŁONY 😉 😉 😉

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Wcina, wcina ... a jak się przy tym ślini to nie da się tego opisać hehehe 😁
...dlatego na golaska zazwyczaj je + śliniaczek tylko 😎

aaaaa to dlatego jest taki słodziutki...... 😘 😘

holi32 napisał(a):

potem o 7 parówka z bułeczką a miało być mleko tylko że mały tak się rwał że dałam
i teraz śpi ehheh

niezły jest Eluś parówka 😜 jaki dorosły facet ..... jak mu ją dałaś???? przecież nie pogryzł....??? 😮 😮 😮

boże jakie Wy macie urozmaicone menu to teraz my zostalismy w lesie ...... 🤔 🤔i tylko obiadki i desreki ze słoiczka..... 🤔 ale u nas problem póżniej z brzuszkiem..... ☺️

• Mamusie
holi32 napisał(a):
ugotowalam obrałam ze skórki i pogniotłam i małe kawałki dawalam on uwielbia już 2 raz jadł !!!1

ja bym parówki nie dała... jakoś uważam, że to nie jest w ogóle wartościowe.
nawet w ostatnim chyba "mamo to ja" jest o żywieniu i wspomniane tam jest, że takie małe dzieci nie powinny w ogóle jeść parówek...

cytuję:
W jadłospisie niemowląt znajdowały się też: [...] parówki [...] - dania ciężkostrawne, bezwartościowe. Ba, wręcz szkodliwe, które NIE POWINNY znajdować się w menu niemowlęcia