Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Przede wszystkim dziękujemy za gratulacje nowego domu 🙂 jest naprawdę cudownie!!! 😘 😘 😘

Marika świetnie Michaś chodzi!!! 🙂 No a co do króla Maciusia to bardzo lubi swój apartament 🙂 😜

Agami Kubuś też sobie dobrze radzi! 🙂

to tylko mój Maciuniek taki leniuch mały, że mu się nie chce 😉 Wszystko robił szybko, a teraz nagle mu się nie chce zacząć chodzić. No zdarza mu się po kilka kroczków robić samemu, ale nic więcej.

Coq też lubię "Osiem kobiet" 🙂 no i dobrze, że wizyta u lekarza się udała, no i że nie zaspałyście 😜

Pammat buziaki dla Konstancji 😘 😘 😘 dużo zdrówka... oj tak jej się łapią te choroby... bratanica mojego męża odkąd poszła do przedszkola to non stop choruje, dzisiaj też jej nie było, bo znowu chora. I okazało się, że to migdał ma za duży i musi mieć wycięty. A oni już zwiedzili mnóstwo lekarzy. bo jak nie angina, to zapalenia gardła, to zapalenia oskrzeli, to zwykłe przeziębienie, to katar, to kaszel i tak w kółko...

Beata super, że Mama do Ciebie przyjeżdża 🙂

Ulka jakie fajne zdjęcie Karolinki 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
halo
spraw kilka....
Dla Saruńki milion buziaczków i wiecznego usmiechu na buziaku 😘
Pamm...az mi sie zsłabo zrobiło jak napisałas, że Konsti znowu chora...straszne, z jednej choroby w druga zapada...ja tez mysle jak Coq, może Konstancja poprostu sie do żłobka nie nadaje? 🤨 ucałuj tą biedaczke naszą od cioci 😘 😘 a Tobie życzę siły, bo wiem ile zdrowia kosztuje choroba dziecka 😞

Od wczoraj odstawilam Kaline od piersi...w końcu sie zdecydowałam, chociaż przyznam ze to glownie daltego, że w styczniu szykuje mi sie 4 dniowe szkolenie w Warszawie i mąż sam z nia zostanie, a cycka jej przecież nie da...i teraz mam pytanie: ile razy i jakie ilości wypijaja w nocy wasze dzieci??? jakieś inne plyny rowniez podajecie? (woda, herbatka?). Bo Kalina pije tak jak cycka, czyli na wieczór 240ml, potem ok. 1 w nocy 150ml (tyle jej dalam ale to bylo malo, bo wypila i chciala jeszcze), ok. 5 też 150ml. jak wstala o 8 tez jej zrobilam 150ml, ale nie chiala wogole pic. I tak sie zastanawiam, czy to nie za duzo tego mleka w nocy? mam jeszcze wode, ale szalu nie robi. Poza tym spodziewalam sie w nocy jakis cyrkow, ze daje butle, a nie cyc, a tu nic, moje dziecko bez protestow pilo z butli 😁 wiec chociaz to dobre

• Mamusie
Beata tort zrobiłaś MEGA 🤪 🤪 🤪 Wyszedł Ci fantastycznie!!! I piętrowy! Wysokie loty kochana 🙂 Masz rację, daj ogłoszenie, że torty pieczesz!!! 🙂
Życzę Wam udanej imprezki.

Aga super, że u Ciebie też impreza urodzinowa się udała. A konie na biegunach 😁 udali się chrzestni 😁 Kiedyś też sprawie mojej takiego konia...moje niespełnione marzenie.
p.s. Teściowa była na urodzinach? 😜
Żeby Wam się miło odpoczywało na kanapie 🙂

Ulka kochana Karolinka, śliczna jest jej buzia! A prezent wymyślilaś świetny.

• Mamusie
Aniqa moja po kąpieli wypija mleko zagęszczone 120 ml, potem robię jej na dobranoc (bo ona chodzi spać ostatnio między 22 -00) też 120ml czasami zanim uśnie je wypije, tyle podejść do spania 😜 , a w nocy robię raz lub dwa po 120ml do 9 - 10 rano. Przedwczoraj nie robiłam w ogóle w nocy, dziś tylko raz. Ale ja jej zazwyczaj podaje porcje po 120 bo więcej raczej nie wypija.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Beata tort CUDNY ale to było oczywiste że nas tu pięknym tortem zastrzelisz 😉 to ja poproszę przepis na masę cukrowa w wolnej chwili bo my roczek dopiero po nowym roku 😉

Chyba jesteśmy jedyni którzy obchodzą święta pierwszy raz w życiu 🙂........??? Juluś świąteczny 🙂 a był ktoś po nim....

Aniqa Michałek w nocy od bardzo dawna nie je 🙂 sam pomału rezygnował aż w końcu dałam mu ze dwa razy herbatke i chyba stwierdził że nie warto na herbatke się budzić 😉 a aktualniepo kąpieli ok 19.30 200 mleka z kaszką a rano ok 7 -8 180 mleka i tylko ok 15 je jeszcze mleko robię 180 nie zawsze wypije.....ale raczej znika 🙂 jak ostatnio miał 3 dniowke i w nocy dałam mu herbatke to butle wywalil z wielkimi oczami na mnie....mamo przecież śpię!!!! 😉

• Mamusie
Marika miałyśmy trójeczkę świątecznych dzieci...ale oczywiście tylko mama Julka jest aktywna 🙂
24.12 urodził się Awad Kasiuni, a 25,12 Adam Gosi. Oprócz poświątecznego Michałka jest jeszcze Lena Rubi z 02.01. 🙂
Kurcze, ale z dzieci mam forumowo aktywnych tylko dwoje jeszcze oczekuje na roczek ipeleton będzie zamknięty 🙃 🙃ale zleciało!!!

• Mamusie
Dziewczyny, jako że na forum królują już pustki, a mnie smutek świąteczny dopada...już dziś chcę Wam życzyć Ciepłych, rodzinnych świąt, takich spokojnych, żeby czas spędzany z rodzinami był przyjemny a nie z obowiązku. Niech Wasze dzieci odkrywają też ten inny, trochę magiczny czas. Korzystajcie z wypoczynku i z niecodzienności.

Chloe, twojemu Julusiowi również dziś życzę wszystkiego najlepszego z okazji Pierwszych Urodzin. Niech buzia mu się śmieje jak najwięcej!!!! 😘 😘 Udanej imprezki!!! 🙂

Całusy dla Wasz wszystkich!!! Odezwę się w czasie stosownym.pa 😘

• Mamusie
dzień dobry 🙂

coquelicot napisał(a):

Aga super, że u Ciebie też impreza urodzinowa się udała. A konie na biegunach 😁 udali się chrzestni 😁 Kiedyś też sprawie mojej takiego konia...moje niespełnione marzenie.
p.s. Teściowa była na urodzinach? 😜
Żeby Wam się miło odpoczywało na kanapie 🙂

taki koń to też moje niespełnione marzenie, dlatego już kiedyś mówiłam mojej siostrze (chrzestna Maćka), że jak nie będzie wiedzieć co kupić to niech konika kupi 🙂 no a brat męża (chrzestny) pomyślał tak samo 😁
a teściowej nie było 🙂 dzisiaj przyjeżdża...

a my dzisiaj choinkę ubieramy... mąż miał po nią jechać, ale... samochód nie odpalił... ładował akumulator ale lipa... chyba wydatek nam się szykuje 🤢

Beata tort cudowny!!!!! 🙂 🙂 🙂 masz talent laska 🙂

Aniqa to Wy cały czas na piersi byłyście? Super, że Kalinka tak długo mleczko od mamusi piła 🙂

• Mamusie
hej kochane!!!
Beatka udanej imprezki a dla małej Sary najlepsze życzenia urodzinowe dużżżżżo zdrówka!!!!
Chloe dla Julusia też dużżżżżżo zdrowia i uśmieszku na twarzy!!
Marika jak tam dobrze już się czujesz!!!!
PAmmm biedaczko moja kochana współczuję że musisz cały czas te choroby u Konsti znosić i ona tak samo biedulka!!!!! dużooooo zdrówka dla niej i wszystkiego dobrego z okazji urodzinek i super udanej imprezy!!!
Mój mały już od 8 miesiąca nie je butli w nocy całą noc prześpi!!!
Dziś sobota porządki zrobione więc spoko mały śpi a mąż na zakupy pojechał pappa

• Mamusie
wyszedł super!!! 🙂 puszysty, nie opadł, taki leciutki, rozpływa się w ustach 🙂
zaniosłam rodzicom, i mamie bardzo smakował 🙂

a w międzyczasie bigos się gotuje, karkówkę siedzi w przyprawach, schab również 🙂

jutro o 8 mamy mszę za Maćka, zamówiona przez moich rodziców. No i zabieramy go do kościoła. A potem zapraszam rodzinę, która przyjdzie na mszę na popołudniową kawkę i torcika 🙂 oczywiście oprócz braci męża, bo oni już byli na imprezie 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):

Od wczoraj odstawilam Kaline od piersi...w końcu sie zdecydowałam, chociaż przyznam ze to glownie daltego, że w styczniu szykuje mi sie 4 dniowe szkolenie w Warszawie i mąż sam z nia zostanie, a cycka jej przecież nie da...i teraz mam pytanie: ile razy i jakie ilości wypijaja w nocy wasze dzieci??? jakieś inne plyny rowniez podajecie? (woda, herbatka?). Bo Kalina pije tak jak cycka, czyli na wieczór 240ml, potem ok. 1 w nocy 150ml (tyle jej dalam ale to bylo malo, bo wypila i chciala jeszcze), ok. 5 też 150ml. jak wstala o 8 tez jej zrobilam 150ml, ale nie chiala wogole pic. I tak sie zastanawiam, czy to nie za duzo tego mleka w nocy? mam jeszcze wode, ale szalu nie robi. Poza tym spodziewalam sie w nocy jakis cyrkow, ze daje butle, a nie cyc, a tu nic, moje dziecko bez protestow pilo z butli 😁 wiec chociaz to dobre

zazdroszcze braku protestow, u nas musi byc cyc i koniec... bo jest darcie, na butelke musi miec ochote 🤢 ale jak mnie nie ma bo np jestem na dyzurze to tylko przelezie do lozka, przytuli sie do taty i spi, a jak jest mama to musi byc cyc,ech... sprytne te dzieci, coraz sprytniejsze...

• Mamusie
ale dzis cisza, a z nie mam co nadrabiac 😉
dzis bylam w pracy, mialam byc do 12 wrocilam o 16, bo masakra byla , musialysmy we dwie naraz przyjmowac, ludziom sie przed swietami przypomina o zwierzakach, a najbardziej o ich strzyzeniu i obcinaniu pazurkow 😉 no ale zapalen pluc niestety tez nie brakuje 😞

dziekujemy za zyczenia chociaz to jeszcze kilka dni 🙂
marika my tak na prawde tez dopiero pierwsze swieta razem bo z poprzednich tylko mieslimy 7 godzin, ktore spedzilismy w wiekszosci oddzielnie 😠

• Mamusie
Ulka napisał(a):

wiem jedno ze nie mozna miec ciepło w domu..takze zakrecaj kaloryfery, nawilzaj powietrze, wietrz. moze to wlasnie od tego, moja tez zachorowala jak siedzialysmy w domu i byl duzy mroz a ona byla noworodkiem wiec grzałam w domu zeby nie marzła..

cos musi byc w tych kaloryferach bo my mamy pozakrecane i Julus zdrowy