Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Coq no wiec leci przepis.
25g masla
7g suchych drozdzy
1jajko
szklanka mleka
500g maki
szczypta soli
WYKONANIE
Mleko podgrzac i wsypac drozdze,rozpuscic maslo i wystudzic i dodac do mleka z drozdzami, nastepnie wrzucasz reszte skladnikow i wyrabiasz ciasto. kulasz bulki i ukladasz na blasze wylozonej papierem i wstawiasz do lodowki na noc na wyrosniecie. Rano wyciagasz i pieczesz. W przepisie bylo 180 st i 15min ale ja robilam 180 st i 30min. musisz wyczuc swoj piekarnik.
Lece moze moja bejbe tez wreszcie zasnie.
Dobranoc

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
halo, a ja poprosze na placki z cukini od Asi 🙂

dziewczyny, padam na ryj...w niedziele w nocy moja gwiazda dostała taki katar, jak jeszcze nigdy, cala noc z dupy, spalam moze 1,5 godziny, poniedzialke i wtorek masakra jakas, oddychac nie mogla, tak zapchane, a do tego wczoraj zaczela tak kaszlec, jakby płuca chciala wypluć. nawet mi wczoraj od tego kaszlu zarzygała całe łózko i mnie, siebie..wiec dzisiaj do lekarza, dostała 3 rodzaje syropu, krople, zawiesine do inhalatora...tak sie meczy to moje dziecko, spac nie może, budzi sie sredio co godzine. nienawidze tego kataru 😠

a teraz coś o facetach...wczoraj mialam druga rocznce ślubu...kupilam wode toaletowa dla mojego (jakos sie ludzilam, ze spedzimy mily wieczor...) wiec daje mu tą wodę, a ten sie patrzy na mnie jak na kosmite, wogole nie zajarzyl...wiec mowi mi ze zapomnial....przyznam ze zrobilo mi sie przykro, bo nawet dzien wczesniej byl u nas kumpel i wspominal ze mamy rocznice na drugi dzien...ale to wszystko nic, jakos bym to przezyla ze zapomnial, ale co zrobil potem to mnie k***a zabiło....wiec po jakiejs pol godziny krzyknal do mnie z drugiego pokoju (nawet mu sie nie chcialo dupska ruszyc zeby do mnie przyjsc), ze cytuje:"w takim razie nie musisz dzisiaj robic obiadu" - nosz kur*a czaicie to????????? co za tupet!!!!!jakbym byla tylko pipeprzona maszynka do sprzatania i robienia obiadu!!!!!!!!!!!! ale to jeszcze nic, teraz jest na mnie obrażony, bo dzisiaj tez nie zrobilam obiadu 😜 😜
nie chce juz tego komentować, ale coraz cześciej sie zastanawiam, jak to jest możnliwe, że przez siedem lat chodzenia mozna sie kochać i szanować, a po dwóch latach małżeństwa tego właśniwie nie ma....przykre to 😞 😞 😞

• Mamusie
Coq ale musiała Ci Bambina stracha narobić 🤨
Marika rajstopy w sprayu????????? 😮
Aniqa zdrówka Kalince 😘 u nas jak był mega katar pomogło małej spanie w foteliku samochodowym na półsiedząco-polecam łatwiej sie jej oddychało a co do rocznicy to jakoś tak jest że po ślubie faceci jakoś mniej się starają 🥴 pewnie okroponie Ci było przykro 😞 😘 😘 😘

• Mamusie
a mnie koleżanka troche wkurzyła-gadamy sobie na skypie i jej mówie że Adam tego palca złamał a ona buahahaha i co teraz? umrze? i beka że co to żadna tragedia....... no to jej wytłumaczyłam grzecznie że dla nas to jest tragedia bo nawet buta nie założy i nie może pracować -jeśli dostanie jakieś pieniądze to ok a jeśli nie to nie wiadomo ile dni nie bedzie pracował a my sobie nie możemy pozwolić na utrate tylu dniówek 😞 to potem głupio jej sie zrobiło

• Mamusie
dzień dobry 🙂

u mnie nadal pogaduchy z koleżanką, jedzie dzisiaj po 12

Aniqa dla Kalinki dużo zdrówka 😘 😘 😘 a Ciebie mocno przytulam 😘 😘 😘
Ulka fajnie, że ząbki już są 🙂 no a fleciki widziałam i się właśnie zastanawiałam czy kupić. i może teraz kupię 🙂
Beatka gratuluję zębów 🙂
Rita no nieciekawie z tym palcem. ale trzymam kciuki, żeby chociaż z kasą dobrze wyszło 🙂
Holi to żeby kaszelek jak najszybciej Elusiowi przeszedł 🙂
Meliska gdzie jesteś???

• Mamusie
To normalny spray jak dezodorant a jak popsikasz to taki puderek a nogi od razu ładniejsze 😉 na allegro tego pełno... .a i fajnie się rozprowadza a o to się bałam.....a na wesele u szwagra kupiłam sukienkę koronkowa i nie chce rajstop dlatego się zdecydowałam na takie..... 🙂 ale jestem zadowolona 😉

• Mamusie
Po przeglądzie 🙂
Bilans 9 miesiąca bardzo zadowalający i lekarz też z rozwoju zadowolony.
Moje piórko przez 4 miesiące dokładnie przybrało nieco ponad kilogram 😮 Ale lekarz tego nie komentował. Mała rozwija się poprawnie rośnie (ma 72cm) to widocznie taka jej natura.
Choć jak w Polsce się z nią ważyłam do do 8 kg dochodziło, więc albo takie ważenie na normalnej wadze nic nie warte, albo na polskim żarełku było jej lepiej.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Po przeglądzie 🙂
Moje piórko przez 4 miesiące dokładnie przybrało nieco ponad kilogram 😮 Ale lekarz tego nie komentował. Mała rozwija się poprawnie rośnie (ma 72cm) to widocznie taka jej natura.
Choć jak w Polsce się z nią ważyłam do do 8 kg dochodziło, więc albo takie ważenie na normalnej wadze nic nie warte, albo na polskim żarełku było jej lepiej.

to ile bambina wazy teraz?

• Mamusie
marika321 napisał(a):
To normalny spray jak dezodorant a jak popsikasz to taki puderek a nogi od razu ładniejsze 😉 na allegro tego pełno... .a i fajnie się rozprowadza a o to się bałam.....a na wesele u szwagra kupiłam sukienkę koronkowa i nie chce rajstop dlatego się zdecydowałam na takie..... 🙂 ale jestem zadowolona 😉

nie słyszałam o takich ale patent fajny 😆

• Mamusie
Rita napisał(a):
Aniqa jak sie Kalinka czuje?

narazie bez zmian, ciagle karat jest ogromny, do tego ten kaszel...meczy sie bidulka 😞w niedziele mielismy iśc na urodziny do kuzyna Kaliny , organizuje je na placu zabaw dla dzieci pod dachem, ale chyba nic z tego, nie puszcze jej przecież do chmary dzieciaków, bo pochoruje sie jeszcze bardziej

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Po przeglądzie 🙂

7790 g 🙂 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Po przeglądzie 🙂

7790 g 🙂 🙂

ło matko, nawet nie potrafie juz sobie tego wyobrazic, kalina ważyła 7400 jak miała 3 miesiące 😮 wiec to pol roku temu bylo 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
Aniqa jak sie Kalinka czuje?

narazie bez zmian, ciagle karat jest ogromny, do tego ten kaszel...meczy sie bidulka 😞w niedziele mielismy iśc na urodziny do kuzyna Kaliny , organizuje je na placu zabaw dla dzieci pod dachem, ale chyba nic z tego, nie puszcze jej przecież do chmary dzieciaków, bo pochoruje sie jeszcze bardziej

biedna maleńka 😞 😞 😞

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Po przeglądzie 🙂

7790 g 🙂 🙂

ło matko, nawet nie potrafie juz sobie tego wyobrazic, kalina ważyła 7400 jak miała 3 miesiące 😮 wiec to pol roku temu bylo 😉

No u nas waga piórkowa 🙂

• Mamusie
dziewczyny heeeej 😁

Sylwia pojechała 🙂

przy okazji kupiłam grzejniki do łazienek i zlew do kuchni 😁 panowie montują wszystko 😁 piec gazowy już zamontowany, grzejniki na dole również. woda wszędzie doprowadzona 😁 no cud miód 😁
od poniedziałku płytki jak dobrze pójdzie 😜

o rajstopach w sprayu słyszałam i widziałam u koleżanki, sama nie próbowałam. ale ona była zadowolona 🙂

dla Kalinki dużo zdrówka 🙂

aaaa, i oznajmiam, że znowu będę częstszym bywalcem, a nie gościem. no ale przy koleżance to nie wypadało 😜 poza tym brak było czasu 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Po przeglądzie 🙂

7790 g 🙂 🙂

słodka drobinka 😉 mój młody 9300g