Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Wczoraj naskarzylam na Jasmine, ze tyle bajek oglada, a dzis ogladala bardzo malo 🙂 i nie z powodu mojego zakazu, sama z siebie 😉

A, Mala nosi pieluchy 5 i przeciekow brak 🙂 Tylko na dzien 4+ bo paczke musze skonczyc.
No i w nocy juz prawie nie mleczkujemy 🙃 Meliska a jak u Was? I gdzie Cie wcielo?

Robie rogaliki...dzieki mojej siostrze, bo na fb zdjecie wstawiala ze swoimi i M do mnie z pracy pisal czy nie upieklabym mu na sniadanie, zeby mial jak wroci z pracy 😎

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
agami napisał(a):
Kuba ma jelitowke drugi raz mimo sszczepienia na rotawirusy dzięki temu że był szczepiony podobno lagodniej przebiega. Dziś kupa jedna nie haftuje bez gorączki z mega apetytem więc chyba mi lepiej 😉

Siostra mi tez mowila, ze jak dziecko zaszczepione to lagodniej przechodzi jelitowke, ale szczepionka nie chroni przed choroba.
Zdrowka dla Kuby! 😘

A moje dziewcze juz spi. Wczoraj tez poszla tak wczesnie spac, a po godzinie obudzila sie z placzem i chyba z kwadrans plakala... nie wiem co jej bylo.
Dzis dostalam od niej drewniana pileczka z przebijanki w skron, a potem na dokladke drewniana paleczka w nos 🤔 oczywiscie Mala nie zdawala sobie sprawy, ze to moze zabolec, to taka zabawa miala byc. 😉

• Mamusie
U nas jeszcze chwila do spania ale drzemka była 2,5 godzinna więc pewnie do 21 będzie biegać..... 🙂

Narazie urzęduje sam w swoim pokoju i ogólnie wygląda jak pobojowisko no ale coś za coś albo sam się bawi i bajzel i to mega.......albo mamusia organizuje czas......to wtedy jest jakaś kontrola... 😉

• Mamusie
Bry wieczór 😉
Jestem, jestem... problemy z netem były... i z czasem 😮
Obiecałam Wanilii być już wczoraj, ale świętowaliśmy z M rocznicę 😜... 11 lat... miłość od pierwszego wejrzenia, przed którą zresztą długo się broniłam 🤔... właściwie to rocznica w piątek była tylko ja durna pokręciłam... jak wróciłam z pracy to ogromny bukiet kwiatów czekał i jeszcze zjechałam M o falstart 😜... a w sobotę dotarło, że to jednak ja gafę popełniłam ☺️... kolacja przy świecuskach załatwiła sprawę 😉
Wczoraj pojechałam z mamą na shooping i na spontanie sobie sofę kupiłam 🙃... w agacie było - 10%... a że już mam dość serdecznie tej mojej kredkami popisanej, mlekiem pozalewanej użyłam sobie 😉... premia poszła się walić w sekundę 🤢... ale wybrałam sobie taką z ekoskóry, więc żadne plamy mi już nie straszne 😆
Dziewczyny wszystko sumiennie nadrobiłam i oczywiście pamiętam, ale wybaczcie siły komentować już nie mam... jedynie chorym dzieciom zdrówka 😘
I Asię naszą witam 🙂... nie córkę marnotrawną, ale potrawną 😁
Od jutra będę stałym bywalcem... oby 🥴... brakowało mi Was strasznie... niech no tylko w rytm wpadnę... i z fotkami się też zapowiadam 😉
Buuuuuuuuuziaki 😘 😘 😘

• Mamusie
Bry ja już na pełnych obrotach......drugi biszkopt-teraz ciemny siedzi w piekarniku a krem i pierwszy stygnie 🙂 😉 oby obyło się bez wpadek....... 😉

Na obiad dziś pomidorowa i pizza bo M sobie zażyczył więc robi wszystkie składniki 😉ja mu tylko ciasto przygotuje 🙂bo nie mam się dziś czasu bawić .......bo trochę w stresie robię te placki by wyszły jak należy...... 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
dzisiaj chybapierwszy grudniówek kończy 2 latka... Sto lat Rafałku 😘

Rzeczywiscie Rafalek dzis konczy dwa lata. Pewnie lepiej skladac mu zyczenia na fb 😉

A ja dzis odnosze wrazenie, ze to niedziela, pewnie przez dlugi weekend i wolny dzien, bo we Francji tez swieto.
A my z Jasmina juz piaty dzien same. Ja znowu nie wyspana, marze o poduszce, a Mala mimo, ze ziewa spac nie chce.

Jak znajde bardziej spokojna chwile to wstawie zapodam dwa moze trzy przepisy na miesny obiad, ale w zamian tez czegos oczekuje 😜 I to pomysl na obiad z miesem taki dla meza, bo ja sobie radze, a jemu to juz nie wiem co gotowac. Zaznacze, ze on jada kurczaka plus mieso mielone, w kawalku albo z koscia nie kupuje.

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Bry ja już na pełnych obrotach......drugi biszkopt-teraz ciemny siedzi w piekarniku a krem i pierwszy stygnie 🙂 😉 oby obyło się bez wpadek....... 😉

Oby wyszly Ci te ciastucha jak nigdy! 🙂 A maz twoj to Marcin?
U mnie dzis szybkie, proste ciasto marchewkowe 🙂

• Mamusie
Coq M to Marcin 😉 a Twój M je tylko mielone i kurczaka.....to faktycznie szału nie ma ale z drugiej strony trochę pokombinowac można......z mielonego.....pieczenie ...... ja lubię rzymską 😉 zapiekanki z makaronem,ziemniakami.....lasagnie....pulpeciki z kaszą....itp...itd....

Ciasta są ale no ale zawsze coś....biszkopty mi za duże urosły i strasznie wysokie mi to ciacho urosło......smak ok ale.co do proporcji mam uwagi.....sernik za to lux 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Moje dziecko dzis: 6-20.15 🤢 jak motorek!

Moje śpi ale drzemkę też miało z 2 godziny.....mój to spioch najdłużej spał dwa razy..... 😉 i teraz drzemki też ma jeszcze konkretne 🙂

Aga gratki za smoka 😉

Yasminka porzuciła już butelkowego???

Butelkowego smoka rozumiem?
Tak, jak raz podalam butelke z ustnikiem od niekapka tak juz zostalo.

A co do miesa, to wlasnie sie nie poszaleje z przpisami, sama nie wiem dlaczego tak kupuje, czy to kwestie cenowe czy raczej tradycje kulinarne z ich kuchni.

To najlepszego dla meza 🙂 A piszkopty lepiej, ze za wysokie niz mialyby byc niewyrosniete.

A ja od wczoraj selekcjonuje zdjecia 🤢

• Mamusie
Miałam być to jestem 😎... lepiej późno niż wcale 😜
Spoko dziewczyny sofa dotrze do nas za miesiąc, więc do tego czasu zostawiam Julce wolną rękę 😜... aczkolwiek wolałabym nie, bo mam już nabywcę 😉
Coq też jestem ciekawa jak u Was z butelko-smoczkiem... ja dopiero dziś w nocy użyłam niekapka za Twoją radą i... przeszło 🙃... a myślałam, że o zgrozo będzie gorzej 😮... zobaczymy co z tego wyniknie 😉