Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka kochane ale ten czas leci !!!!
Wanilia no to daje czadu ten nasz Hubercik heheh
Meliska a ty mówisz że mała nadal chora a ty koniec urlopu!!!!Kobieto a mój nadal z butli pije także jak narazie nie widze żeby chciał ją porzucić hehehe
Aniq mówisz że twoja praca też cię męczy ojjjj to samo u mnie!!!
Basia witam jak tam gdzie jedziesz znowu !!!!!
Rita a ty już za chwilę masz siostrę super posiedzicie pojecie pogadacie popijecie !!!1

• Mamusie
marika321 napisał(a):
meliska napisał(a):
Bry 😉
Ja Wam dam czwartek!!!!!!!!!!!!!... toż to urlop mi się kończy 🤢
Ja jeszcze w piżamie ☺️... ale jestem usprawiedliwiona... słońce też u mnie jeszcze nie wstało 🤢
Wanilia gratulujemy sukcesów Hubciowi 🙂

do kiedy się urlopujesz???
🙂

od poniedziałku 😉 ale co to za urlop... dziecko chore na zapalenie oskrzeli, mama zasmarkana, tata zasmarkany i jeszcze całymi dniami w pracy... a w domu tylko się ogóry, cukinie przewalają i nie ma leżenia brzuchem do góry ---> to co chcesz mój urlop 😜
Ale do roboty wracam tylko na tydzień i zaś urlop 🤪
I jedziemy się zresetować w góry... bom oczadzieje w tym mieście 😉
A wczoraj wiśnie oberwałam... no szału nie było, bo aż 2 słoiki wyszły 😮... które później i tak do śmieci wyrzuciłam 😠... po tym jak już je umyłam, wydrylowałam i cukrem zasypałam 😠... jak zalałam wrzątkiem to robale wyszły 😮... oblecha 🤢 🤢

• Mamusie
holi32 napisał(a):

Basia witam jak tam gdzie jedziesz znowu !!!!!

W sobote jade do sosnowca na obiad a w niedziele do tesciowej na obiad.
W niedziele przynajmniej na rowerku moze pojade to troche swiezego powietrza zazyjemy. Pogoda ma byc ciepla wiec pewnie bede zalowac ze nie siedze nad woda. No ale moze i to uda nam sie zalatwic 🙂

• Mamusie
Hej... korzystam z okazji ze misiak śpi... wiec pisze... rodzice imaz polezli na ryby a ja warte przy mlodm mam:P dobrze ze brat pozyczyl internet mobilny i minilapka mam wiec moge w koncu do was napisac.... pogode mamy cudna...dopiero dzis pierwszy dzien ze mlody dluzszych spodniach ale to przez wiatr troszke temp spadla.... ogolnie ciagle na plazy mlody w morzu sie kapal i w baseniku na plazy ciagle siedzi 🙂) faktem jest ze wypoczynek z dzieckiem wyglada ciut inaczej i nie ma wylegiwania sie na plazy... ale... nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo 😉 w ciagu 3 tyg stracilam 3 kg;D heheheh i jak zwykle nadrabialam na wczasach tak teraz nic 🙂) mimo ze ciagle cos zuje 😉))
kredyt dostalismy..... poniedzialek notariusz.... juz zamowilam meble do kuchni, drzwi do mieszkania i panele i plytki mi pani projektuje wlasnie;D jak mnie to cieszy.... bo powiem szczerze ze szybko sie remontjemy i uciekamy... bo urodzicow ok ale chyba juz sie odzwyczailismy od siebie i ciezko nam... i rodzicom tez .. spokoju brak...
no a teraz troszke podczytalam i:
Marika moim zdanie loski dlugie 🙂)))
Holi no wlasnie co z tym wapnem.... ja tez dalam ostatnio a dlugo otwarte bylo...
poza tym czytalyscie o wycofaniu szczepionek na wp? masakra...8 miesiecy w obiegu byly....
wanilka Hubciowi gratulujemy.... slodkie te foteczki i czekamy na kolejna fotorelacje
meliska Jula zmienia sie nie do poznania 🙂)))
Zdjecia gór Marika super 🙂))) i misio jaki grzeczny sie wydaje hehehehe 🙂))
a byly jakies zdjecia Kalinki? poza dowodowym bo sie nie doczolgalam chyba tak daleko....
Basienka obi i praktiker heheheheh ja chyba jak dziewczyny tez tanioszki wole chociaz daaaano nie bylam
A co za secyfik na plamy macie?
poza tym poradzcie,.... chce Kbie pokoik zrobic.. i czy wasze dzieci spia juz same? bo mi sie on ciagle zamaly wydaje.. bo co noc sie budzi....
my smonia dalej uzywamy i nie zanosi sie na czule pożegnanie. nocnik byl... ale przez przeprowadzke do rodzicow zostal porzucony i teraz placze jak go sie sadza...
czy wasze dzieci pija mleko??? u nas ani grama.... tylko ewentualnie jogurt i to pitny 😞( czasem monte/danonek... to juz w ramach mojej mlecznej desperacji...

• Mamusie
meliska napisał(a):
Marika co to był za specyfik na te plamy z Rossmana? chyba jutro będę, a plam już się nazbierało co nie miara 😉

Domol odplamiacz w wiadereczku takim małym 10,99 - ale rewelacja nie mieliśmy jeszcze plamy której by nie puścił 😉nawet krew z poplamionej bluzki po rozcięciu wargi przez Misia wrzuciłam do namoczenia na jakieś 30 min po 3 dniach (dopiero jak wróciliśmy ) i nie ma ani sladu na bialutkich bodach 😎 😎 😎 dla mnie bomba 😜

• Mamusie
agami napisał(a):

poza tym poradzcie,.... chce Kbie pokoik zrobic.. i czy wasze dzieci spia juz same? bo mi sie on ciagle zamaly wydaje.. bo co noc sie budzi....
my smonia dalej uzywamy i nie zanosi sie na czule pożegnanie. nocnik byl... ale przez przeprowadzke do rodzicow zostal porzucony i teraz placze jak go sie sadza...
czy wasze dzieci pija mleko??? u nas ani grama.... tylko ewentualnie jogurt i to pitny 😞( czasem monte/danonek... to juz w ramach mojej mlecznej desperacji...

Florek spi sam od kiedy skonczyl 4 miesiace 🙂 nie pije mleka wogole ani od tygodnia nie podajemy zadnych produktow mlecznych, mlekopochodnych i niczego co moglo lezec kolo mleka 😉 testujemy czy ten kaszel nie mogl byc spowodowany alergia na mleko...

• Mamusie
Marika dzięki 😘
Agami ja też przymierzam się do oddelegowania Julki do jej własnego pokoiku... pokój powiedzmy w 90% gotowy... w sumie to w niczym nie przeszkadza aby już mogła w nim zamieszkać... no właśnie ale ona taka malutka i chyba wiecznie będzie coś i będziemy tą chwilę odwlekać w nieskończoność 😜

Dziewczyny i jak z tą sokowirówką... nie robicie dzieciom soczków?
Mam 2 typy:
zelmer
lub
philips
I co... która?????????????????????????????????

• Mamusie
hej hej mam siostre i kuzyna tak że czasu brak , na chwile sie wyrwalam nadrobic ale nic nie pamietam tak szybko czytalam hehehe
pamietam tylko ze Basi egzamin poszedł,że Julci lepiej że Aga do krynicy jedzie - przed ciążą tam pracowałam -extra tam jest -wgle same dobre wiesci no i Agami u Ciebie git
rety ale mam kocioł- własnie całe stadko czeka na mnie przy bramie i na spacer dalej idziemy
Holi co z tym wapnem???????? bite odpisz bo nie wiem czy dawac
jutro wpadne na chwilkę 😘

• Mamusie
OK,
Meliska ja mam sokowirówkę philipsa - taką albo podobną a moja mama ma wyciskarkę ręczną do soku i powiem Ci że zamieniłabym się z nią z miejsca 😎 http://www.eujuicers.pl/pl/katalog/sokowirowki-i-wyciskarki/dla-domu/wyciskarki-reczne/z-star
Wydaje mi się że to taka jak w linku. W porównaniu z moją sokowirówką: zajmuje o wiele mniej miejsca ( jest na stałę przykręcona do blatu), o wiele wydajniejsza (po sokowirówce pulpa jet mokra a po ręcznej wyciskarce suchutka, wyciska wszystko) i łatwiejsza do mycia. Mój philips po umyciu zajmuje pół blatu jak rozłożę części do wysuszenia i niby można go myc w zmywarce ale wtedy niewiele więcej wejdzie...Zresztą zmywara nie radzi sobie za bardzo z sitkiem. No i jeszcze jedno - po sokowirówce sok masz spieniony po w wyciskarce nie. Tak więc podsumowując ja generalnie nie jestem zachwycona sokowirówką - no chyba że miałabym zrobić duuużo soku. Ale na codzienną szklaneczkę z marchewki i jabłka super sprawdza się wyciskarka.
Jeśli jednak wolisz sokowirówkę to ja bym się sugerowała wielkością i łatwością mycia. Tak jak pisałam philips wypada tu tak sobie, nie wiem jak zelmer

• Mamusie
dzień dobry 😁

jak dobrze, że dzisiaj już piątek i ta okropna zmiana mi się kończy 😁 od poniedzialku 7.00-15.00 😁 i całe popołudnie 😁

wczoraj mieliśmy w planie robić ogórki kiszone, M. miał przygotować słoiki, umyć ogórki i te wszystkie kopry, chrzany, liście przygotować. a po moim przyjściu z pracy czyli ok 19 mieliśmy zająć się resztą 🙂
i tu jakie moje zdziwienie jak wróciłam do domu, a 30 słoików ogórków zrobione: 12 litrowych i 18 półlitrowych 😁 😁 😁 mama moja z M. zrobili 🙂

• Mamusie
Dzień dooooooobry 😉
Moje perełeczki jeszcze śpią, a ja się wypuszczam zaraz na shooping... sama jupi 🙃
Wanilia dzięki 😘 chyba jednak w jakąś elektro myślę zainwestować... codziennie wiaderko jabłek tacham i to nie swoich tylko z działki sąsiadki, więc nie wyobrażam sobie tego ręcznie przeciskać i cenę to cudeńko ma niczego sobie 😮
Rita Ty się urlopuj z rodzinką, ja za Ciebie będę posty nadrabiać 😉 a to wapno dawaj śmiało... widzisz Agami też Kubie dawała i dzieciaki mają się świetnie 😉
Aniqa co jest?????????????? 🥴
Agaa to Ci małżon... a Ty pewnie bardzo chciałaś te ogórki zrobić sama 😜
Miłego dnia 🙂... zmykam...

• Mamusie
Dzień dobry a ja na urlopie!!! 😜 i do szczawnicy pomknelismy 🙂 dojechalismy parę minut po 22 ale super.....od rana jesteśmy na miejscu i zaraz ruszymy w teren a pogoda cudna się zapowiada 🙂

Ja mam taki cały robot na ślub dostałam tam się dołącza maszynkę do mielenia mięsa,sokiwirówke,mikser itd......ale nie pamiętam jaka firma chyba philips......udanych łowów 🙂 😉

Agaa Agami morza zazdraszczamy 🙂

• Mamusie
Dzień dobry,
Marika udanego weekendu w górach 🙂
Agami a Ty się baw dobrze nad morzem 🙂 Chociaż ja morza w sezonie nie cierpię, tak samo jak Zakopanego 😉
Meliska są też elektryczne wyciskarki do soków, kolezanka kupiła na allegro clariusa za nieduże pieniądze i zadowolona jest. A jej sokowirówka stoi w szafie i kurz zbiera 😜

• Mamusie
RITAAA przepraszam cię zapomniałam napisać!!!
Kochana spokojnie podaj to wapno nic się Mai nie stanie ale lepszy na pogryzienie komarów jest fenistil w płynie ja daję małemu!!!
Agami rewelacja zdjęcie super macie i fajnie że już urządzasz mieszkanie!!!
Agaaaaa kurde jak ja bym chciała żeby mi ktoś ogórki zaprawił !!!!
Basia rewelka też do teściów bo obiadu nie musisz robić!!!
A ja cały sierpień popołudniówki !!!
Marika miłego wypoczynku!!!
Meliska ale tyle że razem jesteście w tej chorobie!!!

• Mamusie
dziekuje za odpowiedzi co do wapna 😘
zdjęcie Kubusia bajeczne 😘

wgle dzień dobry =ja własnie gości miałam ,starsza para niemców,bardzo mili ludzie ,ona uważa się za trzecia babcie Majki he -z teściem do PL jechali się wczasowac i nas przed wyjazdem odwiedzili a właśnie miłego wczasowania mamuśki i tym w górach i nad morzem i w miescie 😘

• Mamusie
hej
Agami, sama radośc od Kubusia bije 🙂
u nas z m. znowu sie zaczynaja jakies jazdy...jakis czas bylo w miare, dogadywalismy sie, a ostatnie tygodnie to znowu koszmar...klótnie, milczenie, docinki...poprostu znowu jest źle 😞 juz mam tego dosyc. przepraszam, ze przynudzam, ale strasznie mnie meczy ta sytuacja, a ne bardzo mam gdzie sie wygadac. w dodaku nie mam najmniejszej ochoty jechac z nim na rlop, spedzanie razem 24h na dobe to bedzie horror

• Mamusie
Hej dziewczyny.

Codziennie obiecuje sobie, ze cos napisze na forum. Ostatnio bywaja dni, ze nawet wogle tutaj nie zajrze i sama nie wiem dlaczego czasu mi nie starcza. Czas wlasciwie mam, ale Jasmina tak natarczywie pcha sie do komputera, ze niewiele moge zrobic.

Z tego co podczytywalam niewiele pamietam. 🤢
Aniqa przykro mi, ze znowu sie cos nie uklada pomiedzy Wami 🤨 Ale moze akurat na tym urlopie cos zaskoczy i wejdziecie na jakas nic porozumienia...tego Ci zycze!
Wanilia gratki dla malego Huberta za przekrety 😉
Marika swietnie, ze i tak maly urlop zaliczyliscie. Zdjecia super. I ja rowniez glosuje na Michalka dlugowlosego 🙂
Basia jestes moim guru jesli chodzi o aktywnosc 🤪 Do piet Ci nie dorastam.
Aga u Was jeszcze smoczek, a u nas paluszek 😜
Meliska mam nadzieje, ze Julka juz zdrowa. Sisiunie twojej corki wpedza mnie w kompleksy, choc wlasciwie Jasmine powinno, a nie mnie. Widze, ze cos lapie temat, bo czesto przybiega jak sie zesiusiu i lapie sie w krok, ale nie ma szans na wolanie. Zreszta widze, ze siusiow nie kontroluje w zaden sposob, bo nie sika raz a porzadnie, siagnelam jej raz rano pieluszke i byl jeden sik, potem cos wiecej, zaraz kolejny maly sik - rezultat, zasikana podloga i placz 🤢

U nas sa teraz niemilosierne upaly 🤢 Jasmina Spi na golasa pry szeroko otwartym oknie. Wiec mowiac calkiem szczerze, jak czytam o waszych basenikach i moczeniu sie calodziennym, spedzaniu czasu w ogrodzie, to zal mi troche dupe sciska ☺️ My paradoksalnie lato spedzamy ..w domu 🤔
My dalej ramadanujemy 😉 juz polmetek za nami 🙃 a moze dopiero 😜

A i tak prawde mowiac, nie odzywam sie za wiele, bo nie mam o czym pisac.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Coq zostało coś jeszcze z Ciebie.....Ty taka sucha a jeszcze taki długi post...... 😜 nie macie gdzieś w pobliżu jakiegoś jeziorka fontanny 😉 by chociaż nóżki pomoczyc ??

Aniqa może urlop podratuje sytuację 🙂

Wanilia kiedy koniec wczasów u Ciebie??? Chyba lada dzień....

Rita ja też już chwilę takie otwarte wapno dawałam 🙂 Holi a co z takimi syropami np.paeacetamol