Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
holi32 napisał(a):
Wanilka prosze wyszukaj też opis mojego porodu kurdeee no !!!!!

Holi opis Twojego porodu zamieściły chyba dziewczyny w dniu urodzin Elusia - mi wtedy forum nie działało 🤨 Chyba usunęłaś konto na brzuszku ale opis nadal jest 🙂
OOoo, prosze bardzo:
witam!!! Oto mój poród
Zgłosiłam się do szpitala 6 grudnia ze względu na cukrzycę ciążową termin miałam według szpitala na 8 grudnia i tak się zaczęło 8 grudnia leżę w łóżku szpitalnym o 21 zasypiam ale sikać mi się zachciało i tu chcę wstawać a tu CHLUP tyle wody że hej Wody Odeszły!!!
To na porodówkę mnie wzięli i miałam na 1 cm rozwarcie zero skurczy do 6 godzin nic i podłączyli mi oksytocynę i po tym poszło bóle i rozwarcie!!! O 3 się zaczęło i trwało to 7,40
Ból niesamowity ale do przeżycia!!!
Mój cały poród odbywał się na kucąco na kolanach bo leżeć nie mogłam!!!

• Mamusie
Beata moja chyba wczoraj usnęła o podobnej porze co Sarah 🤢. Tylko, że ja oglądałam do 23.30 tele więc już mi wszystko jedno było. Potem w sypialni jakoś poszło i w końcu usnęła.

A ja dziś się wyspałam można powiedzieć 😆 Zawsze jak mąż na kanapę się wynosi to się wysypiam ☺️ mamy tak dużo miejsca z Jaśminą 🙃

• Mamusie
dzieki za opis Wanilka wiem że miałam krótki opisik ale fajnie że przeczytałam hehehe mam konto na brzuszku założyłam drugi raz hehehe
Jest i Eluś i torcik heheh
A rodzicom mówisz nic nie brakuje heheh a Wasza Weronika jaka ładna dziewczyneczka w ogóle te nasze grudniowe dzieciaki są śliczne !!!! hehe

• Mamusie
Jestem niewyspana a roboty mam dzis po kokardy, doslownie. Wczoraj wyjelam mieso na rozmrozenie, bo dzis zaczne pichcic, bo sie nie wyrobie do piatku, bo w sobote goscie i nie chce juz na sobote zostawiac. Nie dosc, ze Sarah zasnela tak pozno to wstala o 8:30 😮 Ja musze do pracy jeszcze dzis jechac i jeszcze w wigilie pracuje. No ale nie jest tragicznie, kawa i dam rade.
Pamietam Holi jak mi na gg pisalas kilka dni przed porodem, ze nie mozesz sie doczekac, bo nic sie nie dzieje i nie wyglada, zebys w najblizszym czasie urodzila, a Ty chyba dwa dni pozniej mialas juz Elusia 😆

• Mamusie
Wanilia za pralinki podziękował 🙂
Marika a do tych ciastek to cała paczka kleiku? a jak długo piec?

Co do nocnikowania to my już od 8 miesiąca na nocnik siadamy i na początku nieźle nam to wychodziło, dopóki się Gwiazda nie nauczyła sama wstawać... teraz nocnik ją deczko parzy 😁 ale codziennie siku robimy, z kupką się staramy, brawo sobie za zasługi bijemy i jak dorwie się do niego to też ma różne dzikie pomysły, ale raczej staram się, aby łapkami w nim nie grzebała, więc nocnik u nas zazwyczaj gdzieś na wysokościach stoi 😜

A my uszy przebiłyśmy jak Jula miała 7 m-cy... mnie tam się podoba 🙂 bez krzyków się obyło i ładnie się wszystko zagoiło. To chyba było takie moje niespełnione marzenie... bo z sis moją bardzo chciałyśmy a mam się uparła, że po komunii i w tajemnicy kolczyki wzięłyśmy i taka dużo starsza koleżanka poprzebija nam uszy 😁 a mama jakoś to przełknęła 😉 I na roczek zmieniliśmy już kolczyki na kółka takie, które od chrzestnej na chrzciny dostała. I w ogóle szał jakiś z tymi kolczykami ostatnio, bo chrzestny na roczek też chciał kupić... na wieść, że mamy kupił złoty łańcuszek z zawieszką

Beata róże zawodowe 🤪 i nawet nie będę pytać jak robiłaś ☺️

Aniqa1111 napisał(a):
ciasteczka upieczone z przepisu Meliski;-) ciastka zajebiste,tylko minimalnie za dlugo trzymalam i maja boki ciemne;-)ale i takk pyszne

haha czyli nie tylko mi "pierniczki" wyszły... czyli reszta mamusiek w razie W ciastek pilnować, a nie na forum klikać 😁

Holi spacerek staramy się codziennie zaliczać

Pam super avatarek 🙂 a ja coś nie mogę sobie wyobrazić choinki w tym roku 🤔 tzn. próba rozłożenia będzie, ale żeby nie było jak z zabawkami... wieczorem sprzątamy zabawki, a rozkładamy choinkę 😁

marika321 napisał(a):
Maszynka do mielenia mięsa...??? Dla małżonka u mnie by to nie przeszło.....no chyba że o jakąś inną Ci biega Meliska 🙂

no widzisz jakiego mam dziwnego męża 😜 w naszym domu to kuchnia jest jego królestwem, ja tam czasem co najwyżej jakieś ciastka przypalę 😁

WYPRZEDAŻE 🤪 chyba dopiero po nowym roku się wybierzemy... brak czasu 😞

Holi ja fotki Elusia nie widzę 🤔

Zdrówka dla Konsti i Maćka 😘 i naszej zasmarkanej mamuni Mariki 😘 oby wszystkie dzieciaki na Święta były zdrowe 😘 😘

UFFFF NADROBIONE 😉

• Mamusie
A maszynkę udało mi się jeszcze kupić, muszę ją tylko jeszcze szybciorem zapakować. I się martwiłam jak się z nią do domu dotaszczę, no i z dwoma siatami zakupów... i tu pełne zrozumienie córci mej... po schodach na 1 piętro na czworakach się wdrapała 😁 sama 🤪 a spodnie się dopiorą 😜

Teraz czekamy na kuriera, znaczy się ja czekam, bo Jula na sofie usnęła. Wczoraj zamówiłam na Allegro sanki i dziś mają być... tylko... śniegu ni ma, mrozu ni ma, gzie ta pier*** zima 😁 😁

• Mamusie
Meliska cały kleik i piec tak ok 20 min aż zaczną się rumienic 😉

Ugotowalam zwykła zupę jarzynowa i młody tak wsuwal że aż mu się uszy trzęsły 😉 chyba wyrósł z zupek z zmiksowanym mieskiem.....muszę więc wymyślić jak mu podawać miesko może kuleczki z zmielonego mięska....chyba spróbuje .... 🙂 macie jakieś inne pomysły no pieczeń Wanili też spróbuje 🙂 tylko pytanie czy w takim rękawie pieklas czy jak bo inaczej chyba się za bardzo wysuszy.....??