Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
agami napisał(a):
temperature mamy juz 39 😞(((( jak sie obudzi daje drugi czopek... zamiast spadac ona rosnie 😞 a to dzien az sie boje nocy 😞

Na zeby to slyszalam, ze za wysoka ta temperatura, podobno do 38, ale roznie bywa.
Sluchaj jak maly nie ma zadnych innych obiawow to moze byc trzydniowka, tzn. po 2-3 goraczki wystepuje rozowa wysypka, ktora przechodzi w takie plaki i znika 🙂
Oby nic powaznego...
Buziaczki dla Kubulka 😘

• Mamusie
Maciek już śpi, a ja w końcu mam czas na nadrobienie Was 🙂 ale dużo nadrabiania nie miałam, za dobra pogoda 😉

my rano 2 godziny na spacerze, potem spanie 1,5 godziny 😁 położyłam się koło Maćka i też usnęłam 😉 a o 15 przyjechał brat męża z żoną i córcią (chrzestny Maćka) i byliśmy na spacerze, potem w domu. Pojechali pół godziny temu. Więc Maciek dzisiaj dużo atrakcji miał 🙂

Agami buziaki dla Kubusia 😘 😘 😘 żeby gorączka spadła...
coq w końcu się pojawiłaś 🙂
Wanilia ja też zamierzam teraz rozszerzać jakimś mięskiem, mam już nawet kupione słoiczki. ja kupuję z bobovity 🙂

• Mamusie
agami napisał(a):
ja tylko powiem ze was czytam.... temperatura na szczescie z 39 spadla do 38 wiec jest postep... ale i tak sie martwie bo po 2 czopkach to powinna chyba juz dawno spasc 😞

oj mam nadzieję, że gorączka Kubusiowi już spadła 😘 a widzisz na horyzoncie jakieś ząbki, a może to faktycznie ta 3-dniówka? ma poza tym jakieś inne objawy?

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
heloł, ale jesem zmeczona, nawet nie wiem o której sie polozylam wczoraj, ale padam na pyszczek. spedzilam wczoraj caluski dzień w kuchni, postanowilam zrobic jeszcze jedno ciasto, skoro jablecznik byl takii w kit (smak ok, gorzej z konsystencja), ale chyba na to drugie ciacho dodałam za duzo wody do galaretki, bo nie nie steżało 🤢 no i w konsekwencji oba ciasta musialam kroic bezposrednio na talerzyki z blachy, bo sie rozlatywaly 🤢 🤢 🤢 wiec po raz kolejny stwierdzam, że jak sie czegos nie umie, to nie warto nawet probowac 🙂

kij z ciachem, ważne, że wcinali ze smakiem 😜 a poza tym imprezka udana?

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
heloł, ale jesem zmeczona, nawet nie wiem o której sie polozylam wczoraj, ale padam na pyszczek. spedzilam wczoraj caluski dzień w kuchni, postanowilam zrobic jeszcze jedno ciasto, skoro jablecznik byl takii w kit (smak ok, gorzej z konsystencja), ale chyba na to drugie ciacho dodałam za duzo wody do galaretki, bo nie nie steżało 🤢 no i w konsekwencji oba ciasta musialam kroic bezposrednio na talerzyki z blachy, bo sie rozlatywaly 🤢 🤢 🤢 wiec po raz kolejny stwierdzam, że jak sie czegos nie umie, to nie warto nawet probowac 🙂

kij z ciachem, ważne, że wcinali ze smakiem 😜 a poza tym imprezka udana?

si 🙂
a teraz dzidzia śpi, a mamusia na imprezke idzie 🤪 🤪 🤪 trzymać kciuki, żeby sie dziecie nie budziło, bo moja mama chyba zawału dostanie 😮

• Mamusie
dorianna napisał(a):
agami napisał(a):
temperature mamy juz 39 😞(((( jak sie obudzi daje drugi czopek... zamiast spadac ona rosnie 😞 a to dzien az sie boje nocy 😞

Na zeby to slyszalam, ze za wysoka ta temperatura, podobno do 38, ale roznie bywa.
Sluchaj jak maly nie ma zadnych innych obiawow to moze byc trzydniowka, tzn. po 2-3 goraczki wystepuje rozowa wysypka, ktora przechodzi w takie plamki i znika 🙂
Oby nic powaznego...
Buziaczki dla Kubulka 😘

Dodam jeszcze, ze moj maly jak ma zakazenie drug moczowych to tez goraczkuje, ale to na pewno nie to.

• Mamusie
hej kochane!!! poczytałam wszystko udało się nadrobić!!!
My dziś fajny dzień mały spał z 4 razy po 40 min!!!
O 20, 20 już zasnął!!! Dziś cały dzień na świeżym powietrzu bo byliśmy u teściów na grilku!!!!
AGAMI trzymam kciuki żeby Kubusiowi przeszła gorączka!!!!
WANILIA no nieźle mała wcina fajnie!!! Mój mały też zajada i zupki ze słoików i moje brokułową robiłam ale raz zjadł a na 2 dzień już nie chciał!!! Dziś robię mu eksperyment z burakiem zobaczymy czy zasmakuje mu!!! JA jak podaję nowość dziś np potrawka z królikiem i warzywami to dałam cały słoik i nic małemu nie ma!!! Nie testuje już tylko podaję!!!

• Mamusie
Widze, ze u Was pogoda 🙃 A u mnie takie chmurki http://france.meteofrance.com/france/meteo?PREVISIONS_PORTLET.path=previsionsville/631130

A ja ogolacam chalupe, wszystko w kartony idzie.
I juz nawet walizke na podroz zaczynam pakowac. 🙃

Moj maly potwor juz sie wyspal i jeszcze marudzi 🤢 Kazda czynnosc sie rozciaga w nieskonczonosc z tym bobkiem.

• Mamusie
Anika miłej zabawy
kurcze tak Was czytam o tych obiadkach i teraz sama nie wiem bo my podajemy małej co rusz jakieś nowości-Adama kiedyś wysłąłam po marchewke to mi pół reklamówki przyniósł, wszystko na czym tylko pisało pow 4m i tak co kilka dni dajemy małej coś nowego-zawsze zjada po pół słoiczka raz dziennie i tak jej zmieniam-raz słoiczek a na drugi dzień kaszka -kurcze przesadzam? ja z pediatrą tez mam beznadziejny kontakt tak jak Ulka i teraz sama nie wiem ale mała kupki ładnie robi prawie codziennie teraz i nie narzeka na brzuszek a wcina wszystko co jej sie da

• Mamusie
meliska napisał(a):
My dziś prawie 5 godzin na działce 🤪 nasza pierwsza wyprawa w tym sezonie i tatuś miał co robić 😜 😜 😜 mam nadzieję, że po takiej dawce tlenu do rana bez pobudek dośpimy
i fotek kilka załączam, bo już dawno Was nie atakowałam 😉

🙂 śliczności