Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gorączka doszła do 39 do tego 8 kup.wczoraj a przed chwilą zwrócił mleko;(( płacze jak puszcza baczki to pewno brzuch go boli;((( lekarz nie odbieral całą noc telefonu;(a właśnie okazało się że ma urlop... Czekam do 7 może w przychodni sue uda dostać

• Mamusie
Chciałoby się napisać dzień dobry ale jak widać nie dla wszystkich 😞

Agami jak tam Kubuś ??? Buziale dla niego ogromne 😘 !!!
Ja na takie akcje espumisan w apteczce cały czas trzymam...

Kaliniak uroczy !!! I jaka "dorosła" na zdjęciach no, no, no 🤪

Beata jak tam z Tobą??? Już lepiej ???

Coq, Rita...jak się okazuje nie trzeba za granicę emigrować aby czuć to samo co Wy 🥴 ...ale kurczę...kiedyś musi być dobrze 😉 !!!!!

Jak tam się nasze brzuszki czują 😉 ??? Chloe, nastrój się choć troszkę poprawił ???
Wanilia, nerwy troszkę odpuściły? Załatwiłaś coś z tymi gamoniami ?

Ja cierpię dzisiaj okrutnie z mojej własnej głupoty 🤢
Wczoraj byłam u fryzjera...ponad 3 godziny 😮 ...ale efekt niestety nie powala 🤔 Dziwny ten kolor, tak jakbym sama je farbowała i to przeterminowaną farbą 😠
No i dla poprawy nastroju postanowiłam na solarium iść...chodzę raz na tydzień, raz na dwa...więc pozwoliłam sobie na 13 min...o północy obudziłam się z piekącą twarzą ☺️ Chyba jakieś nowe lampy były fuck 😠 Do dzisiaj mam bordowe policzki, a to uczucie ściągnięcia skóry i to pieczenie zaraz mnie do szału doprowadzi 😠

• Mamusie
dzień dobry

Zdrówka dla KUBUNIA!!

laski a ja mam pytanie i mam nadzieję że pomożecie pewnie pytanie do mam chłopców choć może nie koniecznie :
mojemu małemu wyskoczyły takie małe krosteczki na mosznie jakieś 4 i na siusiaku ma 2 nie wiem co to ... 🤔 pupcia śliczma żadnych zaczerwienień.... 😜i widzę że to go raczej nie swędzi bo nawet jak biega z gołą pupą to się nie drapie....myślę że to może od antybiotyku.... 🤨 bo nic nowego i pieluchy też jedne i te same.....jakieś rady pomysły????? chciałabym się obejść bez lekarza by znowu w przychodni nic nie złapać 🥴 ale nie wiem bo co zniknie to za chwilę obok nowa krosteczka......POMOCY 🤨
bo troszkę zaczynam się martwić 🤨 ☺️ bo już parę dni to ma..... 🤢

• Mamusie
Beata jak żyjesz???

Coq, Rita.....ja to mam trochę z drugiej strony......jedna siostra wyjechała do stanów 🤔 a druga na ślunsk...... 🤔 więc z kolei to ja zostałam osamotniona.....tyle tylko że ja mam tu rodzinę i znajomych, przyjaciółki....ale tęsknie za siostrzenicami i siostrzeńcem.....szkoda że Michałek nie ma z nimi bliżeszego kontaktu .....siostra ze stanów go jeszcze na żywo nie wiedziała tylko skype..... 🥴ale w maju w końcu przyjerzdzają wszyscy !!! strasznie się cieszę 🙂 ale to tylko na 2 tygodnie.....dlatego na cały ten czas biorę urlop 🤪

• Mamusie
Dzień dobry.

Agami zdrowia dla Kuby!!!!!! Mam nadzieję, ze dostaniesz się do jakiegoś lekarza. A ten twój szkoda, ze jakiejś wiadomości nie zostawił jakby kto dzwonił, że jest na urlopie.

Nova o żesz, to sobie nastój poprawiłaś 🤢 Ja własnie dlatego nigdy nie uważałam, ze fryzjer może mi pomóc w kwestii samopoczucia, bo nigdy nie wiadomo z czym na głowie się wyjdzie. A solarium...kochana 13 minut to na cały rok jest dozwolone!! oj!

Marika ja Tobie nie pomogę, nigdy nie słyszałam o podobnym problemie.

My dziś wyjątkowo już od 9.30 na nogach 😉

• Mamusie
Hej,

Melduje sie ze jeszcze zyje. Florek prawie mnie wczoraj wykonczyl i juz wiem co czuje moj M jak wracam z pracy a on mi mowi ze Florek byl marudny 🙂 Jak go przywiozlam do domu byla jakas 17:00 i od tej pory prawie caly czas na rekach. No moze bardziej od 17:30 bo jeszcze pol godziny byl na ogrodku. Nie chcial wejsc do domu wogole wiec go zostawilam na podwrorku. Za chwile slysze walenie do drzwi otwieram a tam moj synek przyszedl po wiaderko i lopatke. Zgarnal z szafki i poszedl dalej. Wrocil za jakies 20 minut. Caly czas patrzylam sie na niego z okna. W sumie zauwazylam ze jak jestem sama to sobie nawet niezle radze wczoraj porzadnie wysprzatalam kuchnie i przedpokuj dzis mam w planie lazienke i sypialnie 🙂 Jutro ze jestem w domu to moze uda mi sie gore posprzatac i na dole duzy pokoj. Bedzie slicznie 😁 Potem wroci moj M i jedyne co bedzie mial do robienia to utrzymanie tego porzadku 🙂
Agami Zdrowka dla Kubusia. Mam nadzieje ze to nic powaznego.
Marika Florek nigdy tego nie mial ale sprobuj moze tej masci co Nova pisala. Ja mam amsc taka tez fajna i sprawdzona na rozne wypryski, ale ona na recepte jest robiona.
Nova moze nie jest tak zle jak myslisz. Podeslij zdjecie to Ci napiszemy 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂
mi juz lepiej-Adam mówił że pewnie nie moge się juz doczekać wyjazdu i dlatego tak mnie wzieło, zawsze jeździmy co miesiąc,dwa a teraz 3 miesiące tu siedzimy i już za długo dla mnie.
Coq ja Ci kochana współczuje bo u Was jeszcze gorzej echhh i jak widać w PL też tak cierpią Marika buziak i niech ten maj szybko przyjdzie a potem sie dłuuuuzy 🙂 a co do zycia za granicą to ja jak Coq uważam ze w PL też by nam źle nie było

Aga ja też myślę że mama Twoja w panice tak powiedziała-pewnie się zdrowo wystraszyła o Maciusia
Agami oj biedny Kubus-buziaki i zdrówka dla niego
Marika Majcia kiedyś też miała takie czerwone kropeczki ale ja na wszystkie problemy z pupka stosuje tylko mąkę kartoflankę i pomogło
Nova z kolorkiem na głowie pewnie nie jest tak źle-teraz to na czasie są wszystkie kolory tęczy, tak że siary pewnie nie ma a z solką uj mówią że dobrze się maślanką obsmarować i podobno pomaga

ja to uczulona jestem chyba na solkę bo jak chodze to zawsze mnie swędzi skóra-zawsze no ale chodze wiosną bo ja się słabo na słońcu opalam i tak po 7 min co 2-3 dni chodze żeby jakoś wyglądać a wieczorami sie drapie jak szalona 🤨

• Mamusie
ja teraz odliczam dni do soboty bo na zakupy jedziemy a potem to już zleci- obiecałam jak zwykle dziewczynkom prezenty no i głupia ciotka zawsze sie pyta co chcą i teraz musze kupić nnajbrzydsze lalki jakie widziałam -monster high no paskudztwo jakieś!!!! a podobno takie na czasie teraz sa i wszystkie dziewczynki chcą je mieć ale jak je w necie zobaczyłam to myslałam ze padne-echh swiat schodzi na psy żeby 5 latki takimi upiorami się bawiły 🤢

• Mamusie
Basia dla Ciebie brawa -mój m też czasem zdziwiony ze przyjeżdza z pracy a obiad nie na stole tylko w garze jeszcze i jak mu mówie że czasu nie miałam wcześniaje bo Majcia marudziła to patrzy na mnie jak na kosmitkę a jak w niedziele raz 3 godziny z nią został to fakt jeść sobie zrobił ale kuchnia i pokój wyglądały jak po przejściu tornada i się tłumaczył tym ze Maja marudziła a ja mu na to widzisz-a jak Ty wracasz to ja mam poprane chałupe posprzataną i obiad sie gotuje albo już zrobiony- to wtedy dopiero mnie docenia ale góra 2 dni i potem znowu muszę go przestawić hehe

• Mamusie
Coq pewnie jest tak jak piszesz z tym "przydziałem" na sztuczne słońce ale to jest w moim przypadku jedyny sposób żeby przez cały rok problemów uniknąć...mam łuszczycę ☺️ ☺️ ☺️ ...no i dzięki takim seansom co tydzień lub dwa nie mam z tym problemu 🤨

Co do fryzjera to rzeczywiście może tylko mi się tak wydaje, że naprawdę kupę kasy w błoto wywaliłam...no ale jeszcze nie znalazłam tutaj zaufanego fryzjera, którego miałam w Szczecinie...to następny minus przeprowadzki 😞 ...no i tak eksperymentuję aż w końcu trafię na odpowiedniego 🙂 ...mam tylko nadzieję, że do tego czasu nie wyłysieję hihih 😉

Rita przywołuję Cię do porządku 🙃 !!!! Ani jednego złego słowa na Monster High bo jak by się moja Olka dowiedziała to już nie żyjesz heheheh 🙃 Taka moda, nic nie poradzisz 😉 Jeszcze się zdziwisz co Twoja Majcia zbierać będzie i kolekcjonować w przyszłości hihih 😉

Basia zacięcia do sprzątania zazdroszczę 😉 Jakoś w tym tyg. wena mnie opuściła 😞
Może jutro naładuję baterię po rozmowie z dr P-g ... albo znowu ryczeć cały wieczór będę 🤢

• Mamusie
Dzień dobry,
tradycyjnie melduję sie po położeniu Weroniki do łóżeczka i jak zwykle z nadzieją że zaśnie 😉
Ja też zazdroszczę sprzątaniowego powera, ja od rana do wieczora zbieram klocki i energii pozostaje na niewiele więcej 😜 No jeszcze podłóg i kuchni nie odpuszczam i to jest stały element dnia jak Weronika zasypia.
Wczoraj mieliśmy masakryczny wieczór bo M zgubił dwa pendrivy z ważnymi danymi i dosłownie przerzucaliśmy mieszkanie do góry nogami 🥴 I nie znaleźliśmy więc pewnie je zostawił gdzieś albo zgubił poza domem...
Chloe jak możesz to wyślij mi na adres [email protected] - ten na który kiedyś zdjęcia do konkursu podsyłałyście
Agami daj znać po lekarzu, może to te przeklęte czwórki które dają popalić wszystkim dzieciaczkom? Chyba tylko Maciuś bezproblemowo walkę z trzonowcami przezył?
Basienka przeciez mówiłysmy że dasz radę 🙂
yyyyy, nie śpi -idę

• Mamusie
Rita napisał(a):
Basia dla Ciebie brawa -mój m też czasem zdziwiony ze przyjeżdza z pracy a obiad nie na stole tylko w garze jeszcze i jak mu mówie że czasu nie miałam wcześniaje bo Majcia marudziła to patrzy na mnie jak na kosmitkę a jak w niedziele raz 3 godziny z nią został to fakt jeść sobie zrobił ale kuchnia i pokój wyglądały jak po przejściu tornada i się tłumaczył tym ze Maja marudziła a ja mu na to widzisz-a jak Ty wracasz to ja mam poprane chałupe posprzataną i obiad sie gotuje albo już zrobiony- to wtedy dopiero mnie docenia ale góra 2 dni i potem znowu muszę go przestawić hehe

Jak moj M siedzi w domu to od 8 do 14:00 wydawalo mi sie ze jest w stanie posprzatac. kolo 14:30 dopiero przychodzi Florek ze zlobka. Wiem ze jest to trudne w utrzymaniu ale moze sie postara 🙂
Wanilia dziekuje 😘

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Rita napisał(a):

Jak moj M siedzi w domu to od 8 do 14:00 wydawalo mi sie ze jest w stanie posprzatac. kolo 14:30 dopiero przychodzi Florek ze zlobka. Wiem ze jest to trudne w utrzymaniu ale moze sie postara 🙂
Wanilia dziekuje 😘

Basienka bo to jest tak że czym więcej ma sie czasu tym trudniej go sensownie wykorzystać. Ja zawsze najefektywniej działam w systemie "na styk" 😉
Weronika nadal nie śpi więc drzemka opóźniona juz o 1,5h 🥴

• Mamusie
Dziewczyny co myślicie o takim rozwiązaniu?
http://allegro.pl/wozek-jane-powertrack-wielofunkcyjny-matrix-i3094680917.html
W tym wózku gondola służy też za fotelik więc to by nam rewelacyjnie oszczędzało miejsce w samochodzie. W dodatku do wózka pasuje ta dostawka którą kiedyś pokazywałam. No i gondolke można by przekładać do wózka jane muum który mam - czyli jeden stelaż mógłby siedzieć na stałe w samochodzie a drugi na korytarzu na codzienne spacery. Ta używka kosztuje 400 zł i z opisu wynika że trzeba wymienić adaptery ale to 5 km ode mnie więc mogę podjechac i obejrzeć jak to wygląda na żywo.

• Mamusie
Nova ale się usmiałam 😁 ja tam z młodzieżą zadzierać nie mam zamiaru a wiec ciiiiii już nic nie mówię o tych BRZYDKICH laleczkach 🤪 przegladałam je na necie i maja nawet blizny na policzkach 😲 mam nadz że dziewczynki bedą się nimi tylko bawiły i nie będa chciały zmieniac imageu 🙃

Wanilia wózek bardzo ładny i tak jak piszesz-idealny dla Waszej rodzinki

a mnie Majucha do szału chciała doprowadzic-byłyśmy w banku i w sklepie i taka niewarta była że szok, zawsze grzeczna na spacerku i w sklepie ładnie zakupy na taśme dawała a dzisiaj całą droge beczała a w sklepie pani nie mogła skasować jej batoników bo nie chciała oddać-masakra!! te 4ki mi dziecku pranie mózgu robią 🤨

• Mamusie
wanilia napisał(a):
W tym wózku gondola służy też za fotelik więc to by nam rewelacyjnie oszczędzało miejsce w samochodzie. W dodatku do wózka pasuje ta dostawka którą kiedyś pokazywałam. No i gondolke można by przekładać do wózka jane muum który mam - czyli jeden stelaż mógłby siedzieć na stałe w samochodzie a drugi na korytarzu na codzienne spacery. Ta używka kosztuje 400 zł i z opisu wynika że trzeba wymienić adaptery ale to 5 km ode mnie więc mogę podjechac i obejrzeć jak to wygląda na żywo.

mysle ze spoko
400zl to nie duze pieniadze a bedziesz miec wygodniej.

Agami - zdrowka zdrowka!!!! bidoczek

basienka - gratulacja, ale ja tam od razu wiedzialam ze dasz rade 🙂

coq - dopiero teraz pisze o zdjeciach, bambina boska jak zawsze!!!

marika - nie mam pojecia co to za krostki. ja jak mma jakies watpliwosci co do tej strefy to pytam meza 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):

mysle ze spoko
400zl to nie duze pieniadze a bedziesz miec wygodniej.

Agami - zdrowka zdrowka!!!! bidoczek

basienka - gratulacja, ale ja tam od razu wiedzialam ze dasz rade 🙂

coq - dopiero teraz pisze o zdjeciach, bambina boska jak zawsze!!!

marika - nie mam pojecia co to za krostki. ja jak mma jakies watpliwosci co do tej strefy to pytam meza 😉

haha no właśnie Chloe pytałam 😜ale mówi że odkąd pamięta to nigdy nie miał czegoś takiego.....i nie wiem spróbuję dzień dwa kartoflanką i jak nie przejdzie pójdę do lekarza.... 🤨