Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Asiulka 😘 ja np. jestem zla ze maz malo zdjec przy porodzie zrobil serio. Jak sie bal to mogl dac pielegniarce to by porobila a nie aparat trzymal przy dupie jak chinski turysta qrwa mac.

moj to samo, hehe chinski turysta, dobre!! 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
dorianna napisał(a):
To te 11 cm stopki 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/842/img20120430003.jpg/][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/3152/img20120430003.jpg[/IMG][/URL]

z tej perspektywy wydają się być spore 🙂

u nas wychodzi jakieś 9,6 cm 🙂 ale my najmłodsi 🙂

• Mamusie
chloe napisał(a):
beata26 napisał(a):
Asiulka 😘 ja np. jestem zla ze maz malo zdjec przy porodzie zrobil serio. Jak sie bal to mogl dac pielegniarce to by porobila a nie aparat trzymal przy dupie jak chinski turysta qrwa mac.

moj to samo, hehe chinski turysta, dobre!! 🙂

dobre 😁 😁

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
dorianna napisał(a):
To te 11 cm stopki 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/842/img20120430003.jpg/][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/3152/img20120430003.jpg[/IMG][/URL]

z tej perspektywy wydają się być spore 🙂

u nas wychodzi jakieś 9,6 cm 🙂 ale my najmłodsi 🙂

a nam 10,5cm

• Mamusie
hej hej 🙂 najpierw nadrobię, a potem napiszę co u nas 🙂

Wanilia jaka fajna Weroniczka w zdjęciu avatarowym 🙂 🙂 🙂

Rita kciuki i my trzymamy 🙂 żeby się udało 😘

Asia jaka Mila śliczniutka 🙂

Pammat żebyś wiedziała, że jestem szczęśliwa 🙂 🙂 🙂 aaa, i super, że u Ciebie przygotowania idą 🙂 oj, to jest cudowny dzień w życiu, zobaczysz już niedługo 🙂 no i dzięki, że o moich urodzinach pamiętałaś 😁 ćwierćwiecze mi stuknie 😎

Beatka jestem jestem szczęśliwa 🙂 w końcu życie we dwoje 😁 a raczej we troje 😁 😁 😁 no i jak to dzisiaj moja koleżanka na kursie powiedziała trochę nadrabiam z mężem 😜 😜 😜 hehe, nadrabiamy sobie czas kiedy go nie było 😉 🙃
a co do zdjęć przy porodzie, to my też mamy mało... niestety...

Aniqa super, że Kalinka ładnie noc przespała 🙂 🙂 🙂 a mleka to zazdroszczę

Dorianna u nas stópka 10,5 cm 🙂

Coq co tam u Was?

• Mamusie
no więc teraz piszę co u nas 🙂

Maciek dzisiaj obudził się o 4.26, zjadł i myślałam, że pójdzie spać, ale on jednak myślał inaczej 😮 dobrze, że Mateusz jest, to ja sobie drzemałam, a on się bawił z Maciejką 🙂 na 9 pojechałam na kurs, i Maciek dopiero wtedy usnął na całe 25 minut!!! 🤢 na kursie do 13 byłam, mani,kiur biologiczny zrobiony, paznokcie pomalowane (już swoje) 😁
niestety pogoda do spacerów nie nastraja, bo u nas cały dzień dzisiaj pada... raz mocniej raz słabiej, ale cały dzień - bez żadnej przerwy 🤢 🤢 🤢
dzisiaj gotowałam zupę pieczarkową i spaghetti z sosem serowo-brokułowym 🙂
po południu pojechaliśmy do teściowej na godzinkę, Maciek został z moją mamą. Teść od tygodnia non stop chla... masakra. a teściowa po operacji i musi go znosić w domu. oj, szkoda mi kobiety...
jak wróciliśmy to przyjechał pan, który robi nam schody i dogadywaliśmy szczegóły 🙂
potem kąpiel, jedzenie, i już Maciek śpi ponad pół godziny 🙂

a my relax 😁 😁 😁

• Mamusie
My u mamy mojej wylądowaliśmy... podczytywałam i standardowo niewiele pamiętam ☺️

Chiński turysta haha 😁 chyba wszyscy grudniowi tatusiowie nie popisali się w tym temacie 😁

U nas stopa 11 cm... paluszki po mamusi, ale rozmiar to chyba po tatusiu 😠 oby nie 😜

I spacer 2 - godzinny też zaliczony... kuźwa jak mi tyłek wymroziło 😠

• Mamusie
meliska napisał(a):
My u mamy mojej wylądowaliśmy... podczytywałam i standardowo niewiele pamiętam ☺️

Chiński turysta haha 😁 chyba wszyscy grudniowi tatusiowie nie popisali się w tym temacie 😁

U nas stopa 11 cm... paluszki po mamusi, ale rozmiar to chyba po tatusiu 😠 oby nie 😜

No to nasze chlopaki moga przybic sobie piatke stopka 😁 😉

• Mamusie
dorianna napisał(a):
meliska napisał(a):

u Meliski jest Juleczka 😁

• Mamusie
no właśnie i ja miałam pisać że śliczne nowe avatarki-jutro zmierzymy Majci stope hi
ja wpadłam powiedzieć yyyy napisać dobranoc bo głowa mi pęka. buziole 😘
Pamm jutro nasze laski świętują- piecz ciacho (bo ja nie umiem) hihi buziaki 😘

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dorianna napisał(a):
meliska napisał(a):

Dori 😠 😠 😠 😁

• Mamusie
a my już po 3 szczepieniu Konsti nawet dzielnie zniosła je zaczeła płakać przy wyjęciu igły wykąpana najedzona śpi i widzę się z nią rano 😎 myślę że żadnych objawów nie będzie po szczepieniu jest twardziel za mamcią 😉
marika321 trochę za mocno leci z tej litery Y ale jak mam jej to dawać a smoczek od 6 miesiąca też nie przechodzi ten kleik 🤨
doriana stópkę jutro jej zmierze bo ona już śpi i obudzi się dopiero rano 🙃
wanilia I jak podoba się Weronice nowa mata? 😉
Rita no jutro im styka 5 miesięcy 🙃 jezuu jak zleciałoo ! 😞 taka malutka była! ciacho nie mam siły dzisiaj bo mam takie zakwasy po aerobiku że masakra 😁 🙃 a jutro znowu idę bo mam 2 razy w tygodniu a wczoraj było dużo ćwiczeń na brzuch 🙃
Teraz idę na kolację i się wykąpać 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):

Maciek dzisiaj obudził się o 4.26, zjadł i myślałam, że pójdzie spać, ale on jednak myślał inaczej 😮 dobrze, że Mateusz jest, to ja sobie drzemałam, a on się bawił z Maciejką 🙂 na 9 pojechałam na kurs, i Maciek dopiero wtedy usnął na całe 25 minut!!! 🤢 na kursie do 13 byłam, mani,kiur biologiczny zrobiony, paznokcie pomalowane (już swoje) 😁
niestety pogoda do spacerów nie nastraja, bo u nas cały dzień dzisiaj pada... raz mocniej raz słabiej, ale cały dzień - bez żadnej przerwy 🤢 🤢 🤢
po południu pojechaliśmy do teściowej na godzinkę, Maciek został z moją mamą. Teść od tygodnia non stop chla... masakra. a teściowa po operacji i musi go znosić w domu. oj, szkoda mi kobiety...
jak wróciliśmy to przyjechał pan, który robi nam schody i dogadywaliśmy szczegóły 🙂

a my relax 😁 😁 😁

aaagaaa a mam takie pytanko do Ciebie...
gdzie zamawialicie projekt domu? kupowaliscie jakis gotowy czy robil wam architekt? pytam bo my sie powoli szykujemy, dzialke juz rownamy a projekt nie wybrany... 😉 a chcialam zapytac czy te kosztorysy co podaja w katalogach maja jakiekolwiek pokrycie. i jaka metoda budejecie, gospodarcza czy z glownym wykonawca?

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
dorianna napisał(a):
meliska napisał(a):

Dori 😠 😠 😠 😁

sorki muah 😘 😘 😘 nie wiem o czym ja myslalam 😜 😉

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Moje dziewcze rozmiar stopy 8,5cm wszystkie buty wieeelkie. Do chrztu ma butki 11cm i chyba waty w palce napcham 😉

Ja mam wlasnie do chrztu 11, a chrzest za dwa tygodnie i jak mu przymierzalam to byly troche ciasne, najwyzej mu po kosciele zdejme, jak wogole dam rade wcisnac 🤔 😁

• Mamusie
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

a my relax 😁 😁 😁

gdzie zamawialicie projekt domu? kupowaliscie jakis gotowy czy robil wam architekt? pytam bo my sie powoli szykujemy, dzialke juz rownamy a projekt nie wybrany... 😉 a chcialam zapytac czy te kosztorysy co podaja w katalogach maja jakiekolwiek pokrycie. i jaka metoda budejecie, gospodarcza czy z glownym wykonawca?

projekt domu kupowaliśmy gotowy, przez internet. projekt domu z63
co do kosztorysów to zależy jaką metodą budujecie. my raczej nie metodą gospodarczą. Tylko tak: murowanie - firma, dach - firma, i w środku wszystko - jedna firma łącznie z ociepleniem budynku z zewnątrz czyli: ocieplenie dachu, płyty na sufity na poddaszu, tynki w środku, instalacje c.o. i hydraulika, wylewki, i malowanie i podłogi.
my dużo zaoszczędziliśmy na oknach, bo wyszły nam wszystkie do domu za 5800zł 🙂 bo kilka zasponsorował nam wujek 🙂 na cegłach, bo taniej ktoś załatwił. jeżeli chodzi o koparkę, która była przy fundamentach, i potem przy wykopach do instalacji, to kolega taty ma firmę i nie chciał kasy. czyli tu jesteśmy ze 2 tysiące do przodu. no i w sumie wydaliśmy na stan surowy zamknięty chyba 100tysięcy, jutro zajrzę w zeszyt to Ci powiem dokładnie 🙂 a w kosztorysie było ok 250 tysięcy... więc różnica jest. no ale u nas "po znajomości" ludzie mniej brali. firma, która nam murowała dom na wstępie powiedzieli nam, że za taki dom 25 tysięcy za murowanie. a w końcu wzięli za dniówki i wyszło chyba 12 tysięcy, więcy już 13 byliśmy do przodu.
ogólnie myślę, że 150 tysięcy to spokojnie byśmy wydali. no ale to i tak 100tys mniej niż w kosztorysie...

• Mamusie
dorianna napisał(a):
beata26 napisał(a):
Moje dziewcze rozmiar stopy 8,5cm wszystkie buty wieeelkie. Do chrztu ma butki 11cm i chyba waty w palce napcham 😉

Ja mam wlasnie do chrztu 11, a chrzest za dwa tygodnie i jak mu przymierzalam to byly troche ciasne, najwyzej mu po kosciele zdejme, jak wogole dam rade wcisnac 🤔 😁

moj byl bez butow bo bylo zimno strasznie i jak nalozylam na rajstopki skarpetke to buty nie weszly hiihihi no ale mial puchate skarpetki wiec spoko wygladalo
dobranoc;***

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

a my relax 😁 😁 😁

projekt domu kupowaliśmy gotowy, przez internet. projekt domu z63
co do kosztorysów to zależy jaką metodą budujecie. my raczej nie metodą gospodarczą. Tylko tak: murowanie - firma, dach - firma, i w środku wszystko - jedna firma łącznie z ociepleniem budynku z zewnątrz czyli: ocieplenie dachu, płyty na sufity na poddaszu, tynki w środku, instalacje c.o. i hydraulika, wylewki, i malowanie i podłogi.
my dużo zaoszczędziliśmy na oknach, bo wyszły nam wszystkie do domu za 5800zł 🙂 bo kilka zasponsorował nam wujek 🙂 na cegłach, bo taniej ktoś załatwił. jeżeli chodzi o koparkę, która była przy fundamentach, i potem przy wykopach do instalacji, to kolega taty ma firmę i nie chciał kasy. czyli tu jesteśmy ze 2 tysiące do przodu. no i w sumie wydaliśmy na stan surowy zamknięty chyba 100tysięcy, jutro zajrzę w zeszyt to Ci powiem dokładnie 🙂 a w kosztorysie było ok 250 tysięcy... więc różnica jest. no ale u nas "po znajomości" ludzie mniej brali. firma, która nam murowała dom na wstępie powiedzieli nam, że za taki dom 25 tysięcy za murowanie. a w końcu wzięli za dniówki i wyszło chyba 12 tysięcy, więcy już 13 byliśmy do przodu.
ogólnie myślę, że 150 tysięcy to spokojnie byśmy wydali. no ale to i tak 100tys mniej niż w kosztorysie...

pozwólcie ze sie wtrące 🙂 jako ze i my jestesmy na etapie wyboru projektu bardzo mnie zainteresowalo co piszesz. wlasnie tez sie z m. zastanawialismy, czy te kosztorysy sa adekwatne do rzeczywistości i jestes 2 osoba która mowi, ze wybuduje sie sporo taniej, niż jest w kosztorysie, a to super, bo u nas stan zamkniety też ma kosztować kolo. 300tyś, wg ich wyliczeń 🤢 🤢 🤢