Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Rita super że Twój Tata już wychodzi - czyli był w szpitalu tylko tydzień 🙂
Chloe nie zdązyłam Ci jeszcze pogratulowac wizyty - bardzo się cieszę że wszystko jest w porządku. To teraz spokojnie mozemy czekać na ujawnienie płci 🙃
A wokół mnie się ciązowo zrobiło i to też mamy małych dzieci więc nie jestem sama co się na dwójkę z małą przerwą zdecydowała 😁
Weronika zasnęła zaraz po powrocie z basenu i śpi ponad dwie godziny już. A tu się trzeba na grilla zbierać 😎

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):
Coq znowu szokuje.... 😉

Wanilia ale bardzo ciężko znaleźć fajna 😜zresztą pożyjesz zobaczysz 😉 😉
a Ty dobrze wykorzystaj wolną chwilę 🙂

😜 😜 😜

Tak bo wczoraj Jaśmina pospała trzy godziny wieczorem. Po północy poszłyśmy spać, a o 8.20 była wyspana...ja mniej, bo w nocy mnie co chwila budziła 🤢 nie wiem co jej było.

U nas ostatnio spanie wygląda tak że Weronika zasypia w łóżeczku sama i nawet ładnie a w nocy się budzi i chce do nas.....Więc jak się kładę to wyciągam szczebelki i dziś nawet nie pamiętam kiedy przyczłapała do wspólnego barłogu 😁

• Mamusie
My już po obiedzie. Mam nadzieję, ze niebawem Jaśmina pójdzie spać, apotem drugi spacer zaliczymy.
Niebo dziś czyściutki, słońce grzeje...Nie mam termometru, ale w necie pokazało mi 12 stopni o 11, więc jak wychodziłyśmy to Małej założyłam kurteczkę na bodziak i bluzeczkę z rękawem 3/4...i chyba za grubo 🤔 Nie ściągałam kurtki, ale rozpięłam. Sama z siebie też kurtkę zrzuciłam i nawet sweterek chciałam... no gorąco jest 🙃

• Mamusie
Maja tez spi juz ponad godzine ja sie ciesze bo ona na drzemki sie wybiera jakies 2 razy w tygodniu 🙂
A my wszyscy 3 wzielismy sie za wiosenne porządki .ja z Adamem w domu sprzatalismy a szwagier na dworze ogarnial a jutro Adam trawe i nawoz przywozi to bedziemy trawe siac i Mai plac zabaw robic
Bujawka juz w garazu lezy,laweczka tez,jeszcze piaskownice trzeba kupic i bedziemy sobie w cieple dni przed domem kawkowac 🙂 jak juz sie rozkrecilam to dodam ze jak sie konkretnie cieplej zrobi to chlopaki nam werande beda przed domkiem robic-nie moge sie doczekac

• Mamusie
Basia i Wanilia
słuchajcie dziewczyny -Adam mi sprawdził koszty przesyłki z niemiec do PL i powiem Wam że to sie kompletnie nie opłaca i myśle że lepiej chyba by było jak bym Wam przesłała w maju z PL tą paczke a do tego czasu dla tej koleżanki Basi bo to chyba raczej pilniejsza sprawa to lepiej jak by zamówiła na allegro
tutaj drożej wysyłka wychodzi niż te leki są warte
przesyłka do 1 kg - 25,00 EUR netto
przesyłka do 3 kg - 27,00 EUR netto
przesyłka do 5 kg - 28,50 EUR netto
tak ze ja myśle że lepiej z PL ją wysłać niż z tąd
odpiszcie w miare szybko bo nie wiem co robić jutro

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Rita bardzo Wam zazdroszczę ogrodu 😉 Świetnie, ze macie możliwości, aby Majce zrobić jej prywatny mały plac zabaw 🙂

Moja nadal śpi.

Coq na razie to on tylko odstrasza bo trawnik zorany przez samochody ,wszedzie pełno drabin,narzędzi, złomu itd ale mam nadz że jeszcze góra 2 tyg i bedzie jakos wygladac 😉

• Mamusie
Rita napisał(a):
Basia i Wanilia
słuchajcie dziewczyny -Adam mi sprawdził koszty przesyłki z niemiec do PL i powiem Wam że to sie kompletnie nie opłaca i myśle że lepiej chyba by było jak bym Wam przesłała w maju z PL tą paczke a do tego czasu dla tej koleżanki Basi bo to chyba raczej pilniejsza sprawa to lepiej jak by zamówiła na allegro

Dzieki bardzo. Postaram sie to jakos zamowic z Polski. Jednak dla Kolegi jest to dosc pilne...

• Mamusie
dobry wieczór 🙂

Maciek śpi od 20 🙂 popołudnie minęło nam dość miło, przyszła mama moja ze swoją koleżanką na kawę 🙂

tata mój ma jutro 50 urodziny 😁 i pojechał dzisiaj z siedmioma kolegami do Rabki, wracają w środę 😁 aż nie chce myśleć ile przez te dni wódy się poleje 😜 😜 😜

a my nie mamy jeszcze prezentu, damy tacie jak wróci... tylko co???? macie jakieś pomysły???

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Rita napisał(a):
Basia i Wanilia

Dzieki bardzo. Postaram sie to jakos zamowic z Polski. Jednak dla Kolegi jest to dosc pilne...

to zobacz na allegro dla nich i mi daj znać-ja jeszcze w autokarach zapytam bo jednak 100zł za przesyłkę to trochę dużo- no chyba że chcesz?

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dobry wieczór 🙂

Maciek śpi od 20 🙂 popołudnie minęło nam dość miło, przyszła mama moja ze swoją koleżanką na kawę 🙂

tata mój ma jutro 50 urodziny 😁 i pojechał dzisiaj z siedmioma kolegami do Rabki, wracają w środę 😁 aż nie chce myśleć ile przez te dni wódy się poleje 😜 😜 😜

a my nie mamy jeszcze prezentu, damy tacie jak wróci... tylko co???? macie jakieś pomysły???

...coś na kaca 🤪 hehehehe

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Rita napisał(a):
Basia i Wanilia

To może niech Marika wyśle Tobie? A ja zaczekam do maja na te od Rity - mam nadzieję ze żadnych kolek nie będzie u nas a jak mają być to chyba się nie zaczynają tak od razu?

• Mamusie
U nas młody zadowolony z rowerka więc my sobie chwalimy 😉 😜 ale dziś zwróciłam uwagę i nie wyobrażam sobie jak młody miałby jeździć bez tego podnóżka....bo do pedału nie ma szans by dostał....spróbuję wrzucić foto ale mam tylko na tel to nie wiem czy się uda bo image shack odmawia .. . 😞

• Mamusie
U nas dziś 21 stopni 😉)) cały dzień na dworek wychodziliśmy o 12;30 do kościoła później płac zabaw obiad plac. Drzemka na.działce rodziców i podwieczorek i rower i teraz padł 😉))
Kupiłam nowa spacerowke za 118 zł nowa i czekamy aż przyjdzie 😉 niby z anglii
Rita zazdroszczę ogrodu
Aga czapa super i foty extra 😉))
No i konsti i jasmina jakie panny 😉))
Fajnie że twój tato rita wychodzi
Dziadek w środę ma pierwsza chemię a ja w środę mam pierwsza w życiu rozprawę przed sądem wsa 😉)) tzn z pracy... Jako strona... 😉))