Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka w te ponure popołudnie!!! mały śpi 2 raz a mój M też zasnął a ja nie poszłam a mi się chce spać!! kurde!!!! w sumie dobrze bo potem problem wstać!!!!
Za niedługo idziemy do mojego szwagra na 40 lat hehhe!!!!
Wiecie co dziewczyny mój mały je zupki i lubi ryby i mięsko ma czasem w zupie ale uważam że mógłby jeść więcej rzeczy zdrowych@!!!!

• Mamusie
hejka w te ponure popołudnie!!! mały śpi 2 raz a mój M też zasnął a ja nie poszłam a mi się chce spać!! kurde!!!! w sumie dobrze bo potem problem wstać!!!!
Za niedługo idziemy do mojego szwagra na 40 lat hehhe!!!!
Wiecie co dziewczyny mój mały je zupki i lubi ryby i mięsko ma czasem w zupie ale uważam że mógłby jeść więcej rzeczy zdrowych@!!!!

• Mamusie
Marika radochy jakiejś specjalnej nie było 😜 na początku pchała do buzi, a potem przestała jeść więc dokarmiłam widelcem.Czy dużo? Jak na jej możliwości ok.

A Michał to zdolniacha, powtarzam się? 😉
U mnie niby też się za kolędę nie płaci...ale gdzieś z boku jest koperta z ofiarą ową, którą daje się na koniec. A co miałaś na myśli pisząc płaci.?

• Mamusie
A w weekend jak zwykle jestem królową forum 😎
Nie przestaje padać dziś i jest ciemno już w domu 🤨

Marika zapomniałam, długopis to inna sprawa, kredek chyba za dużo i za kolorowe, więc świetne do przekladania 😉 😁 A długopisy pochowane, albo pod nadzorem srogim, żeby włączone nie były, bo kilka ciuszków usmarowanych już jest 🙃
A to co umknęło Ci z sodą to chlebek bananowy - Wanilia podawała link: http://www.mojewypieki.com/przepis/chlebek-bananowy-banana-bread

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Siąpi i siąpi u mnie 🤨 Mała na szczęście bez oporów dziś zasnęła, chwile na ręku ponosiłam i pośpiewałam 🙂
Wanilia jeśli upieczesz też chlebek bananowy to napisz jak wyszedł bez sody, może jutro też zrobię, na dziś ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem na podwieczorek 🙂

Coq niestety dzis nie upiekę bo nie udało mi się bananów kupic 😞 To znaczy kupiłam ale muszą dojrzeć, może jutro...
Byliśmy wymierzyć okna w nowym mieszkaniu - nie pasuje nam ani jedna roleta z tych które tu mamy 🥴 A firanka jedna od biedy...Bosh, przeciez firany kosztują majątek 😲
Za to okazało się że jest tam jedna duża szafa więc super - powinnismy się pomieścic z gratami bo swoich mebli tez trochę mamy 😉 Juz nie mogę się doczekać 🙃
Coq ty sie tez tak cieszyłaś jak się do większego lokum przenosiliście? Wtedy jeszcze nie wiedziałas o sąsiadce haha

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Marika radochy jakiejś specjalnej nie było 😜 na początku pchała do buzi, a potem przestała jeść więc dokarmiłam widelcem.Czy dużo? Jak na jej możliwości ok.

A Michał to zdolniacha, powtarzam się? 😉
U mnie niby też się za kolędę nie płaci...ale gdzieś z boku jest koperta z ofiarą ową, którą daje się na koniec. A co miałaś na myśli pisząc płaci.?

no o tym piszę że nic kompletnie się księdzu nie daje żadnej koperty z boku 😉ksiądz nic nie przyjmuje od ludzi w domach(ale to tylko w naszej parafii 😜 tak jest ) ofiarę możesz dać w kościele na tacę i to już tylko Twoja indywidualna sprawa (a płaci miałam na myśli-ksiądz wychodzi a ja mu płacę 😜 😜 😜 za to że przyszedł 😜)

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A w weekend jak zwykle jestem królową forum 😎
Nie przestaje padać dziś i jest ciemno już w domu 🤨

Marika zapomniałam, długopis to inna sprawa, kredek chyba za dużo i za kolorowe, więc świetne do przekladania 😉 😁 A długopisy pochowane, albo pod nadzorem srogim, żeby włączone nie były, bo kilka ciuszków usmarowanych już jest 🙃
A to co umknęło Ci z sodą to chlebek bananowy - Wanilia podawała link: http://www.mojewypieki.com/przepis/chlebek-bananowy-banana-bread

przecież to nie możliwe jestem tu na bieżąco jak to możliwe..... 😮węszę spisek 😜 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dzień dobry - pierwsza 😁
Marika..... 😜
Coq jak przeczytałam o tej zyletce to sobie moją Werkę z takim znaleziskiem wyobraziłam - bo ona bez zastanowienia wszystko do buzi pcha 🥴 Tak więc dobrze że tak to się skończyło - paluszek się szybko zagoi 😘

Dzień dobry 🙂
Proszę,proszę jaki ranny ptaszek 😜

Spać nie mogę....Ktoś mnie kopie 😁
Chyba dziś wypróbuję nowy przepis dla Werki, ograniczę cukier do 1/3 i tak się zastanawiam czy bez sody by wyszło? Chlebek bananowy:
http://www.mojewypieki.com/przepis/chlebek-bananowy-banana-bread

ufff znalazłam 😉 tylko jeden post mi umknął 😁 😁

ale fajnie jak tak piszesz uwielbiałam to "fikanie " pogłaskaj tam NIUNIA od cioci 😉

• Mamusie
Marika a to świetnie u Was jest - bez kopert 🙂

Wanilia pewnie, że się cieszyłam i wolę tu mieszkać z tą sąsiadką niż tam 🤢
A wiesz, ja nie mam firan 🙃 i jest chyba ostatnia rzecz jaką będę kupować, bo mi ich nie brak 😜 Wystarczy, ze są okiennice więc jak światło się zapala to wystarczy zamknąć i jest ok. 🙂

Jaśmina wstała pół godziny temu i wpędzlowałyśmy nasz ryż 😜 smakowało.

Upraszam jeszcze zamieszczać wypowiedzi w sprawie herbat 😜 bo tylko Rita napisała.

• Mamusie
pierwsze zdjęcie zobaczyłam z września i byłam w szoku bo myślałam że taką masz pogodę 😮 ale faktycznie optymizmem nie wieje 🤢.....

Aniqa u nas też tak mniej więcej je rouzmiem że o słoiczek taki jaki przecier pomidorowy masz na myśli czasem nie zje wszystkiego a czasem jeszcze wola krzywi się złości i jąka że chce jeszcze 😉 to mu dokładam jak mam na świeżo a jak miałam tylko tyle to chrupeczkiem albo kromeczkę dam ale to rzadko dziś barszczyk czerwony gotowałam to chciał jeszcze to mu dołożyłam troszkę 😉

• Mamusie
hello 🙂 mam dzisiaj urodziny 🙂 nic nadzwyczajnego bo nawet mąż zapomniał.... a tort mam... dobrze że jest komu jeść! taki tam zwykły zrobiłam.krem budyiowy z białą czekoladą(rozpuszczoną) i bitą śmietaną.taki puszysty wychodzi i bardzo dobry 🙂 nalizałam sie misek że aż mi bokiem wychodzi... ☺️ Milenka poszła spać ponad godzine temu i chyba potańcujem dzisiaj do północy 😮 🤢 jeszcze śpi ale Ł. właśnie coś zaczął wiercić w garażu pod naszym pokojem wiec moze się obudzi 🤔- no nie.nic z tego.dalej śpi 😮
Beata kiedyś pytałaś czy robiłam Pavlową.nie robiłam.raz próbowałam zrobić dużą bezę i mi nie wyszła ☺️
o znowu wierci więc może....