Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Wanilia dzielna mamcia 😉
nie odpowiedzialaś czy zdanie Werki odgadnięte 🙂 bo może się mylę...... 😜

Zima idzie wielkimi krokami poszłam na zakupy bez rękawiczek i to był wielki błąd......rąk nie czuję.......brrrrr

tak, odgadnięte 🙂 czyli ze mam Ci jakies gacie wysłać|)? 😁

• Mamusie
marika, zdjęcia przecudne. A Misio w dłuższych wloskach wyglada bossssko 😘
Bilans dobrze, ważymy 14,5kg, mierzymy 94cm, znajdujemy sie na idealnym 50 centylu 😉
Mleko - dawac 3,2% UHT (pytalam o to 3,8% Junior Łaciate, ale mówi, ze to aż za tłuste może być i brzuszek może po tym bolec), nie trzeba gotowac, wystarczy podgrzac.

A dzisiaj w urzedzie pracy siadam do biurka...
Pani: Dzień dobry, p. Reszke, tak?
Ja: Tak
P: (po sprawdzeniu dokumentów i mojej karty, mierzy mnie wzrokiem): Na kiedy ma pani termin porodu?
Ja: yyyyyyyyyyyyyyy............słucham???
P:yyyyyyyyyyyyy.........nie jest Pani w ciąży?
Ja 😞ciuchutko): nie....
P. (po dłuższej konsternacji): Przepraszam, myslalam, ze.....yyyy, ja zawsze cos chlapne (czerwien na twarzy)

no i to by bylo na tyle...nie wiem czy smiac sie czy plakac ☺️ 🤔 😮 🤢 🥴 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

a poza tym ten babol (chyba mi sie nie dziwicie 😎 kazał mi napisac oswiadczenie , ze nie przyjmuje ofert pracy jako przedszkolanka - takie mam wyksztalcenie i miala kilka ofert takich, ale ja poprostu nie czuje takiej pracy i byla oburzona , że jak to ja moge odmawiac. nie mogla skumac, ze niektóre wybory w naszym zyciu sa nietrafione...

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂
Wanilia nie wiem jaka jakość jest zabawek, ale mnie też się podobają. Dla Jaśminy zamówiłam tam układankę alfabet 😜 i chciałabym może coś jeszcze, ale poczekam do świąt, żeby zobaczyć z czym będziemy wracać i ile w walizsce miejsca zajmie.
Meliska ale wystraszyłaś Julkę 🙃 a prwnie miała być zabawa 😉
Marika zdjęcie BOMBOWE 🤪 początkowo myślałam, że powstawiałaś jakieś foty z katalogu 🙃 Wspaniały pomysł miał twój mąż. 🙂

Mnie udało się posprzątać dziś pokój siostrzeńca, który po mnie odziedziczył, ale on tak często u babci, że musi mieć swój kąt.
Jaśmina ma mnóstwo zabawek, zwłaszcza klocków, a i tak chozi za mną jak cień 🤢 Momentami mam już tego dość, czasami bierze za rękę i ''choć, oć..." tylko po to, żeby zejśc na dół i uciec na widok babci 🤔 No ale postępy robi, coraz bardziej mami akceptuje. 😉
A miałam wczoraj pisać...bo ja teraz też tak mogę 😜 byłam w biedronce i widziałam puzzle z Trfla za 20 zł, 36 elementów...może kogoś zainteresuje...może kupie jak będą jeszcze, bo są też z Mickey. 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa dialog w urzędzie niezły...ale rozumiem twoje poirytowanie...no chlapnęła pani, pewnie się nie przyjrzała 😉
Kalinka to duża dziewczynka 🤪 i nieźle waży 🙂
Czyli będziesz przechodzić na mleko krowie? Mnie pediatra kazał dalej modyfikowane dawać...

tak, na krowie przejde. zostala mi jedna paczka nan Pro i wtedy. zawsze bedzie taniej 😉

• Mamusie
No no Aniqa a może babka ma taki dar i jest coś na rzeczy 😉? Chociaż chyba ........ znając Ciebie nie bardzoooo masz na to teraz ochotę..... 😜
a mleko my też pewnie zmienimy 🙂 taki mam plan chyba że młodemu nie podejdzie.......ale po skończeniu zapasów spróbujemy czyli za jakieś 1,5 miesiąca..... 😉
Wanilia a fotki urodzinowe????nie wierzę że sesji nie robiłaś 😉 a czy u nas na rzeczy.....??? Spokojnie ....przygotowania ..... 😉 😜

Coq fajnie że mała się rozkręca 🙂 jeszcze czasu a czasu.....a skoro Yasminka niejadek to pewnie lepiej zostać na mm u nas raczej problemu nie ma....choć ostatnio się krzywi na mięsko..... 😜

Z sesji jestem oczywiście zadowolona 🙂 150zł więc nie tak źle 😉 ale pamiątki cudne, no i ciociom za ohy...i ahy ślemy całusy 😉

• Mamusie
Aniqa musiało Ci się zrobić przykro w tym urzędzie....Łap usciska, buziaka i co tam jeszcze 😘
Coq mogłabyś podać link bezposrednio do allegro? Bo nie wiem jak przjść z fb do sklepu ☺️
Marika zdjęć z urodzin nie mam zbyt wiele...czasu żeby je przejrzeć i wstawić jeszcze mniej 😜

• Mamusie
hej.
ten sernik co ja wstawiałam to nie był dokładnie ten...któraś z Was dobrze zauważyła (Agami?) że w tym przepisie nie ma oleju.Nie ma 🙃 mój sie delikatnie różnił ale też zrobię z tego teraz.Babcia już mnie zatrudniła jak sie pochwaliłam i na ndz musze upiec. Ciągle się zastanawiam jaki zrobić na te prawidłowe urodziny...bo jak były koleżanki to był czekoladowy ale mi sie zważył krem i byłam zła.a wyszedł pyszny!macie jakiś specjalny przepis na krem który sie nie waży??bo ja robiłam teraz z budyniu zmiksowanego z masłem.wszystko było zimne...eh.ostatnio te kremy nie idą ze mną w parze...
ja jestem taki tempak pamieciowy że nie pamiętam jak te nasze dzieci sie rodziły,,, ☺️ trzeba by zapodać po raz kolejny dla Asi tabelkę urodzinową... któraś chętna?? u mnie czasu jak na lekarstwo więc licze na Was!!!
Mielenka na samochód mówi BU albo BOBO.taki nowy wyraz ostatnio... a zdania Waszych dzieci to mnie rozkładają ☺️ moje dziecię z gadaniem ma na bakier.dzisiaj to byłam taka zachwycona jej zachowaniem...taki prosty odruch.pokazuje że ma brudne rączki,wiec mówię zeby wytarła o ścierkę.podeszła do grzejnika,wytarła rączki i odłożyła ścierkę na miejsce. na koniec jeszcze dodatkowo spojrzała czy ścierka nie spadła.taka już duża i rozumna...z gorszych to zrobiła sie strasznie żarta na słodycze ☺️no masakra!to nie jest tak ze jej daje nie wiem ile albo też wcale.z umiarem.a ona i tak jak sępidło 🤔

• Mamusie
Hej hej 🙂
My juz drugi dzień robimy za Mikołaja. Wczoraj u niani naszej do jej córek pojechaliśmy, dzisiaj do chrzesniaka M., jutro spokój 🙂 z Maćkiem sie bawimy, a w sobotę kolejny chrześniak M. 🙂 moja chrześnica jedna daleko a druga to bratanica M. i ona pod choinką u teściów w wigilię znajdzie prezent 🙂 ale wszystkie prezenty już mamy 🙂 dla wszystkich oprócz mojego taty i brata, a tych prezentów sporo bo ja mam siostrę i brata stanu wolnego ale już M. ma dwóch żonatych braci z łączną liczbą dzieci 3 plus jedno w brzuszku 🙂 no i rodzice, tesciowie.

MARIKA zdjęcia cudne! Zakochałam się i teraz marzy mi się taka sesja dla Maćka 😉

ANIQA to wywaliła kobieta tekstem :/ a co do pracy i małego dziecka to tak mnie to wkurza że masakra bo niby mamy sie rozmnażać żeby coraz więcej młodych ludzi było a żadnej pomocy i wszystko pod górkę...

• Mamusie
I chyba tyle pamiętam a nie chce mi się laptopa włączać. A na telefonie to wolę czytać niż pisać. No i czytam Was na bieżąco ale teraz druga zmiana u mnie i nie mam nawet kiedy tego komputera włączyć. No ale i tak dobrze, że telefon jest 😉

aaa, MARIKA od Mikołaja jutro Maciek dostanie tą tablicę magnetyczno-kredowa co kiedyś wrzucilaś linka. Zobaczymy jaku się spodoba. Kupowały ze mną 3 koleżanki, dwie dla dzieci z naszego rocznika a jedna dla starszej. A jedna koleżanka już dała dziewczynce pół roku starszej od naszych i bardzo się małej spodobała tablica 🙂

• Mamusie
Druga noc bez smoka wczoraj poszlo.niezle a dzis drsmat Werka od 8 rano na nogach bez drzemki, wizyta u lesnej kolezanki zeby ja zmeczyc dwa spacery i dupa, nie spi, wyje i to.nie za smokiem a tak generalnie ale jestem bliska zlsmania sie bo wiem ze ze smoczkiem by zasnela....reszta potem bo leze przy lozeczku i pisze skitranavzeby Mloda tel nie widziala. Moja robota lezy, chodze codziennie spac 2-3 , ja pier...

• Mamusie
Asia zdjęć było trochę pani przysłała mi jakieś 30 ona drukuje 5 21x15, daje 3 magnesy i 1 kalendarz to taki pakiet świateczny , ja dokupuje kartki z Misiem bo po 4zł i kalendarze dla dziadków resztę mogę sobie sama druknac nieco gorszej jakości bo to zdjęcia nie do druku specjalnie tak robią ale dokupywać zdjęcia drogi biznes...... 😮

Aga polecam :-) nie żałuję choć nie byłam przekonana 😉

Wanilia w szoku jestem że Werka jeszcze smoczkowa....bądź dzielna.....3-4 dni i będzie z głowy......!!! Jesteś moją heros-ka więc mocno w Was wierze 😘

• Mamusie
Hejo 😉
Normalnie 2 dni mnie nie było, a tu taki szał... aż ciężko ogarnąć 😉... więc dużymi skrótami 😉
Wanilia Hubcio superaśny i te dołeczki w policzkach 🙂a Werka jakie wielkie stopy 😁 I zmobilizowałaś mnie, a ja mojego M do zmiany opon... bo tak jak co roku zima zaskakuje drogowców to nas również... pierwsze śniegi a my zawsze na letnich ☺️
Basieńka wiesz tort a cukierki jest różnica... no ale nie będziemy się wyłamywać z szeregów 😉... jedyny plus tego, że przy okazji organizowany jest dla dziecka mini kinderbal... mini 😜... ba ze 30 dzieci i może być 😉
Marika cudowna sesja 🙂... jestem oczarowana 🙂... i tatusiowi gratuluję pomysła 🙂
Coq w biedronce byłaś powiadasz 😎
Agaa dla wszystkich prezenty 😮... dobrze, że Ty w banku pracujesz 😜
Aniqa Julka gabarytowo Kalinkę przypomina 😉 rozmowy... właściwie rozmów nie zazdraszczam 🤢
Sofa wyjechała... od 2 dni siedzimy na podłodze 😜
Jula pierwszego mikołaja już zaliczyła... dziś był w żłobku 😉
I dziś jeszcze lekarza również... zaś ten wiecznie zatkany nos... nawet nie cieknący katar i trochę pokaszluje... w oskrzelach zalega jej wydzielina, która oczywiście spływa z nosa 😞 także jutro siedzi w domu...
... siedzi... do 17 😜... potem idziemy na mikołajkowe party od tatusia z pracy... w największej dyskotece w okolicy 😎... także dzieciarnia będzie miała gdzie ganiać 😉
Firana przyszła 🙃

• Mamusie
Marika Werka zasypia ze smoczkiem, w dzien temat nie istnieje. Juz dawno mialam sie z nim rozprawic ale przy dwojce wieczorem naprawde czlowiek marzy zeby dzieci wreszcie zasnely i potrzeba ogromnej motywacji zeby na wlasne zyczenie sprawe utrudnic 😉 Dzis drugi dzien, musimy wytrwac bo przez zabkowanie slina sie zbierala pod smoczkiem iWerka sie odparzyla na buzi, wyglada paskudnie...

• Mamusie
Bry 😉
Czekam aż M wróci z pracy... zmieniamy wartę 😉
Wanilia nowa!!! i co gorsza nie powaliła mnie 🤢... zobaczymy jak zawiśnie w oknie, ale okno wciąż brudne 🤢... a tą starą też znajdę 😉
A wczoraj jak M wrócił z tymi kołami to Julka w rowerowni swój rowerek dojrzała i nie było bata... my wczoraj spacerek na rowerku 😁