Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
CHERRY masz jakieś wieści od Wanilii? Nie dałam rady zadzwonić, bo miałam w robocie zapieprz przeokrutny 🤢
PAMMAT 3mam kciuki, żebyście szybko dostali kredyt i zamieszkali w swoim wymarzonym m 🙂
BEATA zdrówka Sarce 😘 ... masakra zębowa u Was....
AGA super firany... a w tym prasowaniu to masz mistrza 😁
Julka osluchowo ok... czyli walczymy ino z katarem 😉 uszy ok, wytłumaczyła, że przy katarze mogą się przytykac i dlatego ona ich stale dotyka... zestaw tradycyjny wapno + wit.C + viburcol

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cherry napisał(a):
Nie miałam możliwości zobaczenia Huberta na żywo ponieważ doczłapałam tam zbyt późno bo o 19.30 😮 😮 😮 no ale Wanilią pokazała mi zdjęcia i muszę Wam powiedzieć że jest tak piękny że aż nie mogę się doczekać jak jutro go na żywo zobaczę 🤪 🤪 🤪

Sama Wanilia ma się znacznie lepiej. Juz pod koniec ciązy widać że była zmęczona raz że chorobą dwa to poprostu wszystkim. A dziś muszę Wam powiedzieć wyglądała ślicznie - zupełnie inna kobitka. No jednym słowem kolory odzyskała !!!

Oczywiście urodziła SIŁAMI NATURY 🙂 🙂 🙂 i całe szczęście Hubcio nie porozrywał jej tak bardzo 🙂 🙂 🙂 Ma tylko 3 lekkie szwy 🙂 🙂 🙂 i mówiła że głodna. M jej wałówę przywiózł ja trochu też. Jutro dalsza dostawa więc proszę przypomnijcie mi czy jak się karmi to można jeść brzoskwinie takie z puszki czy lepiej jabłka? Chciałam upiec jej takiego małego placka świeżego drożdżowego z brzoskwiniami lub jabłkami. Please doradźcie!

A i doszłam do wniosku że ja poprostu swojego wyjazdu do Wrocławia nie skonsultowałam z HUbertem 😁 😁 😁 Wszyscy wiedzieli tylko nie on ! A do głowy mi nie przyszło by do brzuszka wyszeptać że ciocia jedzie.... 😁 😁 😁

No chyba, że planowała zrobić Mamie niespodziankę by lepiej się liczyło... Starsza siostra z drugiego (2.12 ) no to i braciszek też z drugiego (2.5) !!! 🤪 🤪 🤪

NO A OTO NASZ HUBCIO :

to tak na zachętę jutro lepsze będą. 🤪 🤪 🤪

cudowności 😘 😘 😘 😘
Cherry, jabłka na bank można, a brzoskwinie to nie wiem 😮

• Mamusie
meliska napisał(a):
HUBCIO przeslodki 😘 nasz maleńki rodzyneczek... majowy 😉
Też stawiam na jabłka. Pamiętacie jak pieklysmy te placki z manny z jabłkami... bosh jakie to było pyszne 😁 😁 😁

no tez od razu mi sie to ciacho przypomnialo 😁 jeszcze na ciepło i do tego jogurt naturalny...pyyyyychaaaaaa 🙂 🙂

• Mamusie
Cudności ten mały bosko pachnący bobas 🤪 🤪

Też jestem za jabłkami 😉

No i oficjalnie oddajemy miano najmłodszego rodzynka 😉 Hubciowi 😉 😉 😉 🤪

Aaaaaaaaa i czekamy na opis porodu oby nie na roczek dopiero 😉

Hmmmm Cherry przekaż że w poniedziałek wysyłam krople sab-simplex Wanili.....oficjalnie obiecuję się w końcu wybrać na pocztę 😉 ależ mnie zaskoczył ten Hubcio 🙂

• Mamusie
Marika miło z Waszej strony, że oficjalnie oddajecie tytuł Rodzynka Hubertowi 😉

Aga okno prezentuje się bardzo ładnie. 🙂 Ja co prawda fanką wielką firan nie jestem i najbardziej lubię proste...ale te firanko-zasłonki są jak najbradziej w moim guście 😉

Moja córka od tygodnie nie chodzi na drzemki 🤢 raz tylko z rozpaczy spała po południu jak ja poszłam do dentysty. Wczoraj o 18, po kąpieli już spała...do 20.30. Za to w nocy coś dziś popłakiwała, może za dużo snu? Ja jak na złość po tej pobudce o 7 rano byłam nieprzytomna już o 23, głowa do poduszki i spałam.
A to radio, to chyba z góry, od sąsiadeczki 🤢 Wysłuchiwałam go do 14, aż wróciła z pracy 🤢

• Mamusie
Witam Was Laseczki i Maluszki 🙂
Ja tak na jednej nodze wpadłam
GRATULACJE WANILKA CUDOWNEGO SYNUSIA 😘 😁 WERONISIA GRATULACJE BRACISZKA 🙂teraz tylko zdrówka i wytrwałości przy dwóch małych bąblach
U nas wszystko OK Rafał dokazuje ustawia wszystkich po kątach 🙂 od rana do wieczora na dworze 😉pijemy jeszcze CYCA 😎 dzień jak codzień 🙂
Zdrówka dla chorusek 😘 😘 trzymajcie się cieplutko teraz oczekiwanie na kolejnego bobaska Chloe trzymam za Was kciuki 😘

• Mamusie
..a u nas jaja jak berety 🥴
Adam właśnie wpadł do domu jak po ogień i jakieś liny brał i mi melduje że jego kumple z teamu byli we Francji po motocykle i tu w niemczech w hannoverze ok 100km od nas kontrola ich capnęła i mają przeładowanego busa o uwaga!!! 2 tony buahahaha czuby ,zabrali im papiery i mają oddać jak rozładują "nadbagaż" więc Adam pojechał do nich żeby do nas na busa załadowali i przywieźli do nas na podwórko ale i tak 2 razy bedzie jechał bo nasz ma tylko do 1 tony -tak że 2 razy obróci a oni chyba zostaną u nas na noc i rano wyruszą z połową załadunku a reszta zostanie u nas i chłopaki po to wrócą -masakra

• Mamusie
Hej kochane.
Na wstepie mowie dzieki Cherry za zdjecie naszego rodzynka. Kochany sliczny pachnacy bobo.
Zazdroszczę pozytywnie Wanili. Samej mi sie zachcialo takiego. Uuuu
Anika witamy. Fajnie ze u ciebie wszystko sie uklada. Zagladaj czesciej.
Meliska jak Jula.
Rita niezla akcja z tymi kolegami twojego M.
Cherry czekam na dalsze wiesci pogratuluj Weronice brata i usciskaj dzielna mamusie.

• Mamusie
Hej kochane.
Na wstepie mowie dzieki Cherry za zdjecie naszego rodzynka. Kochany sliczny pachnacy bobo.
Zazdroszczę pozytywnie Wanili. Samej mi sie zachcialo takiego. Uuuu
Anika witamy. Fajnie ze u ciebie wszystko sie uklada. Zagladaj czesciej.
Meliska jak Jula.
Rita niezla akcja z tymi kolegami twojego M.
Cherry czekam na dalsze wiesci pogratuluj Weronice brata i usciskaj dzielna mamusie.

• Mamusie
Rita to widzę że będziesz mieć nadprogramowych gości 🙂 😉pewnie i impreza będzie..... 😉

U mnie burzę słychać pokropuje....i nas wstrzymuje od wyjścia już raz się zbieraliśmy i zaczęło kropić..później udało się zejść na dol i znów zaczęło kropić....i tak krążą te chmury już ponad 2 godziny kiszka..... 🤢

Cherry czekamy na wieści 😉

• Mamusie
dziewczynki zdjeli mi szwy 🤪 no inaczej w ogóle! to co na głowie bolało to juz nie boli.no moze troszkę jak podotykam 🤢 strupki mam dwa no i na nodze zupełnie inaczej 🙃 taka byłam wczoraj naładowana ze poflancowałam truskawki 😁 posadziłam troszkę warzywek i poprzesadzałam fiołki,co ich miałam 5 w jednej doniczce 🙂 w domu też posprzątałam a na wieczór ostatkiem sił zrobiłam 6W 😎 co do jednego ćwiczenia!! byliśmy dzisiaj na przejażdżce rowerowej i Milenka właśnie pada w łóżeczku ale troche za wcześnie i nie przebrana jest...zastanawiam się czy ją teraz ruszać czy poczekać aż uśnie i na śpiocha ją przebrać...wykorzystaliśmy moment jak nie padało i akurat weszlismy do domu i zaczęło padać.no i odleciała Milenka... 🙂 mąż gdzies tam coś już poszedł dłubac w garażu,Jula u siebie sie bawi i dzień jak co dzień.psu jeść dać,kolację zrobić,myć się i spać...no i 6W jeszcze...jutro jedziemy z mężem po łańcuszek złoty dla jego chrześnicy na komunię.swoją drogą to ja pierdziele ile teraz sie nakomunie daje 😮 toż 1000zł to nie którzy chrzestni na ślub dają a tu na komunoie takie prezent to ja nie mogę...

• Mamusie
HOLI aż sobie też kakao zrobiłam 😉
Z mamusią naszą świeżo upieczoną rozmawiałam... Hubcio dość sprawnie i szybko gramolil się na świat... finał na pierwszym skurczu Hubert już jest!... wody już w domu odeszły ok północy... podwozie pocerowane, ale w świetnym stanie... nie będzie wojny z Weroniką o jej kółko do pływania, bo się bez niego obejdzie 😉 Hubercik a jakże do siostry podobny 🙂 Matka natura potraktowała Wanilie ulgowo... sily do porodu i po dała... dziś spadek formy i w końcu lekarz o antybiotyku zadecydował. W dużym skrócie za pozwoleniem Wanilii przedstawiłam ten cudowny moment przyjścia na świat naszego najmłodszego rodzyneczka... Mamusia pewnie uzupełni jak czas jej na to pozwoli 🙂 To czekamy na powrót do domu... oby tylko dzidzia nie pozolkla zbytnio

• Mamusie
Asiu super ża Ci te szwy ściągneli aż humorek i siły powróciły 🙂
Meliska super że Wanilia ma się dobrze i jej maluszek
a my pół godz temu ze dworu do domku przyszliśmy i maje na preciocha wykąpaliśmy i już zasypia. jest wykończona-taką ładną pogode mamy że do teraz przed domem z Adama kumplami siedzieliśmy-a Majcia sobie jednego upatrzyła i na krok nie mógł jej zostawic tylko babki z nią z piasku robić 🙂
Adam zadowolony-z kumplami się widział 🙂 ale własnie przed chwilą pojechali bo woleli w nocy jechac do PL niż za dnia -obiecali Adamowi za pomoc mooooorze wódki hehehe oj to się urlop szykuje 🙂

• Mamusie
Ja dziś u kumpelek na sushi... chociaż pierwsza wersja miał być grill 😉 Tatuś oczywiście w pracy,więc Julke podrzucilam do babci. Z katarem radzi sobie nieźle, może trochę bardziej kręci się w nocy, ale nie budzi... właśnie CZY BUDZICIE PODCZAS KATARU DZIECi, ŻEBY IM BABOLE WYCIĄGAĆ? Dziś dzień bez drzemki, bo przecież u babci tyle się dzieje 😉 ale po kąpieli w 10 sek spała