Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
podobno dzieci potrafią znieść więcej niż dorośli-dzielny Maciuś 😘
a ja nie wiedziałam że Wanilia znasz już płeć dzidziusia-gratuluje synka-fajnie tak mieć parkę 🤪 a imie już wybraliście?
Coq mała obudziła się o 8 jak Adam się do pracy szykował-dał jej do łóżeczka butle mleka i zasnęła dalej tak że obudziłam się dopiero kiedy wstała drugi raz
u nas też ponuro i mokro 🥴

pewnie już o tym rozmawiałyscie ale czy Wasze dzieci pozwalają się włożyć do łóżeczka kiedy chcecie wyjść np do toalety??? nasza Edzia wbija sie we mnie pazurami i strasznie płacze-ostatnio obmyśliłam patent na nią żeby spokojnie poczekała w tym łóżeczku ale na długo to nie starcza i może macie inne sprawdzone sposoby bo u nas na razie tylko działa to jak jej do łóżeczka wysypie na jakimś dekielku kilka granulek owocowej herbatki-5 minut mam spokoju bo sobie wyjada te małe granulki

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aga super, że nawet była opcja wyboru z pracą 😆 no i że niedługo mąż zacznie pracę.
Mój mąż szuka teraz pracy stałej, bo drugi semestr ma znacznie luźniejszy i stała praca wchodzi w grę, ale dwa tygodnie minęły i nikt się nie odzywa, a on powoli zaczyna łapać deprechę. Jest z tych co bezczynnie siedzieć nie mogą, a poza tym jesteśmy w dupie finansowej więc tym bardziej go to gnębi. 🤨

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aga super, że nawet była opcja wyboru z pracą 😆 no i że niedługo mąż zacznie pracę.
Mój mąż szuka teraz pracy stałej, bo drugi semestr ma znacznie luźniejszy i stała praca wchodzi w grę, ale dwa tygodnie minęły i nikt się nie odzywa, a on powoli zaczyna łapać deprechę. Jest z tych co bezczynnie siedzieć nie mogą, a poza tym jesteśmy w dupie finansowej więc tym bardziej go to gnębi. 🤨

my też zaczynamy być w dupie finansowej... bo dom kosztuje... ale teraz czekamy jeszcze na zwrot podatku męża, ok 1,5 tysiąca euro. i do tego jeszcze zwrot za urlop, drugie tyle... trochę nas to podniesie...

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
asiadudzika napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
właśnie wstawiłam do piekarnika zawijańce z ciasta francuskiego 🙂 kolacyja będzie pysznaaa 🙂

a co do śniegu to właśnie przez okno zauważyłam, że u nas sypie, nie dużo, ale coś z nieba leci 🙂

że jak go robisz????

rozwijam ciasto francuskie, smaruję keczupem 😁 na to zioła jakieś, ser żółty albo starty na tarce, ale ja wczoraj miałam plasterki i ułożyłam jeden obok drugiego, na to trochę pieczarek, szynki, co tam masz w lodówce... ja wczoraj położyłam kapustę z pieczarkami, bo miałam taki farsz zamrożony 😉 i zwijasz żeby długi zwijaniec był 🙂 potem tniesz na kawałki, takie grubości może 2cm, i rozkładasz je na papierze do pieczenie w drugą stronę, żeby taki ślimaczek wyszedł. i ja na to jeszcze troszkę serka żółtego 🙂 i do piekarnika, 200stopni, ok 15-20 minut 🙂 i gotowe, a jakie dobre!!! 🙂

'na papierze do pieczenia w drugą stronę?? 🤔to znaczy jak?? 🤔 🤔 dałaś myśl a mam ciasto farncuskie w lodówce 😁

• Mamusie
Brawo dla Maciejki 😘 😘 😘 będzie wszystko dobrze nasz maly bohater 🙂

Wanilia cudnie że maluszek rośnie wzorowo 🙂 😎ale inaczej być nie mogło 🤪 no i jasne jest że za pare miesięcy życ Ci nie damy 😜bo wszystkie będziemy żyły tym czy skurcze są co ile ..... 🙃więc nie będziesz mogła znikać na całe dnie 😜 bo tu panika 🙃 😁 😁 😁

• Mamusie
Aga no to super, że jakieś pieniądze Wam wlecą 🙂 W dupie finansowej jesteście, ale w końcu dom postawiliście. Gdyby tak spieniężyć to co mamy z mężem, to byłby to śmieszne pieniądze 🤢
Nam też powinny jeszcze jakieś pieniądze wpaść, bo pensja z września jak mąż na uniwerku pracował jeszcze nie wpłynęła i kolega z 300 euro nam wisi, no ale to jest kropla w morzu potrzeb....meszkanie jak stało tak stoi 🤔
Ale nie narzekam jakoś z czasem będzie nam się lżej żyło. 🙂

• Mamusie
Rita moja w łóżeczku to tylko do spania a w ciągu dnia tak sobie to raczej nie siedzi tylko ze mną łazi wszędzie.czasami to wkur...no ale nie chce siedzieć w łóżeczku tymbardziej jak Jula biega na około...dzisiaj np Jula nie w przedszkolu bo ani samochodu (ale uwaga rozrusznik dzisiaj kurier wreszcie przywiózł i będzie robione!!!),ani kierowcy z samochodem typu dziadek,wujek czy sąsiad(bo tym dzieci chorują znowu) więc byłyśmy w lesie na spacerze 🙂 snieg popruszył troszkę ale akurat to największa atrakcja była 😁 nawiasem mówiąc jest szaro buro i najchętniej by się coś upichciło ... ale od dzisiaj nie robię ciast.do nie wiem kiedy ale musze sie zaczać odchudzać bo szlak mnie trafia!!!!!tymbardziej była znajoma w ndz i jest na diecie.wybraźcie sobie schudła 10kg!!!!!!!!od października!!! była u dietetyka 2razy i teraz sama sobie na tydzień menu układa a jest to dieta 1000kcal.szok w trampach! no ale taka dieta też kosztuje...ciemny chlebek,razowy chlebek,chrupkie pieczywo, brokuły,kalafior,zero smażonego wiec należałoby grilownicę kupić...ech...po swojemu musze coby taniej było....osytatnio pamiętacie brałam jagody Acai.no i schudłam 2kg.po czym przestałam brać i znowu jadlam po 18.kilogram wrócił jak bumerang ale wiem że to głupota moja bo to jedzenie po 18 mnie zabija 🤢 ach i ech.no ale kwit mojego męża wczoraj podniósł mnie na duchu 🙂 powiedział że ja to powinnam robić.gotować.robić jedzenie i tak pracować.od dawna o tym myślałam ale żadnego pola do popisu nie mam bo z dziećmi musze siedzieć na razie... 🤢 co nie zmienia faktu ze musze schudnąć...najpierw wyjem to co jestw szafce po świętach resztki:P

• Mamusie
buziaki dla MAciejki.... dzielny miś
sto lat dla Michałka 😉))) chyba ostatnia jestem co? ☺️
Wanilka jaaaaa to juz za 4 miesiace.... no jak to zlecialo....
a ja wrocilam do domu robie obiad mlody spi... zaraz wracaja rodzice.... to zjedza.... a swoja droga znowu na tydzien do mamy sie wynioslam... nie bede sama siedziec 😞((
maz fakt wraca ale okazalo sie ze narazie perspektywy awansu sa marne... wiec tylko tyle co cos odlozyl z delegacyjnych pieniedzy... na jakies 2 raty kredytu... i tyle sie ten wyjazd zdał;///
ja za miesiac niecaly do nowej pracy i stresa mam.... niby to przeniesienie... ale nikogo tam nie znam 😞((
śnieg... macie snieg... super u nas nie ma i nie zanosi sie na snieg,.... ew ma byc z deszczem ale to na sanki nic nie da;/
ja mialam postanowienie nie jesc slodyczy i wytrzymalam ... 7 dni i dzis sie zlamalam;/";(( a tak bym schudnac chciala....

• Mamusie
agami napisał(a):
buziaki dla MAciejki.... dzielny miś
sto lat dla Michałka 😉))) chyba ostatnia jestem co? ☺️
Wanilka jaaaaa to juz za 4 miesiace.... no jak to zlecialo....
a ja wrocilam do domu robie obiad mlody spi... zaraz wracaja rodzice.... to zjedza.... a swoja droga znowu na tydzien do mamy sie wynioslam... nie bede sama siedziec 😞((
maz fakt wraca ale okazalo sie ze narazie perspektywy awansu sa marne... wiec tylko tyle co cos odlozyl z delegacyjnych pieniedzy... na jakies 2 raty kredytu... i tyle sie ten wyjazd zdał;///
ja za miesiac niecaly do nowej pracy i stresa mam.... niby to przeniesienie... ale nikogo tam nie znam 😞((
śnieg... macie snieg... super u nas nie ma i nie zanosi sie na snieg,.... ew ma byc z deszczem ale to na sanki nic nie da;/
ja mialam postanowienie nie jesc slodyczy i wytrzymalam ... 7 dni i dzis sie zlamalam;/";(( a tak bym schudnac chciala....

no widzisz my razme powinnyśmy się odchudzać 🙂 byłoby raźniej 🙂 z tymi wyjazdami to róznie bywa 😞 mój brat cioteczny wyjechał gdzieś tam za granice bo praca a co się okazało musieli wracać prawie od razu bo pracy jednak nie było a jeszcze sie zapożyczyli...
no i ja jestem ostatnia; Michałku kochany mamusi!! zdrówka przede wszystkim!! pomyślnego chodzenia bez upadków i nie znerwicowanej mamy co by tylko uśmiech miała na twarzy 🙂

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
asiadudzika napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
właśnie wstawiłam do piekarnika zawijańce z ciasta francuskiego 🙂 kolacyja będzie pysznaaa 🙂

a co do śniegu to właśnie przez okno zauważyłam, że u nas sypie, nie dużo, ale coś z nieba leci 🙂

że jak go robisz????

rozwijam ciasto francuskie, smaruję keczupem 😁 na to zioła jakieś, ser żółty albo starty na tarce, ale ja wczoraj miałam plasterki i ułożyłam jeden obok drugiego, na to trochę pieczarek, szynki, co tam masz w lodówce... ja wczoraj położyłam kapustę z pieczarkami, bo miałam taki farsz zamrożony 😉 i zwijasz żeby długi zwijaniec był 🙂 potem tniesz na kawałki, takie grubości może 2cm, i rozkładasz je na papierze do pieczenie w drugą stronę, żeby taki ślimaczek wyszedł. i ja na to jeszcze troszkę serka żółtego 🙂 i do piekarnika, 200stopni, ok 15-20 minut 🙂 i gotowe, a jakie dobre!!! 🙂

'na papierze do pieczenia w drugą stronę?? 🤔to znaczy jak?? 🤔 🤔 dałaś myśl a mam ciasto farncuskie w lodówce 😁

papier do pieczenia normalnie. ale ten kawałek co utniesz z tego ciasta zawiniętego to kładziesz tak żeby wyszedł Ci taki ślimaczek 🙂

• Mamusie
agami napisał(a):
maz fakt wraca ale okazalo sie ze narazie perspektywy awansu sa marne... wiec tylko tyle co cos odlozyl z delegacyjnych pieniedzy... na jakies 2 raty kredytu... i tyle sie ten wyjazd zdał;///.

Nie mozesz tak do tego podchodzić - zawsze to jakies doświadczenie 🙂 No i gdyby nie pojechał to pewnie miałby zal że nie skorzystał z okazji a tak przynajmniej próbował. Mimo wszystko szkoda że awans mało realny...
Aaagaaa widzę że się z pracą pomału sytuacja klaruje 🙂 A ten kredyt na robociznę już braliście?
My zdecydowaliśmy się zlecić sprzedaż domu we Wro agencji. Na rynku nieruchomości straszna kicha ale może się uda? 🤔
Odchudzanie.....Hmmm, mi przybyły 4 kg w ciągu miesiąca 😮 Dziwne bo jakoś tego po sobie nie widzę zbytnio, tyle że brzuch mi wywaliło

• Mamusie
te tu o odchudzaniu a ja marzę o przytyciu 🤨
co do zaległej kasy to my tez czekamy na zwrot kindergeldu za uwaga cały rok 🤪 i elterngeldu za 3 miesiące no i zwrot nadpłaconego podatku Adama kawalerskiego za 6 miesięcy-kopa kasy się szykuje ale tutaj to idzie jak krew z nosa-każde nowe papiery to były bite 3 tyg-ponad 2 miesiące załatwiania ale mamy już wszystko i tylko czekamy na kasiore