Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Nadia szkoda tej Twojej pediatry ale może facet też będzie dobry- u nas w przychodni przyjmuje 3 pediatrów-Maja jest zapisana do babki a osobiście wole z nią do faceta chodzić=żeby u Was było podobnie 🙂
Holi hehe słodkich snów-widac że nawet przez sen o nas myślisz-miło 🤪 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
My malin mieliśmy w tym roku tak ddużo że zrobiłam z mama 40 sloiczkow soku na zime dla kubusia i teraz jak ma katar czy kicha to mu tez daje. A deser Nadia robię tak że pół banana pół brzoskwinki jabłko małe lub pół dużego i garść malin i do tego krusze dwa biszkppty i to wszystko razem blenduje i młody zjada całą miskę 😉 mi też to bardzo smakuje 😉
Dobranoc spijcie dobrze ;*

• Mamusie
kurde, dziewczyny, praktycznie z dnia na dzień zaczyna mi się robić haluks. 😮 😮 😮z boku dużego palca u nogi... babcia moja ma, ciocia jedna ma, 2 siostry cioteczne też. ale one to tak zaawansowane. a u mnie dopiero zaczyna się robić. i wcześniej nic nie zapowiadało, że będzie... 🤢 znacie jakieś spoosby profilatyczne, żeby dalej się nie rozwijało... czuć już tą kość jak się naciśnie w tym miejscu i jak mocno przycisnę to boli... 🤢 🤢 🤢 jestem przerażona... bo ze 3 dni temu jeszcze nic nie było...

• Mamusie
nadia -szkoda lekarza, ale oze face bedzie tez fajny 🙂
a co do malin to ja klade Julusipwi na stoliku i on sobie sam je 🙂 czasem ugniote mu z bananem, tez lubi 🙂 masz racje danonki to sam cukier i barwniki!

aaagaaa - nie mam pojecia co na haluks, moja babcia ma, i ja boli czaem ale nie znam zadnych sposobow, ewenualnie jakiej plastry... jestem w szoku ze to tak wyszlo Ci nagle, moze to co innego?!?!

pamm, Rita - buziaki dla Waszych coreczek na 9 miesiecy!! 🙂

moj maly lobuz juz sam wcodzi i wychodzi z lozeczka swojego, bo ma wyjete 2 szczebelki!!! 🙂

aniqa - mysle ze sie przyzwyczaila, nasz Julek tez sie tak nauczyl, i o ile nie spi na prawde mocno to ciezko go odlozyc do jego lozeczka

• Mamusie
Dobry 🙂
Boziu współczuję Wam tych katarów, gorączek 😞 😞 😞 całuję chore dzidziusie i ich mamusie 😘
Dzięki dziewczyny za komplementa 🙂 ☺️ ciągle się nie mogę przyzwyczaić, ale musiałam coś zrobić z moimi piórami, tak zaczęły mi lecieć, że z przodu zrobiły mi się aż takie łyse placki 😮 myślałam, że zupełne wyłysieję, ale spoko... odrastają i wyglądam jak młody kurczak 😉 a czy mniej wypadają... nie wiem... na pewno wypadają troszku krótsze 😜
Holi ledwo pomemlała tą kukurydzę, ale oczywiście bałam się, żeby całej kolby nie połknęła 😁
Beata ten syrop na zaparcia, o którym pisała Wanilia to DUPHALAC... zapamiętałam, bo moja sis dawała swojemu młodemu i działał 😉
Nadia no ja Julę to w locie przewijam 😁 nie ma takiej mocy, która by ją zatrzymała w pozycji leżącej 😁 więc po części na stojąco, na siedząco, na leżąco, ale najczęściej to zasuwam za nią z pieluchą i w biegu jej ją nakładam 😁
Agami mmmmmmm... my też zrobimy dziś ten deser z malinami 🙂

Buziole dla Konstancji i Mai 😘 😘 😘

Pam i jak nocka?

• Mamusie
Ja byłam dziś u dentysty... z sobą i Julą, bo ostatnio dentystka mi powiedziała, że z dzieckiem powinno się przyjść na pierwszą wizytę jak skończy pół roku, więc się dziś zameldowałyśmy i to raczej wizyta taka instruktażowa była... jak dbać o higienę? po każdym posiłku myjemy zęby i czyścimy wały zębowe gazikiem... i kurna w nocy też 😮

• Mamusie
dziękuje za buziaki w imieniu Majci 🙂
ja tez słyszałam o tym że od pojawienia się pierwszego ząbka trzeba już o niego dbać ale przyznam szczerze że jeszcze nic nie robie-Maja nie da sobie palca do buźki wsadzić jak chce jej dziąsełka maścią na ząbkowanie pomasować a co dopiero kombinowac z czymś innym
jak dbacie o ząbki maluchów????????

• Mamusie
😁
u nas się robi nieciekawie i ciagle się coś dzieje.mój brat dzisiaj z rusztowania spadł 🤢 😲 podobno z 2 metrów ale obił sobie żebra a jak tata go zawiózł do szpitala to go tam zostawili i tomografie mu robili i prześwietlenie mają zrobić i obserwacja.rodzice pojechali nie dawno to coś się dowiem lepiej jak wrócą.żebra go bardzo bolały...i głowe miał startą...jak nie urok to sraczka. mąż mój wreszcie podjął dobrą decyzję 🙂 forum jest mało anonimowe wiec powiem Wam tylko że bedzie dobrze 😁 🙂

• Mamusie
Asiu trzymam kciuki za braciszka 😘 i mam nadzieję, że decyzja męża dotyczy Was wszystkich i nawet nie wiesz jak strasznie się cieszę 🤪
Rita my po kolacji zawsze "gruntownie" czyścimy ząbki... nawet na śpiocha, a za dnia też się zdarza, ale systematyczne to to nie jest ☺️ ale właśnie chodzi o to, żeby nie czyścić tylko zęby, ale również wały zębowe, czyli dziąsełka w całej buźce i wg mojej dentystki po każdym posiłku... moja Jula w nocy i trzy razy je, więc pół nocy musiałabym spędzić na pielęgnacji jamy ustnej 😮

• Mamusie
Rita dziękuję za troskę 🙂 u mnie wszystko jak najbardziej ok 🙂 a nawet bardzo dobrze, nie licząc naszej sprzeczki o meble, to ten mój mąż jakiś taki fajny sie zrobił 🙂
Jaśminka moja dalej za mną chodzi, jak to moja siostra ujęła"kula u nogi", a wie co mówi, bo jej syn choruje na to samo 😎 Ale już są postępy, czasami nawet z 10 minut się bawi i nie zauważy, że z pokoju wyszłam, albo na mieszkanie się puszcza 😎
Poza tym, nie wiem czy to przez to, że zimą urodzona, ale kocha lodówkę, niech się tylko trafi, że otwarta to już w niej siedzi 😮 Uwielbia również ostatnio gryźć sobie moje pilniki papierowe 🤢

Meliska pamiętasz jak Ci mówiłam, że moją ciotkę mi przypominasz? no to teraz już mniej 😜 Wyglądasz bardzo ładnie! 🙂

Pogubiłam się w tym kto chory, więc grupowo wszystkim chorym dzieciom życzę szybkiego uporania się z katarami, gorączkami i zatwardzeniami.

Pammat no wreszcie i wasze zęby ujrzą światło dzienne 😆 Oby poszło gładko. A brak apetytu to normalne.

Asia Ty wiesz, że ja za Was kciuki trzymam cały czas 😘