Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
oj, ciężki dzień... Maciek prawie nie spał... i padł w końcu jakieś 15 minut temu 🙂

co do wiercenia się w trakcie zmiany pieluchy to u nas również takie sytuacje mają miejsce. Maciek przekręca się, ucieka raczkując i w ogóle 😜 daję mu w ręce różne rzeczy żeby go zająć, ale nie zawsze skutkuje 😉

aaa, szpara między zębami u Maćka też jest. i też obawiałam się, że już tak zostanie. a nikt w rodzinie nie ma przerwy.

Wanilia a czemu do lekarza masz dopiero na 4 października, nie dało się wcześniej?

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Jakby na przypieczętowanie złych przeczuć zaczęłam plamić 😞

Wanilia, a który to tydzień z twoich wyliczeń? ja w 6. tygodniu już miałam widoczne serduszko, wiec może warto by było podejśc szybciej do lekarza? może wystarczy, ż luteine bedziesz brała i bedzie dobrze napewno 😘 nie zamartwiaj się

• Mamusie
Wanilia może zdecyduj się na szybszą wizytę....bo przecież do 4 zeswirujesz.....ja trzymam bardzo mocno za Was kciuki!!! Musi być dobrze 🙂 😘 i napewno będzie!!!!!!zobaczysz 😉

Co do fikolkow przy przebieraniu to u nas to samo.....ale najlepiej zatrzymują go w miejscu małe papierowe pudełka nawet z zelu do dziasel,pasty do zębów .....pilot już tak nie działa bo ma już swojego........ 😉

• Mamusie
Ech, teraz weekend więc nic nie załatwię....W poniedziałek spróbuję umówić się prywatnie 🤨 Mam wrażenie ze to i tak nic nie zmieni, co ma być to bedzie - plackiem się nie położę przecież.
Z Weronika tez już walka przy zmianie pieluszki 😉 Ale coraz częściej kupka ląduje w nocniczku podczas "rutynowych" posiedzeń a nie na zasadzie łapania jak widzę że zaczyna coś cisnąć 😁 Dziś były trzy kupki i wszystkie w nocniczek zrobione - byłam w szoku, mysle ze to przypadek raczej, dziecko w tym wieku chyba nie jest w stanei załapać o co chodzi i swiadomie załatwiać potrzeby czy tym bardiej jej wstrzymywać 🤔

• Mamusie
Wchodziłam dziś czasami i czytałam co tam piszecie, ale jakoś nic nie pamiętam.
Wanilia będzie co będzie, ale musisz wierzyć, że będzie dobrze 🙂 Kciuki trzymam 😘

Ostatnio dorwałam taką książeczkę co gdzieś na początku ciąży dostałam, nie czytałam wcześniej wszystkiego, bo dotyczyło to takich już starszych maluchów jak nasze. No i właśnie wyczytałam, że przed 18 miesiącem nie ma sensu sadzać na nocnik...więc już nie wiem...a nocnika tak i tak nie mamy i wątpię, że Bambina na nim będzie chciała siedzieć.

• Mamusie
Ja narazie też o nocniku nie myślę.....szczerze wątpię w świadome robienie do niego a mój młody nie ma jakieś pory na kupkę....więc szczerze nie mam na to czasu...... 🤢

Mój m dziś na kawalerskim swojego brata bo za tydzień mamy weselicho 😉 i co musiałam mu dac błogosławieństwo ....bo jak nie puszczę na brata kawalerskie......ale spoko spoko wyciagłam go prosto po pracy po upatrzona spodniczke 🙃 i tak się chłopak zamotal ze wróciłam ze spódnica i slicznymi skorzanymi butkami....... 😉 😉 🤪 więc niech się dobrze bawi....

• Mamusie
Aniqa udało się z lekami?
Ja wysadzam małą każdego ranka, bo parę minut po obudzeniu się produkuje kupala i prawie zawsze się udaje złapać. Ale w dzień to już różnie, przeważnie w pampersa robi. Cieszę się, że chociaż raz dziennie, bo mam schizę na punkcie jej bakterii w moczu (ciągle mi się wydaje, że nie wyleczone ma zapalenie pęcherza), więc zawsze mniej ich..

• Mamusie
Czesc dziewczyny!!! przepraszam, że tak długo się nie odzywałam... wróciłam do pracy do szpitala i pracuje zmianowo, nie mam tak czasu siedzieć na necie. Hania raczkuje od 8 miesiąca i przy tym zaczela ladnie prosto siedziec, stoi juz w lozeczku, wszystko wporzadku' 🙂mowi mama tata baba dada 🙂jest cudna przekochana 🙂 🙂budzi sie w nocy jeszcze... niedlugo konczy 9 miesiac 🙂 malo placze jest bardzo pogodnym dzieckiem, jest zdrowa 🙂 gorzej ze mna jestem przemeczona, schudlam. Wczoraj mialam dniowke, dzis ide na nocke i tak w kolko, jak bede miala czas to zajrze tu do was 🙂buziaki dla was i dla maluchów:******

opowiadajcie co tam u waszych maluchow i u was!!!!

• Mamusie
Część Słoneczko 🙂
Miło, że zajrzałaś. Gratulację dla twojej Hani 🙂 niech rośnie i rozwija się zdrowo.
Ja na szczęście jestem z małą w domu i takiego przemęczenia nie odczuwam, ale nie jedna tu z mam pewnie wie o czym piszesz.
Ściskam i całuski dla Hani przesyłam.
.... jakoś tak czasy brzuszkowe mi się przypomniała wraz z twoją wizytą 😜 😉

• Mamusie
A dzień dobry......

Ja gotuje rosolek dla męża po kawalerskim...... 😉 wrócił o 5 😮 ale w przyzwoitym stanie 🙂 ale gdzie oni nie byli....... 🙃 wszystko mi m opowiedział i do póki nie ustali z młodym wersji buzia na kłódkę bo nie wiem co jest jawne a co nie...... 😉

Chłopaki teraz razem śpią a ja zasiadlam z kawunia na forum 😉

Witam słoneczko 🙂 !!!!!

u mnie slonko cały czas walczy z chmurami.....więc muszę prania pilnować by mi nie zalalo......

• Mamusie
HEJA.tak z soboty się ujawniam 🙂 rodzice Julię zabrali ze sobą na wieś i wrócą jutro.sama na placu boju z Milą.mąż nie wiadomo kiedy wróci... tyle pracy ostatnio mają że wraca o 21 a dzisiaj sobota ale też niewiadomo.wiec Mila na podłodze a matka wali paluchami w laptopa:P biore się za prasowanie bo mam tego od groma...buziaki na weekend dziewczynki 🙂 :*