Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Meliska gdybyś sie planowala na pralinki rzucać to mi najbardziej smakują te migdałowo-marcepanowe. Do kokosowych dodałam pół słoika kremu kokosowego (takiego gotowego) bo za pierwszym razem wyszly trochę suche....Ale z kremem pycha, naprawdę jak bounty smakują 🙃
Marika ja dla Młodej na parze mięso robię ale do piekarnika chyba faktycznie wypadałoby w folię zapakować 🤔
Skapitulowałam z tym domowym usypianiem i poszłysmy na spacer. W rezultacie Werka dosypia w kurteczce w swoim łóżeczku a ja wietrzę tyłek przy otwarych oknach 🥴

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Kutwa młody mi narożnik popisał długopisem....który oczywiście dorwał z szuflady jak skladałam laptopa bo przecież wszystko trzeba chować 🤢a że włączony był to wystarczyło mu 10-15 sekund i piękny" rysunek "strzelił 🤢

O! Przyozdobił po swojemu 😜
Moja uwielbia długopisy, ale pilnuję i jej wyłączam, zeby ściany nie były porysowane.

A ja dziś się uśmiałam z Jaśminy. Przywlekła do kuchni koc i swoją maskotę goryla czy zympansa dość sporego, położyła się w progu na brzuchu, rączki sobie o małpiszona oparła i tak leżała -- plaża, a obok buty zimowe 😁

• Mamusie
Padam 😉Przygotowalam juz na sobote i tylko odpieke i podgotuje. Na jutro biszkopty i w piatek dokoncze i bedzie luzik. Inaczej bym sie nie wyrobila. Ja okien nie mylam w tylko firany zmienilam, ciagle pada to nie bede sobie mnozyla roboty. I tak mi sie wydaje, ze stale mam burdel na kolkach 😜

• Mamusie
Kurwości, dziś dopiero paczka dotarła do Warszawy!!!!!! Od 30 listopada w drodze!!!!! Dlaczego ją zawrócili te Francuzy to nie wiem! Ale jestem wściekła! 😠

Beata moje są mega brudne, szczególnie to w kuchni bo mój mąż nie może pojąć, ze jak okno zamykamy to wcale szyby nie trzeba dotykać 🤔

• Mamusie
Jej Coq wszystkiego najlepszego dla Babci.
U nas w okresie swiatecznym jest sporo przecen, ale generalnie od zeszlego roku wszystko bardzo zdrozalo. My jestesmy miesozerni, wiec jezdzimy do ubojni az 60km, bo mieso w markecie drogie np. szynka taka do upieczenia 900 gr -10euro, a kilo swiniaka to 1,75euro kupujemy polowe swini tak +-25kg to mamy na dlugo, drob i ryby z targu, bo 1kg piersi z kurczaka w markecie kosztuje 7 euro a na targu 2kg za 9euro, takze jest roznica. Kielbas takich do zagrzania to raczej nie ma oprocz bialej, ale cena rozsadna i w smaku dobra.

• Mamusie
jak wy to robicie... macie czas na forum... okna pomyte posprzatane ciastka upieczone.... ja z kuba nic nie moge zrobic 😞(( on wszedzie przy mojej nodze.... i mimo ze oficjalnie chodzi sam to i tak ciagle piszczy jak sie odwracam do zleu wieszam pranie czy cokolwiek.. woczrja probowalam zrobic pierniki.... spalilam bo sie rozplakal namietnie i 2 minuty za dlugo i ehhhh na forum czasu nie ma ani w pracy ani w domu.... a wy takie wzorowe panie domu... ja sie chyba nie nadaje... zero organizacji: 😞((( i do tego chyba deprecha jesienno zimowa nie dopadla 😞((((((((((((((

• Mamusie
agami napisał(a):
jak wy to robicie... macie czas na forum... okna pomyte posprzatane ciastka upieczone.... ja z kuba nic nie moge zrobic 😞(( on wszedzie przy mojej nodze.... i mimo ze oficjalnie chodzi sam to i tak ciagle piszczy jak sie odwracam do zleu wieszam pranie czy cokolwiek.. woczrja probowalam zrobic pierniki.... spalilam bo sie rozplakal namietnie i 2 minuty za dlugo i ehhhh na forum czasu nie ma ani w pracy ani w domu.... a wy takie wzorowe panie domu... ja sie chyba nie nadaje... zero organizacji: 😞((( i do tego chyba deprecha jesienno zimowa nie dopadla 😞((((((((((((((

Agami spokojnie, nadajesz sie i to bardzo. Ja np. wiele nie mam porobione, bo czasu brak. Mam to szczescie, ze maz mi pomaga, ale od nowego roku idzie do nowej pracy i nie bedzie mogl mi juz tyle pomagac, wiec musze tez inaczej sobie czas zorganizowac. Nie daj sie depresji, bo jestem wspaniala Mama i na pewno swietnie dajesz sobie ze wszystkim rade, a spalone pierniki to pikus 😘 Ja nawet nie zaczelam robic i pewnie nie zrobie 😜

• Mamusie
Ja też okien nie umylam miałam to jeszcze zrobić ale zapalenie zatok....narazie wybilo mi to z głowy..... 😉 i usprawiedliwiona jestem 🙂 przynajmniej sama przed sobą 🙃
ale się tym nie przejmuje....ciul Misio jeszcze pieska przez nie widzi.... 🙂 a i mi nie umyte okna nie umniejsza świętowania..... 😉 dekorację muszę jeszcze walnąć świąteczną coby klimat był i gitara....choinka.....hmmmmmmm będzie coś na wzór....mały cyprysik ubrany 😉 bo mały jeszcze nie gotowy na to....a nie będę stawiać choinki i bać się że coś zmajstruje....kabelki, bańki....szkoda ryzykować....moja mama dokupila sobie na dół choinki plastikowe banki by mały nic nie zrobił..... 😉

Więc Agami wyluzuj i nie daj się!!!!

• Mamusie
Misio poszedł dziś spać o 21.30 dla nas to szok i masakra bo chyba z godzinę dziś trwało usypianie wstawał wracał do salonu... 😮.potem marudzil tarł oczy już mnie trafiało......ale naszczęście m się nawinął i udało mu się przejąć Misia i jakoś padł nawet bez krzyku się udało.....nie wiem o co kaman 🤢ale mam nadzieję że jednorazowy wybryk..... 😮

• Mamusie
Beata dziękuję w imieniu babci 🙂

Agami zgadzam się z Beatą. Zresztą ja na przykład mogę być "idealną mamą" z tej prostej przyczyny, ze siedzę w domu, nie gonię, nie wstaję na godzinę, nie stresuję się. A z ta moją idealnością też różnie, czasami głodna chodzę bo się nie wyrabiam. Nie wmawiaj sobie, że coś Ci nie wychodzi, bo teraz jesteś sama, jesteś mamą pracującą, a że Kuba życzy sobie mieć mamę non stop..też to przerabiałam, teraz jest lepiej.

• Mamusie
Sarah poszla spac kolo 19 i juz wyspana jest takze dzis tez dupa jest ze spanie. Coq mozemy sobie przybijac 5,bo nasze krolewny do spiacych nie naleza 😉
Agami jestes idealna mama w oczach Kubusia i to jest najwazniejsze, a nie to ile ciastek upieklas,umylas okien i napisalas postow. Kochasz malego ponad wszystko i to sie liczy 🙂

• Mamusie
No to chyba ja należę do tych śpiących 😉 Beata 🙂 już w łóżku co i tak jak na mnie to szał 😉 ale powiem szczerze że całkiem całkiem wypoczeta jestem na tym chorobowym a tak to praca potem wszystkooooo w biegu...coś ogarnąć zakupy, jakieś obiadki dla Misia....pranie....a i tak ciągle ciemno...i chyba to też tak męczy... ale spoko spoko ponoć od świąt dnia przybywa.... 😉 wg starych powiedzeń więc tego się trzymam 🙂

Dobranoc Clarisy 😉

• Mamusie
cześć 😁
generalnie łazienkę dziś ogarnęłam i lodówkę przed zakupami umyłam 🙃 mąż mój dzisiaj kapcia złapał i taki wkurzony wrócił z pracy...najpierw spóźnił się na pociąg,po czym kolejny (po 30 min) przyjechał opóźniony o 10min więc szał.do tego papierochy mu się skończyły a tu wychodzi z pociągu i guma 😮 zmienił ale muszę jutro jechać przed zakupami i poprosić o zaklejenie dziurki...jak nie urok to sraczka.dopiero co kluczyk złamał w zamku w drzwiach 🤢 🤢 (w drzwiach samochodu!).miałam wystawić sobie jeszcze deskę do prasowania ale na forum żurawia puściłam 😜 no i po robocie bo zanim Was trochę podczytałam od wczoraj to już jest 23 😮 a o 5;20 trza wstać...i męża zawieźć na pociągto jak go zawioze to może wtedy zawalcze z ciuchami...ale nie 😁 hehe buziaki i nie przepracujcie się przed świętami 🙂

• Mamusie
aaagaaa Maciuś 1oo lat 1oo lat niech żyje żyje nam !! 😘
meliska twoje ciastka maślane zrobiły szał w domu i 3 porcje dzisiaj robiłam 😜 a choinka stoi nie ma problemu mała się nie interesuje nią aż tak żeby miała na nią spaść i jest przywiązana ale cicho nikt nie wie 😜 a ciastka z olejkiem cytrynowym robiłam i do jednych dodałam kakao 🙃
holi32 tez nie widze zdjęcia Elusia 😞
coq ja dzisiaj myłam okna robiłam rosół pranie byłam odebrać dwie córki męża siostry ze szkoły i juz dzisiaj mam dosyć 🙂

dzisiaj spałam z moją córką do 10 🤪 później ona poszła spać od 13-15;40 i teraz spi od 20 ja tez ide spac jeszcze liste robiłam co muszę kupić już jutro na impreze urodzinową mojej córki do tego jutro targowisko i bede latac dobrze ze mąż w domu 😉

Dobranoc 😘