Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam was wieczorkiem w tą niedziele!!! Jakoś zleciało dziś byłam po babcię potem do teściów na obiadek potem babcię mąż zawiózł i teraz w domku!!!Mały padł o 20.20
Meliska hejka
Aniqa dobrze że mamie od razu operację zrobili i że już wszystko oki a siostrą się nie przejmuj tak już z nimi jest!!!
Wanilka jakie kochane słodziaki i wierzę że dają popalić a i jeszcze Hubert megaaa się zmienił od urodzenia!!! A komaryyy hehehe śmieszne !!!!!JA mam już ich serdecznie dość jest ich plaga!!!!

• Mamusie
meliska napisał(a):
Właśnie komary 🤢... jak chronicie przed nimi dzieciaczki? Bo moja Jula dość pokąsana, za mnie się raczej nie biorą 😉

ja kupiłam taki zel w biedronce OFF-a JUnior za 11 zł działa sama sie nim tez smaruje i polecam on pisze ze od 2 lat ale my od piątku używamy i jest ok ma konsystencje jakby lekkiego balsamu super sie rozprowadza ....musiałam cos kupić bo nie dosc ze ich pełno to jeszcze strasznie wściekłe....

• Mamusie
a co do komarów to masakra jakaś... Maćkowi od razu robią się wielkie bąble, czerwone twarde, i z końcówką taką jakby.... no ale na szczęście w ogóle się nie drapie. chociaż tyle.

tata mój kupił jakiś środek na komary i spryskał całe działki i naszą i ich. no i, odpukać, ale nie ma ich. dzisiaj siedzieliśmy na tarasie i żadnego nie widziałam.

a oprócz tego opaski na komary mamy, i plasterki dla dzieci mama mi kupiła w aptece, podobno dobre, użyjemy dopiero i zobaczymy czy działają.

• Mamusie
hej
dzisiaj dzien pelen wrazen, az mi sie pisac nie chce taka padnieta jestem 😜
z siostra ciag dalszy klótni, no ja wysiadam przy niej 🤢
co do komarów....nie chce zapeszac...ale w tym roku nie widzialam ani jednego komara, a tym bardziej zaden mnie ani kaliny ani m. nie użarł 😜 wiec nie wiem gdzie wy mieszkacie, ale na polnocy komarów niet 😉
zarz wstawie zalegle fotki 🙂 tylko nie chialo mi sie w dalszym ciagu zeskanowac tego do dowodu, ale obiecuje ze kiedys je wstawie 😉

• Mamusie
[IMG]http://imageshack.us/a/img541/3084/qp6g.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img194/8397/qwdz.jpg[/IMG]
wczorajsze nakrycie glowy zamiast czapki 😉

[IMG]http://imageshack.us/a/img43/9607/uwya.jpg[/IMG]
basen tez zaliczony

[IMG]http://imageshack.us/a/img607/9883/as46.jpg[/IMG]
my 😉

[IMG]http://imageshack.us/a/img195/8706/8fe5.jpg[/IMG]
serducho moje 😘

• Mamusie
my spimy w podkoszulku, ewentualnie spodenki do tego.
aha, zapomnialam o dniu ojca ☺️ m. wieczorem dostal buziaka od Kaliny tylko
jutro o pracy musze do mamy jechac ugotowac obiad dla moich braci, bo ci lewe rece maja i nic sami ne zrobia 🤢 mam ma lezec duzo, nic nie dzwigac. kroras sie moze orientuje ile trwa rekonwalescencja po takim zabiegu usuniecia wyrostka?

• Mamusie
Aniqa śliczne zdjęcia -Kalinka do mamusi podobna śliczna dziewczynka a Ciebie to ja chyba pierwszy raz widze 🙂
co do spania to Maja w bodach śpi a jak dni takie chłodniejsze jak dzisiaj to w krótkim rękawku i długich spodenkach -oczywiscie całą noc odkryta ,ja póki nie zasnę to ją lekko okrywam co chwila ale jak zasnę to już dupa
wgle dzisiaj śpi już od 19.30 szok -dziwnie mi tak hehe zawsze chodziła spać koło 22 a wczoraj zasnęła o 18 myślałam że na drzemkę i na śpiku jeszcze mleko dostała o 22 i spała do 6 rano -dzisiaj od tej 6 bez drzemki cały dzień to padła o 19.30 🙂

co do komarów to mnie pogryzły jednego dnia wieczorem jak szłam wybiegac psa i to był jedyny raz jak je widziałam 😉

• Mamusie
Hej!!
Wanilia - dziekuje bardzo ze przekazanie widomosci!
niestety na moim komputerze nadal nie moge nic zrobic na mamusiach.. a na telefonie nie da sie zalogowac ale to juz od dawna 😞 ale dorwalam dzisiaj komp meza 🙂))

my dzis caly dzien na dzialce, zaprosilismy tate mojego, bylo fajnie 🙂))
tez nas komary pociachaly niestety, chcoaz spryskalismy sie czyms tam co zawiera deet i czeko nie mozna stosowac w ciazy ale bylam juz zdesperowana 🤢

wanilia, aniqa zdjecia super, slodziaki!!!

a ja nadal nie ma zdjecia brzuszka 😮

sandalki my mamy takie i sprawuja sie barxoz dobrze, nawet na gola stopke 🙂

• Mamusie
bry 😉

Kalina ładna dziwuszka i piekne ma włosy fakt 😉i zdjecie razem super!!!

Chloe .....ojjjj co z tym brzusiem ......cykaj fotę ....może my Cie zmobilizujemy później bedziesz płakać że jej nie masz..... 😜czekamy 😉

my też przy upałach w samych t-shirt -cie 😉 śpimy 😉 😜

Wanilia ja jednak polecam butki z zakrytymi paluszkami bo do wspinaczki na placu zabaw najlepsze ...my mamy i odkryte i zakryte...te drugie kupiłam dla ochrony paluszków..... 😉może kiedyś dam radę fotę wrzucić.... 😜

• Mamusie
dzień dobry 🙂
nas czeka dzisiaj wycieczka do banku z rachunkami, nie chce mi się jak diabli ale zwlekam już od kilku dni i musze iść bo jeszcze nam internet odetną a tego bym nie zniosła hehe

Chloe składam tu petycje w imieniu Jagienki i myśle że wszystkie mamusie się podpiszą
MAMA JA CHCE ZDJĘCIA BRZUSZKA!!! w sumie jak by to miał być chłopak to jeszcze by uszło ale wiadomo jakie są dziewczyny i kiedyś przyjdzie do Ciebie z pretensjami że brat ma zdjęcia a ona nie 😜

• Mamusie
Rita napisał(a):

Chloe składam tu petycje w imieniu Jagienki i myśle że wszystkie mamusie się podpiszą
MAMA JA CHCE ZDJĘCIA BRZUSZKA!!! w sumie jak by to miał być chłopak to jeszcze by uszło ale wiadomo jakie są dziewczyny i kiedyś przyjdzie do Ciebie z pretensjami że brat ma zdjęcia a ona nie 😜

Haha, dlatego ja się cieszę że Hubert drugi to nie powinien mieć pretensji że ma mniej fot w brzuszku 😉 A teraz już pilnuję żeby miał tyle co Werka a mój M na aparat mówi "szósty członek rodziny" 😁
Marika ja chce właśnie jak najbardziej odkryte sandałki które będziemy zakładać na gołą stopkę w upały. A na plac zabaw możemy w sumie chodzić w tych: http://www.emel.com.pl/prod.php?idg=33&id=155&idp=155&s=&type=&kword=
Rita spełniłam życzenie avatarowe- zdaje się że to Ty się upominałaś o Huberta 😉
Dzieci śpią, w piekarniku mięso na cały tydzień się piecze to sobie moge wypić herbatkę przy kompie. Zbieram siły bo na 14 mamy wizytę u lekarza rehabilitacji i musimy dojechac ponad 50 km. Jadę niestety sama z dziećmi 🥴 No ale mam nadzieję że w końcu dokładnie się dowiem jak ćwiczyć paluszki

• Mamusie
Wanilia powodzonka 🙂
ja bede miała dziś przerabane -zawsze jak wychodze z psem czy posprzatac coś to Maja w łóżeczku siedzi bo inaczej łazi za mna i mi nic nie da zrobić a dzisiaj chciałam wyciągnąć smoczek z za łóżeczka i tak je jakos szarpnęłam zeby odsunąć od sciany że noge ułamałam i automatycznie się rozleciało hahahahaha nawet teraz mi sie do kompa wcina 🤢