Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej dziewczyny mam chwile czasu więc wpadam do was!
meliska zdrówka dla Juleczki 😘
chloe moje dziecie nie chce nic pić prócz mleka chyba ze ze strzykawki nawet kubek niekapek nie pomaga 🤢 więc gratulacje dla Julka że się przemógł i pije soczki!
agami miłego wypoczynku!
Basienka84 Florek to twardy chłopak jak przez 5 godz potrafi płakać dzisiaj będzie spał jak kawka 😜 pewnie ładnie sobie płuca dotlenił 😁
Ulka łłee no patrz a ja się już myślałam że ja moją małą za wcześnie wsadziłam my się jeszcze mieścimy do gondoli ale jak się podnosi to już nic nie zrobię i niech sobie teraz patrzy 🙂
Ja kupuję małej te chrupki te długie badyle i przepoławiam na pół bo tych małych boje się jej dawać poza tym jest taka wojna jak je je że jak się skończą to tak krzyczy że masakra ! 😁
Poza tym jest sprawa tego typu że u mojego M otwierają żłobek dla pracowników od 1 października ZA DARMO do 2 lat! I zastanawiam się czy dać ją szczególnie że jest za darmo.. a ja poszłabym do pracy i więcej pieniędzy by było .. co myślicie doradźcie coś 😜
idę oglądać mecz 😎

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Pammat a Ty pracowałaś przed ciążą? Masz do czego wrocić? Bo jak bedziesz szukać pracy to ja bym do złobka wysłała dopiero jak praca będzie. Super ze masz taką mozliwość 🙂
Ja idę spać, normalnie mi się rzygac chce jak o jutrzejszym dniu pomyslę....

tak ja normalnie pracuje i mam gdzie wrócić 🙂 właśnie się zastanawiam czy wrócić czy nie ale wiem jedno że jeśli wrócę to będę szukała czegoś innego! 🙂
a ja od początku ciązy poszłam na l4 bo miałam zagrożoną 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Marika zapomniałam Ci podziękować za zaproszenie ale nie skorzystam bo będę walczyć o każdą minutkę żeby wracać jak najszybciej 🙂
Hmmm, słysze jakies krzyki u sąsiadow - czyżbyśmy coś strzelili? 😮

Polecam się na przyszłośc..... 😉

Kurde ile nerwów ten mecz mnie kosztuje.... 😜 krzyk u sąsiadów chyba rozpaczy....... 😜

• Mamusie
Pamm ja uważam że jak masz spoko pracę to wracać ja się nawet nie zastanawiałam czy wracać jest to dla mnie oczywiste wiadomo na początku serce krwawi ale oczywiście wszystko zależy od pracy i czy ja lubimy bo do takiego szefa jak Ulka ma to napewno bym nie wróciła miałam z takim wyzyskiwaczemu też do czynienia i za nic do tamtej pracy bym nie wróciła........

Więc jak dla mnie mama wraca do pracy 😉 tylko do takiej która jest tego warta....... 🙂 jednak zdaje sobie sprawę że mi łatwiej bo mały z babciami będzie ...........a jak słyszę o Florku.....ale wierzę że da radę z kuzynka ważne że ma Basia zaufanie a ja wierzę ze napewno się uda mały też musi zaufać... 😉

• Mamusie
Zasnęło to moje dziewczę... i tak cud, tyle co ona dziś w ciągu dnia pospała 😮
U lekarza... osłuchowo bez zmian, kazała oddać mocz do badania, żeby wykluczyć infekcję dróg moczowych, zęby raczej nie, zresztą stwierdziła, że na ząbkowanie za wysoka gorączka... dziwne, bo mama mówiła, że ja jak ząbkowałam to 40'C miałam, ale 5 zębów jednocześnie mi szło 😮 Także czekamy do jutra... ciekawe jak ten mocz uda nam się zebrać do tego woreczka?? I z wynikami już do naszej lekarki, bo dziś jakaś inna nas przyjmowała.
A Jula jakaś słaba, albo spała albo rączki albo kolanka i nie patrzyła hopać jak zwykle 😞 apetyt też jednak trochę słabszy... każdy posiłek niedojedzony, a to się nigdy wcześniej nie zdarzało... na kolację zjadła tylko 120 ml, a zawsze 180 ml. Dwa razy podawałam jej panadol, bo gorączka 39'C przekraczała. Przed kąpielą na szczęście poniżej 37'C już było i teraz latam co chwilę i ją macam, ale nie jest rozgrzana, na dodatek w tym termometrze do czoła bateria mi siadła 😠 i muszę jej w pupce mierzyć

• Mamusie
Hellol 🙂
Pam kartka jeszcze nie dotarla. A kiedy wysylalas? Bo to kilka dni zawsze idzie tak+-5dni. Wszystko sie udalo,teraz wiem ze troche inaczej bym kilka rzeczy zrovila ale bylo super. W Kosciele tez fajnie wyszlo wszystko.Msza mix polsko-angielska i ciut holenderskiego. Msza,przysiegi,chrzest po angielsku a czytania i modlitwy wiernych po polsku. Chrzest super byl. Ksiadz polewal glowke woda z muszli i na koniec dostalismy ta muszle zapakowana na pamiatke. Generalnie super. Przyjecie weselne tez sie udalo. Mimo,ze sporo gosci bylo z dziecmi i trwalo do po 22 to sir ubawilismy. Mielismy tez gosxi holendrow i oni przewaznie jedli bo stwierdzili ze tak pyszne jedzenie to tylko polak potrafi ugotowac a pozatym polska wodka jest the best 🙂

• Mamusie
meliska - bidulka Jula, ale bedzie dobrze
Boze drogi, a mi dziecko spadlo wczoraj z lozka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😞((((((((((((((((((
Aniqa lacze sie z Toba w bolu bo to jest najgorsze uczucie na swiecie!!! cale szczescie nic sie nie stalo!!!!!!
ulka - cos mialam do ciebie napisac i wylecialo
pamm -my pijemy soczki z butleki 🙂 i tez mu wchodza tylko jak jest glodny. a w ogole zamowilam sobie ksiazke "bobas lubi wybor" o rozszerzaniu diety wlasnie. przed chwila przyniosl listonosz

• Mamusie
Dzień dobry u mnie rano niebo było bezchmurne i znioslam sobie wózek na dol bo młody śpi a minęło 15 min a tu chmury i kropi 😠

Mój młody uwielbia sok jabłkowy ale daje mu tylko jak z kupa kiepsko...tak to się staram wodę albo herbatke....czasami się zastanawiam czy cały by wypił bo ile mu dam tyle wydoi 🤢.....

Leje 🤢 😠

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Chloe u nas też już był upadek z łóżka... serce miałam przy gardle. a zostawiłam go na drugim końcu łóżka, a odwróciłam się tylko po chusteczki, trwało to 5 max 10 sekund...

dokladne tak samo.... 😞(( az mnie sciska w sercu jak sobie przypomne!!!!! 😞 😞 😞 ryczalam razem z nim, dzwoniac do meza, a maz juz myslal ze nie wiadomo co sie stalo 😲

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Dzięki dziewczyny 😘 😘 Nocka spoko, ale o 5 znowu gorączka 😞 Z tymi woreczkami na mocz to jakaś porażka... udało się złapać dopiero do trzeciego i uff, bo tylko tyle miałam. Wynik o 15, a o 16 do lekarza i okazało się, że tej naszej doktorki zaś nie ma i znowu do jakiejś innej 🤢
Chloe też bym chyba wyła jakby mi Jula z łóżka spadła 😲 ja już od dawna nie zostawiam jej samej na żadnej "wysokości", do niedawna uważałam, że podłoga jest najbezpieczniejsza... jakże się pomyliłam 🤢 przy tych pierwszych próbach siadania, raczkowania non stop wali gdzieś głową 😮 i niestety przed każdym upadkiem nie da się jej ochronić 😞

• Mamusie
Basieńka Florek mały terrorysta 😜 a kuzynka twardzielka i uszy ma ze stali 😁 aż sama jestem ciekawa jakby się moja zachowywała jakby z kimś obcym została 🤔

buuuuuu u nas też pogoda do dupy 🤢 i też jeszcze w piżamie jestem ☺️ idę się odziać póki jeszcze Jula śpi