Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
bry
a ja dzisiaj wciekla jestem jak nie wiem co!!!! moj szef to świnia jakich mało!!!!! zabrał mi w tym miesiacu 500zł z wypłaty tak poprostu, bo stwierdzil ze za duzo zarabiam jak na pol etatu!!!! a dodam ze to sa moje wypracpowane pieniadze z prowizji, które sama musialam zarobic, nikt mi ich za darmo nie dal. Cham jeden karze mnie za to, że jestem dobrym sprzedawca 😠 normalnie mialam ochote dac mu wypowiedzenie, bo czuje sie cholernie pokrzywdzona, ale co ja wtedy zrobie? 🥴 fakt jest taki, ze nie znajde pracy na pol etatu z atakie pieniadze

he?????? co za huj jeden -to wgle tak można?????

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
Holi zazdroszcze zakupów-ja nie mam się kiedy wyrwać z domu bo z małą nie moge w taką pogode a jak Adam wraca to już późno

dziewczyny jak u Was z kąpaniem maluchów wygląda? my Edzie kąpiemy różnie-czasami codziennie zwłaszcza w Bremen a jak w PL jesteśmy to tak co 2 dni a główkę tak co 3 dni bo wydziera sie przy tym jak diabli -chociaż zdarza się jak w PL jesteśmy ,ostatnio np 3 dni nie była kąpana bo późno wracaliśmy i tylko chusteczkami mokrymi ją obcierałam

MY SIE KAPIEMY CO DWA DNI ŁACZNIE Z WLOSKAMI. a codziennie wiadomo pyszczek, łapki i na wieczor dupcie wodą z płynem myje.

a jak Kalinka znosi mycie włosków? macie jakiś dobry patent? bo u nas nic nie działa-drze sie w niebo głosy

• Mamusie
Rita napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
bry
a ja dzisiaj wciekla jestem jak nie wiem co!!!! moj szef to świnia jakich mało!!!!! zabrał mi w tym miesiacu 500zł z wypłaty tak poprostu, bo stwierdzil ze za duzo zarabiam jak na pol etatu!!!! a dodam ze to sa moje wypracpowane pieniadze z prowizji, które sama musialam zarobic, nikt mi ich za darmo nie dal. Cham jeden karze mnie za to, że jestem dobrym sprzedawca 😠 normalnie mialam ochote dac mu wypowiedzenie, bo czuje sie cholernie pokrzywdzona, ale co ja wtedy zrobie? 🥴 fakt jest taki, ze nie znajde pracy na pol etatu z atakie pieniadze

u nas nigdy system wyplat nie byl do końca jasny, wyplacal jak mu pasowalo, ale teraz to już świnia przegiął

• Mamusie
Rita napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
Holi zazdroszcze zakupów-ja nie mam się kiedy wyrwać z domu bo z małą nie moge w taką pogode a jak Adam wraca to już późno

dziewczyny jak u Was z kąpaniem maluchów wygląda? my Edzie kąpiemy różnie-czasami codziennie zwłaszcza w Bremen a jak w PL jesteśmy to tak co 2 dni a główkę tak co 3 dni bo wydziera sie przy tym jak diabli -chociaż zdarza się jak w PL jesteśmy ,ostatnio np 3 dni nie była kąpana bo późno wracaliśmy i tylko chusteczkami mokrymi ją obcierałam

MY SIE KAPIEMY CO DWA DNI ŁACZNIE Z WLOSKAMI. a codziennie wiadomo pyszczek, łapki i na wieczor dupcie wodą z płynem myje.

a jak Kalinka znosi mycie włosków? macie jakiś dobry patent? bo u nas nic nie działa-drze sie w niebo głosy

samo mycie ok, ale jak chce polozyc ja w wannie to tez darcie i wyrywanie sie. dopoki siedzi jest dobrze, a jak ja przechylam do splukania wlosów to znowu sie drzee. wiec tez nie mam patentu 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
bry

u nas nigdy system wyplat nie byl do końca jasny, wyplacal jak mu pasowalo, ale teraz to już świnia przegiął

normalnie w głowie mi się nie mieści jak można komuś ukraść jego zarobione pieniądze-przykro mi że na taką świnię trafiłaś 😞

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):

no to u nas dokładnie to samo 🤨

samo mycie ok, ale jak chce polozyc ja w wannie to tez darcie i wyrywanie sie. dopoki siedzi jest dobrze, a jak ja przechylam do splukania wlosów to znowu sie drzee. wiec tez nie mam patentu 😉

• Mamusie
My się kąpiemy codziennie a włoski środa i sobota 🙂 no chyba że gdzieś zabalujemy i młody uśnie w drodze do domu to nie ma kąpieli.... 😉 u mnie mycie głowy spoko jak chcę mu umyć to wcześniej zabawiam i potem go kręce w wannie 🙂 potem kładę robimy "bzium" 😉 ale to musi iść etapami zabawy i wtedy na luzaka myje bez ani jednej łezki 🙂 bo z marszu to też nie bardzo....:P

• Mamusie
Hejo 🙂
No nie ogarniam ☺️... tyle piszecie, więc ino z ostatniej chwili... Julka kąpie się codziennie, włoski co 2 - 3 dzień i z myciem żadnych problemów, a spłukujemy wodą z prysznica i bez krzyków, może trochę posapie przez nos 😁
Wanilia a ja myślałam, że zabłysnę i na jutro zrobię te zawijańce Agi 😁 no nic.. proszę powiedz, że je uwielbiasz 😜 bo farsz już w lodówce siedzi

• Mamusie
I zapominam Wam jeszcze opowiedzieć o tym spaniu z dziećmi... koleżanka ma 6 letniego syna, z którym śpi, mąż za granicą pracuje i jak wraca to do mamusi się chce poprzytulać, więc zagaduje syna: mogę spać z mamusią. Nie. A jak kupię ci lego. Ok, ale dużą paczkę. Na co wtrąca się mama... tak nisko mnie cenisz, za klocki oddasz mamusię. Ależ nie mamusiu, tatuś może spać z nami 😁 Tata się nie poddaje: bo pójdę do przedszkola i powiem dzieciom, że śpisz z mamą i będą się z ciebie śmiały. A jak ja pójdę do przedszkola to powiem, że mnie bijesz... i kto się będzie śmiał 😮 😁 😁

• Mamusie
hej kochane!!!!
My kapiemy małego codziennie!!! na mycie głowy się zgadza kładę go bez problemu on tego nie lubi ale przecierpi grzecznie oczka przymruża i z głowy potem dalej się bawi!!!
Współczuję tym mamom co mAJĄ PROBLEM BO NIE JEST POWIEDZIANE A U NAS SIĘ TEŻ POJAWIĆ MOŻE!!! EHHEHE ALE OBY NIEE!!!
mELISKA HISTORYJKA PRZEZABAWNA Z TYM synkiem 6 letnim hehehe
Aniqaaa ale ma pojeba..... ego szefa idiota totalny współczuję!!!
Wanilia no to mieszkasz ode mnie daleko!!!!
Heheheh
mały śpi a ja właśnie obaliłam kawkę

• Mamusie
Rita napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):

Rita powiem Ci tak-Julka darła się jak Twoja.no ale ja też nie lubię niekontrolowanej wody na sobie więc uważałam na jej oczy,uszy i w ogóle spanikowana byłam.przy Milence obiecałam sobie nie zrobić takiej głupoty i od samego początku polewałam jej czystą wodę na buzię,uszy,oczy i teraz płuczę jej włoski prysznicem i nie powiem,staram się nie lać na oczy ale troche też specjalnie czasami ją tą wodą obleję i ona nic nie mówi 🙃 od początku ją przyzwyczajałam.dla Julki kupiłam to takie rondo co Zawadzka chwaliła ale jest o dupe potłuc. na głowe się to zakłada a tam jest gumka przylegająca do głowy i ona nasiąka i ta woda i tak i tak leci na oczy czego Julka nie cierpi więc leży toto w szafce.widziałam że są takie jakby dzbanuszki specjalnie wyprofilowane do głowy i się po prostu nabiera wode,przytyka do głowy(gumowe) i płucze.poszukaj na allegro,może to jest sposób.najpierw by się mogła ty pobawić,poprzelewać wodę w wannie a potem po troszku na głowę i może się uda 🙂

• Mamusie
w ogóle dzień dobry.
Aniqa co za palant 😠 😠 u mojej mamy w pracy też jest taki debil szef,co jak mama była w szpitalu przez 1,5 tyg to jej premię opierd.lił.złamas 😠 😠 i też nie moze za dużo powiedzieć bo ma premię uznaniową i dupa.Tobie powiedział ze masz za dużo na pół etatu.ciekawa jestem co by powiedział jakbyś wymówienie mu dała bo się z tym nie zgadzasz...no ale nie masz wyjścia i on o tym pewnie dobrze wie.i sobie pozwala gnój 😠 😠
uwaga,uwaga - kurczak wyszedł dobry nawet i soczysty ale farsz z mięsa mielonego nie pasi wcale ☺️ zjemy go na kanapkach 😁 w smaku jest dobry,z pieczarkami-smakowy.no ale z kurczakiem nie gra ni w ząb.mówiłam ze najmniej kaloryczny taki z piecyka aja cwana frytki sobie zrobiłam do tego 😁 😁 😁 ale się najadłam...i całkiem zapominając że godzina się 19 zrobiła zjadłam ze 3 cząstki czekolady a takie wyrzuty sumienia miałam ☺️ ☺️ no ale było pyyyysznie!!! no i surówka z pekinki z jogurtem naturalnym była 🙂 dzisiaj z piersi co została też bedzie obiad.ryż smażony z piersią z kurczaka i coś tam jeszcze zakombinuje 😁

• Mamusie
dzień dobry 🙂
dzięki Asiu za rade-poszukam czegoś takiego-kiedyś lubiła główkę myć i nagle jej się odwidziało,mam nadz że jej przejdzie
zazdroszczę tym mamom które problemu nie mają
wczoraj przed kąpaniem opitoliliśmy jej grzywkę bo jej strasznie oczka drażniła-wygląda jak jeden z tego filmu głupii i głupszy hehehe potem fotke wrzucę jakąś 🙂
Wanilia alee historyjka hehehehe

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Wstyd się przyznać, ale my dziś o 11 wstałyśmy ☺️

Uwaga, uwaga! Zaczęłam pracować nad przemianą 😁 miejsca spania Jaśminy. Ale w taki sposób jaki jest ona w stanie zaakceptować, no i ja sama też.
Przytargałam łóżeczko do sypialni, co nie jest rzeczą prostą, bo są strasznie wąskie drzwi w mieszkaniu - jak przyjechałam z wakacji to się wiecznie o futryny obijałam. 😁
Mała usnęła u nas w łóżku, a ja razem z nią 😉 chyba krótko przed północą. Spałyśmy tak z godzinę, a miałam z nią tak tylko chwilę poleżeć 😜 Potem zrobiłam mleko, żeby było w pogotowiu przy przekładaniu. I o dziwo nie zbudziło ją łóżeczko na tyle, żeby wstać i domagać się wyciągnięcia, zapłakała tylko, na co dostała mleko i spała 😆 Jak się przebudzała to tylko do niej mówiliśmy "ciiii" 😎 i spała dalej, dostała drugi raz mleko i tak chyba do 6 rana spała 🤪 A potem już do nas do 11 😎
Eksperyment trwa, oby kolejne noce były podobne. Myślę, że gdyby wynosić ją do pokoju, to pierwsze przebudzenie, kończyłoby się powstaniem i histerią zanim bym do niej przyszła, więc póki co zaczynamy z łóżeczkiem u nas 🙂

• Mamusie
Aniqa a czy twój pracodawca ma w ogóle prawo odebrać Ci pieniądze? Przecież to nie jest obcięta premia za coś tam, tylko jego widzimisie, takie rzeczy chyba na początku miesiąca powinno się ustalać, a nie po tym jak ty sobie żyły wypruwasz, żeby pieniądze zarobić 😮

Rita ja kąpię Małą codziennie. Włosy dwa razy w tygodniu i nie ma z tym problemu, staram się je moczyć i spłukiwać szybko i sprawnie. Gorzej jest z umyciem buzi w ciągu dnia 🤔

Asia ważne, ze kurczak dobry wyszedł, a mielone masz już też gotowe 😉

• Mamusie
wanilia nie bylo mnie slowem, duchem bylam 🙂))

coq - my tez mamy lozeczko w sypielani i to bez jednej sciany szczebelkow, tylko przylaczone do naszego.

Dzis przyszedl projekt domku naszego!!!!! (w sumie to dopiero dzis,bo architekt byl chory i nie mogl go wczesniej dokonczyc... 😉)

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Dzień dobry 🙂

Wstyd się przyznać, ale my dziś o 11 wstałyśmy ☺️

Uwaga, uwaga! Zaczęłam pracować nad przemianą 😁 miejsca spania Jaśminy. Ale w taki sposób jaki jest ona w stanie zaakceptować, no i ja sama też.
Przytargałam łóżeczko do sypialni, co nie jest rzeczą prostą, bo są strasznie wąskie drzwi w mieszkaniu - jak przyjechałam z wakacji to się wiecznie o futryny obijałam. 😁
Mała usnęła u nas w łóżku, a ja razem z nią 😉 chyba krótko przed północą. Spałyśmy tak z godzinę, a miałam z nią tak tylko chwilę poleżeć 😜 Potem zrobiłam mleko, żeby było w pogotowiu przy przekładaniu. I o dziwo nie zbudziło ją łóżeczko na tyle, żeby wstać i domagać się wyciągnięcia, zapłakała tylko, na co dostała mleko i spała 😆 Jak się przebudzała to tylko do niej mówiliśmy "ciiii" 😎 i spała dalej, dostała drugi raz mleko i tak chyba do 6 rana spała 🤪 A potem już do nas do 11 😎
Eksperyment trwa, oby kolejne noce były podobne. Myślę, że gdyby wynosić ją do pokoju, to pierwsze przebudzenie, kończyłoby się powstaniem i histerią zanim bym do niej przyszła, więc póki co zaczynamy z łóżeczkiem u nas 🙂

myślę że to bardzo dobry pomysł 😉 !!!! a po tzrydniówce Miska też tak zrobiłam 🙃 żeby go wziąść do siebie zanim się rozubudzi bo u nas w nocy mleko nie istnieje 😉
uważam że Ci się uda tylko radze od siebie że jak wstanie to weź ją do siebie by nie czuła się odrzucona i powinna coraz dłużej spać u siebie 🙃 a wynik dzisiejszy i tak super 😉 😎 !!!!

i wiem o czym mówisz bo też kojec musiałam złożyć bo on dość szeroki i nie ma opcji przejechac z pokoju do pokoju 😉 mimo że ma kółka 😜 więc piateczka 😉

aaaaa a własnie o godzinie wstania nic nie napiszę..... 😜 z zazdrości 😎 ☺️