Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Agami co do piwa, to mi by te 2 dziennie przeszkadzały. mój pije raz w tygodniu jakieś 2-3 piwka, czasem jeszcze w jeden dzień jakieś jedno piwko, czasem w ogóle nie pije, a i tak mi to przeszkadza 😉 maruda jestem 😁 ale wtedy kiedy ja bym się chciała napić piwka, to jest dobrze 🙂 a i Mateuszowi wtedy dobrze, bo żeby nie pić sama to go do towarzystwa wołam 🙂

aaaa, i to ja kupowałam ten najtańszy laktator i w sumie nie mam co narzekać, ściąga się dość dobrze 🙂 nie mam porównania do innego elektrycznego, ale do ręcznego mam porównanie i jest lepiej i szybciej i ręce nie bolą 🙂

Coq to to mały łakomczuszek z Bambiny 🙂

Wanilia zobaczysz, okaże sie, że może trochę poćwiczycie i będzie wszystko w porządku 😘 a co do tego zaczerwienia na policzkach to jestem ciekawa od czego tak się zrobiło.. a tak poza tym to Weronisia śliczna panna, a ząbki cudoooooo 😁

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
a my dzisiaj na kursie byliśmy, ale Maciek tylko chwilę, bo potem go moja mama zabrała. a mamusi dzisiaj paznokcie robiły dziewczyny, zaszalałam i żel mi położyły 😜 wrzucę Wam później zdjęcie 😁

Ty sie urzadzilas Aga 😁
A co to znaczy, ze zel? sorry ale sie nie znam ☺️ Chyba takie cuda nie dla mnie woe naturalne pazury, najwyzej lakier wchodzi w gre.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
My sie bawimy przy muzyce 😆

Po wlosku piosenki dla dzieci brzmia slicznie: http://www.youtube.com/watch?v=7bQ8iziVynU
A tu np. Maja 🙂 tak dla Majeczki Rity http://www.youtube.com/watch?v=ugGjunR87l4&feature=related

Coq nawet nas to wciągło 😉... posłuchaliśmy jeszcze smerfów, a młoda wgapiała się w bajeczki jak zaczarowana 😜

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
a my dzisiaj na kursie byliśmy, ale Maciek tylko chwilę, bo potem go moja mama zabrała. a mamusi dzisiaj paznokcie robiły dziewczyny, zaszalałam i żel mi położyły 😜 wrzucę Wam później zdjęcie 😁

Maciek to chyba jakimś masażystą zostanie 😉 no chyba, że będzie jechał z tipsami 😜 już widzę ten sznur panienek co się w kolejce ustawia 😁

• Mamusie
agami napisał(a):
meliska ale masz fajne to nosidelko.. my dostalismy ale takie hmm niefajne... maly w nim jak w worku wisi i mi sie to nie podoba;/ poza tym zsówa mi sie z ramin a maly ma scisniete raczki wiec uzywac nie bedziemy...

kuźwa wiesz mam nadzieję, że ją dobrze w tym pozapinałam, bo jak mnie sis szkoliła to ja zrobiłam pfi łatwizna 😜 a dziś nie okazało się to aż takie proste i trochę się napociłam przy tym ☺️ troszkę zwisała, no ale nie wypadła 😜 spróbuję następnym razem z małżonem

• Mamusie
meliska napisał(a):
agami napisał(a):
meliska ale masz fajne to nosidelko.. my dostalismy ale takie hmm niefajne... maly w nim jak w worku wisi i mi sie to nie podoba;/ poza tym zsówa mi sie z ramin a maly ma scisniete raczki wiec uzywac nie bedziemy...

kuźwa wiesz mam nadzieję, że ją dobrze w tym pozapinałam, bo jak mnie sis szkoliła to ja zrobiłam pfi łatwizna 😜 a dziś nie okazało się to aż takie proste i trochę się napociłam przy tym ☺️ troszkę zwisała, no ale nie wypadła 😜 spróbuję następnym razem z małżonem

ale u nas jest tylko jeden zatrzask ;/ wiec nic skomplikowanego

• Mamusie
Meliska superasne zdjecia!!!! Piekne dziewczyny jestescie 🙂
A pogode jaka mialas dzis przemilcze 🤨

Agami ja czytalam, ze dziecko w nosidelku nie powinno zwisac,a raczej w nim lekko siedziec.

My juz po kapieli. Yasmine spi, ciekawae jak dlugo,biorac pod uwage, ze sasiadka sie wtaszczyla (ona nie wchodzi, ona sie wtaszcza) na gore 😠 Pewnie zarza zacznie jej cos upadac na podloge i zacznie szurac krzeslami, lozkiem i czym sie da!!!!

• Mamusie
bylam dzisaj jednak u mojej kumpeli, ona ma 3 tygodniowa corke i wyobaźcie sobie, że jej mała po każdym jedzeniu ma kolke!!!no masakra, ja bym zwariowala, ta mala nie potrafi sie normalnie najeść, chwile ciagnie cyca i wrzask, po chwili znowu ciagnie chwile i znowu wrzas i tak kilkanaście rrazy. tak mi żal tej malutkiej biedaczki, ze tak cierpi, ale mojej kumpeli tez mi zal, bo biedaczka wyglada jak zombie 🤢
Kaliniak juz spi 🙂

• Mamusie
Hej,
Weronika już w lóżeczku a ja jestem taka padnięta że nawet nie mam sily patrzeć na bałagan kuchni a co dopiero brać się za sprzątanie. No ale samo się nie zrobi....
Byłam u nowego pediatry i jestem bardzo zadowolona z wizyty, młoda wreszcie zważona, zmierzona, obejrzana od stóp do głów, dostałyśmy skierowanie do neurologa i na NDT Bobath w ramach rehabilitacji - jutro idziemy na spotkanie z rehabilitantką. Oczywiście w naszej pięknej Polsce nic się normalnie nie da załatwić i to ze mamy to skierowanie zawdzięczam znajomej która dzis rozmawiała z ta rehabilitantka, opisała w czym problem i ta powiedziała że mam brać skierowanie to mnie przyjmą. Idziemy jutro na 9. Wiecie, teraz jak wiem w czym problem (mam na myśli ten kciuk) to wkładam Weronice gryzaczek w ręcę odginając ten kciuk i jak jest właściwie ustawiony to potrafi długo go trzymać . Lekarka powiedziała że takie lekkie opóźnienie ruchowe nie świadczy o tym że dziecko ma problem neurologiczny ale oczywiście kazała skonsultować z neurologiem dziecięcym. Stresuję się tą jutrzejszą wizytą, chyba pójdę wcześnie spać bo juz mam łeb kwadratowy, wykonałam dziś ze sto telefonów żeby poumawiać te wizyty 🥴

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Ty sie urzadzilas Aga 😁
A co to znaczy, ze zel? sorry ale sie nie znam ☺️ Chyba takie cuda nie dla mnie woe naturalne pazury, najwyzej lakier wchodzi w gre.

no tipsy, ja tez nie jestem za, ale w sumie jakoś musimy ćwiczyć i większość z nas zrobiła 🙂 dzisiaj jeszcze są długie, ale jutro sobie trochę spiłuję, żeby były krótsze, chociaż ja prawie zawsze mam długie paznokcie nawet naturalne 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Maciek to chyba jakimś masażystą zostanie 😉 no chyba, że będzie jechał z tipsami 😜 już widzę ten sznur panienek co się w kolejce ustawia 😁

no wszystkie "ciocie" z kursu to wręcz się w nim zakochały 😜