Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzień dobry, a raczej dobry wieczór 😁

dla wszystkich naszych chłopców wszystkiego co najlepsze w dniu ich święta 😘 😘 😘 😘

spacer dzisiaj zaliczony, u nas piękna złota słoneczna, aczkolwiek chłodna jesień!!! cudny dzień! 🙂

i jakoś tak dzisiaj nawet kompa nie włączyłam cały dzień, a teraz Maciejka śpi i mam trochę czasu 🙂 a zaraz jakaś kolacja 😉

Coq przykładanie wszystkiego co zimne do czoła Maćka oraz zimne okłady pomogły 🙂 bo guz jest ale mało widoczny, w porównaniu do tego co było wczoraj od razu po uderzeniu to kolosalna różnica. i na razie ma taki kolor, że na zdjęciu pewnie się bardzo nie odróżni od reszty 😉

Rita no wrzucę to zdjęcie kuchni, później 😉 aparat mam w wózku, wózek na dole, a teraz wyjątkowo mi się nie chce iść 😉

Aniqa oj zazdroszczę takiej koleżanki 😁 ja tam w lumpeksach się w miarę dobrze czuję, ale u siebie nie mam żadnych ciekawych... niestety!. w Lublinie to mogłam poszaleć 😜

Holi dzięki 🙂

Asia zazdroszczę tego ciasta 🙂 zjadłabym... 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
a my wróciliśmy z obiadku właśnie i Maja odpłynęła niemal natychmiast 🙂 jutro musimy sie wybrać na zakupy małej jakąś cieplejszą czape kupić i rękawiczki-mądra Rita zapomniała wyjeżdeżając z Polski o tym że jesień idzie i wszystkie ciepłe ciuszki dla małej zostały w kartonie na strychu buuuu karton teściu po Wszystkich Świętych przywiezie nam a więc niech będzie zimno do tej pory to się Majcia nowych ciepłych ciuchów dorobi hehe 😉

Rita, nie może Wam ktoś kartonu wysłać? Do mnie przyszedł ostatnio, 18 kg 😮 z ubraniami, książeczkami i zabawkami. 🙂

cicho Coq bo Adam usłyszy 😉 nie no tak serio to mogą ale na razie to w sumie nie potrzebne bo tam mam typowe zimowe ciuszki-kombinezonik i kurteczki-tutaj nie jest tak zimno jak w PL więc damy sobie rade a ciepłą czapeczkę i rękawiczki kupimy sobie tutaj na ten miesiąc. a poza tym nic nie opowiadałam bo za dużo by pisać ale nie rozmawiamy z teściową od dnia naszego wyjazdu tak że nie chcę jej o nic prosić a moja rodzina tam nie pojedzie 🙂

• Mamusie
Rita napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
a my wróciliśmy z obiadku właśnie i Maja odpłynęła niemal natychmiast 🙂 jutro musimy sie wybrać na zakupy małej jakąś cieplejszą czape kupić i rękawiczki-mądra Rita zapomniała wyjeżdeżając z Polski o tym że jesień idzie i wszystkie ciepłe ciuszki dla małej zostały w kartonie na strychu buuuu karton teściu po Wszystkich Świętych przywiezie nam a więc niech będzie zimno do tej pory to się Majcia nowych ciepłych ciuchów dorobi hehe 😉

Rita, nie może Wam ktoś kartonu wysłać? Do mnie przyszedł ostatnio, 18 kg 😮 z ubraniami, książeczkami i zabawkami. 🙂

cicho Coq bo Adam usłyszy 😉 nie no tak serio to mogą ale na razie to w sumie nie potrzebne bo tam mam typowe zimowe ciuszki-kombinezonik i kurteczki-tutaj nie jest tak zimno jak w PL więc damy sobie rade a ciepłą czapeczkę i rękawiczki kupimy sobie tutaj na ten miesiąc. a poza tym nic nie opowiadałam bo za dużo by pisać ale nie rozmawiamy z teściową od dnia naszego wyjazdu tak że nie chcę jej o nic prosić a moja rodzina tam nie pojedzie 🙂

Rozumiem Rita, sytuacja trochę skomplikowana 😎
Mnie siostra właśnie wypytywała kiedy drugą paczkę słać z kombinezonem i zestaw naczyń i sztućców Jasminie chciała kupować...no ale na razie nic nie każę słać, bo może na Boże Narodzenie polecimy do Polski....
Dobrej nocy!

• Mamusie
Hejka 🙂
Ja też dołączam się do życzeń dla naszych chłopaków i przede wszystkim zdrówka im życzę 😘 Basieńka trzymam kciuki, żeby wszystko było ok 😘... czekamy na wieści
Marika śliczna mamusia to i śliczny synuś 🙂
Coq Yasminka do zrozumienia daje, że walizki trza pakować 😁 ach te jej oczka 🙂
Wanilka dotarłyście cało? 🙂
Ja pędzę do wyrka... ostatniej nocy tylko 2 pobudki, właściwie 1, bo jak się drugi raz to moje dziewczę obudziło to już się do pracy szykowałam i liczę, że dziś nie będzie gorzej 🥴
Dobranoc 🙂

• Mamusie
Bry 🙂
Florek dalej kaszle nic mu nie pomaga 😞 nawet antybiotyk. MOze to jest faktycznie alergiczne, ale anyalergiczne tez bierze i nic 😞
A tak pozatym to weekend minal fajnie. W sobote na noc pojechalam na firmowa imprezke do Ojcowa 🙂 bylo super. Kameralnie bo z 60 osob pojechalo tylko 20, wiec jedzienie i napojow bylo az za duzo. Jedzienie w sumie lepiej niz na weselu co godzine mielismy cos cieplego do jedzenia (zeberka, karczek, kielbasa, kaszanka itp.) i dostalismy jeszcze walowe do domu 🙂 plus butelke winka czerwonego 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
heloł,
Basieńka, bedzie dobrze, zobaczysz 😘
a u nas nocka do dupy....księżna poszła spać przed 22, a o 23.15, 34.40, 0.040, 1.20...i skapitulowałam, wziełam małpke do nas do łózka, wiec jestem mega niewyspana, ona jak świder sie kreci 😮

Wszystkiego najlepszego dla Kalinki 🙂
Zabki kolejne wychodza? Florek ma tylko dwa dolne i dwa gorne teraz na wyjsciu ale jeszcze nie na wierzchu.

• Mamusie
Hej ho!
Spałam dziś prawie do 9 🙃 No ale praktycznie całą noc Jaśminka z nami spała...nie wiem wcześniej zdarzało się ją brać nad ranem, a teraz, jak się przebudzi około północy to nie chce już spać w łóżeczku. Wczoraj jak ją brałam miała lodowate rączki, ubrana grubo, przykryta...dzisiaj mąż ma zamiar dzwonić i pytać kiedy zaczną grzać 😠

Basia życzę Florkowi szybkiego powrotu do zdrowia i oby w końcu okazało się od czego tan kaszel.
Meliska Wanilia Was na forum ni widu ni słychu a Wy tam sobie prywatne spotkania urządzacie 😜
Aniqa nie śmiem twierdzić, że liczyć nie umiesz 😉 ale Kalinka wygląda naprawdę na starszą. 🙂
🙂
No nic rozstawiam plac zabaw, bo inaczej pilot będzie w kawałkach 🤢

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
heloł,
Basieńka, bedzie dobrze, zobaczysz 😘
a u nas nocka do dupy....księżna poszła spać przed 22, a o 23.15, 34.40, 0.040, 1.20...i skapitulowałam, wziełam małpke do nas do łózka, wiec jestem mega niewyspana, ona jak świder sie kreci 😮

Wszystkiego najlepszego dla Kalinki 🙂
Zabki kolejne wychodza? Florek ma tylko dwa dolne i dwa gorne teraz na wyjsciu ale jeszcze nie na wierzchu.

raczej nie,narazie mamy 6 ,ale juz duze wszystkie

• Mamusie
Rita napisał(a):
Basieńka a może zrób taki mały eksperyment i wynieś z pokoju małego pluszaki?????? mojej siostry córeczka miała nieprzerwalny kaszel przez 2 miesiace-badania nic nie wykazały, lekarze nie wiedzieli od czego i ktos jej poradził wynieść pluszaki-pomogło 😮

może tak być. kalinka miała kilka misiecy temu kaszel przez prawie miesiac, poszlam do lekarza, oczywiscie byla czysta, tylko lekarka kazała wyrzucic koc włochaty na którym kalinka sie bawiła i pomogło, kaszel minal jak reką odjął 😮 wiec warto sprobowac, po co dziecko truć lekami

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
Basieńka a może zrób taki mały eksperyment i wynieś z pokoju małego pluszaki?????? mojej siostry córeczka miała nieprzerwalny kaszel przez 2 miesiace-badania nic nie wykazały, lekarze nie wiedzieli od czego i ktos jej poradził wynieść pluszaki-pomogło 😮

może tak być. kalinka miała kilka misiecy temu kaszel przez prawie miesiac, poszlam do lekarza, oczywiscie byla czysta, tylko lekarka kazała wyrzucic koc włochaty na którym kalinka sie bawiła i pomogło, kaszel minal jak reką odjął 😮 wiec warto sprobowac, po co dziecko truć lekami

dzieki bardzo natomiast nie wydaje mi sie zeby to byly pluszaki.
Mlodemu zaczol sie kaszel przed urlopem 2 dni. Potem pojechalismy do Chorwacji na dwa tygodnie. nie bralam tam z soba zadnych pluszakow tylko plastikowe zabawki. Wydaje mi sie ze gdyby to byly pluszaki to w Chorwacji by mu przeszlo i wrocilo po powrocie do domu. A niestety z Chorwacji wrocilismy wczesniej bo zaczol wiecej kaszlec.

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):

dzieki bardzo natomiast nie wydaje mi sie zeby to byly pluszaki.
Mlodemu zaczol sie kaszel przed urlopem 2 dni. Potem pojechalismy do Chorwacji na dwa tygodnie. nie bralam tam z soba zadnych pluszakow tylko plastikowe zabawki. Wydaje mi sie ze gdyby to byly pluszaki to w Chorwacji by mu przeszlo i wrocilo po powrocie do domu. A niestety z Chorwacji wrocilismy wczesniej bo zaczol wiecej kaszlec.

kurcze dziwne strasznie 😞 testów alergicznych chyba w tym wieku jeszcze się nie robi nie?