Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
he Beatka ale Wam sie pieszczoch trafił 🤪 a próbowałaś ją na chwile przed tv położyc? u nas to działa JIM JAM i jechana hehehe
a tak na powaznie to ja ogarniam wszystko na raty jak mała śpi a odkurzam dopiero jak adam wróci

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Ritus ani JIm Jam ani CeeBeebesani ani Baby tv nic nie dziala. Jak znikamy to zaczyna sie krzyk, bo to nie jest placz tylko wrzask. Wstyd az,bo mieszkamy w blizniaku sasiadki gotowe pomyslec, ze sie znecamy nad dzieckiem 😉

no z jednej strony przerabane że nie masz dla siebie czasu ale z drugiej to takie słodkie 🤪 też bym tak chciała czasami bo jak Maja bajke ogląda to na mnie ma wywalone 🤨

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Bry 🙂
Nie nadrobieWas, bo czasu malutko 😞 Buziaki dla starszakow 😘 😘 😘
Dziewczyny powiedzciemiczy Wasze dzieci tez stale trzeba nosic przy sobie czy mozecie jezostawic np. wkojcu z zabawkami i sie zajma chwile soba? Pytam,poniewaz jak chce Sarke zostawic nawet na chwile jak ide siku, to ona zaczyna krzyczec w nieboglosy. Jestem daleko w polu z wszystkim mam 3kosze do prasowania a na linkach wisi kolejne juz. Macie jakies plany dnia, jesli tak to blagam podzielcie sie 😞

my mamy wersje do noszenia na raczkach non stop... inaczej jest marudzenie i jeczenie.. no i co zrobic, w domu zaleglosci mam chyba sprzed miesiaca 😜

a my wlasnie ze szczepienia wrocilismy, pierwszego, DTaP , solo 🙂
jesli ktos jeszcze potrzebuje informacje i kremie znieczulajacym EMLA to polecam, Julek nawet sie nie skrzywil 🙂))

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Beata my tak czasami mamy, np.dziś 🤢 zaczęłam gotować zupę pieczarkową i teraz ona żyje własnym życiem... udko z włoszczyzną pyrkają na płycie, ziemniaki w zlewie, a pieczarki na podłodze 🤢 czekam aż mój wróci i przejmie władze nad chochlą, bo my leżymy przy cycku 😎

Yasminka, Florek dziś Wam ta 5 - miesięcznica strzela 😘 buziaki do Was już lecą 😘 😘

• Mamusie
Beata u mnie jest roznie, dzis np. zeby cos chwile w kuchni zrobic polozylam ja na macie, no i wysluchiwalam wrzaskow. Czasami nawet jak ja w wozek wloze i do kuchni wezme to jest wrzask. A czasami lezy na macie czy w lozeczku i jest ok. Tez troszcze sie o sasiadow 😜, wiec staram sie, zeby za duzo wysluchiwac nie musieli, ale dziecko rez swoje prawa ma.
Niestety czasami w akcie desperacji i glodu tez probuje tv, choc nie che jej do tego przyzwyczajac, ale majac w domu telemaniaka i tak pozniej bedzie pewnie chciala tv ogladac.
Upoluj moze chwile jak sasiadow nie ma w domu i zostawiaj ja sama, moze odkryje,ze sama tez moze sie bawic.

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
marika321 napisał(a):
holi przez jaki smoczek dajesz małemu kaszkę??? bo muszę chyba kupic nowe smoczki i nie wiem .....

Wiem ze nie pytanie do mnie ☺️
Ja daje Florkowi kaszke lyzeczka 🙂 tak jak normalne deserki 😁

Basienka za wszystkie odpowiedzi jestem wdzięczna, a pytanie zadałam Holi bo pisała ze mały wypija 150 ml kaszki 🙃

dziewczyny, jak dajecie kaszke, to tym zastepujecie obiadek albo deserek? czy dajecie i kaszke i deserek i obiadek???

My o 12:00 podajemy zupke i potem mleczko, a na wieczor przed snem dajemy kaszke i mleczko 🙂

my dopiero na etapie pół słoiczka deserku więc nie pomożemy ☺️, tylko się uczyc od was możemy 🙃 🙃 🙃

no wlasnie nie chcialabym przesadzic, przeciez mala i tak dostaje teraz cyc, wiec na dobra sprawe jeszcze p[rzez dobry miesiac nie musze wogole jej dokarmiac. dlatego tak sie zastanawiam czy dawac ta kaszke, jak nie ma potrzeby

a kiedy do pracy wracasz? ja wracm 09.07 i teraz przez 1.5 miesiaca musze ustawic mlodemu tak jedzonko by od 6:30 do 14:30 wytrzymal bez cycusia... i plan jakis mam ale ta moja bestia je co 2 max 3 godziny wiec musi byc wszystko na tip top bo inaczej tatus z nim oszaleje... jak mamy nie bedzie... chlopaki zreszta wlasnie na dwor poszli wiec moge do was zerknac... a co do planu to myslalam ze o 6 cyc o 8 kaszka o 10 moje mleko sciagniete lub modyfikowane o 12 zupka o 14 deserek, a ze deserek to dla niego malo to pewno 60ml wydoi modyfikowanego jeszcze... no i pozniej juz mama wraca i na okraglo do wieczora i w nocy cyc:p

• Mamusie
a co do bawienia sie to sa dni jak dzis ze nawet do kibla musze go ciagac w wozku za soba... a sa dni jak wczoraj ze koc na podloge zabawki i wszystko zrobie w domu i ejszcze jemu zupe nam obiadek konkretny i bez tv sie obedzie... a dzis to porpstu szał jest i maz sie zlitowal i poszedl na spacer ... zreszta i tak bym nie poszla bo jak sciagalam z szafy karton to schadzac z lozka zachaczylam o jego drewniany kant stopa.. ale gora i na kosci na stopie nabilam sobie mega guza... posmarowalam altacetem ale to nic nie daje boli na maxa 😞(((ciezko chodzic.. a dzis jeszcze dentysta... jeszcze 4 zeby i koniec tego... zrobilam w sumie prawie 20 ubytkow... masakra po ciazy jak zobaczyla dentystka zeby to sie za glowe zlapala... no i kasa plynie;/

• Mamusie
Jeśli o żywienie chodzi to my na razie łyżeczka manny w butli mleka i 1 x dziennie pół słoiczka zupki lub deserku. pod koniec tygodnia lub w przyszłym będę u pediatry to wtedy chyba rozwiniemy skrzydła, bo tak szczerze to nie bardzo wiem jak się do tego zabrać ☺️ nie chcę jej jakiejś rewolucji pokarmowej zrobić

Dobra spróbuję z tymi pieczarkami z podłogi... może dziewczę da 😜

• Mamusie
meliska napisał(a):
Jeśli o żywienie chodzi to my na razie łyżeczka manny w butli mleka i 1 x dziennie pół słoiczka zupki lub deserku. pod koniec tygodnia lub w przyszłym będę u pediatry to wtedy chyba rozwiniemy skrzydła, bo tak szczerze to nie bardzo wiem jak się do tego zabrać ☺️ nie chcę jej jakiejś rewolucji pokarmowej zrobić

mi pediatra za duzo nie pomogla... z gazet forum od przyjaciolki sie ucze.. bo pediatra mowila jeden produkt co 5 dni czyli marchew 5 dni pozniej marchew + ziemniak 5 dni i pozniej po kolei kazde nowosci przez4-5 dni bo wtedy widac alergie.. i robilam tak ale tylko z marchewka, jablkiem i ziemniaczkami a teraz kupuje rozne zupki albo sama gotuje i daje...no i moj mlody zjada sloiczek zupki i sloiczek deserku i po tym zaawsze placze bo za malo i dopiero cyc beknie i wtedy jest ok...
a pieczarki zbieraj zbieraj... ja dzis mielone kotlety z ziemniakami i salata na slodko robilam na 6 podejsc do kuchni i w kuchni czesciowo na syrenie bujajac noga bo sie nie dalo...

• Mamusie
widze że niektóre dzieciaczki już w "spacerówkach" śmigają,my swoja zostawilismy w PL ale mysle że jak teraz w czerwcu pojedziemy to bedzie jak znalazł a mam pytanko? wiem że jeszcze za szybko ale tak Majcia się próbuje podnosić że myślimy już o opuszczeniu łóżeczka nie wiem może panikuje,kiedy się to mniej więcej robi? w którym miesiącu??????

• Mamusie
Tesknie za forum, ale niemam nawet czasu zeby cokolwiek poczytac. Teraz jeszcze przygotowania do Chrzcin i slubu. Dobrze, ze nie robimy takiego przyjecia jak Pam, bo bym chyba zwariowala. Podziwiam Cie PAm 😘
Coq probowalam ja zostawiac z zabawkami, zeby zobaczyla, ze moze sie pobawic i tez jest ok,ale niestety moje dziecko nie zalapalo oco chodzi 😞 Lece, bo zaczyna sie koncert 😉

• Mamusie
hej kochane mój mały kaszki nie lubi jeść łyżeczką on jest wygodnicki i je z butli i pije z 150 ml wody ze smoczka na kaszki LOVI bo pasuje do butelek avent i tańszy jest!!!!! Do tej wody daje mu pełne 7 kopiatych łyżeczek i ma płynno gęste!!! to ja mojemu daję różnie 6 rano cyc potem 8 rano cyc i o 10 lub 11 kaszka potem o 14 cyc o 15 zupka a deser zależy która godz przynajmniej staram się robić2 godz przerwy między posiłkami

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
asiadudzika napisał(a):
a my nadal tylko jabłko tarte 😁

I dobrze, przeciez nie trzeba sie spieszyc - jak kto woli. 🙂
U mnie marchew, banan z jablkiem i gruszka. 🙂

A sama je trzesz?

mmmm banan z jablkiem pychotka 😜 Zrobilam to malemu. Jeden banan i jedno jablko. Tak mu smakowalo ze moj maz dal mu wszystko na raz 😮 a potem sama sobie cos takiego zrobilam tyle ze z 2 jablek i 2 bananow 😜

• Mamusie
Rita napisał(a):
widze że niektóre dzieciaczki już w "spacerówkach" śmigają,my swoja zostawilismy w PL ale mysle że jak teraz w czerwcu pojedziemy to bedzie jak znalazł a mam pytanko? wiem że jeszcze za szybko ale tak Majcia się próbuje podnosić że myślimy już o opuszczeniu łóżeczka nie wiem może panikuje,kiedy się to mniej więcej robi? w którym miesiącu??????

my już chyba z 2 tygodnie temu obniżyliśmy, ale moje dziewczę to wariat jest 😜

• Mamusie
agami napisał(a):
meliska napisał(a):

mi pediatra za duzo nie pomogla... z gazet forum od przyjaciolki sie ucze.. bo pediatra mowila jeden produkt co 5 dni czyli marchew 5 dni pozniej marchew + ziemniak 5 dni i pozniej po kolei kazde nowosci przez4-5 dni bo wtedy widac alergie.. i robilam tak ale tylko z marchewka, jablkiem i ziemniaczkami a teraz kupuje rozne zupki albo sama gotuje i daje...no i moj mlody zjada sloiczek zupki i sloiczek deserku i po tym zaawsze placze bo za malo i dopiero cyc beknie i wtedy jest ok...
a pieczarki zbieraj zbieraj... ja dzis mielone kotlety z ziemniakami i salata na slodko robilam na 6 podejsc do kuchni i w kuchni czesciowo na syrenie bujajac noga bo sie nie dalo...

skończyłam tą zupę i ziemniaczki też na podłodze kroiłam 😜 ale konsystencji wyszła prawie, że musu tak długo gotowana... dobrze, że na małżona nie liczyłam, bo spóźnił się 45 min 😠

• Mamusie
kuźwa, Kalina spadla mi dzisiaj z kanapy 🤢 no masakra, jeszcze na panele, a nie na dywan, ja nie wiem jak ona to zronbila, w ciagu doslownie 10 sekund, zdarzylam sie tylko odwrócic, w dodatku stalam blisko kanapy, wlasnie zeby nie spadla, a ta koza zleciala miedzy moimi nogami a oparciem kanapy (ok. 20cm przestrzeni). oczywiscie ryk, ale nic sie nie stało biedaczce, poprostu bardzo sie przestraszyla. a ,mnie sie az niedobrze z nerwow zrobilo