Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Rita napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Rita Majka to jak księżniczka w tej sukience 🙃 Ona chyba też ma niezłą czuprynkę.
Ale, aż dziwne, ze tak Ci w cukierni odwalili 🤔 Nie zrozumieli Cię co chciałaś czy jak?

wiesz co-przy odbiorze Pani zbladła jak nas zobaczyła i powiedziała ze zawoła szefową bo były jakieś problemy-no i szefowa powiedziała że ona wie że to nie jest to co zamówiliśmy ale mieli pewne komplikacje i musieli improwizować 🤨 skasowali nas taniej i przeprosili ale ja byłam załamana-w sumie taki zły to tez nie był ale no chciałam co innego.
ja myśle że im albo nie wyszedł albo spadł i na szybkiego inny robili

Szkoda...no ale u Mariki za rok będzie masa cukrowa, a u Ciebie Maja z prawdziwego zdarzenia 😆

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Misio wstał..... walka o lapka.... 😜

Moja śpi od 15.30. Obudziła się z pół godziny temu, zrobiłam jej mleko zabrałam na kanapę a ona wypiła, wypięła się na mnie i śpi dalej 😮

Rita tort nie taki zły 🙂 Ja co prawda wolałabym bez tych kwiatków tylko z białą obwódką i opłatkiem, ale generalnie ładny! 🙂 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):
Misio wstał..... walka o lapka.... 😜

Moja śpi od 15.30. Obudziła się z pół godziny temu, zrobiłam jej mleko zabrałam na kanapę a ona wypiła, wypięła się na mnie i śpi dalej 😮

Rita tort nie taki zły 🙂 Ja co prawda wolałabym bez tych kwiatków tylko z białą obwódką i opłatkiem, ale generalnie ładny! 🙂 🙂

nasza śpi od kąd tu do was zaglądnęłam.
Coq wiem że aż taki obciachowy to nie jest ale miał być okrągły z pszczółką stojącą na górze i kwiatkami z masy -tak że w lekkim szoku byłam hehehe jak go zobaczyłam 😉

• Mamusie
No kto jeszcze zdjęcia z roczku wisi? 😉
Fotki rewelacyjne 🙂... Marika i Rita
Marika i cóż to za skromność... tort wyszedł elegancko 🤪

U mnie też wojna o lapka... przed chwilą o mały włos z stołu nie spadł 😲... musiałam się chwilowo do sypialni ewakuować... gaszę 🤢 pewnie zakukam jak młoda pójdzie spać 😉

• Mamusie
Marika mnie się tort bardzo podoba i też od razu pomyslałam że pomysł z pałeczkami genialny 🙂 A Michaś, ech....współczuję koleżankom z klasy za 15 lat, wszystkie się będą w jednym kochać 😁
Rita witamy, mam nadzieję że tym razem faktycznie na forum wróciłaś 😉 Maja rzeczywiście jak księżniczka wygląda w tej sukience 🙂
Aaagaaa kciuki oczywiście będę trzymać i czekam na dobre wieści
Agami super że mąż wraca, chyba szybciej niż planował?
Meliska śnieg? 🤔 No nic, zobaczymy - póki co się wybieram 🙂 No i oczywiście zapraszam do siebie - super, wreszcie bez obciachu. Bo nasza łazienka tutaj do reprezentatywnych nie należy 🥴 A kibelek 😲 Wlalismy w niego już tyle środkow czyszczących że ze trzy nowe byśmy kupili a z niego nadal je...e. Ale balismy się ruszać i wymieniać bo mogłoby się to skończyc remontem całej łazienki 😉
Co do mieszkania - byłam obejrzeć inne ale standard pozostawiał co nieco do życzenia, do obejrzenia było jeszcze jedno ale po zastanowieniu powiedzialam pośrednikowi że lokalizacja nam nie odpowiada więc chyba szkoda czasu na oglądanie. A on na to że to co mi sie podobało jednak nadal wolne bo się ludzie wycofali (nic im nie zrobiłam haha). No i wczoraj spotkaliśmy się z właścicielami i podjęliśmy decyzję. Teraz muszę znaleźć kogoś na nasze miejsce tutaj 🤔
Wiecie co, nawet na dzidziusia się bardziej cieszę bo momentami wizja mieszkania w tej kawalerce we czwórkę mnie przerazała ☺️ A teraz już się nie mogę doczekac kiedy będziemy w komplecie - ach te ciążowe zmiany nastroju 😉

• Mamusie
ooo widzę, że i zdjęcia są i Rita wróciła 🙂

Rita fajnie, że wróciłaś do nas 🙂 no i dobrze, że udało Wam się ochrzcić Majeczkę 🙂 i zdjęcia świetne 🙂

Marika tort super wyszedł 😁 czego Ty chcesz od niego 😉 a Michałek śliczny chłopak 🙂 a tej tradycji z losowaniem też u nas nie ma... nie znałam wcześniej 🙂

za kciuki wszystkim dziękuję 🙂

• Mamusie
ja dziękuje za tak miłe powitanie -jak powiedziałam Adamowi że znowu na grudniówkach wylądowałam to skomentował to tak : one to takie pocieszne są nie?! 🙂 hihi

Wanilia super że to mieszkanie zmieniacie-a daleko od tego w którym teraz mieszkacie będzie? ja to nie w temacie jestem 🤨 i rozumiem ze na 2 pokoje przechodzicie????

• Mamusie
Ritakobitko witojcie 😘 😆
Wanilia bardzo sie ciesze, ze ruszacie na salony 😆 😘
Agatrzymam kciuki za Maciejka, bedzie dobrze 😘
Marika Michalek... oj bedzie lamal serca 😆 😘
A tort wyszedl swietny!!! Nie widzialam takich paleczek,one maja jakas nazwe? Tu sa grisini i to raczej nie to samo 🤔
Nie wiem czy cos jeszcze mialam napisac 🤔

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Ritakobitko witojcie 😘 😆
A tort wyszedl swietny!!! Nie widzialam takich paleczek,one maja jakas nazwe? Tu sa grisini i to raczej nie to samo 🤔

http://www.google.pl/imgres?hl=pl&client=firefox-a&hs=cZc&sa=X&tbo=d&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=671&tbm=isch&tbnid=RTuULxdRQ8OEhM:&imgrefurl=http://www.nokaut.pl/ciastka/krakuski-170g-paluszki-z-galaretka-pomaranczowa-w-czekoladzie.html&docid=WtoMEsZWp-I2fM&imgurl=http://nokautimg2.pl/p-59-ad-59ad75c813b98c3d56525b0aaa845be2500x500/krakuski-170g-paluszki-z-galaretka-pomaranczowa-w-czekoladzie.jpg&w=500&h=500&ei=SNDpUNPGOZGk4ATytYC4BA&zoom=1&iact=rc&dur=3&sig=111836326850889531324&page=1&tbnh=150&tbnw=176&start=0&ndsp=28&ved=1t:429,r:1,s:0,i:90&tx=76&ty=79
są pomarańczowe i wiśniowe 😉 za wszystkie rady Beata dziękuje 😎 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Byłam oglądać to mieszkanie wczoraj - brałabym bez zastanowienia ale cena trochę przekracza nasze założenia: po zsumowaniu oplat wychodziłoby nam 1400zł miesięcznie. Teraz mieścimy się w 1000 i to juz z netem...Ale układ mieszkania fajny, dwa oddziene pokoje i salon z aneksem kuchennym. Standard bez szału ale czysto i schludnie, na podłogach kafle i panele, ściany bez tapet (z wyjątkiem jednego ppkoju) ale to nawet lepiej przy małych dzieciach 😜 Mieszaknie na parterze, takim wyższym więc kilka schodków jest ale bez problemu do pokonania. Z tyłu ogródek, wspólny dla sześciu rodzin ale zawsze to kawałek trawnika ogrodzonego gdzie można wyjść na chwilke z dzieckiem. No i lokalizacja niezła, blisko do tego wielkiego parku do którego chodzimy z psem. Może spróbujemy ponegocjować cenę 😜

Wanilia superowo że się jednak udało 😉
Rita dla Ciebie opis mieszkania 😉

• Mamusie
kochane witam!!!RITA witamy znowu miło że jesteś!!! Super że Majcia ochrzczona milo a jak fajnie na urodzinkach no powiem ci że z tortem to się mogli bardziej postarać w tej cukierni normalnie człowiek płaci a co ma!!!!
Marika na twojego torta mam ochotę jak te zdjęcia zobaczyłam super!!! zjadło by się !!! MIchaś oczywiście wymiata super się trzymał jak na zakatarzonego bidulka!!!! widzisz dobrze że urodzinki zrobiłaś a nie odwolałaś!!!
Wanilak spoko że już miślisz pozytywniej oby się udało z mieszkaniem!!!nasz mały był dziś na sankach bo śniegu nasypalo super!!!!
pozdrawiam dobranoc

• Mamusie
marika321 napisał(a):
beata26 napisał(a):
Ritakobitko witojcie 😘 😆

http://www.google.pl/imgres?hl=pl&client=firefox-a&hs=cZc&sa=X&tbo=d&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=671&tbm=isch&tbnid=RTuULxdRQ8OEhM:&imgrefurl=http://www.nokaut.pl/ciastka/krakuski-170g-paluszki-z-galaretka-pomaranczowa-w-czekoladzie.html&docid=WtoMEsZWp-I2fM&imgurl=http://nokautimg2.pl/p-59-ad-59ad75c813b98c3d56525b0aaa845be2500x500/krakuski-170g-paluszki-z-galaretka-pomaranczowa-w-czekoladzie.jpg&w=500&h=500&ei=SNDpUNPGOZGk4ATytYC4BA&zoom=1&iact=rc&dur=3&sig=111836326850889531324&page=1&tbnh=150&tbnw=176&start=0&ndsp=28&ved=1t:429,r:1,s:0,i:90&tx=76&ty=79
są pomarańczowe i wiśniowe 😉 za wszystkie rady Beata dziękuje 😎 😉

Oj to ja pierwszy raz widze 😮
Nie ma za co, bo bez moich rad sobie poradzilas swietnie 😆

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Byłam oglądać to mieszkanie wczoraj - brałabym bez zastanowienia ale cena trochę przekracza nasze założenia: po zsumowaniu oplat wychodziłoby nam 1400zł miesięcznie. Teraz mieścimy się w 1000 i to juz z netem...Ale układ mieszkania fajny, dwa oddziene pokoje i salon z aneksem kuchennym. Standard bez szału ale czysto i schludnie, na podłogach kafle i panele, ściany bez tapet (z wyjątkiem jednego ppkoju) ale to nawet lepiej przy małych dzieciach 😜 Mieszaknie na parterze, takim wyższym więc kilka schodków jest ale bez problemu do pokonania. Z tyłu ogródek, wspólny dla sześciu rodzin ale zawsze to kawałek trawnika ogrodzonego gdzie można wyjść na chwilke z dzieckiem. No i lokalizacja niezła, blisko do tego wielkiego parku do którego chodzimy z psem. Może spróbujemy ponegocjować cenę 😜

Wanilia superowo że się jednak udało 😉
Rita dla Ciebie opis mieszkania 😉

dzięki 🙂
nie no super-my w pl siedzimy na kawalerce a tutaj mamy salon z kuchnią i 2 pokoje to normalnie różnica niesamowita, w końcu jest czym oddychać 😉 -gratuluje 😘

• Mamusie
Aga ale mi smaka na te francuskie zawijańce zrobiłaś-pojęcia nie mam co to ale brzmi tak apetycznie 🙃
Holi zazdroszcze śniegu-Majcia była do tej pory tylko raz na sankach i to chyba bedzie na tyle bo do PL jedziemy dopiero w marcu a tu raczej na śnieg nie mam co liczyć już

• Mamusie
halo 😎
ale napisalyscie przez ostatnie dni, godzine nadrabiałam 🙂
Rita witamy 🙂
Marika, respect za torta, naprawde dałąś rade 🙂 i na jutro : Najsłodsze życzenia dla Michałka, sto latek w zdrówku dla małego Przystojniaka
no i Michaś kończy urodzinowy peleton 🙂 nastepny zacznie sie 11 listopada od urodzin Rafałka Aniki_77 😉
A my wczoraj zaliczylismy "wyjście"...tzn, znajomi zadzwonili, ze na Hobbita ida do kina , a potem na imprezkę w Gdyni (do gdyni mamy 50km, prawie godzina jazdy). Najpierw nie chcialam, ale potem sie zdecydowalismy. Opiekunka przyszla do Kaliny, zapłacilismy jej 100zł za ten wieczor i jazda....wyjechalismy o 18, seans na 20.30, bo jeszcze kawke wypilismy przed tym...ogladamy film, równa polowa minela ,a tu o 22 telefon do opiekunki, ze Kalina nie śpi i wyje w nieboglosy 😠 no szlag by to...musielismy wyjsc w polowie, disco tez przepadlo, no to jedziemy spowrotem (godzine). Wchodzimy do domu, Mala zaryczana, oczy tak podpuchniete od placzu ze ledwo je widac... od razu byl spokoj, jak mnie zobaczyla. Poszlismy do kuchni robic mleko, a ja zaczelam jesc mandarynke, myslalam ze Kalina mi ja z gardla wyrwie, tak sie na nia rzucila, wiec sobie mysle, glodna czy co? (a godz grubo po 23), ale nic zrobilam jej kanapke, a ta zjadla ja w 2 minuty, takie wielkie kawalki gryzla, wiec zrobilam nastepna i tez cala zjadla 😮 no szok, 2 kanapki, a takie male dziecko 😁 wiec se mysle mleka nie bedzie chciala pic, a ona jeszcze 210ml obalila i dopiero wtedy zasnela....wiec podejrzewam, ze tak ryczala nie z tesknoty, tylko z glodu 😮 😮 😮 no i po imprezie, grrrrrrrr

• Mamusie
No masakra to użyłaś Aniqa .... 😮biedna Kalinka głodna została i to bez mamuski.....może nie jest jeszcze ustawiona po odstawieniu od piersi co do jedzenia dokładnie.....buzki dla niej
no i szkoda wieczoru że nie wypalił..... 🤢

Zapomniałam Wam napisać ze odstawiłam małemu tran....straszne miał po nim wzdęcia...i espumisan tylko pomagał... 🤢.więc wrócilismy do cebion multi.. 🙂

Aaaaaaaaaa i za życzenia dziękujemy 😉

• Mamusie
Aga zapomniałam ☺️ oczywiście za Maciusia kciuku trzymam... nie martw się mamusiu będzie dobrze 😘

Aniqa to Wam Kalina zafundowała wieczór 🤢 ja to wczoraj pobalowałam, ale moja z tatusiem została

Wanilia no to się udało z tym mieszkankiem 🤪 a śnieg zdecydowanie do Was idzie... Holi już dziś na sankach, u nas od rana sypie... idzie w Waszym kierunku... rano jak wstaniesz to biało będzie 😉